Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Ewolucjonizm wg Sadomaczo 
Autor Wiadomość

Post Re: Ewolucjonizm wg Sadomaczo
Acro napisał(a):
Cytuj:
To że są najlepszymi na świecie specjalistami w swoich dziedzinach, nie oznacza, że są nimi we wszystkich innych

Nie wydaje mi się, że aby pojąc znaczenie słowa 'ateizm' trzeba było jakieś szczególne doktoraty w tym kierunku poczynić.

Skoro nawet czołowy ideolog wojującego ateizmu, podaje różne kryteria ateizmu, w zalezności od tego, czy pisze dla czytelnika na poziomie ("Ślepy zegarmistrz"), czy dla hołoty ("Bóg urojony"), to najwyraźniej trzeba :)

Cytuj:
Cytuj:
Nieprzypadkowo zatem publikuje się wyłącznie badania "ateizmu" wśród naukowców anglosaskich, natomiast wśród naukowców z innych kręgów językowych i kulturowych (choć jest ich relatywnie dużo mniej, to przecież istnieją), się nie publikuje. :)

Pewnie wyniki są bardzo niepoprawne politycznie :)

I oto pojawia się 'grupa trzymająca badania'. Skoro to niesamowite przedsięwzięcie im się udaje musi składać się z bardzo inteligentnych ludzi oraz być bardzo liczna - jedno i drugie mnie cieszy :)

Ani jedno, ani drugie. Grupa trzymająca tygodnik "Fakty i mity" nie jest ani specjalnie liczna, ani zwłaszcza zbyt inteligentna, ale to, ze za żadne skarby nie wolno im podać łącznej liczby księży skazanych sądownie w jakimś okresie "za pedofilię" (w Polsce art 200 KK), doskonale rozumie. :)

Cytuj:
Jak wiesz, zupełnie nie akceptuję twojego stylu prowadzenia dyskusji,

To znaczy braku uznania z góry swojej niższości intelektualnej wobec osób promujących "ateizm", humanizm, etc? ;)

sadomaczo

Cytuj:
Kłamiesz, manipulujesz, pomijasz niewygodne pytania, a z odpowiedzi nie wyciągasz jakichkolwiek wniosków.

Medico, cura te ipsum :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr cze 08, 2011 8:15

Cytuj:
Zarzuciłem temat i musiałem się odsunąć, bo robota mnie przywaliła, kończę duży projekt. Dyskutujesz z Pilastrem. Policzę ci go dla ciebie: raz!... i koniec! :)

Nie "raz", tylko jeden, i nie jeden a minimum dwa. A i tezy atheista należało by porozwiewać.
Cofnij się na pierwszą stronę jeśli masz wątpliwości.

Cytuj:
Skoro nawet czołowy ideolog wojującego ateizmu, podaje różne kryteria ateizmu, w zalezności od tego, czy pisze dla czytelnika na poziomie ("Ślepy zegarmistrz"), czy dla hołoty ("Bóg urojony"), to najwyraźniej trzeba :)

Mógł byś rozwinąć fragment odnośnie kryteriów ateizmu? O co konkretnie chodzi?

Śr cze 08, 2011 21:12

Sadomaczo napisał(a):
Nie "raz", tylko jeden, i nie jeden a minimum dwa. A i tezy atheista należało by porozwiewać.
Cofnij się na pierwszą stronę jeśli masz wątpliwości.

Na pierwszej stronie w ogóle Atheist się nie pojawia, wiec możesz jego tezy z pierwszej strony spokojnie zignorować. Pojawia się na drugiej - i polemizuje z Pilastrem (Pilasterem?).

Więc jak z liczeniem oponentów?Imię ich legion, czy imię jego Pilaster?

pilaster napisał(a):

Dawkins jest członkiem NAS? Dostał Nobla? To czego ma być przykładem?
Udowodnij, ze akurat w USA ilość ateistów w badaniach opinii będzie zawyżona.

Cytuj:
Ani jedno, ani drugie. Grupa trzymająca tygodnik "Fakty i mity" nie jest ani specjalnie liczna, ani zwłaszcza zbyt inteligentna, ale to, ze za żadne skarby nie wolno im podać łącznej liczby księży skazanych sądownie w jakimś okresie "za pedofilię" (w Polsce art 200 KK), doskonale rozumie. :)

Sugerujesz, że FiM sa ta grupa trzymająca badania - blokującą podobne do amerykańskich, bo nie chwytam analogii? Chociaż FiM zablokowal badania nad pedofilia w Polsce? Cokolwiek zablokował, choćby rurę odpływową? Odważne i śmiałe... Może zeszłoroczne powodzie to też oni? :P

Śr cze 08, 2011 22:17

Acro napisał(a):
pilaster napisał(a):

Dawkins jest członkiem NAS? Dostał Nobla? To czego ma być przykładem?
Udowodnij, ze akurat w USA ilość ateistów w badaniach opinii będzie zawyżona.

Dawkins znajduje sie znacznie blizej NAS, niz acro, czy pilaster i jego poglądy odpowiadają poglądom członków NAS w znacznie bardziej zbliżonym stopniu.

I nie "liczba ateistów w USA" jest zawyżona, tylko "liczba ateistów wśród naukowców w USA" jest zawyżona

Cytuj:
Cytuj:
Ani jedno, ani drugie. Grupa trzymająca tygodnik "Fakty i mity" nie jest ani specjalnie liczna, ani zwłaszcza zbyt inteligentna, ale to, ze za żadne skarby nie wolno im podać łącznej liczby księży skazanych sądownie w jakimś okresie "za pedofilię" (w Polsce art 200 KK), doskonale rozumie.

Sugerujesz, że FiM sa ta grupa trzymająca badania - blokującą podobne do amerykańskich, bo nie chwytam analogii? Chociaż FiM zablokowal badania nad pedofilia w Polsce?

Udawanie głupiego kiepsko acro wychodzi :)

A chodzi o to, że nie trzeba jakiegoś szeroko rozgałęzionego i genialnie zorganizowanego spisku, żeby nie ujawniać jakichś kłopotliwych informacji. :)

"Fim" kiedyś poświęciła wiele stron, aby detalicznie wymienić "księży pedofilów", dokładnie mieszając tych skazanych, skazanych za inne przestępstwa, skazanych poza Polską, tych jedynie podejrzanych i tych, o których mówiono że sa podejrzani, wszystko w jednym worze. I przecież ten bałagan nie powstał przez przypadek.

Dokładnie tak samo czyni acro mieszając różne dane o przeróznym stopniu miarodajności i przedstawiając je jako spójną całość.

Cz cze 09, 2011 8:35

Cytuj:

Dawkins znajduje sie znacznie blizej NAS, niz acro, czy pilaster i jego poglądy odpowiadają poglądom członków NAS w znacznie bardziej zbliżonym stopniu.

I nie "liczba ateistów w USA" jest zawyżona, tylko "liczba ateistów wśród naukowców w USA" jest zawyżona

Kusi mnie, aby poprosic cie o to, czego zawsze domagasz się od innych - o skwantyfikowanie "odległości" od NAS Dawkinsa, mnie i ciebie... Ale dobra, to nie ma wiele do rzeczy.

Więc problem złego pomiaru dotyczy nie całego społeczństwa USA, ale jedynie elit naukowych. Niech będzie. To gdzie ten dowód, ze taki problem jest i polega akurat na zawyżeniu odsetka ateistów?

Cytuj:
Udawanie głupiego kiepsko acro wychodzi :)

A chodzi o to, że nie trzeba jakiegoś szeroko rozgałęzionego i genialnie zorganizowanego spisku, żeby nie ujawniać jakichś kłopotliwych informacji. :)

"Fim" kiedyś poświęciła wiele stron, aby detalicznie wymienić "księży pedofilów", dokładnie mieszając tych skazanych, skazanych za inne przestępstwa, skazanych poza Polską, tych jedynie podejrzanych i tych, o których mówiono że sa podejrzani, wszystko w jednym worze. I przecież ten bałagan nie powstał przez przypadek.

Dokładnie tak samo czyni acro mieszając różne dane o przeróznym stopniu miarodajności i przedstawiając je jako spójną całość.

Zaraz, zaraz. Sugerujesz, że pedofilia w kosciele polskim jest powszechna, a nie zostaje ujawniona tylko wskutek intryg FiM?

Coś ty za analogie wymyślił?

Spisek ateistów świata nie zezwala na przeprowadzenie badań laicyzacji elit naukowych innych krajów niż USA. Nie powinno to dziwić, bo spisek ateistów skupionych wokół FiM (o ile istnieje w ogóle takowe 'skupienie' o rozmiarze innym niż towarzyskim przy okazji piątkowego piwa redaktorów po robocie) nie upublicznia prawdziwych informacji o pedofilii w kosciele?!

O co cho?

Cz cze 09, 2011 20:56

To co już mam prawo liczyć do dwóch, czy jeszcze nie zezwalasz na zaliczenie Ciebie w poczet dyskutantów razem z pilastrem? :-)

Pilaster zadałem proste pytanie:
Mógł byś rozwinąć fragment odnośnie kryteriów ateizmu? O co konkretnie chodzi?

Tyczy się to tego:
Cytuj:

Cz cze 09, 2011 21:46

Ja zarzuciłem wątek i się wycofałem, mnie nie licz. Cała nasza dyskusja tu dotyczy liczenia twoich oponentów, których namnożyło ci się okrutnie.

Ateizm to OT, którym zabawiamy się wskutek twojego milczenia, wiec może wróć to meritum. A to meritum do długi post Pilastra z Pt cze 03, 2011 10:04. (Pilastera? choroba, jak brzmi od tego dopełniacz?) Post, który zignorowałeś.

Cz cze 09, 2011 22:12

Cytuj:
Ja zarzuciłem wątek i się wycofałem, mnie nie licz.

Chciejstwo przekraczające granice rozsądku. Piękny widok. Przestanę Ciebie wliczać, jak przestaniesz sobie zaprzeczać. :lol:

Cytuj:
Cała nasza dyskusja tu dotyczy liczenia twoich oponentów, których namnożyło ci się okrutnie.
Och skoro już Ci nie pasuje własnoręcznie rozgrzebany problem, wróćmy do ścisłej merytoryki. Co to są kryteria ateizmu? Skoro Dawkins o nich pisał, nie powinno być problemu ze zdefiniowaniem. Może Ty mi odpowiesz? Wg. mnie to bardzo istotna kwestia. Kluczowa do dalszego prowadzenia dyskusji z ateistą.

Cytuj:
Post, który zignorowałeś.

Kłamstwa i matactwo z reguły będę ignorował.

Pt cze 10, 2011 7:25

Acro napisał(a):
Zaraz, zaraz. Sugerujesz, że pedofilia w kosciele polskim jest powszechna, a nie zostaje ujawniona tylko wskutek intryg FiM?

Już pisałem, że rżnąć głupa wcro nie potrafi. :)

Intryga "FiM" polega na ukrywaniu faktycznego rozmiaru pedofilii w szeregach polskich duchownych :)

Dlaczego to robią i jaki jest ten poziom faktyczny, to zupełnie inne zagadnienie.

Tak samo inna intryga polega na ukrywaniu faktycznego poziomu ateizmu wśród naukowców francuskich, niemieckich i polskich, a nawet i amerykańskich (badania mierzą ich stosunek do kreacjonizmu, a nie do religii w ogóle)

W końcu dlaczego te dane nie są publikowane?

sadomaczo

Cytuj:
Co to są kryteria ateizmu?

Wątek dotyczy ewolucji, a nie ateizmu w ujeciu Dawkinsa. Skoro sadomaczo jest ciekawy niech sobie Dawkinsa poczyta.

Pt cze 10, 2011 10:35

Cytuj:
Wątek dotyczy ewolucji, a nie ateizmu w ujeciu Dawkinsa. Skoro sadomaczo jest ciekawy niech sobie Dawkinsa poczyta.

Doprawdy cwaniaczku? A czy twój ateizm cechuje się postawą naukową? Nie widzisz związku? Ślepy jesteś? Na jakiej podstawie nazywasz kreacjonistów sekciarzami? Na ile % dopuszczasz możliwość istnienia Boga i zasadności kreacjonizmu? Twoja postawa jest również skrajnie nienaukowa. Ps. skoro jest to wątek o ewolucjonizmie, co tu robi temat o pedofilach?

Pt cze 10, 2011 19:13

Cytuj:
Intryga "FiM" polega na ukrywaniu faktycznego rozmiaru pedofilii w szeregach polskich duchownych :)

Chcesz powiedzieć, że nie znamy faktycznego rozmiaru pedofilii wśród duchownych w wyniku knować FiM?! :o Kilka osób próbowało rzecz zbadać, ale dwóch sterroryzowano o trzech zasztyletowali siepacze tego czasopisma?

Czy może ci chodzi o to, że FiM nie piszą prawdy, a jeżeli FiM czegoś nie napiszą, to nie ma prawa zaistnieć w społecznej świadomości?

I jak to ma dowodzić, że brak badań innych nić amerykańskie jest intrygą? Przedstawiasz tu rozumowanie typu: skoro Amerykanie w czasie IIWŚ strącili setki samolotów japońskich to jest oczywiste, że Rosjanie strącili rosyjskiego tupolewa. Przy czym w twojej historii nawet strącenie tych japońców jest gdybaniem...

Natomiast nie mogę cię zmusić abyś się choć zająknął na zasadniczy temat:
Więc problem złego pomiaru dotyczy nie całego społeczeństwa USA, ale jedynie elit naukowych. Niech będzie. To gdzie ten dowód, ze taki problem jest i polega akurat na zawyżeniu odsetka ateistów?

Cytuj:
W końcu dlaczego te dane nie są publikowane?

Bo FiM je ciągle odrzucają? A moze ich zwyczajnie nie ma? Nie, to zbyt banalne - lepiej brzmi intryga wspaniale zorganizowanych i przebiegłych ateistów, którzy - choć w przygnębiającej mniejszości - opanowali światowe media i internet!

Sadomaczo
Cytuj:
Chciejstwo przekraczające granice rozsądku. Piękny widok. Przestanę Ciebie wliczać, jak przestaniesz sobie zaprzeczać.

Proszę bardzo - łątwo możesz udowodnić swoje racje: policz, ile na tym wątku znajduje się postów nt ewolucjonizmu w których polemizuję z tobą. 10? 3? A może - zero? Czy zero to dużo?

Tyle energii wkładasz w ten OT, ale w temat zasadniczy - już nie.

Cytuj:
Och skoro już Ci nie pasuje własnoręcznie rozgrzebany problem, wróćmy do ścisłej merytoryki. Co to są kryteria ateizmu?

Co to powrotu do tematu (bo chyba tego sława szukałeś...), to znajdziesz go - uwaga! - w nazwie wątku. Podpowiem, że nie ma tam słowa o kryteriach ateizmu ani o ateizmie w ogóle.

Pt cze 10, 2011 19:30

Twierdząc, ze nie ma sensu dyskutować z trzema na raz, mam liczyć posty nt ewolucjonizmu w których polemizujesz ze mną? Tłumaczyć się możesz na każdym kroku, aczkolwiek już zaczynasz sam z siebie robić durnia. (przynajmniej ja to tak odbieram) Chociażby w poprzednim poście polemizowałem zarówno z Tobą jak i Pilastrem. Dyskutując z wami mam wrażenie obcowania z nawiedzonymi ludźmi. Ujadanie na wszystko a sami największy burdel montują. O ateizm zapytać nie mogę, bo nie widzisz zwiazku z ewolucjonizmem, sam natomiast pleciesz bzdury oi FiM i pedofilach. Zaraz mi oznajmisz, że nie mam prawa wychodzić polemiką poza obręb własnej osoby, boś napisał w tytule Sadomaczo. To już nawet nie jest smutne czy śmieszne. To po prostu niepoważne i adekwatnie będziesz tu traktowany. :-)

Pt cze 10, 2011 19:57

Cytuj:
Twierdząc, ze nie ma sensu dyskutować z trzema na raz, mam liczyć posty nt ewolucjonizmu w których polemizujesz ze mną?

Zarzucasz nam, że rzuciły się na ciebie na raz 3 osoby i nie dajesz rady.
Atheist okazało się dyskutuje z Pilastrem.
Ja zapodałem temat, potem poprosiłem tylko raz o doprecyzowanie, co dokładnie Dawkins powiedział o stworzeniu życia na Ziemi przez inteligencję (zresztą nie doczekałem się odpowiedzi) i to tyle3 naszej dyskusji w tym temacie. Dyskutujesz tu tylko z Pilastrem, a że twoja wyobraźnia pomnożyła go wielokroć...

Cytuj:
Tłumaczyć się możesz na każdym kroku, aczkolwiek już zaczynasz sam z siebie robić durnia. (przynajmniej ja to tak odbieram)

Tak, wierzę, skoro dla ciebie 1 to 3, ateista to coś innego niż niewierzący, to pewno i tu coś sobie dośpiewałeś, wierzę...

Cytuj:
Chociażby w poprzednim poście polemizowałem zarówno z Tobą jak i Pilastrem

Polemizowałeś nad tym, czemu nie chcesz polemizować na temat. Chcesz moze jeszcze popolemizować nad polemizowaniem z polemiką, czemu nie chcesz popolemizować nt ewolucjonizmu? :lol:

Cytuj:
. O ateizm zapytać nie mogę, bo nie widzisz zwiazku z ewolucjonizmem, sam natomiast pleciesz bzdury oi FiM i pedofilach.

Napisałem wyraźnie - ponieważ zamilkłeś, więc troszkę zeszliśmy w off topic. Trudno dyskutować o ewolucjonizmie wg Sadomaczo bez udziału Sadomaczo, prawda?

Cytuj:
To po prostu niepoważne i adekwatnie będziesz tu traktowany. :-)

O! Ciekawe! A potraktowałeś gdzieś kogoś POWAŻNIE? Bardzom ciekaw, jak się to objawia. Jakiś link? :evil:

Pt cze 10, 2011 20:38

Acro napisał(a):
Cytuj:

Chcesz powiedzieć, że nie znamy faktycznego rozmiaru pedofilii wśród duchownych w wyniku knować FiM?!

Jest to jeden z powoów. "FiM" zebrało dużą bazę danych na ten temat, a nawet cżęsciowo ją opublikowąło. Ale w taki sposób, zeby do faktycznych liczb nie dało się dojść :biggrin:

Cytuj:
I jak to ma dowodzić, że brak badań innych nić amerykańskie jest intrygą?

Prosze o podanie powodu dlaczego nie ma innych badan niż amerykańskie. A i amerykańskie sa tylko wyrywkowe, a nie przekrojowe.

Cytuj:
Więc problem złego pomiaru dotyczy nie całego społeczeństwa USA, ale jedynie elit naukowych. Niech będzie. To gdzie ten dowód, ze taki problem jest i polega akurat na zawyżeniu odsetka ateistów?

Dlaczego odsetek osób deklarujących swój ateizm w NAS jest drastycznie zawyżony w stosunku do reszty amerykańskiego społeczeństwa?

Pt cze 10, 2011 21:01

Sadomaczo napisał(a):
A czy twój ateizm cechuje się postawą naukową?

Musiałby sadomaczo zapytać mojego ateizmu, czm on się cechuje. Ale to by było raczej trudno, bo mojego ateizmu już dawno nie ma. :biggrin:

Cytuj:
Na jakiej podstawie nazywasz kreacjonistów sekciarzami?

Na takiej samej, jak np wyznawców Moona.

Cytuj:
Na ile % dopuszczasz możliwość istnienia Boga i zasadności kreacjonizmu?

Boga? Na jakieś 60-70%
kreacjonizmu? 0,00%

Pt cze 10, 2011 21:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona