Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
Autor |
Wiadomość |
ARHIZ
|
 Re: Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
JedenPost napisał(a): sapper napisał(a): I tym samym dojdziemy do wniosku ze tu i tam potrzebna jest wiara.  Tyle, że jedna z tych dziedzin rozwija się weryfikując zgodność twierdzeń z rzeczywistością, a druga polega na upieraniu się przy swoich twierdzeniach niezależnie od faków, a częstoi wbrew nim. Tylko co w przypadku braku wiedzy i/lub rozumienia tych faktów? 
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Wt sty 12, 2016 18:33 |
|
|
|
 |
Robek
|
sapper napisał(a): Inny, to znaczy jaki?  Poza tym pominales fakt ze zdanie zaczyna sie od hipotezy a konczy dowodem.  Jest to zwyczajna manipulacja majaca na celu jakby wmuszenie w podswiadomosc czytajacego ze ta hipotetyczna mikstura jest autentycznym zrodlem zycia i ze na 100% zycie od niej pochodzi.  To samo dzieje sie w wielu innych dziedzinach nauki, zwyczajne implementowanie ludziom ze tak musialo byc i koniec, co w efekcie u ludzi nie zaglebiajacych sie w temat i nie zauwazajacy manipulacji utrwalaja to jako fakt autentyczny. A tymczasem wszystko to hipotezy, nawet te na dzis udowodnione, bo zwykle udowadniane sa inna hipoteza, czesto z innej dziedziny Być może zbytnio zagmatwałem, więc spróbujmy jeszcze raz. Dawno temu na Ziemi, mogła istnieć zupa organiczna, z której wyłoniło sie różnego rodzaju aminokwasy, i to był początek tworzenia sie życia na Ziemi.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Wt sty 12, 2016 20:35 |
|
 |
ARHIZ
|
Przy odpowiedniej atmosferze (takiej jak mamy obecnie na Tytanie), do zaistnienia aminokwasów nie trzeba było nawet owej zupy 
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Wt sty 12, 2016 21:15 |
|
|
|
 |
Askadtowiesz
|
sapper napisał(a): Poza tym pominales fakt ze zdanie zaczyna sie od hipotezy a konczy dowodem.  Jest to typowa metodyka stosowana przez KK, na co juz kilka razy zwracałem uwagę. Nie odwracaj więc kota do góry ogonem i nie udawaj swietego oburzenia. Moze faktycznie było to niefortunne ujecie, ale są tylko dwie mozliwosci: - życie zostało stworzone, - życia powstało samo. Metodami naukowymi mozna badać tylko drugi wariant, trudno się wiec dziwic ze próbuje sie dojsc jak mogło być. A dojsc nie jest łatwo i każdy kto się tym interesuje, wie ze to tylko hipotezy. Tyle tylko ze rozsądne, oparte o dane naukowe, a nie wzięte z powietrza. Cytuj: Inny, to znaczy jaki?  Ponieważ nie wiadomo jaki, gdyz nie wiadomo jaki był skłąd pierwotnej atmosfery, badano rózne składy i- co ciekawe- zawsze wychodziło mniej więcej to samo. Z kolei aby dojsć jaki mógł byc skład pierwotnej atmosfery, wykorzystuje sie dane astronomiczne, na razie głównie z naszego Układu.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Wt sty 12, 2016 21:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): sapper napisał(a): Poza tym pominales fakt ze zdanie zaczyna sie od hipotezy a konczy dowodem.  Jest to typowa metodyka stosowana przez KK, na co juz kilka razy zwracałem uwagę. Nie odwracaj więc kota do góry ogonem i nie udawaj swietego oburzenia. Moze faktycznie było to niefortunne ujecie, ale są tylko dwie mozliwosci: - życie zostało stworzone, - życia powstało samo. Metodami naukowymi mozna badać tylko drugi wariant, trudno się wiec dziwic ze próbuje sie dojsc jak mogło być. A dojsc nie jest łatwo i każdy kto się tym interesuje, wie ze to tylko hipotezy. Tyle tylko ze rozsądne, oparte o dane naukowe, a nie wzięte z powietrza. Zatem zwroc uwage na to ze kosciol niie zmienia sie co chwile jak nauka w hipotezach , tylko wie to co wie od grubo ponad 2 tysiacleci. Kto w takim porownaniu jest bardziej wiarygodny?
|
Wt sty 12, 2016 22:34 |
|
|
|
 |
Robek
|
sapper napisał(a): Zatem zwroc uwage na to ze kosciol niie zmienia sie co chwile jak nauka w hipotezach , tylko wie to co wie od grubo ponad 2 tysiacleci. Kto w takim porownaniu jest bardziej wiarygodny? Nie masz o tym wszystkim zbytniego pojęcia, jak byś porównał msze świętą choćby z II wieku, z tym co sie odprawia w kościołach dzisiaj, zdał byś sobie sprawe że sie bardzo dużo zmieniło.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Śr sty 13, 2016 0:01 |
|
 |
JedenPost
|
sapper napisał(a): Zatem zwroc uwage na to ze kosciol niie zmienia sie co chwile jak nauka w hipotezach , tylko wie to co wie od grubo ponad 2 tysiacleci. Kto w takim porownaniu jest bardziej wiarygodny? Nauka oczywiście. Ten, kto bada rzeczywistość i wyciąga wnioski. Wymyślić coś i upierać się przy tym to naprawdę niewielka sztuka. Sztuka jest pracować, poszerzać wiedzę i wdrażać oparte o nią nowe rozwiązania, na tym polega rozwój.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr sty 13, 2016 5:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): sapper napisał(a): Zatem zwroc uwage na to ze kosciol niie zmienia sie co chwile jak nauka w hipotezach , tylko wie to co wie od grubo ponad 2 tysiacleci. Kto w takim porownaniu jest bardziej wiarygodny? Nauka oczywiście. Ten, kto bada rzeczywistość i wyciąga wnioski. Wymyślić coś i upierać się przy tym to naprawdę niewielka sztuka. Sztuka jest pracować, poszerzać wiedzę i wdrażać oparte o nią nowe rozwiązania, na tym polega rozwój. Rozwoj , ale w jakim kierunku? Samodestrukcji. To nie jest rozwoj tylko bladzenie po ciemku, bo hipotezy nie sa dowodami. Jak zapalil bys swiatlo to zobaczyl bys same domki z kart i domki z piasku na plazy.
|
Śr sty 13, 2016 9:27 |
|
 |
JedenPost
|
sapper napisał(a): Rozwoj , ale w jakim kierunku? Samodestrukcji. W takim, że możemy sobie teraz dyskutować. sapper napisał(a): Jak zapalil bys swiatlo ...to zrobiłbyś to dzięki nauce.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr sty 13, 2016 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nauka zaprzecza ze pstryczek do swiatla w ogole istnieje.
|
Śr sty 13, 2016 10:45 |
|
 |
JedenPost
|
Dzięki za info.
|
Śr sty 13, 2016 11:17 |
|
 |
Robek
|
sapper napisał(a): Nauka zaprzecza ze pstryczek do swiatla w ogole istnieje. Niby w jaki sposób?
|
Śr sty 13, 2016 15:25 |
|
 |
JedenPost
|
Naprawdę jesteś ciekaw co nowego sapper wymyślił? 
|
Śr sty 13, 2016 15:55 |
|
 |
Robek
|
JedenPost napisał(a): Naprawdę jesteś ciekaw co nowego sapper wymyślił?  Ciekawią mnie takie rzeczy, dlatego jestem na tym forum. 
|
Śr sty 13, 2016 19:40 |
|
 |
ARHIZ
|
A może by tak zrezygnować z szatańskich, błędnych osiągnięć nauki, prowadzących do autodestrukcji? Dobrym początkiem byłoby nieużywanie komputera (i co za tym idzie, nie udzielanie się na forach) 
|
Śr sty 13, 2016 20:11 |
|
|
|