Wymyślałem wiarę w 100% zgodną z nauką
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
a jeszcze konia z rzędem temu co by wytłumaczył tą mętną kategorię:
"nierozerwalnie związany"
|
Pt kwi 11, 2008 12:55 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Wybacz,ale nie mając pojęcia czym w istocie jest "materia" i czy faktycznie w ogóle istnieje poza Twoim umysłem, trudno byś wyrokował z czym jest nierozerwalnie związana a z czym nie.
Więc wytłumacz czym jest materia ,oprócz tego ,że powstała z niczego bez przyczyny? 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt kwi 11, 2008 14:13 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Więc wytłumacz czym jest materia ,oprócz tego ,że powstała z niczego bez przyczyny? Smile
Materia nie powstała bez przyczyny.
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Pt kwi 11, 2008 14:21 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Radaromontis napisał(a): Kod: Więc wytłumacz czym jest materia ,oprócz tego ,że powstała z niczego bez przyczyny? Smile Materia nie powstała bez przyczyny.
Wielu Ateistów by się z tobą nie zgodziło.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt kwi 11, 2008 15:24 |
|
 |
No
|
A czy materia w ogóle powstała ?
|
Pt kwi 11, 2008 15:30 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): A czy materia w ogóle powstała ?
Jeśli nie powstała to znaczy że jej nie ma.
|
Pt kwi 11, 2008 17:26 |
|
 |
No
|
Hmm to tak jak z Bogiem...
|
Pt kwi 11, 2008 17:47 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Wielu Ateistów by się z tobą nie zgodziło.
Jest taka zasada: nie ma nic bez przyczyny. Nie ma znaczenia, czy ateista, czy teista, wszyscy powinni się do niej dostosować.
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
Pt kwi 11, 2008 18:16 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Hmm to tak jak z Bogiem...
Dokładnie ,jeśli wszystko istnieje to i stwórca istnieje.
|
Pt kwi 11, 2008 18:51 |
|
 |
No
|
Jak może istnieć skoro nigdy nie powstał ?
|
Pt kwi 11, 2008 19:33 |
|
 |
Radaromontis
|
Seweryn napisał(a): No napisał(a): Hmm to tak jak z Bogiem... Dokładnie ,jeśli wszystko istnieje to i stwórca istnieje.
Problemy z czytaniem?
Kod: Czy materia w ogóle powstała ?
|
Pt kwi 11, 2008 19:42 |
|
 |
Seweryn
|
Radaromontis napisał(a): Seweryn napisał(a): No napisał(a): Hmm to tak jak z Bogiem... Dokładnie ,jeśli wszystko istnieje to i stwórca istnieje. Problemy z czytaniem? Cytuj: Czy materia w ogóle powstała ?
Problemy nie tylko z Bogiem ale i z materią . Czyżby według ciebie materii nie było?
|
Pt kwi 11, 2008 20:29 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Problemy nie tylko z Bogiem ale i z materią . Czyżby według ciebie materii nie było?
Nie ma problemu z materią. Prędzej z "pierwszym nieporuszonym poruszycielem". Z nim jest problem. Ale materii nie było na początku. Materia powstała w Wybuchu wg. obecnej, ogólnej teorii powstania świata.
|
Pt kwi 11, 2008 20:41 |
|
 |
Seweryn
|
Radaromontis napisał(a): Kod: Problemy nie tylko z Bogiem ale i z materią . Czyżby według ciebie materii nie było? Nie ma problemu z materią. Prędzej z "pierwszym nieporuszonym poruszycielem". Z nim jest problem. Ale materii nie było na początku. Materia powstała w Wybuchu wg. obecnej, ogólnej teorii powstania świata.
Piszesz materia powstała w wybuchu , a ja pytam nie gdzie , tylko z czego powstała materia i z jakiej przyczyny zaistniał wybuch?
|
Pt kwi 11, 2008 21:48 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Piszesz materia powstała w wybuchu , a ja pytam nie gdzie , tylko z czego powstała materia i z jakiej przyczyny zaistniał wybuch?
A ja się pytam, skąd się wziął bóg?
Chodzi o to, iż jest coś takiego, jak "pierwszy nieporuszony poruszyciel". W skrócie PNP. Jeśli będziesz się zawsze pytał o przyczynę: "a to się skąd wzięło", to w końcu, o ile myślisz, masz praktyczne całą wiedzę o wszechświecie - dojdziesz do tego PNP. Może nim być wielki wybuch, jakaś anomalia i tak dalej.
|
Pt kwi 11, 2008 21:52 |
|
|
|