Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 7:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona
 Wezwanie do przebudzenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Wezwanie do przebudzenia
widzisz gargamel - nie miałbym żadnego problemu z tym gdyby w historii takie żeczy się nie działy a , że działy się podobne to mam z tym problem. Właśnie , co do roboty - to moim zdaniem ty powinieneź też coś ze sobą zrobić bo nie masz czasu nawet usiąść , pomyśleć i pożąnego bąka puścic. Co do science ficction to od starożytności i antyku do średniowiecza poprzez oświecenie , nowoczesność i casy współczesne jest jeden krok do science fiction - wystarczy że po wielkiej exterminacji ludności ok.80% zostanie garstka ludzi wielkości państwa Chińskiego ( optymalna ilość do utrzymania kontroli i wystarczająca aby w szybkim tępię rozwijać cywilizację przyszłości - mamy tego dowód Chiny stały sie mocarstwem w 15 lat a były wiochą zabita deskami ), sztuczny mózg darpa , modafinil , są pigółki (kiedyś o tym cztałem ) maja tylko nr. - nie mają nazwę - testują je na U.S.Army (efekt: o 20% mózg up , 72 godz. bez snu po czym śpią 8 godz. i nastepnie 72 godz. pracuja dalej , żadnych skutków ubocznych - (w trakcie testów ) - do czego zmiezam?? Populacja wielkości Chin po zażyciu czegos takiego będzie pracować efektywniej niż cały świat w tej chwili , podbój kosmosu będzie dużo łatwiejszy , nie będzie kłótni o surowce - wyobraż sobie jedno państwo z dostępęm do wszystkich sórowców ziemii bez ograniczeń. Kolego to , że ty jesteś zacofany i nie masz czasu myślec nawet to nie moja wina - więc mnie nie atakuj tylko sprawdź wiarygodność informacji i spróbuj je podważyć - jak ci tak na tym zależy.

Wt wrz 27, 2011 8:55

chyba na tm forum mam do czynienia z całą bandą baranów , komunistów lub skrajnych faszystów , co mysla że cos wiedzą a jedyne co potrafia to sprawdzać błędy i ublizać ludziom od wybujałych fantazji , etc... żal mi was

Wt wrz 27, 2011 9:06
zbanowany na stałe

Widoczne za mądry jesteś jak na to forum, poszukaj więc innego. A mieć fantazję to nic złego, trzeba tylko nad nią panować.

Pozdrawiam :)

Wt wrz 27, 2011 11:09

boisz się to nie czytaj moich postów - nie czytaj książek kiedyś zakazanych - rób to co co w społeczeństwie uważane jest za bezpieczne i legalne - kiedyś za pisanie żeczy nie do przyjęcia oraz czytanie ich możnabyło być spalonym na stosie - ,, O obrotach sfer niebieskich,, M.Kopernik - lub siedzieć w lochu aż do śmierci - ,, Hrabia Monte Christo,, - podstępnie uwikłany w walkę o swobody uciśnionych obywateli. Nie odpisuj na temat jak się boisz , że twoje myślenie doprowadzi cię do psychiatryka lub moje. Co do panowania nad wyobraźnią - powiedz to Ainstainowi gdy wyobraził sobie świat zbudowany z cząsteczek atomu , poczym wyobraził sobie , że mógłby spróbowac je rozczepić. - Oczywiście nie porównuję sie do niego bo mu do pięt nie dorastam z wyobraźnią - dla tego dałem taki przykład. Powiedz to wszystkim którzy wyobrazili sobie UFO , że prawdobodobne jest życie na innych planetach i teraz wydaja miliardy dolarów na poszukiwania , ah przykładów możnabyło by mnozyć i mnożyć.... Wyobraźnia to nic złego a ludzie , którzy tej wyobraźni nie mają najczęściej stają się bezwzględnymi zabójcami , pozbawieni wszelkich skrupułów , morałów , itp. bo nawet nie sa wstanie sobie wyobrazić istninenie Boga. Słyszałeś o tym , że w samych Włoszech zakopali pod ziemią setki ton odpadów chemicznych , na polach uprawnych , na terenac wód gruntowych , z czego wyliczona ilość ( w samych Włoszech ) twoży górę wielkości MT.EVEREST a zachorowalność na raka wzrosła o 20% ?? Czy mając fakty przed oczami jesteś wstanie sobie coś takiego wyobrazić ( a to jest fakt !! ) - obejrzyj film ,,Gomorra,,. Problem jest w tym , że ktoś o slabo rozwiniętej wyobraźni nie jest wstanie sobie wyobrazic tego co jest faktem a co do piero coś co jest domniemanym faktem.

Wt wrz 27, 2011 12:53

a jak nie masz czasu oglądać tego filmu to ułatwię ci zadanie i przewiń sobie na koniec - przed napisami końcowymi jest płęta i podsumowanie. wiem po sobie , że jak się pracuje w Polsce to casu nie ma zbyt na myslenie - musze się przyznać , że ja nie pracuję od paru mieś.( bo nie jestem idiotą aby pracowac za 1300 jak wół ) zarobilem w 2 mieś. na legalu w Angli wystarczająco duzo kasy aby tu siedzieć na dupie pobierając zasiłek dla bezrobotnych i robiąc sobie w czasie wolnym kursy kwalifikacyjne poszeżające moje kwalifikacje zawodowe. Tak więc podsumowywując wyobraźnia to przydatna rzecz moim zdaniem - to piękna niematerialna zdolność tworzenia materii - wręcz osmielę się powiedzieć - Boska. I każdy ja ma , tylko jedni w większym stopniu a inni w minimalnym.

Wt wrz 27, 2011 13:20

Oj gołąb, może i jesteś dysgrafikiem, ale też leniem patentowym, bo pamięć do bzdur z youtube masz, ale zapamiętać zasady ortografii (albo chociaż korzystać ze słownika w przeglądarce) to już ci się nie chce.

Mam już swoje lata i doświadczenie życiowe na tyle duże, aby wiedzieć, że wojna wyniszczająca nikomu nie jest na rękę, bo traci się pieniądze. A pieniądze są celem, nie środkiem. Walczy się tylko z krajami, gdzie sukces jest gwarantowany w 100%. Akurat z Afganistanem okazało się nie tak łatwo, choć z pewnością wojskowi liczyli że przejadą się po Afganistanie w 2 dni. Myślisz że dlaczego nikt nie tyka Korei Północnej, choć to najgorszy z istniejących reżimów? Bo nie wiadomo, co ta wojna mogłaby przynieść!

Dlatego wielkich wojen wywołanych przez bardziej cywilizowane kraje nie będzie - bo współcześnie pieniądze można zyskać w o wiele spokojniejszy sposób. Kiedyś nie było to możliwe.

Gołębiu, jak dorośniesz i będziesz miał z, np. 30 lat, i przypomnisz sobie te kretyństwa które tutaj wypisywałeś, to się pod ziemię zapadniesz.

Wt wrz 27, 2011 14:09

mam 30 lat - Pjotrku - dokładnie 29 - twierdzisz , że dla kogoś kto wydaje prawie połowę światowych wydatków na zbrojenie :

Kraje wydające najwięcej na broń:

USA 607 mld dol.
Chiny 84,9 mld dol.
Francja 65,74 mld dol.
Wielka Brytania 65,35 mld dol.
Rosja 58,6 mld dol.
Niemcy 46,87 mld dol.
Japonia 46,38 mld dol.
Włochy 40,69 mld dol.
Arabia Saudyjska 38,2 mld dol.
Indie 30,0 mld dol.
Źródło: Sipri. Dane za rok 2008.

nie przeszedłby przez Irak bądź Afganistan jak po łące zrywajac po drodze ładne kwiatki ?? ( sory ale to jest tak nieokreślarne , z jaką łatwością by przeszedł , że nie miałem pojęcia co napisać :) ) - ta wojna ma trwać i nie kończyć się ( podobnie jak Wietnam ) - nie wiadomo jeszcze czemu to ma służyć , oprócz oczywiście kontroli nad ropą , może jeszcze innmi surowcami jak uran , złoto , itp..

Na youtube oglądam tylko nowości z Gier Komp. hehe :))

Korei Płn. - właśnie dla tego jej nie ruszają , zgadzam się w 100%

Ale pieniądze są celem dla ludzi z warstwy przyziemnej bo dla tych na górze liczy się : siła przerobowa , surowiec , prędkość , jakość , ilość , nowe technologie , - jednym zdaniem: skok cywilizacyjny , podbój kosmosu i poszerzanie własnej świadomości.
Myślisz , że dla kogoś kto ma tyle pieniędzy , iż nie jest w stanie wydać ich w 50 pokoleń choćby wydawał je na najbardziej excluzywne towary , ważne są pieniądze ?? ( jeszcze raz powtażam - bo pewnie nie czytałeś wcześniejszych moich postów - że 80% światowych pieniędzy należy do 2% najbogatszych ludzi na świecie )
nie możliwe ?? - to polecam film pt: ,, HOME s.o.s ziemia ,, oglądaj uważnie - dla tych ludzi liczy się władza ABSOLUTNA!!.

Wszystkie DOBRE FILMY kupuje na DVD a nie oglądam na Youtube.

Chłopie - bo tak cię chyba należy nazywać - poświęć trochę czasu ( DUŻO ) na ogarniecie pewnych dziedzin bo z byt mocno skupiasz sie na nieistotnych szczegułach - mówi sie: diabeł tkwi w szczegółach ale jak ktos się skupia na poprawianiu błedów - nawet w zaawansowanych drukarniach w XXI w. zdarzają się błedy w książkach a ty mnie bedziesz tu poprawiał - heh - ogarnij temat.

ile Ty masz lat ?? - zresztą to nie ma znaczenia bo nawet jak masz 70 to Twoje podejście do tematu jest tak proste i przewidywalne , że brak mi słów - nikt nie dowiaduje się niczego nowego z twoich postów Pjotrku.

Wt wrz 27, 2011 19:44

Ciekawe podejście... Biorąc pod uwagę olbrzymi deficyt budżetowy stanów, kryzysy, krachy i niezadowolenie społeczne, co prędzej czy później doprowadzi do olbrzymich cięć wydatków, to naprawdę nie wiem, komu na rękę są długotrwałe wojny, bo teraz to już naprawdę nikomu. Dlatego też myślę, że stany za niedługo wyjdą z Afganistanu.
Skok cywilizacyjny, nowe technologie - to nie jest celem warstw wyższych, lecz naukowców i idealistów. Oni nie rządzą światem.
Liczy się tylko pieniądz, bo inne działania państw są tylko jemu podporządkowane.
Cytuj:
ile Ty masz lat ?? - zresztą to nie ma znaczenia bo nawet jak masz 70 to Twoje podejście do tematu jest tak proste i przewidywalne , że brak mi słów - nikt nie dowiaduje się niczego nowego z twoich postów Pjotrku.

Proste i przewidywalne jest to, że jak pokaże się jakiś durnowaty filmik na youtubie, to od razu znajdzie się masa jego wyznawców.
Cytuj:
Myślisz , że dla kogoś kto ma tyle pieniędzy , iż nie jest w stanie wydać ich w 50 pokoleń choćby wydawał je na najbardziej excluzywne towary , ważne są pieniądze

Tak, dla takich ludzi również się liczą. Możesz mi wierzyć. Wiem, co mówię ;-)
Mam ponad 30 lat.

Dziecko, czy uważasz że świat będzie nudniejszy, gdy uwierzysz w końcu, że te wszystkie sensacje to jedno wielkie g...?

Wt wrz 27, 2011 19:56

POSŁUCHAJCIE !!! Co byście zrobili gdybyście posiadali tyle kasy?? Pjotrek , Gargamel , Atheist i Inni??

mianowicie:

prostak chciałby - super samochód ( 10 samochodów ) , samolot , wille i wyspe , 1000 supermodelek , i do końca życia niemusiałby pracować

ktoś inteligetny - niesmiertelność ( badania nad nieśmiertelnością ) , wszechświadomość ( badania nad wykożystaniem 100% mózgu a nie 24 % ?? - nie wiem dokładnie ile w tej chwili wykożystujemy - , exploracja kosmosu i badania nad śmiercią - tzw. drugą stroną) , władza absolutna ( kontrola nad rzeczywistością ponad kosmiczną i wymiarową )

Więc jeżeli ktoś śmie twierdzić - że temat poruszony w tym filmie ,,wezwanie do przebudzenia,, to bujda na nartach to ja wam powiem , że to czubek olbrzymiej góry tak samo zresztą jak oni sami to powiedzieli.

Dziękuje.

Wt wrz 27, 2011 20:36
Moderator

Inteligentny i zdrowo myślący człowiek pragnie być szczęśliwy.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt wrz 27, 2011 20:46

gołąb napisał(a):
ktoś inteligetny - niesmiertelność ( badania nad nieśmiertelnością ) , wszechświadomość ( badania nad wykożystaniem 100% mózgu a nie 24 % ?? - nie wiem dokładnie ile w tej chwili wykożystujemy - , exploracja kosmosu i badania nad śmiercią - tzw. drugą stroną) , władza absolutna ( kontrola nad rzeczywistością ponad kosmiczną i wymiarową )

Sądząc po stylu pisania, niektórzy wykorzystują bardzo mały procent :D.

A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39

Wt wrz 27, 2011 20:51

Wykorzystujemy 100% (to jakieś mit z tym rzekomym wykorzystaniem mózgu w małym procencie) - choć drób, rzecz jasna, możliwe że mniej i niechętnie...

Wt wrz 27, 2011 20:56

Pjotrek - nawet boisz się przyzanć ile masz lat - pewnie nie chcesz skompromitowac swojego rocznika - śmiem twierdzić iż byłeś kształcony w postkomunistcznej szkole - sądzę to po tym jak to usilnie sprawdzasz moja pisownię - postkomunistyczna szkoła tylko tego was chciała nauczyc - PISANIA ( prosze Polaki macie literki - uczcie się - żebyście nie mówili , że wam język zabieramy ) , z żalem to pisze ale Matka Rosja wyedukowała populację dokładnie taką jaką chciała , dlatego teraz w kraju mamy taki syf.

Dzieckeim byłem jak miałem 15 lat teraz już nim nie jestem , więc żaden komuch nie będzie mnie tak nazywał. Wy komuchy to nawet nie potraficie się trzymac własnej ideologii - wystarczy , jak poczujecie smak koryta to już wam się w głowach pier...li. Znam jednego 50 letniego komuniste z poglądami SLD-wskimi ,tylko coś mu się poj...ło bo raczej wygląda na kapitaliste - od kąd sięgam pamięcią - inni bidowali a on zawsze przy kasie ( 2 samochody , amerykańskie ciuchy , sprzęty itp...) - komunista pełną gębą hehehe.

Wt wrz 27, 2011 21:00

Acro napisał(a):
Wykorzystujemy 100% (to jakieś mit z tym rzekomym wykorzystaniem mózgu w małym procencie) - choć drób, rzecz jasna, możliwe że mniej i niechętnie...

Dokładnie tak. Polecam taki krótki artykuł na ten temat: http://przemyslawbajno.pl/2011/08/ile-procent-mozgu-wykorzystujesz/, a szczególnie jego podsumowanie.

Wt wrz 27, 2011 21:01

gołąb napisał(a):
Pjotrek - nawet boisz się przyzanć ile masz lat - pewnie nie chcesz skompromitowac swojego rocznika - śmiem twierdzić iż byłeś kształcony w postkomunistcznej szkole - sądzę to po tym jak to usilnie sprawdzasz moja pisownię - postkomunistyczna szkoła tylko tego was chciała nauczyc - PISANIA ( prosze Polaki macie literki - uczcie się - żebyście nie mówili , że wam język zabieramy ) , z żalem to pisze ale Matka Rosja wyedukowała populację dokładnie taką jaką chciała , dlatego teraz w kraju mamy taki syf.

Dzieckeim byłem jak miałem 15 lat teraz już nim nie jestem , więc żaden komuch nie będzie mnie tak nazywał. Wy komuchy to nawet nie potraficie się trzymac własnej ideologii - wystarczy , jak poczujecie smak koryta to już wam się w głowach pier...li. Znam jednego 50 letniego komuniste z poglądami SLD-wskimi ,tylko coś mu się poj...ło bo raczej wygląda na kapitaliste - od kąd sięgam pamięcią - inni bidowali a on zawsze przy kasie ( 2 samochody , amerykańskie ciuchy , sprzęty itp...) - komunista pełną gębą hehehe.

Co ty za głupoty człowieczku wypisujesz?! Podstawówka przypadła na komunę, reszta - w zasadzie już na demokrację.
Na ortografię zwracam uwagę - gdyż jestem nauczony tego, aby umiejętnie posługiwać się narzędziami, z których korzystam - język, pismo, mózg. Jeżeli nie potrafisz opanować prostych zasad ortografii, to jak możesz tropić światowe spiski?! Proste, łopatologiczne zasady rządzą naszym językiem, proste wzorce, a ty, nie potrafiąc od tych 29 lat ich opanować, widzisz skomplikowane wzorce w chaosie świata... To jest, prosto pisząc, nie tenteges.
I absolutnie nie jestem komuchem. W jaki sposób doszedłeś do takich chybionych wniosków? Drogi twojego myślenia są dla mnie niezbadane... i dobrze, bo jak widać prowadzą na manowce. Określenie "komuch" bardziej pasuje do ciebie, z tym węszeniem spisku dookoła i oskarżeniami innych, a w szczególności tych parszywych kapitalistów.

Wt wrz 27, 2011 21:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona