rozwój nauki a katolicyzm
Autor |
Wiadomość |
ateista1993
|
 Re: rozwój nauki a katolicyzm
pilaster napisał(a): Witold napisał(a): 99% ateistów to idioci. 99% chrześcijan również. W ogóle 99% ludzi to idioci. Z czego wniosek że idiotów-chrześcijan jest wielokrotnie więcej niż idiotów-ateistów, bo chrześcijan w ogóle jest wielokrotnie więcej niż ateistów. Owszem. tylko ze chrześcijanie - idioci, a w szczególności katolicy - idioci, nidy nie twierdzili że są "ateistami, racjonalistami i wolnomyślicielami" Cytuj: Waszym zdaniem wielu "ateistów" korzysta z usług astrologów, wróżek czy innych szamanów. OK, nawet nie twierdzę, że to nieprawda. Prawda, prawda. wystarczy zobaczyc, jaki profil ma jedyna masowe pismo "ateistów, racjonalistów i wolnomyślicieli" Cytuj: Ale ciekaw jestem ilu katolików, którzy co tydzień maszerują do kościółka, w środku tygodnia zagląda też do wróżki, wierzy w horoskopy, magię, królicze łapki przynoszące szczęście i 150 innych bzdur, które nie mają nic wspólnego ani z rzeczywistością, ani z wiarą katolicką. Zapewne wielu. Ale - patrz wyżej a1993 Cytuj: Einstein, Maria Curie-Skłodowska, Karol Darwin, Maria Curie-Skłodowska byli katolikami. A Galileusz, Kopernik, Lemaitre, Gregor Mendel, nie byli A poza tym dokonaliśmy wielkiego odkrycia. Istniały dwie Marie Curie-Skłodowskie Cytuj: Krk opóźniał rozwój nauki tam, gdzie takowy nastąpił. ROTFL!!! Czyli Krk najskuteczniej opóźniał rozwój nauki, tam gdzie go wcale nie było A tam, gdzie był, opóźniał nieskutecznie Cytuj: Bo wy, katolicy, też wierzycie w różne cuda-niewidy TEŻ... Jezeli anwet, to nie twierdzimy przy tym, że jesteśmy ateistami, racjonalistami i wolnomyślicielami.   INKWIZYCJA GÓRĄ!!!!
|
Wt mar 23, 2010 10:02 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Postanowiłem wtrąciuć się i skomentować pewne wypowiedzi  Cytuj: Ateizm to sekta ,nawet symbol mają:http://boskiateista.pl/2008/11/15/symbole-ateistow/ Dlaczego więc ja nie identyfikuję się z żadnym z tych symboli? Cytuj: To upadek moralny,upodobnianie sie do zwierzat,wiara w nieistnienie wszystkiego,brak nakazów odgórnych,dlatego ateisci to ludzie postepujacy wedlug hasla robta co chceta,zabijajta,kradnijta,chulaj dusza Boga nie ma. Ateizm to niewiara w Boga/bogów. Oczywiście może mieć pewne konsekwencje. Na przykład uznanie tego, że zwierzęta to również istoty które odczuwają cierpienie i mają prawo realizować się w życiu. To głupia platońsko-chrześcijańska filozofia wykreowała człowieka jako pana nadrzędnego przyrody. Obiektywnie rzecz biorąc jesteśmy jednak częścią ekosystemu. Highway zapewne w domu przeprowadza niczym Kartezjusz eksperymenty przed znajomymi, aby udowodnić, że zwierzę to tylko roboty - wbija nóż, słucha jak zwierzątko wyje z bólu i przekonuje wszystkich, że to tylko reakcja p[odobna do dzwonienia dzwoneczka. Takie właśnie były konsekwencje homocentryzmu. Nie spotkałem natomiast nigdy człowieka, u którego ateizm doprowadziłby do upodobnienia się do zwierzęcia. Może jakieś przykłady? "robta co chceta,zabijajta,kradnijta,chulaj dusza Boga nie ma." - Highway boję się Ciebie czytać, dobrze, że Twój umysł jest skrępowany religią, bo widzę jaki byłby z ciebie kawał s...na gdybyś nie posiadał idei Boga. Zatem jesteś najlepszym przykładem na to, że pewnym stopniom intelektualnym religia jest potrzebna. A propos tej zasady, to ja `wyznaję trochę inną: "pomagajta ludziom ile możesz, Boga nie ma, więc on im nie pomoże". Nie ładniej? Cytuj: Dopiero jak przyjdzie trwoga to do Boga. Argument masowo wciskany jakoby się każdy w nieszczęściu nawracał, co jest po prostu bujdą. Cytuj: Inkwizycja dalej powinna takich typów do pieca ,bo kto wie,czy czasem to nie są nowi potomkowie sierpa i młota?,albo złamanego krzyża? O tym właśnie pisałem wcześniej. Jesteś kimś pokroju Stalina i Hitlera. Gdyby dać i taką włądzę jaką oni posiadali to zgotowałbyś nie lada reżim religijny. Cytuj: Dalej,przeciez ateisci juz mordują,aborcja,eutanazja,lewactwo,skrajności,feministyczno-aborcyjny fundamentalizm Eutanazja może być uznawana za morderstwo jedynie z teistycznego punktu widzenia jakoby to nie człowiek, a istota zwana Bogiem była właścicielem życia owego człowieka. Co do lewactwa to nie rozumiem czemu niektórzy dają znak równosci pomiędzy lewactwem, a ateizmem. Ja np. nie mam poglądów lewicowych, a ateistą jestem. O aborcji i feminiźmie nie będę wspominał, bo zupełnie nie utożsamiam sie z takimi ruchami. Cytuj: (A.Tysiąc,Racjonalista.pl,Joanna Senyszyn.),no nie mowie nastepcy wielkiego Fuhrera. ... Highway'u  DOBRY ATEISTA TOI MARTWY ATEISTA  Cytuj: Każdy katolik i chrześcijanin broni życia poczetego,starszego ,in vitro,a ateiści to masoni,okultyzmy i tego typu (censored). Świetnie, teraz dowiedziałem się, że jestem wolnomularzem i okultystą. Highway przekroczyłeś już dawno granicę zbłaźnienia  Cytuj: Bog mowi nie zabijaj,oni zabijają,nienarodzone dzieci,starszych ludzi. Oni czyli kto? Ateiści znowu? Cytuj: NIech mi powiedzą kto kto prawdziwie wierzy w Boga Katolickiego będzie tak postepowal? Nikt. Ale kto prawdziwie wierzy w Boga Katolickiego? Cytuj: Ateizm to najwieksza degeneracja człowieka. Ale przyjdzie jeszcze koza do woza. Ta, tak, tak... Cytuj: A ludzie typu Peter Singer,który mowi ze swinia to to samo co czlowiek? Singer mówił, że świnia tak jak człowiek odczuwa cierpienie, więc obowiązuje nas wobec niej etyka. Highway jednakże jako homocentryczny idealista wie, że zwierzęta nie cierpią, więc można je męczyć i katować do woli  Cytuj: To wlasnie ateizm,kpienie z czlowieka i intelektualne prozniactwo i ignoranctwo,trzeba to z Polski czym predzej wyplenic bo jak tak dalej pojdzie to juz zgodnie z procesem eutanazji ateisci doprowadza do tego co Hitler ,do przesladowania wszystkich niedoleznych,niepelnosprawnych,nienarodzonych,to jest nowa era ateistycznej,chorej ,fundamentalistycznej choroby ,ktora ma na celu mord kazdego niezdatnego do zycia,tak jak juz robią z nienarodzonymi. Tak, tak, zawsze w deszczowe popołudnie chodzę z kumplami ateistami do hospicjów postrzelać do niedołęg. ZAWSZE, naprawdę Z A W S Z E  A tak na marginesie niezależnie już jakiego wyznania był Hitler, to myślisz, że on własnoręcznie zabijał neipełnosprawnych? Robili to inni ludzie i naprawdę nie wiem jak byś się starał to nie wkręcisz nikomu, że byli to ateiści. Cytuj: Nietzsche,Feuerbach,Rosenberg,Stalin,Hitler,Hegel,Lenin,Marks,Engels,Dawkins,Singer to są ateistyczne pomioty diabła. I taka jest prawda. Tak, najprawdziwsza. Święta prawdziwa prawda. Cytuj: wszystko w tym temacie. Szlag mnie trafia,inkwizycja powinna to spalić w ogniu piekielnym. I mnożą się przykłady katolitarnej miłości Highway'a do Bliźniego...  Cytuj: Oto co ateiści robią z ludzmi,niech się kazdy przyjrzy i zapamieta,do tych celow jest wykorzystywana ich gowno warta nauka: Teraz już mamy naukę ateistyczną. Robi się coraz ciekawiej... Cytuj: Kłamstewek? Kto jest Prawdą? Bóg? Kto jest kłamcą? Ten kto odrzuca Boga-Prawdę? Czyli ,ateista. Coś jeszcze kłamco? BO TAK!!  Podsumowując Highway to zwykły religijny fanatyk, osoba niezrównoważona i potencjalnie niebezpieczna społecznie. Całe szczęście takich osób u których fanatyzm idzie w parze z nienawiścią nie ma wiele...
_________________ MÓJ BLOG
|
Wt mar 23, 2010 11:33 |
|
 |
Highway
|
Czekam na merytoryczne argumenty,na razie nie podałeś żadnych, i ten kto tu jest ateistycznym ćwierćinteligentem to tylko i wyłącznie ty co widać po braku argumentów,przykładów ,konkretów.
_________________ "Bóg" bowiem wśród istniejących rzeczy istnieje jako rodzaj substancji,której nie przysługuje ani ruch,ani ginięcie,ani powstawanie.Arystoteles.
http://dowody.blog.onet.pl/
|
Wt mar 23, 2010 11:38 |
|
|
|
 |
Guzkow
|
Highway jak tu z Tobą merytorycznie dyskutować skoro Ty dajesz wyssane z palca bajki + swoje urojenia. Skoro Epikuros jest ćwierćinteligentem to powiedz mi kim Ty jesteś? Twoje przykłady typu: "zabijanie nienarodzonych dzieci". Jesteś wierzącym nie korzystaj z aborcji. Żyj i daj żyć innym. Tak bronisz życia to czemu chcesz spalić ateistów na stosie? Ke? Przepraszam, lecz muszę wrócić do swoich praktyk okultystycznych, więc dalszych "argumentów" nie będzie.
|
Wt mar 23, 2010 12:05 |
|
 |
Highway
|
Wiesz dlaczego mowilem o piecu? Bo ktos kto zabija dziecko świadomie powinien byc skazany na kare smierci i są to poglady nie moje,ale ludzi z ktorym inteligencji odmowic nie mozna,chocby Janusz Korwin Mikke,prof.Bogusław Wolniewicz. Więc dobrze radzę wracaj do kąta prosic szatana o lepsze argumenty,niech ci je zesle niosący światło.
_________________ "Bóg" bowiem wśród istniejących rzeczy istnieje jako rodzaj substancji,której nie przysługuje ani ruch,ani ginięcie,ani powstawanie.Arystoteles.
|
Wt mar 23, 2010 12:16 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
A Highway'owi to odpowiada - oko za oko ząb za ząb, nie ma litości, nie ma przebaczenia. Ponadto - to, że jakiś pogląd głosi znana osoba, nie oznacza że jest on słuszny. Jest to w zasadzie błąd logiczny - argument na podstawie autorytetu. Zreszta na kazdy poglad mozna znalezc kogos kto go wyznaje 
|
Wt mar 23, 2010 13:02 |
|
 |
Highway
|
Tak masz kompletną rację,bo kto w koncu powoluje sie na Dawkinsa jak nie ateiści ,to ich nowy Mesjasz
|
Wt mar 23, 2010 13:16 |
|
 |
ateista1993
|
Jak się czyta posty tych Inkwizytorów, to się człowiekowi słabo robi...
|
Wt mar 23, 2010 13:43 |
|
 |
Epikuros
|
Highway'u widzę po Twoich postach, że dużo św. Tomasza czytałeś. Lepiej by jednak było jakbyś trochę czasu poświęcił również logice i wnioskowaniu, przesłankach, wnioskach etc. Korzyścią dla Ciebie z takiej nauki byłoby brak ośmieszania się na forum (może również w życiu?) oraz łatwiejsze generowanie poglądów na pewne sprawy.
Nikt nigdy nie przedstawiał danej rzeczy za fakt tylko dlatego, że Dawkins tak pisał.
Dla przykładu (aby łątwiej Ci się myślało, bo abstrakcyjne myślenie może sprawiać problemy): Nie dlatego ewolucja jest faktem, bo Dawkins tak mówi, ale ewolucja jest faktem bo mamy na to dowody (które np. przedstawia właśnie Dawkins).
|
Wt mar 23, 2010 13:50 |
|
 |
Highway
|
Skończ waść i wstydu sobie oszczędż.
|
Wt mar 23, 2010 14:01 |
|
 |
Epikuros
|
Jak to wygląda gdy jeden rozmawia, a drugi rzuca tępawymi zdaniami? Do oceny pozstawiam forumowiczom.
|
Wt mar 23, 2010 14:54 |
|
 |
Witold
|
Highway napisał(a): Był ateistą i tego nie zmienisz. Na którą to tezę Highway nie ma ani jednego argumentu  Bo po prostu jest kłamcą i to do tego niezrównoważonym.
|
Wt mar 23, 2010 15:35 |
|
 |
Highway
|
Tak,tak głoś to sobie dalej,tylko ciekawe do kogo,chyba dla swego niedorozwiniętego ego.
|
Wt mar 23, 2010 15:50 |
|
 |
ateista1993
|
Guzkow napisał(a): Highway jak tu z Tobą merytorycznie dyskutować skoro Ty dajesz wyssane z palca bajki + swoje urojenia. Skoro Epikuros jest ćwierćinteligentem to powiedz mi kim Ty jesteś? Twoje przykłady typu: "zabijanie nienarodzonych dzieci". Jesteś wierzącym nie korzystaj z aborcji. Żyj i daj żyć innym. Tak bronisz życia to czemu chcesz spalić ateistów na stosie? Ke? Przepraszam, lecz muszę wrócić do swoich praktyk okultystycznych, więc dalszych "argumentów" nie będzie. MĄDRE SŁOWA, BARDZO MĄDRE. Highway, przeczytaj ten post i się zastanów.
|
Wt mar 23, 2010 20:50 |
|
 |
ateista1993
|
|
Wt mar 23, 2010 20:53 |
|
|
|