Czy Ateiści są zmuszeni wierzyć w zabobon abiogenezy?
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Nie 'lubi' się łączyć, i nie korzystnie dla życia. Materia się łaczy dzięki praw fizyki jakie na nią działają, a w pewnych warunkach które zistniały na naszej planecie wiele lat temu połączyła się dzięki tym prawom w proste formy życia które przez miliony lat ewoluowały.
Piszesz o prawach fizyki, więc widzisz, że one również są sprzyjające powstaniu życia . Więc dlaczego materia "lubi "się łączyć na korzyść życia ,a prawa fizyki jej w tym nie przeszkadzają ,wręcz przeciwnie , "lubią"nakazywać materii aby łaczyła się tak , a nie inaczej by w konsekwencji powstało życie inteligentne.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt paź 21, 2008 21:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mhm wśród tysięcy gwiazd które znamy, wokół których krążą gwiazdy, życie zaistniało tylko wokół słońca na małej planecie - tak w rzeczy samej jak te prawa sprzyjają życiu.
A nawet jakby sprzyjały to nic z teog nie wynika
|
Wt paź 21, 2008 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krążą planety oczywiście 8 
|
Wt paź 21, 2008 21:25 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Mhm wśród tysięcy gwiazd które znamy, wokół których krążą gwiazdy, życie zaistniało tylko wokół słońca na małej planecie - tak w rzeczy samej jak te prawa sprzyjają życiu.
A nawet jakby sprzyjały to nic z teog nie wynika
Nic prócz tego, że materia i prawa fizyki "lubią" życie. Tylko dlaczego?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt paź 21, 2008 21:30 |
|
 |
Atei_
|
Cytuj: Nic prócz tego, że materia i prawa fizyki "lubią" życie. Tylko dlaczego?
Życie powstało tam gdzie mogło powstać, a nie tam gdzie nie mogło.
Czarne dziury gdyby miały świadomość też mogłyby się zastawiać dlaczego prawa fizyki lubią je tworzyć.
Są także miejsca we wszechświecie gdzie prawa fizyki "nie lubią" tworzyć życia. Takich miejsc jest zdecydowanie więcej.
_________________ Nie ma dowodu na istnienie Boga, nie ma też dowodu na jego nieistnienie. Wszystko sprowadza się do kwestii wiary, lub braku wiary.
|
Wt paź 21, 2008 21:37 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Atei_ napisał(a):
Są także miejsca we wszechświecie gdzie prawa fizyki "nie lubią" tworzyć życia. Takich miejsc jest zdecydowanie więcej.
Nie zgodzę się z tym, z tego co wiadomo prawa fizyki są wszędzie takie same.
|
Wt paź 21, 2008 21:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Takich miejsc jest zdecydowanie więcej.
Nigdy sam nie napiszę, że takowych nie ma, bo nasze granice poznania nie dotarły do granic wszechświata, jednak z tego cozbadaliśmy to ziemia jest kosmicznym ewenementem. Myślęjednak że równie dobrze wszechświat mógłby istnieć bez ziemii
|
Wt paź 21, 2008 21:43 |
|
 |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Cytuj: Takich miejsc jest zdecydowanie więcej. Nigdy sam nie napiszę, że takowych nie ma, bo nasze granice poznania nie dotarły do granic wszechświata, jednak z tego cozbadaliśmy to ziemia jest kosmicznym ewenementem. Myślęjednak że równie dobrze wszechświat mógłby istnieć bez ziemii
Tak jak powiedziałem nie ma miejsc gdzie prawa fizyki "nie lubią" tworzyć życia ,gdyż jak wiadomo prawa fizyki są wszędzie takie same.
|
Wt paź 21, 2008 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Och Seweryn znaszkontekst mojej wypowiedzi,naet jesli popełniłem błąd znaczeniowy.
Fizyka NIE LUBI stwarzać życia.
Na Ziemii sie zdarzyło, bo powstały sprzyjajace warunki.Ot tyle
|
Wt paź 21, 2008 21:52 |
|
 |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Och Seweryn znaszkontekst mojej wypowiedzi,naet jesli popełniłem błąd znaczeniowy.
Fizyka NIE LUBI stwarzać życia.
Na Ziemii sie zdarzyło, bo powstały sprzyjajace warunki.Ot tyle
Fizyka to prawa fizyki . Fizyka jest taka jakie są jej prawa, a te "lubią" życie.
|
Wt paź 21, 2008 22:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Fizyka jest taka jakie są jej prawa, a te "lubią" życie.
1. Pisząc 'fizyka' miałem jak najbardziej na myśli jej prawa
2. To że lubią stwarzać życie to ty napisałeś
3. Nawet gdyby rzeczywiscie lubily TO CO??
|
Wt paź 21, 2008 22:03 |
|
 |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Cytuj: Fizyka jest taka jakie są jej prawa, a te "lubią" życie. 1. Pisząc 'fizyka' miałem jak najbardziej na myśli jej prawa 2. To że lubią stwarzać życie to ty napisałeś 3. Nawet gdyby rzeczywiscie lubily TO CO??
2)Ja napisałem ale wie o tym prawie każdy.
3) Nic ,tylko zastanawiam się co powoduje, że prawa fizyki lubią tworzyć życie i po co im to?
|
Wt paź 21, 2008 22:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 2)Ja napisałem ale wie o tym prawie każdy. 3) Nic ,tylko zastanawiam się co powoduje, że prawa fizyki lubią tworzyć życie i po co im to?
Chyba jednak 'prawie' każdy to MOCNO przesadzone
Po nic im to bo nie są świadome niczego
Chyba po nic im to
Jak wcześniej pisałem chyba wcale nie lubią 
|
Wt paź 21, 2008 22:21 |
|
 |
Seweryn
|
Eandil napisał(a): Cytuj: 2)Ja napisałem ale wie o tym prawie każdy. 3) Nic ,tylko zastanawiam się co powoduje, że prawa fizyki lubią tworzyć życie i po co im to? Chyba jednak 'prawie' każdy to MOCNO przesadzone Po nic im to bo nie są świadome niczego Chyba po nic im to Jak wcześniej pisałem chyba wcale nie lubią 
Nie są świadome niczego ,a jednak "lubią" coś tworzyć ,lub tak jak piszesz, nie lubią . Tworzą, lubią, nie lubią, tyle robią , ale po nic im to, a przy tym nie są świadome niczego.
To ciekawe, że rozmawiasz o nich jak o istocie żywej. Czy to jest wiara ateistów?
|
Wt paź 21, 2008 22:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie są świadome niczego ,a jednak "lubią" coś tworzyć ,lub tak jak piszesz, nie lubią . Tworzą, lubią, nie lubią, tyle robią , ale po nic im to, a przy tym nie są świadome niczego. Dokładnie, po nic. Prawa fizyki działają. Nie ma w tym nic głębszego. Cytuj: To ciekawe, że rozmawiasz o nich jak o istocie żywej. Czy to jest wiara ateistów?
Dostosowałem się do twojej terminologii. Staram się być elastyczny, nie łapię za słowa.
|
Wt paź 21, 2008 22:34 |
|
|
|