Ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia.
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Ewolucjoniści wierzą , że człowiek powstał z kamienia .
formek1 napisał(a): Ja mówię o prawdzie absolutnej a nie o tym kto uważa ,że ma swoja rację.
Aaa, to co innego. Problem w tym, że NIE WIEMY jaka jest ta prawda absolutna, bo mamy tylko swoje prawdy, często inne. I którą tu wybrać jako absolutną i dlaczego akurat tę, a nie inną? formek1 napisał(a): Wszechmogący to tylko wymysł i złe zrozumienie przez ludzi.
ZGADZAM SIĘ, że bogowie to tylko wymysł ludzi. 100% zgody!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr mar 28, 2012 16:19 |
|
|
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
budyn1803 napisał(a): WZasadzieNiegroźny napisał(a): Po co z ryb miały powstać płazy skoro w odzie było fajnie. Stwierdzenie nienaukowe, antropocentryczne i niwespółmierne. (...) Nie ja to napisałem, cytowałem, coś Ci się zgubiło w formatowaniu. W foremkowaniu właściwie 
|
Śr mar 28, 2012 17:52 |
|
 |
Rutus
|
formek1 napisał(a): I pewnie myślisz ze przez takie uwagi jesteś bardziej wiarygodny.Muszę cię zmartwić Wtedy wychodzi prostactwo. Skoro twierdzi Pan, że wyszło ze mnie "prostactwo" po jednej celnej dygresji o "kałużowej płyciźnie" to co wyszło z Pana po tym kosmicznym steku bzdur, które zapodał Pan na kilku ostatnich stronach? formek1 napisał(a): Powstała pierwsza komórka .I z tej komórki "powstał" drapieżnik czy nowa komórka "potomek "pierwszej komórki.? Niesłychanie łatwo przechodzi Pan z organizmów wielokomórkowych na jednokomórkowe i z powrotem. Wydaje się to być dla Pana absolutnie obojętne, totalnie "wsio ryba" (albo koń). Podpowiedź - jeśli chce Pan, aby brano Pana na poważnie, pora zacząć się uczyć. Materiał z trzech pierwszych klas podstawówki, wbrew Pana mniemaniu, niestety nie wystarcza. formek1 napisał(a): Jeśli nowa komórka to musiała też drugotorowo niezależnie od pierwszej linii ewolucyjnej powstać "drapieżnik komórka." I z tej komórki drapieżnika drugotorowo inna ewolucja wytwarzająca drapieżniki. Jaką "drugotorową" ewolucję Pan teraz wymyślił? Może dość już samodzielnego wymyślania durnot. Jeszcze raz apeluję - pora zacząć się uczyć. Podpowiedź - reguły rządzące zmianami ewolucyjnymi są uniwersalne i tyczą się wszystkich organizmów a nie osobno roślinożerców i osobno drapieżników. formek1 napisał(a): Czyli ryba spotkała drapieżnika i stała się płazem. A nie przyszło Panu do głowy (zapewne nie...), że ten "drapieżnik" to też ryba? Myślenie nie boli, a nawet, jak Pana zaboli, to są od tego środki przeciwbólowe. formek1 napisał(a): Czemu zatem nadal istnieją ryby . A jakie prawo rządzące zasadami ewolucji organizmów żywych zabraniałoby dalej żyć rybom? formek1 napisał(a): Przecież drapieżniki je "zeżarły" Zdaje się, że nie potrafi Pan czytać.Wyraźnie napisałem, że istnieje naturalna równowaga (chwiejna, stąd "falowanie liczebności) między liczebnością drapieżników i ich ofiar. Nie doczytał Pan czy po prostu nie przeszło przez barierę oko-mózg? formek1 napisał(a): Ale natychmiast inna ewolucja wysłała tam drapieżniki płazów Po co wymyśla Pan te bzdury o "innej ewolucji"? Zasobnik standardowych głupot już się wyczerpał? formek1 napisał(a): A nadal istnieją małpy które powinny wyginać skoro były zagrożone i ewolucja wykształciła człowieka. A kto Panu powiedział, że "powinny wyginąć"? Znowu głupota wymyślona przez Pana. Uf. Kto jeszcze ma cierpliwość odpowiadać temu (autocenzura)?
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
Śr mar 28, 2012 18:43 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Rutus, podziwiam Ciebie, że masz chęć i czas odpowiadać na tak bzdurne wypowiedzi, jak pisze formek1.
|
Śr mar 28, 2012 19:47 |
|
 |
formek1
|
Jajko napisał(a): [ Ja mówię o prawdzie absolutnej a nie o tym kto uważa ,że ma swoja rację.
Aaa, to co innego. Problem w tym, że NIE WIEMY jaka jest ta prawda absolutna, bo mamy tylko swoje prawdy, często inne. I którą tu wybrać jako absolutną i dlaczego akurat tę, a nie inną? Ty nie wiesz jaka jest prawda i kto jest Bogiem . Ja wiem. formek1 napisał(a): Wszechmogący to tylko wymysł i złe zrozumienie przez ludzi.
ZGADZAM SIĘ, że bogowie to tylko wymysł ludzi. 100% zgody! Nie bogowie tylko nazwa "wszechmogący." takiego Boga nie ma.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
Śr mar 28, 2012 21:48 |
|
|
|
 |
Jajko
|
A możesz się podzielić swoją WIEDZĄ. Chętnie ją zweryfikuję, bo wiedza jest weryfikowalna.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr mar 28, 2012 21:53 |
|
 |
formek1
|
Rutus napisał(a): ]
Powstała pierwsza komórka .I z tej komórki "powstał" drapieżnik czy nowa komórka "potomek "pierwszej komórki.? Niesłychanie łatwo przechodzi Pan z organizmów wielokomórkowych na jednokomórkowe i z powrotem. Wydaje się to być dla Pana absolutnie obojętne, totalnie "wsio ryba" (albo koń). Dla ewolucji nie ma to znaczenia to i dla mnie nie ma. Ewolucja równie prosto działa w organizmach jedno i wielokomórkowych. A przecież chyba istniał drapieżnik jednokomórkowców.? formek1 napisał(a): Czyli ryba spotkała drapieżnika i stała się płazem. A nie przyszło Panu do głowy (zapewne nie...), że ten "drapieżnik" to też ryba? Ryba spotkała" drapieżnika rybę" i stała się płazem. Ryby drapieżniki wyżarły wszystkie ryby które im smakowały a potem zdechły bo nie miały żarcia. Albo pomyślały sobie.: Nie zeżremy wszystkich po potem zginiemy z głodu. założymy hodowlę. Ale mogę ci powiedzieć, że nie wszystkie ryby myślą. Może te dawniej myślały. U mnie w akwarium wpuściłem jakąś rybę i ta zeżarła wszystkie inne mimo ze ją dodatkowo karmiłem. Więc tak samo zachowałyby się ryby drapieżniki dawniej. formek1 napisał(a): Czemu zatem nadal istnieją ryby . A jakie prawo rządzące zasadami ewolucji organizmów żywych zabraniałoby dalej żyć rybom? Skoro musiały z jakiegoś powodu uciekać z wody na ląd to te co zostałyby w wodzie byłyby zeżarte albo zdechłyby bo woda była za słona. jaki powód miałby dobór naturalny aby wyrzucać ryby na ląd skoro woda jest najlepsza dla ryb. formek1 napisał(a): Przecież drapieżniki je "zeżarły" Zdaje się, że nie potrafi Pan czytać. Wyraźnie napisałem, że istnieje naturalna równowaga (chwiejna, stąd "falowanie liczebności) między liczebnością drapieżników i ich ofiar. Nie doczytał Pan czy po prostu nie przeszło przez barierę oko-mózg? Tak . Równowaga istnieje ale jakoś wyginęły "rybo płazy" i małpoludzie. formek1 napisał(a): A nadal istnieją małpy które powinny wyginać skoro były zagrożone i ewolucja wykształciła człowieka. A kto Panu powiedział, że "powinny wyginąć"?
Czyli nie wyginęły te półmałpy- pół ludzie? Czytałem ze brakuje ogniw pośrednich. Cytuj: Uf. Kto jeszcze ma cierpliwość odpowiadać temu (autocenzura)?
Zawsze powtarzam tym którzy narzekają na kościół. Nie ma obowiązku tam chodzić. I nie ma obowiązku odpowiadać. Ewolucja i tak mnie, jako słabszy gatunek, wykosi . Tylko tacy jak ty pozostaną bo przetrwają. Zmutujecie się i przetrwacie. Dobór naturalny zadba o to.
|
Śr mar 28, 2012 22:10 |
|
 |
formek1
|
Jajko napisał(a): A możesz się podzielić swoją WIEDZĄ. Chętnie ją zweryfikuję, bo wiedza jest weryfikowalna. Teoretycznie tak. Zweryfikuj zatem moja wiedzę na temat moich snów? Śniło mi się pole i sad . Prawda to czy nie? A poważnie. Co do Boga, Biblia mówi na jego temat. Tam można dowiedzieć się wszystkiego.
|
Śr mar 28, 2012 22:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): Co do Boga, Biblia mówi na jego temat. Tam można dowiedzieć się wszystkiego. Ale to nie Bóg tylko jakis żydowski bożek. Bóg w którego wierzę z biblia nie ma nic wspólnego 
|
Śr mar 28, 2012 22:22 |
|
 |
Jajko
|
Co do Biblii zgadzam się. Według wszelkiej WIEDZY, Biblia istnieje. Ale WIEDZA O TYM co napisano w Biblii nie jest równoznaczna z WIEDZĄ, że to co tam opisano to FAKTY. Podobnie jak opis zawarty w Podróżach Guliwera nie DOWODZI, że gdzieś na Ziemi mieszkają maleńcy oraz ogromni ludzie. Nie wierz każdemu słowu pisanemu 
|
Śr mar 28, 2012 22:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
formek1 napisał(a): Wszechmogący to tylko wymysł i złe zrozumienie przez ludzi. ---------------------------------------- Co do Boga, Biblia mówi na jego temat. Tam można dowiedzieć się wszystkiego. -----------------------------------------
Natchniona tym wyznaniem sprawdziłam: Łącznie jest w 17 miejscach wspomniane w biblii o tym, że Bóg jest wszechmogący. Więc sugerujesz, że w biblii jest błąd??
|
Śr mar 28, 2012 23:08 |
|
 |
Jajko
|
Raczej potwierdza to co napisałem, czyli że jeśli coś napisano w Biblii to nie oznacza to, że jest to FAKTEM.
|
Śr mar 28, 2012 23:42 |
|
 |
niewiarek
|
Jajko napisał: "Raczej potwierdza to co napisałem, czyli że jeśli coś napisano w Biblii to nie oznacza to, że jest to FAKTEM."
No więc po co powoływać się na coś, co raz jest faktem, a raz nie jest? To co jeszcze wczoraj było faktem, dzisiaj może już nim nie być. Więc po co odwoływania do Biblii?
|
Cz mar 29, 2012 6:12 |
|
 |
Rutus
|
formek1 napisał(a): Ryba spotkała" drapieżnika rybę" i stała się płazem. Ryby drapieżniki wyżarły wszystkie ryby które im smakowały a potem zdechły bo nie miały żarcia. Albo pomyślały sobie.: Nie zeżremy wszystkich po potem zginiemy z głodu. założymy hodowlę. Skoro nadal zamierza Pan dyskutować z własnymi urojeniami zamiast zacząć się uczyć, co już kilkakrotnie sugerowałem, to mam prośbę - proszę dyskutować ze sobą w domowym zaciszu i nie absorbować czasu osób, które jednak potrafią myśleć. Jak już Pan wszystko ze sobą przedyskutuje i trochę się pouczy, proszę tu wrócić, zaczniemy konstruktywną wymianę zdań. Ja na razie nie widzę sensu prowadzenia dalszej dyskusji.
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
Cz mar 29, 2012 6:33 |
|
 |
pilaster
|
Rutus napisał(a): Nie istnieje sytuacja naturalna, w której "na ringu" pojawia się w jednym rzucie gatunek idealnego (w skuteczności) drapieżnika-mordercy, który natychmiast jest w stanie ogołocić całą populację swoich ofiar - on też musi "poczekać" na tok zmian ewolucyjnych. Nic podobnego. Takie sytuacje się jak najbardziej zdarzają. Kiedy np drapieżnik, który powstał i ewoluował gdzie indziej, zdoła przekroczyć bariery geograficzne i przedostać się do biotopu, w którym do tej pory drapieżników nie było, np skolonizowac jakąs wyspę, w przypadku gatunków wodnych - jezioro. W takiej sytuacji drapieżnik może dokładnie wyczyścić ekosystem z potencjalnych ofiar i najczęsciej sam potem zginąć. Było to wielokrotnie obserwowane. Równiez przyczyn wymarcia tzw "tygrysów szablastozebnych" (smilodontów i innych ) upatruje się właśnie w tym, że były zbyt dobrymi drapieznikami
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz mar 29, 2012 7:17 |
|
|
|