Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 15:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Syntaza ATP, jako dowód inteligentnego projektu w przyrodzie 
Autor Wiadomość

Post Re: Syntaza ATP, jako dowód inteligentnego projektu w przyro
No dobrze, bądźmy poważni. W stworzeniu jest tyle fuszerek, że KTOŚ musi być za to odpowiedzialny.

Orkiestra!

Pn sty 28, 2013 10:50

Lurker napisał(a):
No dobrze, bądźmy poważni. W stworzeniu jest tyle fuszerek, że KTOŚ musi być za to odpowiedzialny.

Jedni mówią że to fuszerki inni że nie.
Kurcze,za jedno i drugie opowiedzialny jest ten KTOŚ,czyli ja, ty i oni.Ach,ta nieznośna interpretacja,wszędzie się rozpycha swoimi girami.(tu Hosi płacze) ;) Czaisz Lurker?

Pn sty 28, 2013 11:19

Ależ powtórzę, bądźmy poważni. Dlaczego ja sam, osobiście, mam być odpowiedzialny za moją kondycję fizyczną i psychiczną? Sam się przecież nie stworzyłem na tym najpiękniejszym ze światów. KTOŚ maczał w tym swoje paluchy i ten KTOŚ powinien za to beknąć. O!

Orkiestra!

Pn sty 28, 2013 11:59

Lurker napisał(a):
Ależ powtórzę, bądźmy poważni. Dlaczego ja sam, osobiście, mam być odpowiedzialny za moją kondycję fizyczną i psychiczną?

Własnie dlatego,że to ty SAM oceniasz swoją kondycje fizyczną i psychiczną w sposób negatywny(mam rację?)Nikt tego za ciebie nie robi.Problem zawsze leży w samej interpretacji rzeczywistości,a nie po prostu "TAM Gdzieś".Cokolwiek powiesz jest swoistym dodaniem do niej swoistej etykietki, która pełni funkcję zniewalacza.Tej syntezy, Ja-rzeczywistośc niestety nie da rady oddzielić.

Cytuj:
KTOŚ maczał w tym swoje paluchy i ten KTOŚ powinien za to beknąć. O!

Lurker!
Nie szukaj "TAM" na zewnątrz
KTOŚ/COŚ-po co to?
Jak przestaniesz oceniać negatywnie rzeczywistość,problem się rozpłynie.(jakie ten buddyzm daje proste rozwiązania) :))

Pn sty 28, 2013 12:44

Hosi napisał(a):
Własnie dlatego,że to ty SAM oceniasz swoją kondycje fizyczną i psychiczną w sposób negatywny(mam rację?)Nikt tego za ciebie nie robi. Problem zawsze leży w samej interpretacji rzeczywistości, a nie po prostu "TAM Gdzieś". Cokolwiek powiesz jest swoistym dodaniem do niej swoistej etykietki, która pełni funkcję zniewalacza. Tej syntezy, Ja-rzeczywistośc niestety nie da rady oddzielić.

Mam pewne obiektywne przesłanki, aby nie oceniać mojej kondycji fizycznej i psychicznej w różowych barwach. Na szczęście - patrz sygnaturka - moja duchowa kondycja jest całkiem, całkiem.

Hosi napisał(a):
Lurker!
Nie szukaj "TAM" na zewnątrz
KTOŚ/COŚ-po co to?
Jak przestaniesz oceniać negatywnie rzeczywistość, problem się rozpłynie. (jakie ten buddyzm daje proste rozwiązania) :))

I zacznę się zgadzać z bioslawkiem? Pięknie dziękuję za takie rady. : P

Orkiestra!

Pn sty 28, 2013 12:56

Lurker napisał(a):
Mam pewne obiektywne przesłanki, aby nie oceniać mojej kondycji fizycznej i psychicznej w różowych barwach.

W każdej "obiektywnej" przesłance jest duuuża doza "subiektywizmu"(ach ten nasz umysł) ;)
Jak mi się wydaje,nie tyle chodzi tu o "różowe barwy",ale po prostu o bezbarwość(jest jak jest) :)
Cytuj:
I zacznę się zgadzać z bioslawkiem? Pięknie dziękuję za takie rady. : P

Tzn:chcesz iść w stronę "inteligentnego projektu"?
Powiem ci szczerze,że jak bym miał wybór Inteligentny projekt/samoistna ewolucja,też bym wybrał to pierwsze.Wydaje mi sie to takie bardziej logiczne.Ale świadomy jestem tego,że byłby to wybór w ramach znacznie okrojonej percepcji.Osobiście wolę mieć więcej opcji i do żadnej z nich się nie przywiązywac (tzn:dogmatyzować) :).

A jeżeli chodzi o radę,to co z nią nie tak?

Pn sty 28, 2013 13:30

Że wyznaję boginię niezgody. Oddaję Jej chwałę nie zgadzając się. Bioslawek nadaje się idealnie do niezgadzania się, z powodów które wyłuszczył Soul33 na poprzedniej stronie. Taki baranek ofiarny. Gdybym poszedł za Twoją radą, szlag by trafił wszystkie powody, dla których miałbym się z nim nie zgadzać: kolega wyznaje ID? OK, porozmawiajmy o tym.

Mówiąc zaś bez ogródek, wolę pokładać zaufanie w prawach natury, które wspierają życie zgodnie z zasadą antropiczną. Produkty projektantów już tak wspierane nie są i psują się. Oczywiście jest w tym jeden haczyk: śmierć jako ewolucyjne przystosowanie do zmienności środowiska. Oczywiście takie jednokomórkowce olewają ten haczyk i dzieląc się przez podział żyją sobie w nieskończoność. Ergo, możemy śmierci zaradzić, pytanie czy dożyjemy.

Orkiestra!

Pn sty 28, 2013 13:44

Lurker napisał(a):
Że wyznaję boginię niezgody. Oddaję Jej chwałę nie zgadzając się. Bioslawek nadaje się idealnie do niezgadzania się, z powodów które wyłuszczył Soul33 na poprzedniej stronie. Taki baranek ofiarny.

Kurcze,Lurker,ale pojechałeś po bandzie!
On ci nie odpusci tego,coś ty tu napisał.Będziesz miał teraz do czynienia z całą gromadą ataków :D.
Tak,Biosławek to dobry kompan na długie zimowe wieczory;pyszny,zacięty i do bólu dogmatyczny no i co oczywiste popełaniający krocie błędów logicznych,przez które co róż strzela sobie samobóje :D.Ups,teraz to i chyba mnie dopadnie :D

Pn sty 28, 2013 14:17

Hosi napisał(a):
On ci nie odpusci tego,coś ty tu napisał.

Zapewne. Zajrzałem po prostu na ten jego blog, obejrzałem sobie dokładnie artykuł o syntazie. Zaiteresowało mnie, że choć bioslawek stwierdza, iż artykuł jest skonstruowany na zasadzie dyskusji, zawiera on praktycznie tylko wypowiedzi (obszerne) bioslawka, natomiast wypowiedzi pana biochemika są słownie trzy, krótkie i pocięte. Zadałem sobie trud (ach, wielki był to trud!) wyszukania oryginalnej dyskusji z pl sci.biologia. Cóż zostało zacytowane? Jeden post z całej dyskusji, otwierający ją. Cóż zostało zeń wycięte? Odnośniki do prac naukowych.

No i trochę mnie to ruszyło, ponieważ bioslawek twierdzi, że pan biochemik się nie zna, podczas gdy on, bioslawek, się zna.

Orkiestra!

Pn sty 28, 2013 23:47
Moderator

Rzecz w tym, że pan biochemik musi powoływać się na jakieś prace naukowe (sic!), a bioslawek nie musi. Ergo: pan biochemik to tuman, natomiast bioslawek to wielki znawca.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sty 28, 2013 23:53

A rzeczywiście. Przecież gdyby pan biochemik się znał, rzuciłby natychmiast wszystkie swoje zajęcia i spuścił z palca wykład na trzy strony A4, sypiąc z pamięci danymi, przykładami i wnioskami. Jeśli zaś musi się powoływać na osoby trzecie, no to się nie zna. Oto logika.

Orkiestra!

Wt sty 29, 2013 0:03
Moderator

I gdyby pan biochemik miał jakiekolwiek pojęcie o erystyce, spuściłby z ctrl+v trzy strony A4 nie na temat i ogłosił zwycięstwo w dyskusji.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt sty 29, 2013 0:09

Lurker napisał(a):

W jednym temacie zrobiłeś z siebie komika, w kolejnym chcesz powtórki z rozrywki? Poza tym popełniasz błąd logiczny tym nagłym dryfem tematycznym.

http://bioslawek.wordpress.com/2012/04/ ... szczakowe/
Wyrostek robaczkowy, kość ogonowa, czkawka i gęsia skórka. Czy to organy szczątkowe?

http://bioslawek.wordpress.com/2012/10/ ... ch-ogonow/

http://bioslawek.wordpress.com/2012/12/ ... -projektu/

http://bioslawek.wordpress.com/2012/10/ ... kaja-oczy/
Dlaczego waleniom zanikły tylne kończyny? Dlaczego rybom jaskiniowym zanikają oczy?

Obrazek

http://bioslawek.wordpress.com/2012/12/ ... ksztalcie/
O formie i kształcie

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... vV4bx2OSxG

http://bioslawek.wordpress.com/2012/01/ ... kregowcow/
O projekcie siatkówki kręgowców

Obrazek

http://www.weloennig.de/LaryngealNerve.pdf
The Laryngeal Nerve of the Giraffe:
Does it Prove Evolution?
Wolf-Ekkehard Lönnig

O anatomii nerwu krtaniowego żyrafy

A teraz możemy już wrócić do tematu syntazy ATP? Chyba nie sądzisz, że to niedoróbka?

Hosi napisał(a):
Lurker napisał(a):
To kto zaprojektował projektanta, skoro to człowiek był...?

Cholera,Lurker!
Czy ty zdajesz sobie sprawę że obaliliśmy "inteligentny projekt'?
Ja cie krence,Biosławek wysle nam kolejną wiązankę "bohomazów" :D

Teraz przynajmniej wiadomo, jakiego rodzaju fachowcy "obalają" teorię inteligentnego projektu w przyrodzie:)

Ostatnio edytowano Wt sty 29, 2013 1:09 przez bioslawek, łącznie edytowano 1 raz

Wt sty 29, 2013 1:02

(....)

Wt sty 29, 2013 1:08

Czyli przyznajesz, że się pogubiłeś? Rozpisać Ci to zdanie?

Orkiestra!

Wt sty 29, 2013 1:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona