Argumenty na ISTNIENIE BOGA
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Pytania do ateistow , ktorzy zjedli wszystkie rozumy, łącznie z własnym.
Z czego powstał kosmos?
Z czego powstało życie ?
|
So gru 06, 2008 21:36 |
|
|
|
 |
dobry_dziekan
|
gazda napisał(a): Pytania do ateistow... Czołem! gazda napisał(a): ...ktorzy zjedli wszystkie rozumy, łącznie z własnym.
a, sorki, to chyba jednak nie do mnie 
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So gru 06, 2008 21:42 |
|
 |
Mikolaj9
|
Cytuj: Pytania do ateistow , ktorzy zjedli wszystkie rozumy, łącznie z własnym. Z czego powstał kosmos? Z czego powstało życie ?
Według chrześcijan, bóg go stworzył. Według ateistów, bóg nie istnieje, więc nie stworzył wszechświata.
|
So gru 06, 2008 21:55 |
|
|
|
 |
NinaX
|
W takim razie co do stworzyło? Sam się stworzył? Dlaczego? Jak?
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Antoine de Saint Exupery
|
So gru 06, 2008 22:23 |
|
 |
dobry_dziekan
|
NinaX napisał(a): W takim razie co do stworzyło? Sam się stworzył? Dlaczego? Jak?
Nie wiemy.
Trudno się do tego przyznać? Wcale nie 
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So gru 06, 2008 22:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżeli nic nie wiecie ateisci, to jak z wami dyskutować?
Jestescie tylko fanatyczną antynaukową sektą bożka SAMO.
Kosmos SAMO wypie*rdział.
Zycie SAMO zlepiło się.
|
So gru 06, 2008 22:36 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Witaj ponownie wielonikowy trolliku
Nie znudziło Ci się zakładanie tylu kont?
|
So gru 06, 2008 22:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gazda napisał(a): Jeżeli nic nie wiecie ateisci, to jak z wami dyskutować? Jestescie tylko fanatyczną antynaukową sektą bożka SAMO. Kosmos SAMO wypie*rdział. Zycie SAMO zlepiło się.
Odpowiem tak jak odpowiadam zawsze na takie demagogie: życie i kosmos istniały zawsze, ZAWSZE, ZAWSZEEEEEEEEE
Jeśli się doczepiasz do mojej idei to pierw odpowiedz skąd powstał Bóg.
Jeżeli nie wiesz skad to jak możemy z Tobą rozmawiać?
Jeżeli Bóg jest Bogiem, to wszechświat jest wszechświatem, a życie jest życiem.
Jeżeli napiszesz cokolwiek innego, to wytłumacz mi czemu nie mógł świata stworzyć Latający Potwór Spaghetti, Jozin z Bazin, lub ktokolwiek inny.
Jeśli wiesz wszystko tak po prostu, bo tak ktoś Ci powiedział, ktoś tak uważa, ktoś Cię oszukuję, to będziesz miał problemy z powyższymi pytaniami 
|
So gru 06, 2008 22:43 |
|
 |
Mikolaj9
|
Cytuj: Jeżeli nic nie wiecie ateisci, to jak z wami dyskutować?
My przynajmniej wiemy, że nic nie wiemy. Tobie wydaje się, że pozjadałeś wszystkie rozumy.
|
So gru 06, 2008 22:43 |
|
 |
NinaX
|
dobry_dziekan napisał(a): NinaX napisał(a): W takim razie co do stworzyło? Sam się stworzył? Dlaczego? Jak? Nie wiemy. Trudno się do tego przyznać? Wcale nie 
Okej. Skoro nie wiecie, więc dlaczego nie dopuszczacie możliwości, że to jednak Bóg?
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Antoine de Saint Exupery
|
So gru 06, 2008 22:44 |
|
 |
Mikolaj9
|
Może i tak jest, nie wiem. A jak czegoś nie wiem, to nie przyjmę czegoś na wiarę dopóki nie będzie to jasno potwierdzone. Do tego nie "czaję" chrześcijaństwa, i jest ono dla mnie wewnętrznie sprzeczne. A dlaczego ty nie dopuszczasz do siebie możliwości, że Boga nie ma, i istnieje reinkarnacja na przykład?
|
So gru 06, 2008 22:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie jestem zainteresowany kolegi paranoją tylko merytorycznymi argumentami. A ateisci, żadnych merytorycznych argumentow nie mają, dlatego są agresywni, sfrustrowani i wsciekli.
Z czego powstal kosmos? Z czego powstało życie?
|
So gru 06, 2008 22:52 |
|
 |
Mikolaj9
|
Ja nie wiem.
|
So gru 06, 2008 22:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nauka mowi, że kosmos powstał 13.7 miliardow lat temu
Dlaczego ciemnogroe ateistyczny twierdzi , że kosmos istniał zawsze?
|
So gru 06, 2008 23:06 |
|
 |
dobry_dziekan
|
NinaX napisał(a): Okej. Skoro nie wiecie, więc dlaczego nie dopuszczacie możliwości, że to jednak Bóg?
Dopuszczam taką możliwość jak każdą inną. Szczerze jednak wątpię, by było to coś inteligentnego.
|
So gru 06, 2008 23:29 |
|
|
|