Konsekwencje ateizmu: wartości moralne
Autor |
Wiadomość |
panMK
|
 Re: Konsekwencje ateizmu: wartości moralne
Proszę to cytat A ja też szydzę? Mogę prosić o cytat? ale zagrywki cytaty szukanie dziury w całym .Tak coraz bardziej was ROZUMIEM.Jesteście inni niż ci którzy odchodzą od wiary bo im się nie chce bo im nie po drodze.Wy wszystko odwrócicie tak żeby wasze zawsze było na górze nie ma innej opcji
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt mar 08, 2013 14:13 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
panMK napisał(a): Co czyni z was zabłąkane owieczki. no i osiołki http://mlektury.pl/wp-content/uploads/2 ... y_duzy.jpgCytuj: Może się ktoś z zacnego grona wypowie.Czy to jakieś doświadczenie z dzieciństwa czy własne przemyślenia.Czy poprostó wołałeś BOŻE jak jesteś to daj znać to uwieżę ale znaku namacalnego nie było to w jednej chwili powiedziałeś to lipa.Czy też traciliście wiarę latami walcząc ale się w końcu poddaliście.Proszę o komętaże wasze przemyślenia.BEZ DOCINEK A ja zapytam, kiedy Ty odpuściłeś sobie ortografię? Czy to wynik przemyśleń, zwykłe lenistwo, ignorancja, bunt? Może masz dysleksję, ale czy to oznacza że nic z tym się nie da zrobić? Nawet tekstu za pomocą przeglądarki sprawdzić i poprawić? Albo jednak starałeś się ogarnąć polską pisownię, lecz traciłeś zapał latami, aż się w końcu poddałeś? Jak to z Tobą jest? Andy72 napisał(a): A co takiego ciekawego w szatanie? Brzydki, śmierdzący, nienawidzący Cię i przegrany bo wie że czeka go jezioro ognia. w jednym filmie szatana zobrazowali za pomocą tej pani - http://3.bp.blogspot.com/_uD5M4xUR5fw/T ... Hurley.jpgmoim zdaniem nie taki on brzydki, ale że śmierdzi nie wiedziałem 
_________________ pajacyk.pl
|
Pt mar 08, 2013 14:14 |
|
 |
Panna_Funia
|
panMK->Cytuj: Czyli reasumując pani nie wierzy w boga ale gdyby przyszedł tu na ziemie to by go pani nienawidziła bo wtedy by doszło do pani że jest pani JEDNAK dziełem JEGO rąk chociaż siebie i świat przez NIEGO stworzony pani powiedzmy toleruje .Trochę tu brak sensu składni chyba że tak ma być Zaraz, zaraz! Powoli. Po pierwsze - nie wierzę i wszystko jest dla mnie tylko gdybologią. Po drugie, w obrębie tej gdybologii, nie nienawidziłabym (nie użyłam takiego słowa, nienawiść to za mocne określenie by używać go do kwestii nierzeczywistych) dlatego, że mnie stworzył. Nie lubię go za to jaki jest (Biblia). Tolerowałabym świat przez niego stworzony z dwóch powodów. Nie mam możliwości tego odrzucić, zmienić go na inny świat (niestworzony przez Jahwe). Mam tu brak wyboru. A po drugie ten świat to również inne żywe istoty. Nigdy nie uznam żadnej żywej istoty za czyjąś maskotkę, jeśli tylko ona sama nie chce za taką być uznana. Necromancer->Cytuj: Po co ograniczać się w wyborze? Choć z drugiej strony sam miałbym trudność w wyborze ulubionej postaci z różnych mitologii. Mam podobnie. Lubię w taki czy inny sposób niektóre postacie z innych mitologii. Ale akurat w kwestii wiary chrześcijańskiej mam raczej biało-czarny obraz i odczucia 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 14:16 |
|
|
|
 |
panMK
|
czepiasz się mnie choć jestem dyslektykiem poprawiaj swoich popleczników; Jakie odczucie, taki awatar. Kto mowil o przymuszaniu? Szedles ulica i cie tknelo? Nie wycofuj sie z odpowiedzi. Skad wiedziales o Bogu? Czemu wlasnie ten? Sypnij konkretami, porozmawiamy. Jak na razie, pleciesz trzy po trzy. ti słowa misiaczka mogę przytaczać więcej ale po co i tak cycuś się będzie czepiał.A translator nie zawsze mi podkreśla.To lipa
|
Pt mar 08, 2013 14:23 |
|
 |
panMK
|
czepiasz się mnie choć jestem dyslektykiem poprawiaj swoich popleczników; Jakie odczucie, taki awatar. Kto mowil o przymuszaniu? Szedles ulica i cie tknelo? Nie wycofuj sie z odpowiedzi. Skad wiedziales o Bogu? Czemu wlasnie ten? Sypnij konkretami, porozmawiamy. Jak na razie, pleciesz trzy po trzy. ti słowa misiaczka mogę przytaczać więcej ale po co i tak cycuś się będzie czepiał.A translator nie zawsze mi podkreśla.To lipa
|
Pt mar 08, 2013 14:23 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
panMK napisał(a): Proszę to cytat A ja też szydzę? Mogę prosić o cytat? ale zagrywki cytaty szukanie dziury w całym .Tak coraz bardziej was ROZUMIEM.Jesteście inni niż ci którzy odchodzą od wiary bo im się nie chce bo im nie po drodze.Wy wszystko odwrócicie tak żeby wasze zawsze było na górze nie ma innej opcji Jeśli twierdzisz, że szydzę, to chyba możesz podac przykład takiego szyderstwa? Jeśli nie, to znaczy że szkalujesz mnie bezpodstawnie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt mar 08, 2013 14:26 |
|
 |
Andy72
|
Panna_Funia napisał(a): Zaraz, zaraz! Powoli. Po pierwsze - nie wierzę i wszystko jest dla mnie tylko gdybologią. Po drugie, w obrębie tej gdybologii, nie nienawidziłabym (nie użyłam takiego słowa, nienawiść to za mocne określenie by używać go do kwestii nierzeczywistych) dlatego, że mnie stworzył. Nie lubię go za to jaki jest (Biblia).
A co Ci w Bogu nie odpowiada? Jest wspaniałym władcą
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pt mar 08, 2013 14:27 |
|
 |
biznes-info
|
panMK napisał(a): Faktycznie taki jest, ale chyba najczęściej imponuje swoim czcicielom tym że wspaniale sobie radzi z ludzkością. Taki sprytny, taki wytrwały, ponadto smród dopiero czuć jak opuszcza teren swojego działania. czym się tak podniecać poczytaj trochę co od niego dostaniesz w zamian że mu się poddałeś zópęłne przeciwieństwo tego co od BOGA Panie MK. Proszę trochę wyluzować. Ja to pisałem z ironią - nie widział Pan tej sinej gęby przy moim podpisie? Ci którzy lubią szatanów przypominają osoby uwiedzione. Jakby np. Pani Funia zechciała uzewnętrznić swoje uczucia prawdopodobnie usłyszelibyśmy jakieś hymny pochwalne albo coś w tym rodzaju. Wątpię aby taki nie do końca popsuty człowiek uwielbiał zadawanie sobie bólu i preferował samą brzydotę.
_________________ Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz
|
Pt mar 08, 2013 14:29 |
|
 |
panMK
|
Czyli pani funia nie pasuje pani obraz Biblijny BOGA.Co dokładnie.Cały czas słucham
|
Pt mar 08, 2013 14:30 |
|
 |
JedenPost
|
panMK napisał(a): Czy to jakieś doświadczenie z dzieciństwa czy własne przemyślenia.Czy poprostó wołałeś BOŻE jak jesteś to daj znać to uwieżę ale znaku namacalnego nie było to w jednej chwili powiedziałeś to lipa.Czy też traciliście wiarę latami walcząc ale się w końcu poddaliście. Nic tak dramatycznego. Doświadczenia, przemyślenia, dorastanie, życie. Bardzo naturalna droga.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt mar 08, 2013 14:30 |
|
 |
tanie_wino
|
panieMK, właśnie o to także chodzi. Zapodałeś pan dwa posty, pomerdane, pomieszane te wypowiedzi, nie wiadomo co od kogo i do kogo się odnosi.
_________________ pajacyk.pl
|
Pt mar 08, 2013 14:31 |
|
 |
panMK
|
Winko wie o co chodzi ten kto się zastanowi nad celem postu i co w nim jest zawarte .A nie pisze po to aby szybko kogoś skompromitować.
|
Pt mar 08, 2013 14:41 |
|
 |
panMK
|
Nic tak dramatycznego. Doświadczenia, przemyślenia, dorastanie, życie. Bardzo naturalna droga
nie wierzę że w całym pana życiu nie było sytuacji aby nie miał sposobności do tego aby uwierzyć w BOGA.Tylko słomiany zapał wypalił to dążenie.Chyba że się pan dopiero urodził.To tłumaczy.
|
Pt mar 08, 2013 14:45 |
|
 |
Panna_Funia
|
Andy72->Cytuj: A jakie masz wyobrażenia szatana? Potrafię sobie na różne sposoby wyobrazić Szatana. Zależy. To może np. być mężczyzna w średnim wieku. Elegancko ubrany, przystojny, inteligentny, elokwentny itp. Typ biznesmana czy wziętego adwokata. Może też być i fajne diabelstwo o zwierzęcych cechach Albo choler...  znaczy hmmm... diablo seksowny kochanek  No wiesz, taki bardzo, bardzo pociągający i niegrzeczny facet  Naprawdę różnie. Zależy od sytuacji, od potrzeb. Podobnie różnie wizualizuję sobie diabelstwo w wersji kobiecej biznes-info->Cytuj: Jakby np. Pani Funia zechciała uzewnętrznić swoje uczucia prawdopodobnie usłyszelibyśmy jakieś hymny pochwalne albo coś w tym rodzaju. Żadne hymny pochwalne nie leżą w naturze Panny Funi  Co do reszty pytań, co mi nie pasuje w Jahwe, czy chrześcijaństwie, odsyłam do moich innych wypowiedzi. Nieraz już pisałam, na bieżąco się wypowiadam, produkować się od nowa o tym samym ciągle nie będę 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 08, 2013 14:51 |
|
 |
JedenPost
|
panMK napisał(a): nie wierzę (...)
No widzisz - ja też. panMK napisał(a): Tylko słomiany zapał wypalił to dążenie. Cóż, nie czuję się zobowiązany dowodzić koledze jak nikłe ma podstawy dla tej konkluzji.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt mar 08, 2013 14:54 |
|
|
|