Syntaza ATP, jako dowód inteligentnego projektu w przyrodzie
Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 Re: Syntaza ATP, jako dowód inteligentnego projektu w przyro
No dobrze, bądźmy poważni. W stworzeniu jest tyle fuszerek, że KTOŚ musi być za to odpowiedzialny.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sty 28, 2013 10:50 |
|
|
|
 |
Hosi
|
Lurker napisał(a): No dobrze, bądźmy poważni. W stworzeniu jest tyle fuszerek, że KTOŚ musi być za to odpowiedzialny. Jedni mówią że to fuszerki inni że nie. Kurcze,za jedno i drugie opowiedzialny jest ten KTOŚ,czyli ja, ty i oni.Ach,ta nieznośna interpretacja,wszędzie się rozpycha swoimi girami.(tu Hosi płacze)  Czaisz Lurker?
|
Pn sty 28, 2013 11:19 |
|
 |
Lurker
|
Ależ powtórzę, bądźmy poważni. Dlaczego ja sam, osobiście, mam być odpowiedzialny za moją kondycję fizyczną i psychiczną? Sam się przecież nie stworzyłem na tym najpiękniejszym ze światów. KTOŚ maczał w tym swoje paluchy i ten KTOŚ powinien za to beknąć. O!
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sty 28, 2013 11:59 |
|
|
|
 |
Hosi
|
Lurker napisał(a): Ależ powtórzę, bądźmy poważni. Dlaczego ja sam, osobiście, mam być odpowiedzialny za moją kondycję fizyczną i psychiczną?
Własnie dlatego,że to ty SAM oceniasz swoją kondycje fizyczną i psychiczną w sposób negatywny(mam rację?)Nikt tego za ciebie nie robi.Problem zawsze leży w samej interpretacji rzeczywistości,a nie po prostu "TAM Gdzieś".Cokolwiek powiesz jest swoistym dodaniem do niej swoistej etykietki, która pełni funkcję zniewalacza.Tej syntezy, Ja-rzeczywistośc niestety nie da rady oddzielić. Cytuj: KTOŚ maczał w tym swoje paluchy i ten KTOŚ powinien za to beknąć. O! Lurker! Nie szukaj "TAM" na zewnątrz KTOŚ/COŚ-po co to? Jak przestaniesz oceniać negatywnie rzeczywistość,problem się rozpłynie.(jakie ten buddyzm daje proste rozwiązania) 
|
Pn sty 28, 2013 12:44 |
|
 |
Lurker
|
Hosi napisał(a): Własnie dlatego,że to ty SAM oceniasz swoją kondycje fizyczną i psychiczną w sposób negatywny(mam rację?)Nikt tego za ciebie nie robi. Problem zawsze leży w samej interpretacji rzeczywistości, a nie po prostu "TAM Gdzieś". Cokolwiek powiesz jest swoistym dodaniem do niej swoistej etykietki, która pełni funkcję zniewalacza. Tej syntezy, Ja-rzeczywistośc niestety nie da rady oddzielić. Mam pewne obiektywne przesłanki, aby nie oceniać mojej kondycji fizycznej i psychicznej w różowych barwach. Na szczęście - patrz sygnaturka - moja duchowa kondycja jest całkiem, całkiem. Hosi napisał(a): Lurker! Nie szukaj "TAM" na zewnątrz KTOŚ/COŚ-po co to? Jak przestaniesz oceniać negatywnie rzeczywistość, problem się rozpłynie. (jakie ten buddyzm daje proste rozwiązania)  I zacznę się zgadzać z bioslawkiem? Pięknie dziękuję za takie rady. : P
|
Pn sty 28, 2013 12:56 |
|
|
|
 |
Hosi
|
Lurker napisał(a): Mam pewne obiektywne przesłanki, aby nie oceniać mojej kondycji fizycznej i psychicznej w różowych barwach. W każdej "obiektywnej" przesłance jest duuuża doza "subiektywizmu"(ach ten nasz umysł) Jak mi się wydaje,nie tyle chodzi tu o "różowe barwy",ale po prostu o bezbarwość(jest jak jest) Cytuj: I zacznę się zgadzać z bioslawkiem? Pięknie dziękuję za takie rady. : P Tzn:chcesz iść w stronę "inteligentnego projektu"? Powiem ci szczerze,że jak bym miał wybór Inteligentny projekt/samoistna ewolucja,też bym wybrał to pierwsze.Wydaje mi sie to takie bardziej logiczne.Ale świadomy jestem tego,że byłby to wybór w ramach znacznie okrojonej percepcji.Osobiście wolę mieć więcej opcji i do żadnej z nich się nie przywiązywac (tzn:dogmatyzować)  . A jeżeli chodzi o radę,to co z nią nie tak?
|
Pn sty 28, 2013 13:30 |
|
 |
Lurker
|
Że wyznaję boginię niezgody. Oddaję Jej chwałę nie zgadzając się. Bioslawek nadaje się idealnie do niezgadzania się, z powodów które wyłuszczył Soul33 na poprzedniej stronie. Taki baranek ofiarny. Gdybym poszedł za Twoją radą, szlag by trafił wszystkie powody, dla których miałbym się z nim nie zgadzać: kolega wyznaje ID? OK, porozmawiajmy o tym.
Mówiąc zaś bez ogródek, wolę pokładać zaufanie w prawach natury, które wspierają życie zgodnie z zasadą antropiczną. Produkty projektantów już tak wspierane nie są i psują się. Oczywiście jest w tym jeden haczyk: śmierć jako ewolucyjne przystosowanie do zmienności środowiska. Oczywiście takie jednokomórkowce olewają ten haczyk i dzieląc się przez podział żyją sobie w nieskończoność. Ergo, możemy śmierci zaradzić, pytanie czy dożyjemy.
|
Pn sty 28, 2013 13:44 |
|
 |
Hosi
|
Lurker napisał(a): Że wyznaję boginię niezgody. Oddaję Jej chwałę nie zgadzając się. Bioslawek nadaje się idealnie do niezgadzania się, z powodów które wyłuszczył Soul33 na poprzedniej stronie. Taki baranek ofiarny. Kurcze,Lurker,ale pojechałeś po bandzie! On ci nie odpusci tego,coś ty tu napisał.Będziesz miał teraz do czynienia z całą gromadą ataków  . Tak,Biosławek to dobry kompan na długie zimowe wieczory;pyszny,zacięty i do bólu dogmatyczny no i co oczywiste popełaniający krocie błędów logicznych,przez które co róż strzela sobie samobóje  .Ups,teraz to i chyba mnie dopadnie 
|
Pn sty 28, 2013 14:17 |
|
 |
Lurker
|
Hosi napisał(a): On ci nie odpusci tego,coś ty tu napisał. Zapewne. Zajrzałem po prostu na ten jego blog, obejrzałem sobie dokładnie artykuł o syntazie. Zaiteresowało mnie, że choć bioslawek stwierdza, iż artykuł jest skonstruowany na zasadzie dyskusji, zawiera on praktycznie tylko wypowiedzi (obszerne) bioslawka, natomiast wypowiedzi pana biochemika są słownie trzy, krótkie i pocięte. Zadałem sobie trud (ach, wielki był to trud!) wyszukania oryginalnej dyskusji z pl sci.biologia. Cóż zostało zacytowane? Jeden post z całej dyskusji, otwierający ją. Cóż zostało zeń wycięte? Odnośniki do prac naukowych. No i trochę mnie to ruszyło, ponieważ bioslawek twierdzi, że pan biochemik się nie zna, podczas gdy on, bioslawek, się zna.
|
Pn sty 28, 2013 23:47 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Rzecz w tym, że pan biochemik musi powoływać się na jakieś prace naukowe (sic!), a bioslawek nie musi. Ergo: pan biochemik to tuman, natomiast bioslawek to wielki znawca.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn sty 28, 2013 23:53 |
|
 |
Lurker
|
A rzeczywiście. Przecież gdyby pan biochemik się znał, rzuciłby natychmiast wszystkie swoje zajęcia i spuścił z palca wykład na trzy strony A4, sypiąc z pamięci danymi, przykładami i wnioskami. Jeśli zaś musi się powoływać na osoby trzecie, no to się nie zna. Oto logika.
|
Wt sty 29, 2013 0:03 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
I gdyby pan biochemik miał jakiekolwiek pojęcie o erystyce, spuściłby z ctrl+v trzy strony A4 nie na temat i ogłosił zwycięstwo w dyskusji.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt sty 29, 2013 0:09 |
|
 |
bioslawek
|
Lurker napisał(a): No dobrze, bądźmy poważni. W stworzeniu jest tyle fuszerek, że KTOŚ musi być za to odpowiedzialny. W jednym temacie zrobiłeś z siebie komika, w kolejnym chcesz powtórki z rozrywki? Poza tym popełniasz błąd logiczny tym nagłym dryfem tematycznym. http://bioslawek.wordpress.com/2012/04/ ... szczakowe/Wyrostek robaczkowy, kość ogonowa, czkawka i gęsia skórka. Czy to organy szczątkowe?http://bioslawek.wordpress.com/2012/10/ ... ch-ogonow/http://bioslawek.wordpress.com/2012/12/ ... -projektu/http://bioslawek.wordpress.com/2012/10/ ... kaja-oczy/Dlaczego waleniom zanikły tylne kończyny? Dlaczego rybom jaskiniowym zanikają oczy? http://bioslawek.wordpress.com/2012/12/ ... ksztalcie/O formie i kształcie http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... vV4bx2OSxGhttp://bioslawek.wordpress.com/2012/01/ ... kregowcow/O projekcie siatkówki kręgowców http://www.weloennig.de/LaryngealNerve.pdf The Laryngeal Nerve of the Giraffe: Does it Prove Evolution? Wolf-Ekkehard LönnigO anatomii nerwu krtaniowego żyrafyA teraz możemy już wrócić do tematu syntazy ATP? Chyba nie sądzisz, że to niedoróbka? Hosi napisał(a): Lurker napisał(a): To kto zaprojektował projektanta, skoro to człowiek był...? Cholera,Lurker! Czy ty zdajesz sobie sprawę że obaliliśmy "inteligentny projekt'? Ja cie krence,Biosławek wysle nam kolejną wiązankę "bohomazów"  Teraz przynajmniej wiadomo, jakiego rodzaju fachowcy "obalają" teorię inteligentnego projektu w przyrodzie:)
Ostatnio edytowano Wt sty 29, 2013 1:09 przez bioslawek, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 29, 2013 1:02 |
|
 |
bioslawek
|
(....)
|
Wt sty 29, 2013 1:08 |
|
 |
Lurker
|
Czyli przyznajesz, że się pogubiłeś? Rozpisać Ci to zdanie?
|
Wt sty 29, 2013 1:20 |
|
|
|