Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 6:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Następna strona
 Pusta Ziemia - Teoria Agarthy. 
Autor Wiadomość

Post Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
chwat napisał(a):
A jak to obliczyłeś?
Z trygonometrii inżynierze. Mierzycie kąt padania promieni słonecznych w dwóch miejscach i znając ich odległość obliczacie odległość Słońca. Mieliście inżynierze trygonometrię na Waszej politechnice?

To teoria .
Ja prosiłem o dane .Konkretne liczby. Cyferki.
Jak obliczyłeś te kąty :
Kąt padania promieni słonecznych na Ziemię, obserwowalny doświadczalnie w różnych jej punktach, pasuje do jej kulistości

zatem poproszę o podanie kątów, jak obliczyłes te kąty, jak obliczyłeś różne odległości od punktów czyli wszsytkie dane które są potrzebne do tego wyliczenia.

Cytuj:
Oczywiście formek1 niczego nigdy nie poda, bo obliczenia wskażą, że formek1 nie ma racji.
Pytanie jest tylko dlaczego chce ukryć, że nie ma racji? Czy dlatego, że jest idiotą nie potrafiącym liczyć, czy nie jest idiotą i potrafi liczyć, ale celowo trolluje.

To tylko twoje twierdzenia ale nieprawdziwie ..... ponieważ to ty trolujesz .
Bo zgodnie z Twoją definicja ten kto nie podaje danych jest trolem.

Nie podałes żadnych danych a oczekujesz tego od innych.

N lut 04, 2018 21:54

Małgosiaa napisał(a):
formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
Kat padania promieni słonecznych świadczy że słońce jest blisko ziemi.
Ależ oczywiście, że Słońce jest blisko Ziemi. Paręset milionów kilometrów to przecież całkiem blisko.

@formek1
Cytujesz własne słowa jako słowa chwata i łączysz je w jednym cytacie z jego słowami. Nie jest to pierwszy raz (mój post też zacytowałeś w identyczny sposób).
Taki efekt można uzyskać wyłącznie przy manipulowaniu i najwyraźniej to robisz, manipulujesz wypowiedziami adwersarzy. Powyższą uwagę potraktuj jak ostrzeżenie.

Mylisz sie po prostu je cytuje.
A że mozna zagniździć tylko trzy cytaty więc częśc musze wyczyścic.

Alel ale czy nie wypisałas sie już z dyskusji.?
Jednak ciągnie wilka do lasu .

Na temat nie umiesz odpowiedzieć ale czepianie sie pierdół o cytatach jest OK.?

N lut 04, 2018 21:55

formek1 napisał(a):
Cytujesz własne słowa jako słowa chwata i łączysz je w jednym cytacie z jego słowami. Nie jest to pierwszy raz (mój post też zacytowałeś w identyczny sposób).
Taki efekt można uzyskać wyłącznie przy manipulowaniu i najwyraźniej to robisz, manipulujesz wypowiedziami adwersarzy. Powyższą uwagę potraktuj jak ostrzeżenie.

Trywialne niechlujstwo w formatowaniu cytowania jest doprawdy jednym z pomniejszych wybryczków Pana Inżyniera – wszystko wskazuje na to że on literalnie na poczekaniu wymyśla łgarstwa na poparcie swoich kuriozalnych tez...
Czy bodaj za największe z możliwych uchybień w dyskusji – fabrykowanie dowodów – regulamin przewiduje jakieś konsekwencje?

N lut 04, 2018 22:02

chwat napisał(a):

Podajcie odległość dwóch miejsc na Ziemi (prosiłem o to już z dziesięć razy), to obliczymy razem.

Oczywiście formek1 niczego nigdy nie poda, bo obliczenia wskażą, że formek1 nie ma racji.
Pytanie jest tylko dlaczego chce ukryć, że nie ma racji? Czy dlatego, że jest idiotą nie potrafiącym liczyć, czy nie jest idiotą i potrafi liczyć, ale celowo trolluje.

Ale ja jestem ugodowy.
OK . Podaje te miejsca.
Łódz -Warszawa 100 km.
Oblicz zatem co tam uwazasz że mozesz z tego obliczyć.

N lut 04, 2018 22:02

Iago napisał(a):
formek1 napisał(a):

Trywialne niechlujstwo w formatowaniu cytowania jest doprawdy jednym z pomniejszych wybryczków Pana Inżyniera – wszystko wskazuje na to że on literalnie na poczekaniu wymyśla łgarstwa na poparcie swoich kuriozalnych tez...
Czy bodaj za największe z możliwych uchybień w dyskusji – fabrykowanie dowodów –

regulamin przewiduje jakieś konsekwencje?

Oczywiscie .
Zastrzelenie a potem poćwiartowanie zwłok.
Jednak prawdy to i tak nie zasłoni.

Sorry juz z Toba nie dyskutuję .
Ale nie mogłem sie postrzymać.

N lut 04, 2018 22:05

Czy to odległość w kierunku północ - południe, mierzona w linii prostej?

N lut 04, 2018 22:08
Moderator

formek1 napisał(a):
Mylisz sie po prostu je cytuje.

Przynajmniej w tej kwestii nie wciskaj kitu. Zacytowane słowa chwata powinny wyglądać tak:
chwat napisał(a):
Ależ oczywiście, że Słońce jest blisko Ziemi. Paręset milionów kilometrów to przecież całkiem blisko.

viewtopic.php?p=993636#p993636
następny:
formek1 napisał(a):
chwat napisał(a):
Może pokaz jakis dówod na ziemie kulę
Kąt padania promieni słonecznych na Ziemię, obserwowalny doświadczalnie w różnych jej punktach, pasuje do jej kulistości.

a teraz ja skopiuję to samo:
chwat napisał(a):
formek1 napisał(a):
Może pokaz jakis dówod na ziemie kulę

Kąt padania promieni słonecznych na Ziemię, obserwowalny doświadczalnie w różnych jej punktach, pasuje do jej kulistości.

a tu mamy oryginał słów chwata:
viewtopic.php?p=993625#p993625
Więc proszę, z łaski swojej, nie wciskaj mi kitu, że po prostu kopiujesz, a nie manipulujesz. Dalsze wciskanie kitu zaowocuje formalnym ostrzeżeniem.

N lut 04, 2018 22:14

A teraz ogólnie.
Przeciez nie musicie ze mną dyskutować . Jeśli ktos chce wykazac mi błedy może to zrobic pokazując dowody że sie mylę. teorie jako dowody mnie nie interesują. Nie interesuja mnie tez informacje jakie szkoły skonczyłem , jakich mam zanjomych i jakiego jestem wzrostu .
To wiem lepiej od was.
Zreszta możecie sie złożyć uzbierać trochę kasy i możemy sie załozyć o te wszsytkie osobiste informacje.
Jesli ja kłamię to taką samą ilośc kasy (ale nie mniej niż 100 tys zł) ja wam zapłacę.
Proponuje aby kto chce podał mój wzrost, jaką mam szkołe, gdzie mieszkam , jaki mam komputer i co tam jeszcze chcecie a potem po uzbieraniu przez was kasy wszystko sprawdzimy.
parę złotych każdemu sie przyda.

To wiekszośc z was troluje pisza bzdury nie podajac argumentów a tylko odnosząc sie do mnie osobiscie z ironią i inwektywami.

Nie zgadzacie sie ze mną . Nie ma obowiązku .
i nie musicie ze mna pisać.

N lut 04, 2018 22:20

chwat napisał(a):
Czy to odległość w kierunku północ - południe, mierzona w linii prostej?

w lini prostej .Kierunek taki
Obrazek

N lut 04, 2018 22:21

Małgosiaa napisał(a):
Więc proszę, z łaski swojej, nie wciskaj mi kitu, że po prostu kopiujesz, a nie manipulujesz. Dalsze wciskanie kitu zaowocuje formalnym ostrzeżeniem.

A ty znowu wiesz lepiej dlaczego coś robię.
Jak osiągnąć taką umiejętność aby wiedzieć od innych co i dlaczego coś robią?
Prawie jak Jezus .Też znał myśli i zamiary serca.

N lut 04, 2018 22:24
Moderator

formek1 napisał(a):
teorie jako dowody mnie nie interesują

Nas też, dlatego domagamy się od Ciebie wyliczeń. W odpowiedzi czytamy: nikt nie zmierzył, nikt nie sprawdził itp. Całe to twoje bajdurzenie to teoria.
formek1 napisał(a):
A ty znowu wiesz lepiej dlaczego coś robię.

Nie trzeba wielkich umiejętności, aby domyślić się powodów takiego a nie innego cytowania. Aby zacytować tak jak Ty, trzeba trochę pokombinować. Poprawne cytowanie nie wymaga kombinacji. Po co się kombinuje przy tekstach? Pytanie retoryczne.
Następny źle zacytowany tekst i kary regulaminowe.

N lut 04, 2018 22:28

formek1 napisał(a):
w lini prostej .Kierunek taki
Oj Inżynierze, to raczej prosta nie jest. Chyba wagarowaliście na zajęciach z matematyki i nie na politechnice, ale w podstawówce.

Znajdźcie odległość mierzoną równolegle do południków i w linii prostej, czyli długość odcinka.

N lut 04, 2018 22:28
formek

Zapomniałeś wytłumaczyć, dlaczego widzialne rozmiary samolotów i innych obiektów ulegają zmniejszaniu w miarę oddalania się od obserwatora pomimo największej obecności wody w dolnych warstwach atmosfery. Przypominam, że wyżej jest już tylko para wodna, a ta jest gazem niewidzialnym.

N lut 04, 2018 22:29
Moderator

formek1 napisał(a):
A że mozna zagniździć tylko trzy cytaty więc częśc musze wyczyścic.

Tam nie było trzech zagnieżdżonych cytatów (jeśli nie wiesz, chodzi o trzy cytaty jeden w drugim - nie trzy w całym poście). W każdym razie dla przejrzystości możesz też wziąć w cudzysłów.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lut 04, 2018 22:35

formek1 napisał(a):
Jeśli ktos chce wykazac mi błedy może to zrobic pokazując dowody że sie mylę.

Wykazano Ci że się mylisz w oparciu o dowody - sam to "zadanie" bez najmniejszego trudu wypełniłem. Ba, złapano Cię za rękę na fabrykowaniu dowodów i.e. zwykłym łgarstwie.

Wiesz, i to jest właśnie w tym wszystkim najbardziej znamienne – nie chodzi już o zwykły analfabetyzm naukowy; nie chodzi już nawet o ignorancję. Chodzi o bezczelne pisanie łgarstw i absolutną nieumiejętność przyznania się do czarno ba białym wskazanego bajdurzenia...

Ergo, też dziwię się że ktokolwiek chce jeszcze z osobą Twojego pokroju wchodzić w jakąkolwiek poważną dyskusję. Zrobiłeś z siebie forumowego clowna, więc pozostaje Ci tylko robić to co Ci wychodzi najlepiej – dostarczać forumowiczom taniej, w istocie chamskiej rozrywki swoimi podrygami.

Ch'hai di nuovo, buffon? :)

N lut 04, 2018 22:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Następna strona