Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
formek1 napisał(a): Nie wiem jak miałby wyglądac lot w tych wypadkach. Skoro nie wiesz, to nie możesz twierdzić, że trasa samolotu dowodzi iż ziemia nie jest kulą. To tak, jakbyś mówił „to zwierzę zupełnie nie przypomina dziobaka” jednocześnie nie mając zielonego pojęcia jak wygląda dziobak. Cytuj: To ty powinieneś wiedzieć jak ma wygladac lot na ziemi kuli . Idealnie powinien przebiegać po ortodromie. Oczywiście istnieją zjawiska takie jak wiatry, które powodują, że idealny tor może jakoś od ortodromy odbiegać. Cytuj: Na pewno do Hiszpanii najkrótsza droga nie wiedzie przez Szkocje. Na pewno do Hiszpanii skąd najkrótsza droga nie wiedzie przez Szkocję? Cytuj: I z Bali najkrótsza droga nie wiedzie przez Alaskę. Skąd? Na pewno najkrótsza droga z Frankfurtu do San Francisco wiedzie nad Grenlandią. Zdziwił mnie ten fakt, co pokazuje, na ile trudnym jest intuicyjne wyznaczenie ortodromy na płaskiej mapie, ale rzeczywiście tak jest. Cytuj: Zreszta podałem ten przykład jako ciekawostkę która potwierdza inne dowody a nie jako sam w sobie dogmatyczny dowód na płaską ziemię. O nie nie. Jak dotychczas nie podałeś ani jednego zasadnego dowodu. Więc przestań się wykręcać. Albo Twoje argumenty są dowodami i wtedy bierz odpowiedzialność za to co mówisz, albo nie są i wtedy nie zawracaj nam nimi głowy.
|
N lut 04, 2018 16:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): felek_ napisał(a): Jeśli moja wiedza na temat Słońca jest błędna, to zaproponuj może jakieś wytłumaczenie tego, dlaczego nie obserwujemy żadnych zmian w rozmiarach tarczy słonecznej podczas wędrówki Słońca ponad powierzchnią ziemskiego dysku. Sama obserwacja łyżki w szklance niczego mi nie wyjaśnia. Obserwowałes tę łyżkę czy nie? Bo jak nie, to co mam tłumaczyć.? Łyżka zanurzona w wodzie w miarę oddalania się powiększa. Nurtuje mnie jednak taka kwestia, jeśli Ziemia jest płaska to czym wytłumaczyć to, że codziennie możemy oserwowaś wschody i zachody Słońca?
|
N lut 04, 2018 17:15 |
|
 |
Iago
|
Iago napisał(a): formek1 napisał(a): Inna sprawa . Syn mojego szkolnego kolegi z ławki pracuje w Quatar airways . I w zwiazku z tym ten kolega może za ułamek kwoty mieć bilet lotniczy gdzie chce . Np bilet który kosztuje 16000 w pierwszej klasie jego kosztuje 800 zł. Pod warunkiem oczywiscie że jest wolne miejsce. Jego syn pracuje w Katarze w Doha.
Wiec ten kolega sobie lata.
Leciał z Austarlii do Ameryki Południowej . Bilet miał cokolwiek to znaczy non stop czyli jakiś taki bezpośredni. I co sie okazało że samolot musiał dobrac paliwo w północnej afryce. Chyba w Arabii saudyjskiej.
I on mi to opowiadał i dziwił sie po co lądować pólnocnej afryce po paliwo skoro on leciał do ameryki południowej. Gdyby on to wiedział to by wysiadł do syna który pracuje w Katarze. Bredzisz. Takie połączenie nie istnieje. Quatar Airways nie obsługuje bezpośrednich lotów między Australią a Argentyną, w tym takich, które zawierają jedynie 1 technical stop. Zawsze jest zmiana samolotu w Katarze na lotnisku Hamad International Airport (nie w Arabii Saudyjskiej – nie potrafisz nawet składnie ułożyć bajeczki… jak miał niby wysiąść do syna pracującego w Katarze będąc na lotnisku w S.A.?). Ów magiczny „kolega” ex machina, musiał wiedzieć o fakcie, iż korzysta z dwóch osobnych połączeń, chociażby z kart pokładowych czy komunikatów na tablicy odlotów – na owych tablicach w Australii jako miejsce docelowe lotu podane jest Doha, a nie, przykładowo, Sao Paulo. Dopiero z portu lotniczego Hamad jest połączenie z Argentyną i tam miejsce docelowe jawi się jako Sao Paulo. Ergo, bajania o „koledze zaskoczonym, że wylądował gdzieś w Afryce północnej” możesz sobie w buty wsadzić, to może chociaż będziesz wyższy, bo intelektu od wypisywania podobnych kocopołów Ci niestety raczej nie przybędzie. Zastanawiam się tylko czy jesteś po prostu zwykłym łgarzem-atencjuszem, który tę bajeczkę o „zaskoczonym koledze” desperacko zmyślił na poczekaniu, czy też może pospolitym trollem. A może ów „kolega” wykazuje się podobną przenikliwością i umiejętnością „krytycznej analizy” co Ty i.e. nagadał CI pierdół, w które w Ty bezmyślnie, w oparciu o swoje słynne „krytyczne myślenie” uwierzyłeś, a, co więcej, bezrefleksyjnie pociskasz je dalej w Internecie? Cóż, biorąc pod uwagę fakt, iż w nieco bardziej składnej formie, pobredzenia o locie z Australii do Ameryki Południowej przewijają się przez te internetowe szambo płaskoziemców z którego bezmyślnie zrzynasz swoje banialuki, to bardziej jestem skłonny uwierzyć w opcję pierwszą. Prawdopodobnie, najzwyczajniej w świecie znalazłeś jakąś baję, zaraz obok tej o locie z Bali do L.A., i postanowiłeś ordynarnie zełgać wplatając w to historyjkę o synu kolegi w liniach lotniczych co by to bardziej „uwiarygodnić”, że niby wiesz to prawie z autopsji. Niestety nie potrafiłeś nawet owych wypocin w sposób składny przekopiować z owej obskurnej stronki, a i od siebie dodałeś stek bzdur o Quatar Airways. W rezultacie wyszedł powyższy potworek, który można z dziecinną wręcz łatwością sfalsyfikować. Ale to tylko taka tam moja mała teoryjka, bynajmniej nie naukowa.  Drobna korekta – rzeczy jasna miało być; Iago napisał(a): Ów magiczny „kolega” ex machina, musiał wiedzieć o fakcie, iż korzysta z dwóch osobnych połączeń, chociażby z kart pokładowych czy komunikatów na tablicy odlotów – na owych tablicach w Australii jako miejsce docelowe lotu podane jest Doha, a nie, przykładowo, [Buenos Aires]. W brazylijskim Sao Paolo ma natomiast miejsce tzw. technical stop w trakcie rzeczonego połączenia Katar-Argentyna tj. techniczna przerwa na m.in. zatankowanie samolotu, w trakcie której pasażerowie najczęściej nie mają możliwości opuszczenia pokładu. De facto, jest to kolejny szczególik wskazujący na to, iż wypociny Pana Inżyniera formek1 są prawdopodobnie sfabrykowaną przezeń na poczekaniu stertą ordynarnych łgarstw. 
|
N lut 04, 2018 18:50 |
|
|
|
 |
formek1
|
felek_ napisał(a): Jeśli moja wiedza na temat Słońca jest błędna, to zaproponuj może jakieś wytłumaczenie tego, dlaczego nie obserwujemy żadnych zmian w rozmiarach tarczy słonecznej podczas wędrówki Słońca ponad powierzchnią ziemskiego dysku. Sama obserwacja łyżki w szklance niczego mi nie wyjaśnia.
Obserwowałes tę łyżkę czy nie? Bo jak nie, to co mam tłumaczyć.? Łyżka zanurzona w wodzie w miarę oddalania się powiększa.
Nurtuje mnie jednak taka kwestia, jeśli Ziemia jest płaska to czym wytłumaczyć to, że codziennie możemy oserwowaś wschody i zachody Słońca? Tzn chodzi ci pewnie o to że na płaskiej ziemi powinnismy widzieć słońce cały czas? Według teorii płaskiej ziemi słońce jest, jak mówi Biblia w sklepieniu(firmamencie) w którym jest woda. A woda jak to widziłeś robi rózne rzeczy z naszym "widzeniem". Nikt do konca oczywiście tego jeszcze nie zbadał. Bo jakże to zbadac w ciągu kilku lat skoro ludzie odkrywaja rózne rzeczy przes dziesieciolecia labo setki lat. Ale rózne modele i doświadczenia pokazują jak to może działać. Ale tutaj masz przykłady dlaczego sa zachodzy i wschody na płaskiej ziemi. https://youtu.be/L6cI5T-zs8o?list=PLyc8 ... Wp4UEQ2QlDTutaj od 9 minuty 40 ale obejrzyj sobie całość. https://youtu.be/ICdojkqEMTo?list=PLyc8 ... Wp4UEQ2QlD
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
N lut 04, 2018 19:48 |
|
 |
formek1
|
chwat napisał(a): Może pokaz jakis dówod na ziemie kulę Kąt padania promieni słonecznych na Ziemię, obserwowalny doświadczalnie w różnych jej punktach, pasuje do jej kulistości. Niestety to nie jest dowód tylko bajdurzenie. Kat padania promieni słonecznych świadczy że słońce jest blisko ziemi. Oto dowód .  A podobno ja nie znam sie na geometrii. Ale OK ja sie nie znam ale wy sie znacie to obliczcie teraz odległosc ziemi od słońca. To teraz ty przedstaw swoje zdjecie że jest tak jak mówisz i że słonce jest 150 mln km od nas.
|
N lut 04, 2018 19:55 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Wobec takiego geniuszu, nie bacząc na to, gdzie jestem: na lądzie, morzu czy w powietrzu, ja wysiadam. Zefciu, felku i Iago, trzymajcie się 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N lut 04, 2018 20:11 |
|
 |
chwat
|
formek1 napisał(a): Niestety to nie jest dowód tylko bajdurzenie Bajdurzenie powiadacie inżynierze... A dlaczego obliczenia kąta padania promieni na kulę się zgadają? I dlaczego obliczenia płaskaczy na płaską Ziemię się nie zgadzają, mimo że bajdurzeniem nie są? Cytuj: Kat padania promieni słonecznych świadczy że słońce jest blisko ziemi. Ależ oczywiście, że Słońce jest blisko Ziemi. Paręset milionów kilometrów to przecież całkiem blisko. Cytuj: Ale OK ja sie nie znam ale wy sie znacie to obliczcie teraz odległosc ziemi od słońca. Podaj odległość między biegunem a równikiem, to razem obliczymy. _________________ Tak na poważnie, to ja podobnie jak moderacja też wysiadam. Czy można by uruchomić jakieś mechanizmy antytrollowe, które pozwolą trolli przywołać do porządku? Mam tu na myśli konieczność podania przez trolli jakichkolwiek konkretnych danych liczbowych, które umożliwią obliczenie czegokolwiek. W przeciwnym razie trolle bez końca będą mogły strugać idiotów.
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
N lut 04, 2018 20:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): Według teorii płaskiej ziemi słońce jest, jak mówi Biblia w sklepieniu(firmamencie) w którym jest woda. A woda jak to widziłeś robi rózne rzeczy z naszym "widzeniem". Rozumiem, że dzięki obecności wody w atmosferze, Słońce w miarę oddalania sie, zachowuje dla nas tą samą wielkość. Ale wytłumacz , dlaczego inne obiekty takie jak samoloty, balony czy rakiety nie zachowują się tak samo?
|
N lut 04, 2018 20:23 |
|
 |
formek1
|
felek_ napisał(a): Według teorii płaskiej ziemi słońce jest, jak mówi Biblia w sklepieniu(firmamencie) w którym jest woda. A woda jak to widziłeś robi rózne rzeczy z naszym "widzeniem". Rozumiem, że dzięki obecności wody w atmosferze, Słońce w miarę oddalania sie, zachowuje dla nas tą samą wielkość. Ale wytłumacz , dlaczego inne obiekty takie jak samoloty, balony czy rakiety nie zachowują się tak samo? Ponieważ samoloty są bliżej a atmosfera im wyżej tym mniej gęsta . A my widzimy samoloty no może na 20 km.
|
N lut 04, 2018 20:34 |
|
 |
Iago
|
A więc Pan Inżynier przyjął strategię zasypania wątku nowymi bredniami w nadziei, że wskazane powyżej łgarstwo (trudno to w tym kontekście określić inaczej) ujdzie mu płazem i zaginie w stosie jego spamu. Wstyd, doprawdy wstyd. " No ale czego innego można się było podziewać po pożal się Boże "Panu Inżynierze”, a tak naprawdę, pospolitym płaszczaku-mitomanie…
|
N lut 04, 2018 20:36 |
|
 |
formek1
|
chwat napisał(a): Kat padania promieni słonecznych świadczy że słońce jest blisko ziemi. Ależ oczywiście, że Słońce jest blisko Ziemi. Paręset milionów kilometrów to przecież całkiem blisko.
A jak to obliczyłeś? Pewnie w internecie znalazłeś? Czy może wiesz jak powinny wyglądac promienie słoneczne gdyby słońce było oddalone od ziemi o 150 mlnl km? Byłyby rónoległe do siebie. No ...prawie równoległe. A wiesz że przy takiej odległośći temperatura na ziemi powinna być wszędzie taka sama. No dlaczego miałaby nie byc taka sama.? Przy tej odległosći 5000 km w jedna czy drugą nie ma znaczenia. I ostatnie . Co do danych liczbowych których sie domagasz. A gdzie ty podajesz jakie dane na temat dowódów na to co twierdzisz? No wiem jak ktos ma władze to innych może nazywać trolem , głupkiem , matołkiem bo przecież jest prawy i sprawiedliwy .I może tak mówić bez podawania danych o swoich bajdurzeniach. Gdzie ty podałes jakieś dane na temat swoich teorii np na temat tego co tutaj stwierdzisz? Kąt padania promieni słonecznych na Ziemię, obserwowalny doświadczalnie w różnych jej punktach, pasuje do jej kulistości
Gdzie te dane , kąty, liczby doświadczenia? No a le ty mozesz cos twierdzic bez dowodów i trollem nie jesteś. Patrz ....jak to jest że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. __ Cytuj: _______________ Tak na poważnie, to ja podobnie jak moderacja też wysiadam. Czy można by uruchomić jakieś mechanizmy antytrollowe, które pozwolą trolli przywołać do porządku? Mam tu na myśli konieczność podania przez trolli jakichkolwiek konkretnych danych liczbowych, które umożliwią obliczenie czegokolwiek. W przeciwnym razie trolle bez końca będą mogły strugać idiotów. Nie przejmuj się. Ty też nie podajesz danych więc też jesteś trollem.? Ale nie, ty jesteś poważnym dyskutantem . Czyż sie mylę?
|
N lut 04, 2018 20:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): Ponieważ samoloty są bliżej a atmosfera im wyżej tym mniej gęsta . A my widzimy samoloty no może na 20 km. Tylko, że woda znajduje się w dolnych warstwach atmosfery. Wyżej jest już tylko para wodna, a ta jest gazem niewidzialnym.
|
N lut 04, 2018 20:51 |
|
 |
chwat
|
formek1 napisał(a): A jak to obliczyłeś? Z trygonometrii inżynierze. Mierzycie kąt padania promieni słonecznych w dwóch miejscach i znając ich odległość obliczacie odległość Słońca. Mieliście inżynierze trygonometrię na Waszej politechnice? Podajcie odległość dwóch miejsc na Ziemi (prosiłem o to już z dziesięć razy), to obliczymy razem. Oczywiście formek1 niczego nigdy nie poda, bo obliczenia wskażą, że formek1 nie ma racji. Pytanie jest tylko dlaczego chce ukryć, że nie ma racji? Czy dlatego, że jest idiotą nie potrafiącym liczyć, czy nie jest idiotą i potrafi liczyć, ale celowo trolluje.
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
N lut 04, 2018 21:22 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
formek1 napisał(a): chwat napisał(a): Kat padania promieni słonecznych świadczy że słońce jest blisko ziemi. Ależ oczywiście, że Słońce jest blisko Ziemi. Paręset milionów kilometrów to przecież całkiem blisko.
@formek1Cytujesz własne słowa jako słowa chwata i łączysz je w jednym cytacie z jego słowami. Nie jest to pierwszy raz (mój post też zacytowałeś w identyczny sposób). Taki efekt można uzyskać wyłącznie przy manipulowaniu i najwyraźniej to robisz, manipulujesz wypowiedziami adwersarzy. Powyższą uwagę potraktuj jak ostrzeżenie.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N lut 04, 2018 21:40 |
|
 |
Alugard
|
No sorry chwat, ale akurat obliczanie boków trójkąta w oparciu o miary jego kątów to szkoła średnia, której formek1 nie ukończył.
Czy dowiem się kiedykolwiek od inżynierów dlaczego mózgi im się wieszają na zjawisku horyzontu i dlaczego upierają się przy takiej a nie innej Ziemi, skoro ich wyobraźnia nie rozróżnia nawet płaszczyzny od bryły? Wasze rozumienie geometrii jest prawdopodobnie niższe niż u jakichkolwiek naczelnych bo praktycznie zerowe. Czy raczą drodzy inżynierowie wreszcie zauważyć, bo niestety ani przez tyciunki ułamek sekundy swojego krytycznego myślenia i czytania bez zrozumienia nie zastanowili się nad tym zjawiskiem, że zaćmienie księżyca nie jest możliwe, jeżeli Ziemia nigdy nie znajduje się pomiędzy Słońcem a Księżycem?
|
N lut 04, 2018 21:44 |
|
|
|