Mnogie mutacje - Przeszkada dla Darwinizmu?
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Połączenie pierwiastków w związki chemiczne, nie zmienia faktu że mamy do czynienia z bezrozumną materią , komórki i tkanki również są bezrozumną materią, to tylko zlepek atomów . Żaden zlepek atomów nie ma świadomości swojego istnienia. Bo niby jak bezrozumny zlepek martwych atomów miałby wiedzieć, że istnieje.
Ergo: Seweryn nie ma świadomości swojego istnienia.
Następny proszę.
|
Pt sie 28, 2009 17:10 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
Witold napisał(a): Leontodon napisał(a): A najbardzie prawdopodobne to to ze nie ma takiego uczonego i wszystko to kreacjonistyczny wymysł  No nie przesadzaj. Taki uczony jak najbardziej istnieje i jego eksperyment z E. coli istnieje również. Tylko że Lensky, biolog z doktorem, jakoś nie wywęszył w nim nic co by negowało ewolucję. Kreacjoniści oczywiście muszą być mądrzejsi i szukać dziury w całym.
Ja już tyle fałszywych , ale dla kreacjonistów "niepodważalnych" autorytetów naukowych widziałem ze zareagowałem zbytnim sceptycyzmem . Ale faktycznie pan Lenski istnieje. I oczywiście nic przeciw ewolucji nie głosi. Ale kreacjoniści jak zawsze czegoś nie pojęli, coś skonfabulowali i wyszła im jakaś bzdura. Pan Lenski znalazł eleganckie POTWIERDZENIE TE W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. 
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pt sie 28, 2009 17:12 |
|
 |
Witold
|
Najlepsze jest tutaj:
http://drdino.pl/
zaraz po lewej 
|
Pt sie 28, 2009 17:15 |
|
|
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: Chociaż nie ma absolutnie żadnych naukowych dowodów na ewolucję, wielu ślepo w nią wierzy, tak jakby opierała się na potwierdzonych faktach. DrDino ma na celu dostarczenie informacji o:
1. niedorzeczności i niebezpieczeństwie filozofii ewolucji 2. wiarygodności opisu stworzenia podanego w Księdze Rodzaju (1. Mojżeszowej), pierwszej księdze Biblii.
W osiągnięciu tego celu pomoże seria wykładów mieszcząca się na ośmiu dyskach DVD. Może ona zainteresować zarówno młodszych jak i starszych odbiorców. Są to bogato ilustrowane seminaria. Dzięki nim wiele tysięcy ludzi zbliżyło się do Boga. Wykładowca porusza takie tematy jak: teoria Wielkiego Wybuchu, małpoludy, skamieniałości, dinozaury, ewolucja konia, wieloryb a ludzkie ciało, datowanie węglem radioaktywnym, kłamstwa w podręcznikach, wiek Ziemi i wiele innych.

_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pt sie 28, 2009 17:22 |
|
 |
Witold
|
No tak, tak, czego można się spodziewać na stronie fanów Kenta Hovinda (czyli "Dr" Dino właśnie). Najlepsze jest jednak to:
Cytuj: "Im bardziej nieprawdopodobne statystycznie zdarzenie, tym mniej wiarygodne jest, że zaistniało przypadkiem. Oczywistą alternatywą dla zachodzących zmian jest inteligentny Projektant."
Dr Richard Dawkins, Departament Zoologii, Uniwersytet Oxford w pracy "The Necessity of Darwinism", New Scientist, 15 Kwiecień 1982, str. 130.
Richard Dawkins, słynny autorytet kreacjonistów 
|
Pt sie 28, 2009 17:35 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a): Seweryn napisał(a): Połączenie pierwiastków w związki chemiczne, nie zmienia faktu że mamy do czynienia z bezrozumną materią , komórki i tkanki również są bezrozumną materią, to tylko zlepek atomów . Żaden zlepek atomów nie ma świadomości swojego istnienia. Bo niby jak bezrozumny zlepek martwych atomów miałby wiedzieć, że istnieje. Ergo: Seweryn nie ma świadomości swojego istnienia. Następny proszę.
Człowiek ma świadomość istnienia, to dowód, że jest nie tylko materią.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt sie 28, 2009 19:12 |
|
 |
Witold
|
Nie, nie jest. To absurdalne.
|
Pt sie 28, 2009 19:22 |
|
 |
Epikuros
|
Sewek, ale jak się materia pod kopułą uszkodzi, to już człowiek nie ma świadomosci istnienia...
_________________ MÓJ BLOG
|
Pt sie 28, 2009 19:24 |
|
 |
Seweryn
|
Epikuros napisał(a): Sewek, ale jak się materia pod kopułą uszkodzi, to już człowiek nie ma świadomosci istnienia...
Mózg spełnia rolę komunikacyjną materii z otoczeniem, niekoniecznie musi odpowiadać za świadomość. Znane są przypadki osób uważanych za umysłowo chore, które po powrocie do zdrowia i poprawnej komunikacji z otoczeniem relacjonowały, że ich świadomość pozostawała zupełnie sprawna ,a jedynie był problem na drodze komunikacji z otoczeniem. Tu zawiodła materia . Poza tym materia nie posiada świadomości istnienia.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt sie 28, 2009 19:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): Mózg spełnia rolę komunikacyjną materii z otoczeniem, niekoniecznie musi odpowiadać za świadomość. Znane są przypadki osób uważanych za umysłowo chore, które po powrocie do zdrowia i poprawnej komunikacji z otoczeniem relacjonowały, że ich świadomość pozostawała zupełnie sprawna ,a jedynie był problem na drodze komunikacji z otoczeniem. Tu zawiodła materia . Poza tym materia nie posiada świadomości istnienia.
Taaa, to pewnie duch o ksywie Seweryn za pomocą swych mocy psychicznych wklepał poprzedni post nie dotykając klawiatury.
Udowodnij:
- że istnieje coś takiego jak "świadomość istnienia",
- że żadna materia nie posiada tego czegoś.
|
Pt sie 28, 2009 20:17 |
|
 |
Seweryn
|
grzmot napisał(a): Seweryn napisał(a): Mózg spełnia rolę komunikacyjną materii z otoczeniem, niekoniecznie musi odpowiadać za świadomość. Znane są przypadki osób uważanych za umysłowo chore, które po powrocie do zdrowia i poprawnej komunikacji z otoczeniem relacjonowały, że ich świadomość pozostawała zupełnie sprawna ,a jedynie był problem na drodze komunikacji z otoczeniem. Tu zawiodła materia . Poza tym materia nie posiada świadomości istnienia. Taaa, to pewnie duch o ksywie Seweryn za pomocą swych mocy psychicznych wklepał poprzedni post nie dotykając klawiatury. Udowodnij: - że istnieje coś takiego jak "świadomość istnienia", - że żadna materia nie posiada tego czegoś.
Mamy świadomość tego, że istniejemy więc to zrozumiałe, że istnieje świadomość istnienia.
To co napisałem to zasługa świadomości. Mózg , palce, klawiatura komputer itd. pomogły mi tylko przekazać wiadomość do świata materialnego .
Materia nie posiada świadomości istnienia . Jesteśmy przecież zlepkiem atomów, a takowe świadomości nie posiadają, nawet jeśli jest ich wiele i różnie poukładane. Żadna kombinacja atomów nie nie uzyska świadomości istnienia, bo atomy to tylko bezrozumne, martwe cząstki, które nie posiadają żadnych własności intelektualnych .
|
Pt sie 28, 2009 20:48 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Materia nie posiada świadomości istnienia . Jesteśmy przecież zlepkiem atomów, a takowe świadomości nie posiadają, nawet jeśli jest ich wiele i różnie poukładane. Żadna kombinacja atomów nie nie uzyska świadomości istnienia, bo atomy to tylko bezrozumne, martwe cząstki, które nie posiadają żadnych własności intelektualnych .
zły tok rozumowania. Odczuwamy temperaturę, ciśnienie, a na poziomie atomowym to po prostu nie istnieje. DLatego też świadomość jest domeną jedynie zorganizowanej materii.
|
Pt sie 28, 2009 20:56 |
|
 |
Seweryn
|
Epikuros napisał(a): Cytuj: Materia nie posiada świadomości istnienia . Jesteśmy przecież zlepkiem atomów, a takowe świadomości nie posiadają, nawet jeśli jest ich wiele i różnie poukładane. Żadna kombinacja atomów nie nie uzyska świadomości istnienia, bo atomy to tylko bezrozumne, martwe cząstki, które nie posiadają żadnych własności intelektualnych . zły tok rozumowania. Odczuwamy temperaturę, ciśnienie, a na poziomie atomowym to po prostu nie istnieje. DLatego też świadomość jest domeną jedynie zorganizowanej materii.
Nie istnieje  przecież to właśnie tam zaczyna się temperatura . Temperatura to nic innego jak drgania atomów im większe tym większa temperatura . Czasami dzięki energii dostarczanej, drgania atomów zrywają połączenia miedzyatomowe i zaczyna się topnienie i parowanie materii.
Nawet zorganizowane atomy nie będą wiedziały tego, że są zorganizowane. Atomy są bezrozumne i martwe nawet jeśli są zorganizowane.
|
Pt sie 28, 2009 21:07 |
|
 |
Epikuros
|
Nie starasz się zrozumieć - atom nie musi być świadomy - tak jak atom nie ma ciśnienia - ale wiele atomów pozwalają ciśnienie zaobserwować. Jeden atom świadomości nie wzbudzi - jednak wiele atomów zorganizowanych w neurony, a neurony w skomplikowaną sieć pozwalają zrodzić się świadomości - gdy sieć jest odpowiednio duża.
Poza tym musiałbyś założyć, że niektóre zwierzęta też mają dusze, bo np, słonie, szympansy są świadome swojego istnienia
|
Pt sie 28, 2009 21:16 |
|
 |
Seweryn
|
Epikuros napisał(a): Nie starasz się zrozumieć - atom nie musi być świadomy - tak jak atom nie ma ciśnienia - ale wiele atomów pozwalają ciśnienie zaobserwować. Jeden atom świadomości nie wzbudzi - jednak wiele atomów zorganizowanych w neurony, a neurony w skomplikowaną sieć pozwalają zrodzić się świadomości - gdy sieć jest odpowiednio duża.
Poza tym musiałbyś założyć, że niektóre zwierzęta też mają dusze, bo np, słonie, szympansy są świadome swojego istnienia
Nie mówię o duszy tylko o świadomości, ale może masz racje, że to dusza.
Nie wiadomo tego czy słonie i szympansy są świadome tego, że istnieją. Być może tylko istnieją polegając na instynktach nie mając świadomości istnienia. Póki co żadne z nich tego nie potwierdziło. Prawdopodobnie tylko istnieją.
|
Pt sie 28, 2009 21:32 |
|
|
|