Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 9:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 67  Następna strona
 Całun Turyński 
Autor Wiadomość
Post Re: Całun Turyński
Kael napisał(a):
akruk napisał(a):
Ponadto oskarżyłeś mnie o pisanie nieprawdy o współdyskutantach zanim teraz nazwałem cię całunnikiem. Czyli jesteś oszczercą, tak samo jak Alus.

akruk napisał(a):
Kłamiesz. Kolejny raz. Obrońcy autentyczności całunu widać tak mają, nie potrafią się powstrzymać.
I to by bylo ode mnie tyle.
Kael, który domaga się wiernej kopii całunu jako dowodu na jego nieautentyczność, z pewnością nie jest obrońcą autentyczności całunu, no skądże!

Wt wrz 11, 2018 12:27
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
Marna reputacja - marni naukowcy, marne instytuty badawcze?

Niestety. Tacy ludzie bardziej szkodzą sprawie niż jej pomagają.

Czyli mam rozumieć, że Europejskie Centrum Badań Jądrowych, uniwersytety w: Mediolanie, Strasburgu, Ilinois, Karlsruhe, Insubria, CERN, Brookhaven i Argonne National Laboratory nie zdołały dostrzec, ze mają do czynienia z hohsztaplerem.

Cytuj:
Mnie akurat Całun ani ziębi ani grzeje, wiem na jego temat dużo mniej niż Ty, więc merytorycznie się nie wypowiem.

Niby merytorycznie sie nie wypowiadasz, ale przygana wobec mnie nie zaszkodzi.....

Mnie też całun, ani ziębi, ani grzeje, do wiary nie jest mi zupełni potrzebny, ale nie godzĘ sie z fanatycznym "nie bo nie".
Wierzący przez ateistów traktowani sa jako niedouki, ale mamy taką wyższość nad fanatycznymi ateistami, że dokonujemy wyborów
- 20% wierzących wybiera fanatyczną niczym nie kwestionowaną wiarę w to co podaje Kościół i co wynika z wierzeń pogańskich,
- kolejne 30-40% odrzuca naleciałości pogańskie i wiarę w nieograniczone moce relikwii, konkretnych modlitw,
- pozostali wybiórczo kwestionują cześć nauk Kościoła.
Ateista gdy chodzi o kwestie wiary, kościoła, zawsze bezwzględnie będzie na NIE.

Wt wrz 11, 2018 12:38
akruk napisał(a):
Kael, który domaga się wiernej kopii całunu jako dowodu na jego nieautentyczność, z pewnością nie jest obrońcą autentyczności całunu, no skądże!

To nie Kael twierdzi, ze Calun to sredniowieczna falszywka. Te teze powinien udowodnic jej obronca.

Wt wrz 11, 2018 12:45
Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Czyli mam rozumieć, że Europejskie Centrum Badań Jądrowych, uniwersytety w: Mediolanie, Strasburgu, Ilinois, Karlsruhe, Insubria, CERN, Brookhaven i Argonne National Laboratory nie zdołały dostrzec, ze mają do czynienia z hohsztaplerem.
Przestań do cholery insynuować! Nikt nie twierdzi, że Kucewicz jest hochsztaplerem, że oszukuje w swoich publikacjach naukowych. To kolejny raz, kiedy posuwasz się do czegoś podobnego w tym wątku. Naprawdę nie masz żadnego wstydu?

Wt wrz 11, 2018 12:47
akruk napisał(a):
Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Przestań do cholery insynuować! Nikt nie twierdzi, że Kucewicz jest hochsztaplerem, że oszukuje w swoich publikacjach naukowych. To kolejny raz, kiedy posuwasz się do czegoś podobnego w tym wątku. Naprawdę nie masz żadnego wstydu?

Nie oszukuje w kwestiach naukowych, a poluzował sobie w oszustwie w kwestiach swych badań nad całunem.....czyli jest za, a nawet przeciw.....

Wt wrz 11, 2018 13:01

Alus napisał(a):
Niby merytorycznie sie nie wypowiadasz, ale przygana wobec mnie nie zaszkodzi.....

Nie tyle przygana, co zwrócenie uwagi, że cel nie uświęca środków.

Alus napisał(a):
Mnie też całun, ani ziębi, ani grzeje, do wiary nie jest mi zupełni potrzebny, ale nie godzĘ sie z fanatycznym "nie bo nie".

To jest fanatyzm tego samego rodzaju co Twój czy mój w odniesieniu do rewelacji płaskoziemców. Nazwałbym go fanatyzmem merytorycznym ;)

A teraz już postaram się zamilknąć w tym wątku :x

Wt wrz 11, 2018 13:04
Alus napisał(a):
akruk napisał(a):
Nie oszukuje w kwestiach naukowych, a poluzował sobie w oszustwie w kwestiach swych badań nad całunem.....czyli jest za, a nawet przeciw.....
Jakich "swych badań nad całunem", gdzie są publikacje z jego naukowych badań całunu? Przestań zmyślać. Kłamiesz, insynuujesz, zmyślasz. Naprawdę uważasz, że w ten sposób przekonasz kogoś o autentyczności całunu?

Wt wrz 11, 2018 13:14
Moderator

SweetChild napisał(a):
Co więcej, samej Małgosi ale i Alus czy Kael wielokrotnie bardzo zależało, aby zburzyć wiarę rozmaitych wybranych w najróżniejsze objawienia. Mnie to akurat nie dziwi, bo jak widzę, że ktoś błądzi gdzieś w mrokach ciemności, to naturalnym odruchem wydaje się dać mu szansę powrotu do słonecznych wybrzeży zdrowego rozsądku.

Proszę wskazać, w którym miejscu Małgosia burzyła lub sugerowała, że jej zależy na burzeniu wiary w rozmaite objawienia. Małgosiaa co najwyżej stwierdzała, zgodnie z prawdą/nauczaniem Kościoła, że wiara w prywatne objawienia to nie dogmat i jej brak nie jest grzechem.

@akruk
Jeśli z taką zażartością bronisz tezy, że CT jest falsyfikatem i twierdzisz, że masz gdzieś metodę jego wykonania, znaczy wiedzę jak powstał, to coś tu nie gra. To jest zwyczajny fanatyzm tego samego pokroju jaki zarzucasz obrońcom CT. Chcąc udowodnić swoja rację powinieneś pokusić się o wiedzę na temat sposobu powstania tegoż obiektu. Zamknąłbyś tym samym pole obrony autentyczności. No, chyba że zależy Ci na przepychankach, wojnie i dyskredytacji Koscioła, ale to juz jest nie ateizm, tylko, tak jak powiedziałam, fanatyzm.

EDIT: Kael jest kobietą, jakbys do tej pory nie zdążył się zorientować.

Wt wrz 11, 2018 15:42
Małgosiaa napisał(a):
@akruk
Jeśli z taką zażartością bronisz tezy, że CT jest falsyfikatem i twierdzisz, że masz gdzieś metodę jego wykonania, znaczy wiedzę jak powstał, to coś tu nie gra. To jest zwyczajny fanatyzm
A co ma nie grać? Wystarczy mi wiedza, że to fałszywka. Nie jestem fascynatem technik stosowanych przez współczesnych lub dawnych fałszerzy, żeby czuć przymus dociekania, jak konkretnie wykonano całun.
Małgosiaa napisał(a):
To jest zwyczajny fanatyzm tego samego pokroju jaki zarzucasz obrońcom CT.
"Obrońcom CT", czyli osobom takim jak Małgosiaa, która sama broniła autentyczności całunu, wrzucając odnośnik do stronki z bredniami na jego temat? Co jej tutaj wykazano czarno na białym. No to już wiemy, dlaczego tak fanatycznie atakuje akruka i broni "obrońców całunu"...

Małgosiaa napisał(a):
Chcąc udowodnić swoja rację powinieneś pokusić się o wiedzę na temat sposobu powstania tegoż obiektu.
"Powinienem", bo tak sobie umyśliły wymusić jakieś Małgosie, Kaele czy Alusie? Chybaście na głowy poupadały.

Wt wrz 11, 2018 16:37

akruk napisał(a):
A co ma nie grać? Wystarczy mi wiedza, że to fałszywka. Nie jestem fascynatem technik stosowanych przez współczesnych lub dawnych fałszerzy, żeby czuć przymus dociekania,

Oczywiście, uznaje że MUSI być to fałszywka,

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt wrz 11, 2018 17:41
Musi to na Rusi. On JEST fałszywką i tej prawdy, Andy, nie zmienisz.

Owszem; gdyby całun był prawdziwy, to by przede wszystkim powstał periodyk całunniczy, a akruk, domyślam się (chyba słusznie), stawałby wtedy w obronie prawdy o całunie równie zażarcie, jak teraz staje w obronie prawdy o całunie. Bo w ostatecznym rachunku tylko prawda się liczy - a nie tupanie nogami.

Wt wrz 11, 2018 18:20

Bzdury

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt wrz 11, 2018 18:27

ErgoProxy napisał(a):
On JEST fałszywką.
Bo w ostatecznym rachunku tylko prawda się liczy - a nie tupanie nogami.

Slusznie.
Juz z glowa w porzadku?

Wt wrz 11, 2018 18:31
Andy72 napisał(a):
Bzdury

Dlaczego?

Wt wrz 11, 2018 18:35
Moderator

akruk napisał(a):
A co ma nie grać? Wystarczy mi wiedza, że to fałszywka. Nie jestem fascynatem technik stosowanych przez współczesnych lub dawnych fałszerzy, żeby czuć przymus dociekania, jak konkretnie wykonano całun.

Jeżeli ma się aspiracje naukowe, powinno się dociekać.
akruk napisał(a):
"Obrońcom CT", czyli osobom takim jak Małgosiaa, która sama broniła autentyczności całunu, wrzucając odnośnik do stronki z bredniami na jego temat? Co jej tutaj wykazano czarno na białym. No to już wiemy, dlaczego tak fanatycznie atakuje akruka i broni "obrońców całunu"...

No tak. Tym oto stwierdzeniem akruk tylko upewnił mnie o swoim fanatyzmie i wrogości względem KK. Na podstawie tego posta: viewtopic.php?p=998008#p998008 akruk zaliczył mnie do obrońców autentyczności CT. Nie przyszło akrukowi do głowy, że wrzuciłam tylko materiał do dysusji. Gdyby było inaczej, dyskutowałabym dalej broniąc choćby tez tam zawartych.

akruk napisał(a):
"Powinienem", bo tak sobie umyśliły wymusić jakieś Małgosie, Kaele czy Alusie? Chybaście na głowy poupadały.

Nie dlatego, że sobie coś wymysliłyśmy, ale dlatego, aby uwiarygodnić swoje zdanie i wygrać wojnę.

Wt wrz 11, 2018 18:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 67  Następna strona