Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 19:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 51  Następna strona
 Kształt Ziemi 
Autor Wiadomość

Post Re: Kształt Ziemi
Kael napisał(a):
formek1 napisał(a):
Jak można zrobić takie zdjęcie to
spróbuj to zrobić przy -90 stopniach .
A najpierw tam dotrzyj.

formek1, ale to twoje zadanie. Juz przyznaliscie, ze loty samolotem sa rzeczywiste, ze nawet na duze wysokosci czlowiek lata. No to co za problem dla wyznawcow PZ wsiasc w samolot i poleciec jak najblizej styku tej kopuly z Ziemia? A moze nawet widowiskowo sie na niej rozbic? Albo rakieta balistyczna w nia strzelic?

https://m.youtube.com/watch?v=NwRPC2Wls28
Miliony ludzi sledzily to na zywo. Jak wyglada kula ziemska z tej wysokosci? Plaska jak stol....

Tak wygląda rozmowa z kimś, kto udaje (miejmy nadzieję) idiotę.

Na razie nie może sfotografować kopuły, bo nie może tam dotrzeć.
Gdybyś kupiła mu samolot i mógłby polecieć, to by nie poleciałby, bo nie miałby czasu.
Gdybyś sfinansowała mu czas i poleciałby, to nie zrobiłby zdjęcia, bo nie miałby aparatu.
Gdybyś kupiła mu aparat, to nie umiałby robić zdjęć.
Gdybyś sfinansowała mu kurs fotograficzny, to nie potrafiłby umieścić zdjęcia w sieci.
Gdybyś nauczyła go umieszczać zdjęcia w sieci, to nie miałby na to czasu, bo zachorowałaby mu ciocia, którą musiałby się opiekować.
Itd.

Cz gru 28, 2017 8:27

Kael napisał(a):
Rybie oko. No tak. Szczegolnie pierwszy plan zdeformowalo.

A mozesz mi wyjasnic dlaczego nikt z plaskoziemcow nie probuje nawet dotrzec do kopuly? W koncu chyba nie wierzycie, ze Ziemia jest nieskonczona?

No i jesli wszystkie ciala niebieskie sa przezroczyste i niematerialne, to dlaczego jak swieci Slonce jest cieplo, a jak Ksiezyc - nie? Ma slabszy reflektor?

1 spróbuj załatwić taki przelot nad Antarktydą.

Na przykład z Australii do Argentyny . Jak załatwisz to daj znać. Pieniądze się na to znajdą ponieważ to nie są jakieś miliony dolarów. Poza tym sami plaskoziemcy się zrzuca po dolarze żeby za to zapłacić . Tylko zorganizuj taki przelot.
2 No dokładnie tak jest jak piszesz. Nawet ludzie wymyślili zimne światło . A dla Boga to raczej mały pikuś.

Cz gru 28, 2017 8:46

Chwat
Czekam aż odniesiesz się do tego co wrzuciłem, oraz do opisu oszustwa zdjęć ziemi z kosmosu.

Chcę zobaczyć czy nie jesteś trollem :D

Cz gru 28, 2017 8:51
Moderator

formek1 napisał(a):
A najpierw tam dotrzyj.

A skąd wiesz jaka jest tam temperatura?
Ja tam nie dotrę, bo wiem, że takiego miejsca nie ma. Jak słusznie zauważyła Kael, to Twoje zadanie.

Cz gru 28, 2017 8:53

chwat napisał(a):
[

formek1, ale to twoje zadanie. Juz przyznaliscie, ze loty samolotem sa rzeczywiste, ze nawet na duze wysokosci czlowiek lata. No to co za problem dla wyznawcow PZ wsiasc w samolot i poleciec jak najblizej styku tej kopuly z Ziemia? A moze nawet widowiskowo sie na niej rozbic? Albo rakieta balistyczna w nia strzelić.

Już pisałem Kaelowi.

1 spróbuj załatwić taki przelot nad Antarktydą.

Na przykład z Australii do Argentyny . Jak załatwisz to daj znać. Pieniądze się na to znajdą ponieważ to nie są jakieś miliony dolarów. Poza tym sami plaskoziemcy się zrzuca po dolarze żeby za to zapłacić . Tylko zorganizuj taki przelot.

Problemem jest ze to że nie można czegoś takiego załatwić. Z Australii są organizowane loty ale tylko wycieczkowe . Kosztując około 6000 zł . Wiec to nie majątek. Tyle ze nie lecą gdzie ja bym chciał tylko tam gdzie mnie zawiozą.
Rozumiesz? Czy to za trudne.
Zorganizuj lot taki jak pisałem i jeszcze na tym zarobisz.

.co
Cytuj:
Miliony ludzi sledzily to na zywo. Jak wyglada kula ziemska z tej wysokosci? Plaska jak stol....[

Tak wygląda rozmowa z kimś, kto udaje (miejmy nadzieję) idiotę.

Na razie nie może sfotografować kopuły, bo nie może tam dotrzeć.
Gdybyś kupiła mu samolot i mógłby polecieć, to by nie poleciałby, bo nie miałby czasu.
Gdybyś sfinansowała mu czas i poleciałby, to nie zrobiłby zdjęcia, bo nie miałby aparatu.
Gdybyś kupiła mu aparat, to nie umiałby robić zdjęć.
Gdybyś sfinansowała mu kurs fotograficzny, to nie potrafiłby umieścić zdjęcia w sieci.
Gdybyś nauczyła go umieszczać zdjęcia w sieci, to nie miałby na to czasu, bo zachorowałaby mu ciocia, którą musiałby się opiekować.
Itd.

Po tym co napisałeś widać ze nawet czytać Ze zrozumieniem nie potrafisz.

Cz gru 28, 2017 8:55

Małgosiaa napisał(a):
formek1 napisał(a):
A najpierw tam dotrzyj.

A skąd wiesz jaka jest tam temperatura?
Ja tam nie dotrę, bo wiem, że takiego miejsca nie ma. Jak słusznie zauważyła Kael, to Twoje zadanie.

Jaka tam temperatura wiem od tych co byli na Antarktydzie.
A to nie jest moje zadanie ponieważ nie muszę udowadniacie nikomu na sile ze Jednak Bóg nie kłamie.
Jak ktoś uważa ze Bóg jest idiotą i kazał spisać brednie to jego sprawa jakie ma relacje z Bogiem.

Cz gru 28, 2017 8:58

formek1 napisał(a):
Zorganizuj lot taki jak pisałem i jeszcze na tym zarobisz

Ale jak zorganizuje się lot, to formankowi ciocia zachoruje i będzie się musiał nią opiekować i nie poleci. Albo jaśli poleci, to zapomni aparatu. A jeśli poleci i zobaczy z góry któryś z biegunów Ziemi, to powie że w dole to makieta, a samolot latał z kółko, a przyrządy nawigacyjne miał zmanipulowane... :)

Cz gru 28, 2017 9:07
Moderator

@formek1
Ale przecież twierdziłeś, że to photoshop, że nasz rodak tam nie był itp., więc nagle wierzysz, że ktokolwiek był na Antarktydzie?
I to jest właśnie zadanie dla Ciebie, aby udowodnić, że ziemia jest plaska i pod kopułą, bo nikt z nas nie zarzuca kłamstwa Bogu. Ja nawet dorzucę do tej podrózy nie dolara, a 100. Myslę, że Kael, chwat i inni przeciwnicy tej bzdurnej teorii też coś dorzucą, toteż bardzo szybko zbierzesz fundusze.

No i jeszcze jedno: tym stwierdzeniem, że wiesz jaka jest temperatura na Antarktydzie w świeltle wcześniejszych zaprzeczeń o takiej mozliwości, przekonałes mnie ostatecznie, że to nie chwat, ale Ty trollujesz.

Cz gru 28, 2017 9:10

Paulito napisał(a):
Czekam aż odniesiesz się do tego co wrzuciłem, oraz do opisu oszustwa zdjęć ziemi z kosmosu

Już to opisano. W zdjęciach Ziemi z różnej odległości, występuje zjawisko perspektywy. Pierwszy plan fotografowany z bliskiej odległości przy mniejszej ogniskowej, jest większy w stosunku do drugiego planu.
To samo zjawisko występuje w fotografii użytkowej i ważne jest zwłaszcza w portretach. W portretach zaleca się użycie ogniskowej ok. 80mm (ekwiwalent małoobrazkowy), bo inne wyglądają mniej estetycznie. W przypadku ogniskowych krótkich, występuje efekt tzw. dużego nosa, w przypadku ogniskowych zbyt długich, efekt plaskiej twarzy.

Tutaj przykłady zmiany obiektu fotografowanego, przy różnych ogniskowych http://fotograficzno.pl/robimy-poprawny ... ogniskowa/

To samo masz w zdjęciach Ziemi.
Duży kontynent był fotografowany z krótką ogniskową i przy mniejszej odległości, kontynenty mniejsze z dłuższą ogniskową i przy większej odległości. Eksperyment potwierdzający to zjawisko, każdy może wykonać w domu.
Domyślam się, że nie każdy ma aparat i dwa obiektywy o różnych ogniskowych, albo obiektyw zoom i nie będzie mógł eksperymentu wykonać i pozostanie sceptyczny... :(

Cz gru 28, 2017 9:23

chwat napisał(a):
Paulito napisał(a):
Czekam aż odniesiesz się do tego co wrzuciłem, oraz do opisu oszustwa zdjęć ziemi z kosmosu

Już to opisano. W zdjęciach Ziemi z różnej odległości, występuje zjawisko perspektywy. Pierwszy plan fotografowany z bliskiej odległości przy mniejszej ogniskowej, jest większy w stosunku do drugiego planu.
To samo zjawisko występuje w fotografii użytkowej i ważne jest zwłaszcza w portretach. W portretach zaleca się użycie ogniskowej ok. 80mm (ekwiwalent małoobrazkowy), bo inne wyglądają mniej estetycznie. W przypadku ogniskowych krótkich, występuje efekt tzw. dużego nosa, w przypadku ogniskowych zbyt długich, efekt plaskiej twarzy.

Tutaj przykłady zmiany obiektu fotografowanego, przy różnych ogniskowych http://fotograficzno.pl/robimy-poprawny ... ogniskowa/

To samo masz w zdjęciach Ziemi.
Duży kontynent był fotografowany z krótką ogniskową i przy mniejszej odległości, kontynenty mniejsze z dłuższą ogniskową i przy większej odległości. Eksperyment potwierdzający to zjawisko, każdy może wykonać w domu.
Domyślam się, że nie każdy ma aparat i dwa obiektywy o różnych ogniskowych, albo obiektyw zoom i nie będzie mógł eksperymentu wykonać i pozostanie sceptyczny... :(

Przepraszam, ale czy to co tutaj opisujesz dotyczy poniższego fragmentu?

Cytuj:

. . W filmie dokumentalnym “Zabawne rzeczy wydarzyły się w
drodze na Księżyc”, możemy zobaczyć oficjalne materiały
filmowe NASA, które wyciekły do opinii publicznej, pokazujące
astronautów Apollo 11, Buzza Aldrina, Neila Armstronga i
Michaela Collinsa, którzy przez około godzinę, przy użyciu
przeźroczy i manipulacji kamerą próbują zrobić fałszywe zdjęcie .okrągłej ziemi
Komunikują się z centrum kontroli lotów w
Houston w celu uzyskania dokładnego ujęcia. Ktoś podpowiada
im, jak manipulować kamerą aby otrzymać pożądany efekt. Po
pierwsze, zaciemnili oni wszystkie okna z wyjątkiem jednego w
kształcie koła, skierowanego w dół, a następnie ustawili kamerę
w odległości kilku stóp nakierowaną na to okno. To stworzyło
iluzję kulistej Ziemi otoczonej czernią przestrzeni, gdy w
rzeczywistości było to po prostu okrągłę okno w ciemnej kabinie.
Neił Armstrong twierdził w tym momencie, że znajdują się oni na
wysokości 130,000 mil od Ziemi, w połowie drogi na Księżyc, ale
gdy sztuczki z kamerą zostały zakończone widz może zobaczyć
na własne oczy, że Astro-nots znajdowali się nie więcej niż
kilkadziesiąt mil nad powierzchnią ziemi, najprawdopodobniej
lecąc samolotem na dużej wysokości!

Cz gru 28, 2017 9:45
formek1 napisał(a):
Przeróbka czyli że zdjęcie nie jest orginalne,coś w nim przerobiono kolorowanp zmniejszono powiększano .
Wg takiej definicji „zdjęcia oryginalne” w ogóle nie istnieją. Każde zdjęcie bowiem w trakcie tworzenia jest zmniejszane do rozmiaru kliszy czy matrycy. O tym właśnie pisałem, ale Ty nie czytasz tego, co piszą inni. Poza tym napisałem:
zefciu napisał(a):
Ale przecież i tak nie jesteś w stanie pomyśleć takiego argumentu lub takiej obserwacji, która by Cię przekonała, iż nie masz racji. Zatem czepianie się jakichś tam „przeróbek” jest z Twojej strony obłudnym udawaniem, że teoretycznie dałoby się Cię przekonać.

Ty zacytowałeś ten tekst, kłamliwie udając, że na niego odpowiadasz. Ale w ogóle nie odpowiedziałeś. Bo przecież wiadomo, że nie jesteś w stanie podać takiego argumentu, który by Cię przekonał. Zatem przedstawianie Ci jakichkolwiek argumentów nie ma sensu.
Cytuj:
Zdjęcie i od razu pytanie.
I znowu kłamiesz. To co wklejasz to to nie jest zdjęcie i nikt nie twierdzi, że jest to zdjęcie. Rzucasz więc klasycznym argumentem straw-mana.

Cz gru 28, 2017 9:59

Małgosiaa napisał(a):
@formek1
Ale przecież twierdziłeś, że to photoshop, że nasz rodak tam nie był itp., więc nagle wierzysz, że ktokolwiek był na Antarktydzie?
I to jest właśnie zadanie dla Ciebie, aby udowodnić, że ziemia jest plaska i pod kopułą, bo nikt z nas nie zarzuca kłamstwa Bogu. Ja nawet dorzucę do tej podrózy nie dolara, a 100. Myslę, że Kael, chwat i inni przeciwnicy tej bzdurnej teorii też coś dorzucą, toteż bardzo szybko zbierzesz fundusze.

No i jeszcze jedno: tym stwierdzeniem, że wiesz jaka jest temperatura na Antarktydzie w świeltle wcześniejszych zaprzeczeń o takiej mozliwości, przekonałes mnie ostatecznie, że to nie chwat, ale Ty trollujesz.

Widzę że masz problemy ze zrozumieniem co ktoś pisze nigdzie nie twierdziłem że nikt nie był na Antarktydzie że nasz Rodak tam nie był i różnych takich rzeczy więc nie wymyślaj
Co do Boga zarzucacie mu kłamstwo że w Biblii nie umiał dopilnować aby było spisane to właściwie tak jak to stwarzał

Cz gru 28, 2017 10:01

formek1 napisał(a):
Co do Boga zarzucacie mu kłamstwo że w Biblii nie umiał dopilnować aby było spisane to właściwie tak jak to stwarzał

A na moje wersy z Pisma (zbieżność z teorią PZ ) też nikt nie odpowiedział.Ciekawe dlaczego.

Cz gru 28, 2017 10:07

Paulito napisał(a):
A na moje wersy z Pisma (zbieżność z teorią PZ ) też nikt nie odpowiedział.Ciekawe dlaczego.
Pewnie dlatego, że nikogo nie interesują dziwaczne interpretacje PŚ i komentowanie ich jest bezcelowe.

Cz gru 28, 2017 10:09
Moderator

formek1 napisał(a):
Widzę że masz problemy ze zrozumieniem co ktoś pisze nigdzie nie twierdziłem że nikt nie był na Antarktydzie że nasz Rodak tam nie był i różnych takich rzeczy więc nie wymyślaj

No popatrz, jak kłamiesz!
viewtopic.php?p=981026#p981026

Cz gru 28, 2017 10:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 51  Następna strona