Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 22:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Następna strona
 Argumenty na ISTNIENIE BOGA 
Autor Wiadomość

Jak powstał kosmos? Ja sie mogę spytać Nauki i Boga. Odpopwiedż jest ta sama: Kosmos powstał z Nicosci - ex nihilo

Nauka nie posiada jeszcze narzędzi, aby stwierdzić co się działo w pierwszych ułamkach sekundy istnienia Wszechświata, a co dopiero, aby cokolwiek twierdzić o tym, co się działo przed tym nieznanym okresem...

A, jeśli chodzi o wersję religijną: czy to oznacza, że Bóg i Jego Słowo są nicością? Przecież to podobno Bóg za pomocą własnego Słowa stworzył świat...

Pn gru 08, 2008 11:27
Jak powstał kosmos? Ja sie mogę spytać Nauki i Boga. Odpopwiedż jest
ta sama: Kosmos powstał z Nicosci - ex nihilo

Tak właśnie agresywnnie upośledzony intelektualnie człowiek odpowiada, bez argumentów na pytania.

Jednak te powyższe moje epitety nie będą miały jakiejkolwiek mocy jeśli gazda odpowie mi na pytanie skąd powstała nicość :)

Pn gru 08, 2008 14:36
Coz wielkiego byłoby w tym,gdyby Bog stworzył swiat z poddanej materii?
Ludzki tworca, gdy otrzyma od kogoś materiał zrobi z niego wszystko, co zechce. Tymczasem moc Boga okazuje się własnie w tym, że czyni z niczego, cokolwiek zechce[/list]

Pn gru 08, 2008 14:58

to zdanie jest napisane ze względów regulaminowych.

Pn gru 08, 2008 15:28
katechizm koscioła katolickiego(296):
Coz wielkiego byłoby w tym,gdyby Bog stworzył swiat z poddanej materii?
Ludzki tworca, gdy otrzyma od kogoś materiał zrobi z niego wszystko, co zechce. Tymczasem moc Boga okazuje się własnie w tym, że czyni z niczego, cokolwiek zechce[/list]

Weź już skończ pisać te brednie biedny człowieku.
Czy ty w ogóle rozumiesz co to jest nicość? Nie można czegoś stworzyć z niczego bo to jest nieracjonalne. To jest tak jakbym kazał ci zbudować dom i nie dał materiałów do budowy. Zbudowałbyś kurna?
Według mnie wszechświat powstał z energii punktu osobliwego który de facto jako osobliwość początkowa nie podlegała czasowi.

Pn gru 08, 2008 15:57
Macie jakis problem z katechizmem koscioła katolickiego? To zwroccie się
z do admina z zaźaleniem na Papieża.

Pn gru 08, 2008 16:15
Macie jakis problem z katechizmem koscioła katolickiego?

Ja tam nie mam żadnego problemu. Wisi mi to wszystko i powiewa.

gazda napisał(a):
To zwroccie się
z do admina z zaźaleniem na Papieża.

To ty tu siejesz zamęt wklejając bezmyślnie głupie cytaty. Po co to w ogóle robisz? Chcesz jeszcze bardziej ogłupić biednych ludzi?
Dla mnie ktokolwiek kto twierdzi że Wszechświat powstał z nicości albo że Bóg stwarza z nicości musi być niezłym oszołomem.

Pn gru 08, 2008 16:40
katechizm koscioLa katolickego to bezmyslne głupie cytaty?
A miliard katolikow to oszołomy?
Admin, usunąc bluzniercę i opluwacza katolikow[/list][/list]

Pn gru 08, 2008 18:44
Pepe nie dawaj strawy trollowi internetowemu, każdy minimalnie inteligentny wie o co Ci chodziło. Przyjdzie Saxon to z pewnością zrobi porządek, cierpliwości :)

Pn gru 08, 2008 19:00

Nauka nie posiada jeszcze narzędzi, aby stwierdzić co się działo w pierwszych ułamkach sekundy istnienia Wszechświata, a co dopiero, aby cokolwiek twierdzić o tym, co się działo przed tym nieznanym okresem...
http://www.czytanki.terramail.pl/universe1.html
Jesteśmy krok bliżej odpowiedzi.

Po naukowym potwierdzeniu faktu wielkiego wybuchu, jakim było odkrycie promieniowania tła, podstawowym problemem, z jakim przyszło się zmierzyć naukowcom, stała się jednorodność wszechświata. Chodzi o to, że w jakimkolwiek by kierunku w kosmos nie skierować anteny, wszędzie uzyskuje się taki sam wynik pomiaru temperatury tego promieniowania - 2,7 K. Fakt ten oznaczał zadziwiającą - wziąwszy pod uwagę ogrom wszechświata - jego jednorodność. Nie mogło być przypadkiem, by temperatura sama się ustaliła wszędzie i na wszystkich kierunkach. Teoria inflacji potrafi to wyjaśnić i wiele wskazuje, że generalnie jest prawdziwa, choć w szczegółach - jak to zwykle bywa - naukowcy się różnią. W każdym bądź razie ważne jest to, że można zgodnie z prawami fizyki wyjaśnić jak to możliwe, by cały ogromny wszechświat mógł mieć na początku swojego istnienia wielkość około 30 centymetrów.

Chciałem na tym forum jeszcze trochę popisać, ale wobec poziomu reprezentowanego przez niektórych dyskutantów - sam nie wiem... :/

Pn gru 08, 2008 19:05
Zobacz profil ICQ

Dziękuje za link, czytałem kiedyś o tym i to miałem na myśli pisząc w innym wątku na tym forum..

Pn gru 08, 2008 20:13
Ateista wie,że gdzieś dzwonią ale nie wie w jakim kosciele.
Ateista mowi, ze kosmos powstał z kuli o srednicy 30 cm - ateista łże
Ateista mowi, ze kosmos byl homogeniczny we wszystkich kierunkach- ateista łze.
Z czego powstał kosmos ateisci? Tylko nie konfabulować

Pn gru 08, 2008 20:28
Ateista wie,że gdzieś dzwonią ale nie wie w jakim kosciele.
Ateista mowi, ze kosmos powstał z kuli o srednicy 30 cm - ateista łże
Ateista mowi, ze kosmos byl homogeniczny we wszystkich kierunkach- ateista łze.

Gazda desperacko ciągnie swoją bajeczkę :)

Ateista nei wie skąd powstał kosmos - nie znaczy, że stworzył go Bóg.

Św. Paweł nie mówi o życiu chrystusa - nie znaczy, że nie znał jego dziejów.

Logika

Na marginesie, gazda nie odpowie oczywiście skąd powstał Bóg :)

Pn gru 08, 2008 20:34
Ateista nie wie nic na temat powstania Kosmosu. Jest totalnym i bezwarunkowym ignorantem . I w oceanie głupoty samotny atol ateistycznej ,psychopatycznej obsesji -"Bog kosmosu nie stworzył".
Katolicy, czy nie powala was na kolana (ze smiechu) ta ateistyczna mądrosc ? ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha

Pn gru 08, 2008 20:51

Kosmos powstał z fluktacji kwantowej fałszywej próżni.

Twierdząc że kosmos powstał ex nihilo albo że Bóg stworzył ex nihilo tylko się ośmieszasz. Prawda jest taka że kosmosu z niczego nie da się stworzyć.

Wt gru 09, 2008 1:20
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Następna strona