Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 11:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
 Deklaracja wiary lekarzy - mam mieszane uczucia 
Autor Wiadomość
Post Re: Deklaracja wiary lekarzy - mam mieszane uczucia
Cytuj:
pedofilskiej ideologii gender

Quas, ale co ma pedofilia do ''ideologii gender''?

Gender studies mówi raczej o równości płci i bardziej podpada pod feminizm.

Te pojęcia są dość często mylone i źle zrozumiane. To o czym myślisz to raczej queer a nie gender.

Śr cze 04, 2014 15:42
Ideologia gender to między innymi seksualizacja małych dzieci. Gender studies to tylko przykrywka by tej demoralizacji nadać znamiona powagi i słuszności jak wszelkim innym ideologiom pochodzącym od szatana które znamy z historii. Mówię o gender. To destrukcyjna i demoralizująca ideologia promowana przez środowiska lewackie, ateistyczne, gejowskie... a także przez wrogów Boga i Kościoła. Polecam ks. Oko.

Śr cze 04, 2014 15:57
quas napisał(a):
Mówię o gender. To destrukcyjna i demoralizująca ideologia promowana przez środowiska lewackie, ateistyczne, gejowskie... a także przez wrogów Boga i Kościoła. Polecam ks. Oko.
Zapomniałeś o żydach, masonach i cyklistach.

Śr cze 04, 2014 16:06
Tya. Bo małe dzieci to są takie niewinne istotki, a seks, panie, to jest zgroza od której dusza idzie do piekła. Warunkowo ją tylko dopuszczamy, w pewnym ściśle określonym rygorze, a oprócz tego...

Dżęder to nie są gender studies. Dżęder to nie jest również seksualizacja małych dzieci. Dżęder to jest myśl, że ci, którzy do tej pory robili chrześcijanom za czarnego luda, w istocie znaleźli się w tej roli niezasłużenie i ich potępienie jest niemoralne. Że chrześcijaństwo, w takiej postaci w jakiej doczłapało do naszego stulecia, jest niemoralne. Trudno się z tym nie zgodzić, choć subkultura LGBT robi wszystko, żeby jednak zrobić z siebie zboczeńców, a nie normalnych ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że dżęder jest wrogiem niektórych chrześcijan, a wobec Kościoła zachowuje co najmniej daleko posuniętą rezerwę. Ale dżęder nie jest wrogiem Boga. Przynajmniej tego Boga od "byłem głodny, a nie nakarmiliście mnie...".

Śr cze 04, 2014 16:10

http://wiadomosci.gazeta.pl/faktoid/169 ... BoxSlotIMT

Śr cze 04, 2014 16:29
Gołym okiem widać, że pani chciała zrobić z siebie Evangeliona Unit 01. Otóż synkretnom od szinto i kabały mówimy zdecydowane NIE!

Śr cze 04, 2014 16:51
Moderator

quas napisał(a):
[offtop, ad personam - s33]

Nie wiem, jak doszedłeś do wniosku, że to jest wątek na przytyki osobiste ale - nie jest.

Reszta odpowiedzi tutaj.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr cze 04, 2014 16:55
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
Tya. Bo małe dzieci to są takie niewinne istotki, a seks, panie, to jest zgroza od której dusza idzie do piekła.

W kwestii seksualności, normalne to są kontakty dzieci na podobnym poziomie rozwoju psychoseksualnego.
Wiesz jak rozpoznać, czy dziecko mogło lub może być wykorzystywane seksualnie, albo jakiś pedofil próbuje je omotać? M.in. po jego wiedzy na temat seksualności.
A jak to zrobić, jeśli dziecko w wieku przedszkolnym miało edukację seksualną? Bardzo ciężko będzie wyróżnić "wiedzę", którą dziecko bierze od pedofila z tej, która pochodzi z edukacji.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr cze 04, 2014 17:11
Soul33 napisał(a):
W kwestii seksualności, normalne to są kontakty dzieci na podobnym poziomie rozwoju psychoseksualnego.

Za coś takiego to się dostaje wyrok za "obustronną pedofilię". Ideał sięgnął bruku, nie pierwszy raz zresztą, ale kogo to obchodzi...

Śr cze 04, 2014 17:15
ErgoProxy napisał(a):

Dżęder to nie są gender studies. Dżęder to nie jest również seksualizacja małych dzieci. Dżęder to jest myśl, że ci, którzy do tej pory robili chrześcijanom za czarnego luda, w istocie znaleźli się w tej roli niezasłużenie i ich potępienie jest niemoralne. Że chrześcijaństwo, w takiej postaci w jakiej doczłapało do naszego stulecia, jest niemoralne. Trudno się z tym nie zgodzić, choć subkultura LGBT robi wszystko, żeby jednak zrobić z siebie zboczeńców, a nie normalnych ludzi. Trudno też się nie zgodzić, że dżęder jest wrogiem niektórych chrześcijan, a wobec Kościoła zachowuje co najmniej daleko posuniętą rezerwę. Ale dżęder nie jest wrogiem Boga. Przynajmniej tego Boga od "byłem głodny, a nie nakarmiliście mnie...".

I to podchodzi bardziej pod

Cytuj:
Teoria queer

Uważana jest ona za alternatywę esencjalistycznego podejścia do tożsamości seksualnej, które głosi, że tożsamości/orientacje seksualne istnieją obiektywne i jedynie czekają na nazwanie. Jednocześnie w nurcie esencjalistycznym utożsamia się te pojęcia z rzeczywistością. Podnosi się jednak kwestię, że w tym ujęciu np. termin "heteroseksualny" dla każdego może znaczyć coś nieco innego. A zatem ludzką różnorodność płciową znacznie lepiej opisuje teoria queer. Zakłada ona ludzką niepowtarzalność i fakt, że każdy jest indywidualny i różni się od innych wskutek wpływów biologicznych, psychologicznych i społecznych. W świetle powyższego definiowanie tożsamości seksualnej jest wytworem kultury i jedynie wtórnie kreuje rzeczywistość. Wskutek takiego definiowania dochodzi do wyższego wartościowania jednych tożsamości, a niższego innych, co prowadzi do sztucznej kategoryzacji. W odpowiedzi na to teoria wysuwa następujące postulaty:

należy odejść od sztywnego kategoryzowania tożsamości na rzecz uznania ich naturalnej różnorodności;
ludzie mają prawo nie podlegać społecznemu naciskowi do określenia własnej tożsamości seksualnej;
ludzie powinni mieć prawo do samookreślenia, czy to przez pojęcia wypracowanie kulturowo, czy przez ich modyfikację, czy przez pojęcia stworzone samodzielnie;
należy odejść od ignorowania lub modyfikowania tego, co nie mieści się w konstruktach społecznych, dotyczących seksualności;
istnieją osoby, które postrzegają własną płeć i seksualność jako niejednorodną i zmienną;
wszystkie tożsamości seksualne i płciowe są równowartościowe[4].

Śr cze 04, 2014 21:42
Soul33 napisał(a):
Bo Ty uważasz, że tylko takie postępowanie może być dozwolone, jak Ty chcesz i za nic masz odmienne opinie, np. że jest niepraktyczne i nierealne.

Tak mi odpisałeś w dziale moderacji. Możesz rozwinąć tą myśl o co Ci chodzi ? Co według Ciebie jest niepraktyczne i nierealne ??

Cz cze 05, 2014 12:00
Kael napisał(a):
@quas, zapomnij na chwile, ze istnieje PO, przeczytaj deklaracje i dyskusje o niej. Uwazasz,

ze lekarz moze podpisac bzdety o jasnosci plci, kiedy ucza sie na studiach o hermafrodytach

i innych zaburzeniach genetycznych?
I po co to w deklaracji?

Kael napisał(a):
Ale teksty o jasnosci plci kierowane sa walka ideologiczny z gender (tak, tak to nazwe) i w efekcie osmieszaja samych... lekarzy. Jak widac w tej dyskusji.

Przeczytałem deklarację, jest to piękna katolicka postawa, godna pochwały i wymagająca odwagi za rządów antykatolickiej Platformy która ma zapędy aby za wiarę prześladować lekarzy. Jest to bohaterska i patriotyczna postawa.

[ad personam usunięte - s33]

Lekarze pracują w miejscach które politycy i korporacje upodabniają do obozów koncentracyjnych, aby w białych rękawiczkach masowo mordować rękami lekarzy dzieci i inne bezbożne rzeczy. Wiarę w Jezusa i pragnienie lekarzy wypełniania swojej pracy która też jest darem od Boga, zgodnie z Prawem Bożym zawsze i wszędzie najlepszym i jedynie słusznym.... [...]

Trzeba się wykazać złą wolą aby oczerniać katolików lekarzy za to że się uczą o wadach genetycznych, hermafrodytach [...]. No i co z tego że się o tym uczą. Gdzie wywnioskowałaś że katoliccy lekarze wierni Jezusowi są zli bo się o tym uczą. [...] Gdzie wywnioskowałaś że Ci zli katoliccy lekarze nie mają zamiaru leczyć wad genetycznych i pomagać ludziom. Skoro hermafrodyty to choroba znana od wieków, to może jeszcze powiesz że gender stworzył Bóg bo i do gender wnioskowałaś.

Ta deklaracja przede wszystkim odnosi się do aborcji, invitro, eutanazji, antykoncepcji... Są to bezbożne dzieła ściągające gniew Boga [...] Jest to godne wielkiej pochwały, dla ludzi dla których Bóg i Jego Prawo są bliskie ich sercu. [...]

Cz cze 05, 2014 22:00
@quas ja sie wypowiedzialam w tym temacie 4 razy.
Ty zrobiles sobie ze mnie wroga numer jeden i zamiast pisac na temat, piszesz ad personam.
Nie znajac mnie, nie czytajac calosci moich wpisow, osadziles mnie juz dawno i bedziesz teraz za kazdym razem wylewal swoje frustracje na mnie i Alus.
Masz problem ze soba, ale ja nie mam ochoty sluzyc ci publicznie za worek treningowy.

Deklaracja wiary nie jest pomyslem zlym. Za to jej tresc jest nieprzemyslana. I przy tym zostane.

Pt cze 06, 2014 5:27

ErgoProxy napisał(a):
Dżęder to jest myśl, że ci, którzy do tej pory robili chrześcijanom za czarnego luda, w istocie znaleźli się w tej roli niezasłużenie i ich potępienie jest niemoralne. Że chrześcijaństwo, w takiej postaci w jakiej doczłapało do naszego stulecia, jest niemoralne.

1. czyli prawdą jest, że ta myśl jest bezpośrednim atakiem na chrześcijaństwo?,
2. "jest niemoralne" według jakiego wzorca moralności?

Bardzo ciekawie niedawno napisał o gender ks. Jacek Prusak, wg którego zręby "teorii gender" są obecne już w Księdze Rodzaju, w której to różnice między kobietą i mężczyzną są zdeterminowane przez role społeczne ("kobieta" to istota, która ma służyć pomocą mężczyźnie), a nie przez różnice biologiczne, które są zupełnie wtórne, zresztą w ogóle się o nich nie wspomina. A jednym z najsłynniejszych tekstów św. Pawła jest przecież "nie ma już mężczyzny ani kobiety..". Kościół nie powinien z gender walczyć, tylko ją wykorzystać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 06, 2014 7:38

Johnny99 napisał(a):
2. "jest niemoralne" według jakiego wzorca moralności?

Np. mojego, a podejrzewam, że jeszcze parę osób się znajdzie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 06, 2014 9:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona