Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona
 Wezwanie do przebudzenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Wezwanie do przebudzenia
Pjiotrek - może i dowodów niema (oprócz 2,30 min. materiałów filmowych , jak i przyzanie sie po latach do afery watergate , kryzysu finansowy jaki był i jaki jest znowu też nie jest dowodem , nie jest dowodem chip ,który już istnieje i czeka na wprowadzenie go w życie , exterminacja ludności też nigdy nie miała miejsca to tylko montaż zdjęć , filmów i książek etc............. ) to tylko domniemania albo historia , o której za jakiś czas nikt nie bedzie pamiętał a po jeszczae dłuższym (po kilkunastu - dziesięciu pokoleniach ) stwierdzą że to wszystko to jak Biblia dziś ( jeden wielki kit !!) , może i ten film ma hipisowsko-anarchistyczne przesłanie ale trzeba wybrać co jest lepsze - wolność absolutna kontrolowana prawem 10 przykazań Bożych czy pełna kontrola z niekończąca sie ilością procedór , paragrafów , prawa , którego nie jesteś w stanie nawet zgłębić bo paragrafów jest tak dużo , że musiałbyś poświęcić 4 lata ciężkiego studiowania aby je wszystkie poznać - ,,ktoś kto nie zna prawa nie wie kiedy je złamał,, - przytocze Orwela ,, Folwark zwierzęcy,, - jak to w pewnym momęcie sztywne prawo nagle stało się neisamowicie elastycze na potrzeby rządzących. -------------- jeszcze jedno ,, Polak przed jak i po szkodzie głupi,,

Pn wrz 26, 2011 9:57

Post Re: a ty co arabski znasz , że wiesz , że nic nie mówią
WIST napisał(a):
Żžz
Cytuj:
A nie pamiętasz wypowiedzi polskich oficerów, że zaangażowanie w Iraku jest bardzo potrzebne naszej armii — właśnie ze względu na różnicę między poligonem a rzeczywistymi warunkami bojowymi? Oni z pewnością popierali przecież przystąpienie do konfliktu zbrojnego; dla nich prawdziwie — vivere militare est.

Akurat nie potrzeba wypowiedzi ofiecrów aby się tego domysleć. I sam wskazuje że jedyną realną korzyścią którą mamy z tych misji jest kilkatysięci doświadczonych żołnierzy, oraz samo doświadczenie które jest analizowane i przekazywane dalej. To dużo jeśli chodzi o kwestie czysto wojskowe. Oni nie mieli co popierać, o tyle że poprostu ich tam wysłano i była to decyzja polityczna. Ale maja prawo mieć własne, choć nie wygłaszane koniecznei zdanie i widzę wielką różnicę pomiędzy: jedziemy zabijać cywilów, a jedzemy tam stabilizować, czy nawet walczyć z terrorystami. Zamaiary intencje to jedno, a ich realizacja to drugie, o tym tez trzeba pamiętać. A jak już pisałem, Ci ludzie nie chcą i nie pojechali tam zabijać niewinnych cywilów.

Cytuj:
Próbuję Cię przekonać, że nie można tego wykluczać. Myślę, że struktury wojskowe nie sprzyjają ujawnianiu się człowieczeństwa. Ba, prowadzić mogą do zachowań przeciwnych (czytałeś Zimbarda?). Łatwo mogę sobie wyobrazić, że ten ułamek populacji, choć to „nasi”, zostałby poświęcony, by walkę toczyć chwalebną — na korzyść tych, co przeżyją.

Niestety nie czytałem. Ale to jest właśnie cecha teorii spiskowych, są z góry absurdalne, ale i tak brniemy aby uzasadnić że są fałszywe, gdy oponenci nie chcą zauważyć ich iracjonalności. Ja zwyczajnie nie wierzę że ktokolwiek w USA powiedział; "Dobra, to zabijemy kilka tysięcy naszych obywateli, bo mamy plan, dobry plan". To jest iracjonalne. To jest zbrodnia i to widoczna gołym okiem.

Cytuj:
Michael Meacher twierdził, że napaść na Afganistan była pomysłem Tony’ego Blaira, właśnie po to, by pokazać opinii publicznej, że zależy koalicji na pochwyceniu ibn Ladina; Bush miał rzekomo dążyć od razu do ataku na Irak. A że terroryści nie dementują… — może chcą wierzyć, że ich bracia zadali tak silny cios Wielkiemu Szatanowi? Confused To, co Ty nazywasz „oczyszczeniem się”, im wydać się może raczej „pozbawieniem się zasług”.

Jeśli coś zaszkodzi mojemu wrogowi, a jest w dodatku prawdą, to niechybnie to wykorzystam. To prosta logika, czy trudno się z nią zgodzić? A jednak dementi nie ma. Może poprostu nie ma czego dementować, bo wszystko jest prawdą.

Teoria spiskowa jak napisałem opiera się na absurdzie i co ważne przestanie nią być, gdy zostanie udowodniona.

maraskin
Ano tak, lecz w ten sposób wszystkiemu można przypiąc latkę: nie mówią nam prawdy i już, moja hipoteza, pozostaje hipotezą, oprtą na spisku, na jakichś powiązaniach. Ale oczywiście że nie neguje samefo faktu manipulacji mediami, manipulacji wobec ludzi. Ale albo uznamy że wszystkie te teorie spiskowe sa prawdziwe, czyli rządzą nami zydokosmici z Wenus, albo określimy granice absurdu. Tutaj słusznie zwracasz uwagę na to co sami Arabowie mówią. Tylko że jeśli takie teorie spiskowe o najgłębszych tajemnicach wypływają na światło dzienne i jakoś są szerzone, to tym bardziej Arabom nie dałoby się ust zamknąć. To dośc wybiórcze, są takie rzeczy o których nie wiemy i takie o których nie powinniśmy bo to TOP SECRET, ale dzielni badacze teroii spiskowych odkrywają je na światło dzienne i co ważne-dalej żyją, a przecież powinno ich coś potrącić.

znasz Arabski , że wiesz co mówią a czego nie?? myślisz że jak coś mówią niewygodnego to media to tłumaczą na Polski i wypuszczaja w świat??
Myśl logicznie i zacznij używac prawej półkuli mózgowej bo ci zrobili krzywde w szkole robiąc z ciebie pół-humanoida - nie jesteś człowiekiem w 100% jeżeli nie potrafisz kożystać z obu półkul mózgowych - myślisz liniowo lewą pókulą , prawa służy do analizowania rzeczywistości - ktoś kto nie ma jej rozwiniętej jest na niższym szczeblu ewolucji od one-hundred-percent-homo-sapiens.
widzisz różnice 50% a 100% - jeszcze raz powtażam -
NIŻSZY POZIOM NA DRABINIE EWOLUCJI!!

Pn wrz 26, 2011 10:16

ACRO -
Myśl logicznie i zacznij używac prawej półkuli mózgowej też bo ci zrobili krzywde w szkole robiąc z ciebie pół-humanoida - nie jesteś człowiekiem w 100% jeżeli nie potrafisz kożystać z obu półkul mózgowych - myślisz liniowo lewą pókulą , bo prawa służy do analizowania rzeczywistości - ktoś kto nie ma jej rozwiniętej jest na niższym szczeblu ewolucji od one-hundred-percent-homo-sapiens.
widzisz różnice 50% a 100% - ci na górze maja 100% ale na pewno nie ty bo ty na górze nie jestes , jesteś ?? jeszcze raz powtażam - pół mózgu (1 półkula -lewa lub prawa ) a cały mózg ( dwie półkule lewa + prawa )
NIŻSZY POZIOM NA DRABINIE EWOLUCJI!!

Pn wrz 26, 2011 10:24

Pozwolę się z tobą nie zgodzić. Wszystko wskazuje na to, że nawet półhumanoid stoi wyżej na drabinie ewolucyjnej niż obsrajdach.

Pn wrz 26, 2011 16:53

twój problem jest taki , iż z góry już się zgadzasz z tym , że nim jestes i cieszysz się , że w niedalekiej przyszłości bedziesz czymś w rodzaju współczesnej trzody hlewnej , może jak ci się uda to dostaniesz miejsce psa lub kota domowego. Ja natomiast nie czuje się ani mniej inteligętny od tych na górze ani gorszy - więc jeżeli nie jestem u nich w clubie a oni chcą mnie zniewolić to znaczy, że trzeba walczyć i w ten sposób dwie równie silne rasy stoczą bój - mówi się gdzie dwóch się bije tam trzeci kożysta ??- ale wyobraźmy sobie taki finał - ludzie twojego pokroju nie potrafiliby żyć bez panów i cofnelibyście się w ewolucji do poziomu niższego od małp - bo nawet małpy by was terroryzowały.

Pn wrz 26, 2011 17:59

obsrajdach - miałesna mysli swoja starą

Pn wrz 26, 2011 18:13

Kurczę! Normalnie mistrz ciętej riposty! Ale mi w pięty poszło!

Pn wrz 26, 2011 19:28

Muszę wam wyjawić wielką tajemnicę. Otóż słyszałem, że niezywkle potężne stowarzyszenie Czajników, na którego czele stoi sam Nierdzewny, dąży wpierw do wojny herbacianej, następnie ograniczenia liczby ludności do 0,1293%, a na samym końcu - do przejęcia władzy nad światem. Nie wierzycie? Oni właśnie na to liczą. Że ludzie albo nie uwierzą, albo tych, co uwierzyli, nazwą szaleńcami. A przecież sami pewnie macie czajnik w domu! I gotujecie w nim wodę, pewnie wielokrotnie w ciągu dnia! I jesteście uzależnieni od kawy albo herbaty! Przejrzyjcie na oczy! Oni już zaczęli nas atakować, na razie po cichu... Iluż z nas zostało poparzonych wodą z czajnika, ileż to razy czajnik pluł na nas wrzątkiem... a rozgrzana para buchająca nam w twarz? Przejrzyjcie na oczy, przebudźcie się! Wszystkie fakty wskazują na to, że czajniki chcą nas zniewolić i zaprzęgnąć do wyczerpujących prac przy zbieraniu listków herbacianych, do produkcji energii i odkamieniaczy... Ale jest dla nas ratunek - wyrzućmy czajniki! Przekażmy to wszystkim znajomym, niech i oni zbuntują się przeciwko Nierdzewnemu! Nie damy się, jesteśmy silni w jedności i jednością silni! PRECZ Z CZAJNIKAMI!

Pn wrz 26, 2011 20:58
gołąb napisał(a):
ACRO -
Myśl logicznie i zacznij używac prawej półkuli mózgowej też bo ci zrobili krzywde w szkole robiąc z ciebie pół-humanoida - nie jesteś człowiekiem w 100% jeżeli nie potrafisz kożystać z obu półkul mózgowych

gołąb, a powiesz nam jeszcze w mądrości swojej, w której półkuli znajduje się ośrodek odpowiedzialny za ortografię?

Pn wrz 26, 2011 21:03

przecież we wcześniejszych postach napisałem , że przepraszam za błędy ale - nie wiem czy ogarniasz coś takiego jak dysgrafia i dysleksja?? Znam zasady pisowni , czytam dużo książek ale błedy i tak robię , nic na to nie poradzę.

Pn wrz 26, 2011 22:15
gołąb napisał(a):
przecież we wcześniejszych postach napisałem , że przepraszam za błędy ale - nie wiem czy ogarniasz coś takiego jak dysgrafia i dysleksja?? Znam zasady pisowni , czytam dużo książek ale błedy i tak robię , nic na to nie poradzę.

Wiesz, skoro piszesz o innych, że są "pół-humanoidami" i nie 100% ludźmi, to wybacz, ale Twoja dysgrafia i dysleksja mało mnie wzruszają. Łatwo obrażasz innych a sam nie potrafisz zadbać o to, żeby pisać po polsku. Jak masz dysleksję to może używaj edytorów do sprawdzania pisowni, ale oczywiście łatwiej napisać "nic na to nie poradzę". W moich czasach szkolnych nie mówiło się o uczniach z dysleksją tylko o patentowanych leniach - coś w tym jak widać jest.

Pn wrz 26, 2011 22:25

Pjotrek - ręce opadają - ile ty masz lat?? Wystarczy jak odetną prąd , wode , gaz i dostawę żywności zimą - najpierw popadają emeryci i chorzy , potem dzieci , potem młoda inteligęcja za propagandę przeciwko temu co się dzieje zostanie wybita , i jak myślisz ile osób zostanie?? inny przykład :USA zaatakują Iran pod pretekstem wspomagania terrorystów bąź innym...wyślą ludzi na wojnę tym razem nuklearną Iran+Korea+Afganistan+ Chiny + itp. v.s. U.S.A. + U.E. + ?? - jak myślisz jaki będzie rezultat końcowy i populacji ludności ? kolejny przykład - wypuszczą wirusa grypy zmutowanego - rezultat , starzy death , słabi death , dzieci death , jaki procent ludności zostanie ?? sami najsilniejsi gotowi do pracy dla budowania nowego porządku świata , bez autorytetów , bez wiedzy , zombie 21 wieku. Jeszcze przykładów można mnożyć....

Pn wrz 26, 2011 22:36

atheist - a ty co k......a pani od polskiego jesteś?? s....j - jak byś nie był mameją , która sobie k....nia wali wspominając młode laski , które godzinę wcześniej widział pod zatoką i przeczytałbyś nietylko lektóry ale i poczytałbys o epokach polskich dowiedziałbyś się tam iż było stoważyszenie jednych z największych polskich poetów i pisarzy w XX wieku - skamandryci - mieli na celu łamać zasady ortografii na znak iż błędy nie mają znaczenia tylko treść. Więc panie treściwy weź się k....a w i garść i znajdź sobie fajną d...pe do trzepania a nie wypisujesz mi tu banialuki bo się obudzisz z ręką w nocniku ale wtedy już bedzie za późno.

Pn wrz 26, 2011 23:00

poza tym myślę , że ośrodek odpowiedzialny za ortografię znajduje sie w d....ie i widzę ponadto , że ty masz ten ośrodek bardzo mocno rozwinięty , pochwal się wszystkim na forum co należy robić aby tak go rozwinąć.

Pn wrz 26, 2011 23:04
zbanowany na stałe

gołąb ale Ty masz fantazję i zamiłowanie do teorii spiskowych i sajens-fikszyn. Lepiej wez się do roboty zamiast takie dyrdymały wypisywać.

Pn wrz 26, 2011 23:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona