Ateizm, to fragment treści wiary religii materialistycznej.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ateizm, to fragment treści wiary religii materialistyczn
antagonistyczny napisał(a): To ogólnie ciekawa koncepcja. Tylko krew niewinnego może przebłagać Boga, nie mógł po prostu powiedzieć - przebaczam.
Krew i smród palonych zwierząt to przyjemności dla Jahwe.
Zresztą co jest takiego wspaniałego w śmierci Jezusa? Po pierwsze na krzyżu umarły tysiące innych istot ludzkich, które dodatkowo nie miały świadomości, że po trzech dniach przyjdzie im zmartwychwstać i siedzieć po prawicy boga ojca. Ta wypowiedź dobitnie świadczy o jej autorze. Autor dał dowód że niczego nie jest w stanie zrozumieć i jest egoistą w czystej postaci. Wszelkie wysiłki w celu wyjaśniania pójdą na marne, więc nie ma najmniejszego sensu ich podejmowania!
|
N kwi 01, 2012 20:12 |
|
|
|
 |
Acro
|
Prosiłem już dwa razy, i dwa razy nie dostałem niczego, co można by nazwać odpowiedzią. Tak jak myślałem - spędził Maluczki więcej czasu w kościele, pod wpływem dymu z kadzideł wpadł w religijny zapał, coś mu zaiskrzyło na synapsach, w swojej głupocie wydało mu się to ciekawe, to nieopatrzenie opublikował, a teraz nawet nie próbuje bronić.
Może na początku zacznij od opanowania trudnej sztuki cytowania? Znowu ci nie wyszło...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N kwi 01, 2012 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): Gdzie widzisz moją pogardę? Chyba wzbiera w Ciebie jakś tajemnicza złość.
Najdobitniej tu: Maluczki napisał(a): T o są jakie podrzędne pogaństwa, o których nie warto strzępić klawiatury! Choć w innych miejscach również, ale tu już pozostawiam do refleksji nad sobą. Słownik PWN: pogarda «uczucie bardzo silnej niechęci, połączone zwykle z poczuciem własnej wyższości wobec kogoś lub czegoś»Znasz jakiś ateistów osobiście? LSP- Latający Potwór Spaghetti. O jakie kłamstwa chodzi w tym manifeście? Powinieneś skomentować, ponieważ masz tu na forum dwóch oficjalnych "wiernych" Nawet nie trzeba tu wyjawiać zasad "religijności" LSP, zajrzyj choć na wikipedię. Masz tam ładnie wyłożone zasady, założenia, genezę powstania itp. Dzięki temu wiesz już co możesz krytykować. Najlepiej zamiast pisać non stop o religii mamoniarzy- o której niewiele wiadomo, a jej zasady znasz tak doskonale, jakbyś był wychowywany w duchu tej relgii Po prostu pisz o religii LSP, zamiast o r.mamony. I wszyscy będą wiedzieć, o co CI chodzi i z czym polemizować- większy komfort 
|
N kwi 01, 2012 20:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
antagonistyczny napisał(a): Daj spokój umywamy się do Watykanu  Jeszcze trochę i mamona wam zdechnie!
|
N kwi 01, 2012 20:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Najdobitniej tu: Maluczki napisał(a): T o są jakie podrzędne pogaństwa, o których nie warto strzępić klawiatury! Choć w innych miejscach również, ale tu już pozostawiam do refleksji nad sobą. Słownik PWN: pogarda «uczucie bardzo silnej niechęci, połączone zwykle z poczuciem własnej wyższości wobec kogoś lub czegoś»Znasz jakiś ateistów osobiście? LSP- Latający Potwór Spaghetti. O jakie kłamstwa chodzi w tym manifeście? Powinieneś skomentować, ponieważ masz tu na forum dwóch oficjalnych "wiernych" Nawet nie trzeba tu wyjawiać zasad "religijności" LSP, zajrzyj choć na wikipedię. Masz tam ładnie wyłożone zasady, założenia, genezę powstania itp. Dzięki temu wiesz już co możesz krytykować. Najlepiej zamiast pisać non stop o religii mamoniarzy- o której niewiele wiadomo, a jej zasady znasz tak doskonale, jakbyś był wychowywany w duchu tej relgii Po prostu pisz o religii LSP, zamiast o r.mamony. I wszyscy będą wiedzieć, o co CI chodzi i z czym polemizować- większy komfort  Co jest pogardliwego w tym moim wpisie, słowo "podrzędne pogaństwo"? Przecież oba słowa funkcjonują w potocznej mowie i nikt nie uważa ich za pogardliwe. Po co miałbym zaglądać na wikipedię, wystarczy mi to co napisałaś. Materialistów znam mnóstwo. Mamoniarzy jest więcej niż wyznawców innych religii razem wziętych. To "LSP", to nowe maka gigi materialistów, nie?
|
N kwi 01, 2012 20:30 |
|
|
|
 |
antagonistyczny
|
Maluczki napisał(a): Jeszcze trochę i mamona wam zdechnie! Jako student jeżdżący starym Seatem Ibizą przerobioną na gaz i dorabiający na budowie faktycznie nie wiem co robić z tą całą mamoną Niech Maluczki mi powie co mam zrobić? Może wysłać do Torunia?
|
N kwi 01, 2012 20:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
antagonistyczny napisał(a): Maluczki napisał(a): Jeszcze trochę i mamona wam zdechnie! Jako student jeżdżący starym Seatem Ibizą przerobioną na gaz i dorabiający na budowie faktycznie nie wiem co robić z tą całą mamoną Niech Maluczki mi powie co mam zrobić? Może wysłać do Torunia? Nic się nie martw Donek Ci pomoże. Będziesz mógł pojechać do Niemiec, oczywiście dobrowolnie (kiedyś jeździli pod przymusem) i tam będziesz "zarabiał".
|
N kwi 01, 2012 20:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z tym Latającym Potworem, to we Włoszech zrobicie furorę! Tylko pamiętajcie! Ma produkować spaghetti, a nie zżerać!
Ostatnio edytowano N kwi 01, 2012 20:49 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N kwi 01, 2012 20:45 |
|
 |
antagonistyczny
|
Wspaniale ale co to więc znaczy służyć mamonie?
|
N kwi 01, 2012 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Wspaniale ale co to więc znaczy służyć mamonie?"
To znaczy między innymi pracować na budowie za nędzne grosze (resztę należności zabiera mamoniarz), potem te grosze oddać na nic nie dające studia, aby tam finansować stado pasożytów, a po skończeniu tych studiów, dalej pracować na budowie za nędzne grosze aż do utraty zdrowia, a potem eutanazja.
|
Pn kwi 02, 2012 9:27 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Uff, nigdy nie pracowałem na budowie, a za studia to mi jeszcze płacono, więc nie jestem mamoniarzem.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn kwi 02, 2012 9:33 |
|
 |
Acro
|
Maluczki opisał swoje doświadczenia życiowe. No, może tylko te studia wymyślił... Czekamy niecierpliwie na relację z eutanazji! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn kwi 02, 2012 9:56 |
|
 |
antagonistyczny
|
Maluczki napisał(a): To znaczy między innymi pracować na budowie za nędzne grosze (resztę należności zabiera mamoniarz), potem te grosze oddać na nic nie dające studia, aby tam finansować stado pasożytów, a po skończeniu tych studiów, dalej pracować na budowie za nędzne grosze aż do utraty zdrowia, a potem eutanazja. A co robi Maluczki aby nie służyć mamonie? Żyje w śmietniku albo pobiera socjal (za pieniądze baranów pracujących za nędzne grosze) 
|
Pn kwi 02, 2012 9:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Uff, nigdy nie pracowałem na budowie, a za studia to mi jeszcze płacono, więc nie jestem mamoniarzem. No właśnie, takie są owoce studiowania nie wiadomo po co. Absolwent takich studiów nie zauważa w zdaniu słowa "między innymi". Poza tym pytanie nie brzmiało: Kto jest mamoniarzem? Tylko co to znaczy służyć mamonie?
Ostatnio edytowano Pn kwi 02, 2012 10:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn kwi 02, 2012 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"A co robi Maluczki aby nie służyć mamonie? Żyje w śmietniku albo pobiera socjal (za pieniądze baranów pracujących za nędzne grosze)  " Maluczki stara się jak najlepiej wypełniać Wolę Bożą, bo wypełnianie Woli Bożej jest radykalnym odrzuceniem mamoniarstwa. "Barany pracujące za nędzne grosze" oddają pieniądze na premie dla urzędników Donka, emerytury dla ubeków i innych zbrodniarzy, na emerytury dla greckich pedofili i uzależnionych od hazardu, na niemieckie i francuskie banki, na miliardy gromadzone przez "najbogatszych Polaków" , na dotacje organizacji typu "Krytyka Polityczna" itd. itp. No ale barany jak to barany o tym nie wiedzą, bo przecież to tylko barany, choć nawet niektóre studiują.
|
Pn kwi 02, 2012 10:20 |
|
|
|