Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Polecam ten tekst wszystkim racjonalistom i ateistom. 
Autor Wiadomość

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091104/BIALYSTOK/950279277 przeczytaj to i zastanów się.NIe bądż mądrzejsza od naukowców.

No wiesz ? co to za tekst nie bądź mądrzejsza od naukowców??
Nie bądź mądrzejszy od Wikipedii i od Kliniki Nefrologi pediatrycznej Akademii Medycznej :P
Żelatynaza można znaleźć w mięśniu sercowym . Więc logicznie rzecz ujmując to bakteria która też zawiera żelatynaze mogła dać taki a nie inny wynik....szczególnie jeśli badacz był gorliwie wierzącym....

Wt lis 10, 2009 23:53

YYY no i co z tego wiadomo ,że jeżeli badali to była w składzie tego mięśnia ,wiadomo że jeżeli był to prawdziwy mięsien to musial miec prawidlowy sklad.

Śr lis 11, 2009 0:02

YYY no i co z tego wiadomo ,że jeżeli badali to była w składzie tego mięśnia ,wiadomo że jeżeli był to prawdziwy mięsien to musial miec prawidlowy sklad.

Tak, tak niech moc będzie z Tobą. Powiedz mi czy wiesz może kto znajduje się w komisji Kościelnej ?

Śr lis 11, 2009 0:07

NO Komisję tworzą trzej teologowie wykładający w Wyższym Seminarium Duchownym w Białymstoku

Śr lis 11, 2009 0:36

Highway napisał(a):
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091104/BIALYSTOK/950279277 przeczytaj to i zastanów się.NIe bądż mądrzejsza od naukowców.

No wiesz ? co to za tekst nie bądź mądrzejsza od naukowców??
Nie bądź mądrzejszy od Wikipedii i od Kliniki Nefrologi pediatrycznej Akademii Medycznej :P
Żelatynaza można znaleźć w mięśniu sercowym . Więc logicznie rzecz ujmując to bakteria która też zawiera żelatynaze mogła dać taki a nie inny wynik....szczególnie jeśli badacz był gorliwie wierzącym....

Nefrologia to nie kardiologia...
Ale przede wszystkim lekarze stwierdzili że: wskazuje na tkankę mięśnia sercowego, a przynajmniej, ze wszystkich tkanek żywych organizmu najbardziej ją przypomina.

Nie ma całkowitej pewności nawet, że to serce, a już ani słowa, że to w ogóle tkanka ludzka! A podroby w Białymstoku to popularne danie, wiem, bywam tam, czasem jadam...

Śr lis 11, 2009 0:51

Naszła mnie taka dziwna refleksja. Gazety "krzyczą" , że sprawę zbadała Komisja Kościelna i że nie doszło do ingerencji osób trzecich... tu właśnie mamy problem bo nikt nie tłumaczy jak szanowna komisja mogła do tego dojść. Może ja o czymś nie wiem i księży szkolą na techników kryminalnych??

Nefrologia to nie kardiologia...
Ale przede wszystkim lekarze stwierdzili że: wskazuje na tkankę mięśnia sercowego, a przynajmniej, ze wszystkich tkanek żywych organizmu najbardziej ją przypomina.

Nie ma całkowitej pewności nawet, że to serce, a już ani słowa, że to w ogóle tkanka ludzka! A podroby w Białymstoku to popularne danie, wiem, bywam tam, czasem jadam...[/quote]

Tak kardiologia to nie nefrologia lecz dokument na którym się opierałam "wyszedł" z tej Katedry Kliniki Nefrologii pediatrycznej Akademii Medycznej dlatego tak napisałam.....

Śr lis 11, 2009 0:53

Komisja kościelna jest takim tworem jak wydział dochodzeniowow-śledczy w policji więc bez obaw.Postanowiłem przeprowadzić eksperyment ,urwe kawałek bułki kajzerki pszenej ktora posiada skrobię a pałeczka serratia marcescens wyrasta właśnie na niej ,bułka ma taki sam skład jak komunikant przedtem upuszcze ją na podłogę a następnie wrzuće do wody letniej do 40 C aby miala idealne warunki i zobaczymy czy nagle pojawi się kawałek mięśnia sercowego.

Śr lis 11, 2009 1:06

Komisja kościelna jest takim tworem jak wydział dochodzeniowow-śledczy w policji więc bez obaw..

NO Komisję tworzą trzej teologowie wykładający w Wyższym Seminarium Duchownym w Białymstoku

Taaa... Aż dziwne, że policja nie zatrudnia w dochodzeniówce samych teologów...

Śr lis 11, 2009 1:40

Komisja kościelna jest takim tworem jak wydział dochodzeniowow-śledczy w policji więc bez obaw.Postanowiłem przeprowadzić eksperyment ,urwe kawałek bułki kajzerki pszenej ktora posiada skrobię a pałeczka serratia marcescens wyrasta właśnie na niej ,bułka ma taki sam skład jak komunikant przedtem upuszcze ją na podłogę a następnie wrzuće do wody letniej do 40 C aby miala idealne warunki i zobaczymy czy nagle pojawi się kawałek mięśnia sercowego.

Ok czekamy na wyniki ;)
Nikt nie napisał na 100% że to mięsień sercowy...nawet, że choć trochę ludzki...więc nie wiem skąd masz te informacje może prosto z Watykanu?

Śr lis 11, 2009 1:45

Kurcze nie miałam pojęcia, że teologowie znają się na technice kryminalistycznej:)teraz się nie dziwie, że nie było śledztwa prokuratury ;)

Śr lis 11, 2009 1:47

Autor wątku jest coś chyba nie na czasie. Badania hostii z Sokółki okazały sie być zrobione nierzetelnie i nie da sie na ich podstawie określić pochodzenia tej substancji. Najlepiej byłoby przeprowadzić badania jeszcze raz, żeby pozbyć się wątpliwości , nie wiem czy takowe zostały zrobione. Jeśli mimo wszystko okazałoby się, że to tkanka ludzka, powinno się zgłosić zawiadomienie do prokuratury o możliwości dokonania zbeszczeszczenia zwłok, bo skądś ta tkanka musiała się wziąść.

Śr lis 11, 2009 10:08

Kto tu ma przestarzałe informacje juz dawno Stowarzyszenie racjonalistow zdązyło złożyć zawiadomienie,prokuratura to umoirzyła a sprawa jest w Watykanie ,badania są zrobione poprawnie tylko po prostu nieoficjalnie ale czy jest jakas różnica jeżeli wynik ich jest pewny.

Śr lis 11, 2009 10:22

Highway, proszę, podaj mi źródło skąd dowiedziałeś się, że jest to kawałek mięśnia sercowego LUDZKIEGO. Ja nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.

Cz lis 12, 2009 12:14

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz lis 12, 2009 12:17

Post Re: Polecam ten tekst wszystkim racjonalistom i ateistom.
Highway napisał(a):
Ale co by się stało, gdyby prokuratura stwierdziła, że rzeczywiście mamy do czynienia z tkanką sercową niewiadomego pochodzenia i przy okazji wykluczyła ingerencję osób trzecich? Jak zachowaliby się nasi “racjonaliści”? Racjonalnie podchodząc do sprawy powinni przyznać, że coś jest na rzeczy. Ale czy takie zachowanie naszych ateistów jest w ogóle do pomyślenia? Raczej należy się spodziewać wypowiedzi w rodzaju, że prokuratura jest “pod butem Kościoła” itp.

Wcale nie musiałoby tak być, że ateiści, by oskarżyli prokuraturę o bycie pod butem Kościoła. Równie dobrze mogliby stwierdzić, że cud się wydarzył, ale da się go wyjaśnić naukowo wcześniej czy później, i nie było w nim ingerencji Boga.

Cz lis 12, 2009 15:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona