Karol Darwin jest winny za Holokaust! Przeczytajcie całość!
Autor |
Wiadomość |
wieczny_student
|
Człowiek już od pewnego czasu stał się jednym z najbardziej znaczących czynników w środowisku. I tak jak kiedyś "najlepsze dopasowanie do warunków środowiska" mogło znaczyć posiadanie optymalnej gęstości futra lub wyczulone zmysły, dziś, w środowiskach zdominowanych przez człowieka oznacza najczęściej przydatność dla człowieka lub chociażby umiejętność nie wchodzenia mu w drogę.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
N sie 10, 2008 18:25 |
|
|
|
 |
Anula
|
danbog napisał(a): ...Bezczelne manipulowanie opinią publiczną przez nieuków i cynicznych kłamców zwanych kreacjonistami zmusiło naukowców do jasnego wyrażenia swojego stanowiska w tej kwestii . Tak więc : 31 października 2006 Stanowisko Wydziału Nauk Biologicznych Polskiej Akademii Nauk Wydział Nauk Biologicznych Polskiej Akademii Nauk "Teoria ewolucji stanowi niekwestionowany naukowo fundament współczesnej wiedzy biologicznej i żaden kompetentny uczony dzisiaj jej nie kwestionuje.....(...) ......................................Kwestionowanie teorii ewolucji jest społecznie szkodliwe i na gruncie wiedzy naukowej całkowicie nieuprawnione. " [ http://www.biotechnologia.com.pl/biotechnologia/12/731 ] I drugi cytat: Cytuj: Zgromadzone w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat naukowe świadectwo z wielu dziedzin nauki, takich jak kosmologia, fizyka, biologia molekularna spowodowało, że wielu naukowców zaczęło otwarcie kwestionować neodarwinizm i bardziej krytycznie przyglądać się dowodom mających go wspierać. W listopadzie 2001 roku ukazały się całostronicowe ogłoszenia w The New York Review of Books, The New Republic oraz w innych cenionych czasopismach, w których 100 naukowców otwarcie wyraziło swój sceptycyzm wobec możliwości, by przypadkowe mutacje i dobór naturalny były w stanie wytworzyć złożoność życia. Cytuj: Sceptyczni naukowcy podpisali następujące oświadczenie:
Naukowe odstępstwo od darwinizmu
„Jesteśmy sceptyczni wobec twierdzeń o zdolności przypadkowych mutacji i doboru naturalnego do wytworzenia złożoności życia. Winno się zachęcać do dokładnego badania dowodów wspierających darwinizm”.
http://creationism.org.pl/artykuly/apel
Podobno liczba naukowców podpisujących się pod oświadczeniem, przekroczyła już 700 i stale rośnie.
_________________ „Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i rzeczywiście nimi jesteśmy” (1 J 3, 1).
|
N sie 10, 2008 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zatem to musi być poważna sprawa Anulo! 
|
N sie 10, 2008 20:18 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
A czy darwin mówił o "przypadkowych mutacjach"? Możliwe, że tak. Ale jaki sens miałoby obserwowanie zięb na galapagos i opisywanie ich zmian w kształcie dziobów? Bo te zmiany na pewno nie były mutacjami...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 10, 2008 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeju, całe 700 osób  Coś w tym musi być  Ale może to dlatego, że to głównie Amerykańscy naukowcy. Każdy idiota (sorry Idiota  ) wie, że przecież w Ameryce nie było żadnej ewolucji! Ewolucja ominęła ich szerokim łukiem, a czasem mam wrażenie że działa wstecz  Swoją drogą nie są aż tak poszkodowani, bo w USA notuje się najwięcej porwań przez UFO, więc naukowcy mają co robić
A ja tak naprawdę jestem kreacjonistką, tylko muszę się kryć, bo by mnie ze studiów wywalili na zbity pysk 
|
N sie 10, 2008 21:08 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
I jak się droga Rito czujesz, jako osoba stworzona przez Boga, i jako osoba, której dziadkowie widzieli dinozaury (bo przecież żyły w tym samym czasie)? Pytam, bo ja, jako człowiek pochodzący od małpy nigdy tego nie doświadczy
A te PODOBNO 700 osób może wynosić tak naprawdę 2...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 10, 2008 21:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rewelacyjnie  Bo jak sobie pomyślę, że mogłabym pochodzić od małpy... To musi być straszne uczucie, współczuję Ci z całego mojego glinianego serduszka.
|
N sie 10, 2008 21:29 |
|
 |
Sareneth
|
dziękuję za słowo pociechy... To jest straszne uczucie. To takie smutne, że nie znalazł się żaden Bóg, który chciałby mnie stworzyć 
|
N sie 10, 2008 21:38 |
|
 |
Atei_
|
Cytuj: Ludzie, którzy dziś przeciwstawiają teorię ewolucji religii, narażają chrześcijaństwo na ośmieszenie. Takie poglądy to bardzo poważne pomylenie pojęć i bardzo duży stopień religijnej ignorancji - mówi w wywiadzie dla "Dziennika" ks. profesor Michał Heller, który w przyszłym tygodniu odbierze Nagrodę Templetona. Cytuj: Podobno liczba naukowców podpisujących się pod oświadczeniem, przekroczyła już 700 i stale rośnie. Wiadomosci24.pl napisał(a): Kreacjoniści, chcąc zwiększyć swoją wiarygodność, prowadzą listę popierających ich naukowców. Dotychczas zebrali kilkaset podpisów. Analogiczną listę, zawierającą listę zwolenników ewolucji, prowadzi National Center for Science Education, inicjator Projektu Steve. Na liście znajduje się również kilkuset naukowców, z tym, że dopisać mogą się do niej tylko osoby, które mogą potwierdzić swoje kompetencje doktoratem z nauk przyrodniczych i których... imię to Stephen lub jego nieanglojęzyczny odpowiednik. Ogranicza to grupę docelową do 1 proc. populacji.
_________________ Nie ma dowodu na istnienie Boga, nie ma też dowodu na jego nieistnienie. Wszystko sprowadza się do kwestii wiary, lub braku wiary.
|
N sie 10, 2008 22:32 |
|
 |
No
|
Nie lubie ewolucji... wciąż pamiętam jak płakałem gdy dowiedziałem się, że wielkie Dinozaury zmieniły się w żałośnie maleńkie ptaki co srają mi na parapet  ale jakoś poradziłem sobie z tą traumą jeszcze przed podstawówką.
|
N sie 10, 2008 22:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wielkie zdechły
małe się zmieniły...
|
N sie 10, 2008 23:07 |
|
 |
Sareneth
|
Wolałbyś, żeby po niebie latały ptaki wielkości boeinga? Jak taki [...] to ho ho!!
[...] - snafu
|
Pn sie 11, 2008 10:19 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): I jak się droga Rito czujesz, jako osoba stworzona przez Boga, i jako osoba, której dziadkowie widzieli dinozaury (bo przecież żyły w tym samym czasie)? Pytam, bo ja, jako człowiek pochodzący od małpy nigdy tego nie doświadczy A te PODOBNO 700 osób może wynosić tak naprawdę 2...
Właśnie na tym polega ateizm . Aby być ateistą trzeba zaprzeczać rzeczywistości, poważać naukę ,historię i utwierdzać się w tym ,że powstaliśmy sami z niczego bez przyczyny ,a przy tym trzeba dużo rozmawiać o Bogu i pisać" wierzę w naukę i rozum".
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr sie 13, 2008 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jeszcze prawdziwy ateista MUSI koniecznie kraść, gwałcić i mordować, podpalać kościoły i nienawidzić teistów. Oj dużo tych wymagań Sewerynie... Ciekawe, czy ktoś z forumowych ateistów się łapie w Sewerynowe wymagania. Ja wymiękam już przy pierwszym
A co do tych siedmiuset podpisów, to tak z ciekawości zerknęłam sobie na listę. Tylko ok. 20% to ludzie powiązani w jakiś sposób z naukami biologicznymi. Nie znalazłam żadnego, który zajmowałby się czymkolwiek związanym w jakikolwiek sposób z ewolucją. Tylko kilku cokolwiek publikowało, nikt na temat ewolucji (choć tu mogła być zbieżność nazwisk, bo uczelnie się nie zgadzały). Znalazłam nawet jednego homeopatę  Nie znalazłam ani jednej osoby, którą uznałabym za kompetentną w temacie ewolucji, a umieszczanie na liście fizyków i matematyków i innych yków, to już kompletna porażka...
|
Śr sie 13, 2008 20:20 |
|
 |
Sareneth
|
Po raz kolejny, mój drogi Sewerynie, pragnęprzypomnieć żę nie jestem ateistą, a innowiercą (lub heretykiem, jak wolisz  )
Nie ważne KTO jest na tej liście. Ważne że jest to "aż" 700 osób. To czym się zajmują to nic nie znaczy. Przypomnijmy kim z wykształcenia jest Giertych? A jak pięknie wypowiadał się o ewolucji i kreacjoniźmie...
|
Cz sie 14, 2008 15:05 |
|
|
|