Człowiek na Ziemi pojawił się nagle
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
0bcy_astronom napisał(a): A według mnie człowiek powstał 30 lat temu bo wtedymniejwięcej to wymyślił wzór na pierwiastki czwór mianu sześciennego. Bo niby wcześniej myślał a jakoś tego nie wymyślił, a ile czasu zajmie zabranie czegoś do pisania i policzenie takiej prostej rzeczy? Teraz uczą tego młodzieży a kiedyś najmądrzejsi nie umieli tego wymyślić? Przez 5 tysięcy lat? 
Człowiek nie powstał 30 lat temu , świadczą o tym inne osiągniecia , których człowiek dokonał dużo wcześniej niż 30 lat temu .
Natomiast żadne osiągnięcia cywilizacji nie świadczą o tym czego człowiek dokonał 40000 lat temu ,a ponoć był rozumny i mógł zostawić dla nas jakieś świadectwa tego , że był rozumny .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So maja 17, 2008 22:32 |
|
|
|
 |
wieczny_student
|
0bcy_astronom napisał(a): A według mnie człowiek powstał 30 lat temu bo wtedymniejwięcej to wymyślił wzór na pierwiastki czwór mianu sześciennego.
Zrobił to Cardano w XVI wieku. Twoja wiedza z historii matematyki pozostawia wiele do życzenia.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
So maja 17, 2008 22:34 |
|
 |
wieczny_student
|
Seweryn napisał(a): ponoć był rozumny i mógł zostawić dla nas jakieś świadectwa tego , że był rozumny .
Dlatego że był rozumny, nie przejmował się tym, co my teraz byśmy chcieli, żeby on zrobił, ale koncentrował się na przeżyciu swoim i swoich bliskich.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
So maja 17, 2008 22:36 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Seweryn napisał(a): Rzeczywiście zabawne jest jak z braku błędów merytorycznych , szukasz ortograficznych. Ale chociaż taki pożytek , dziękuję 
Proszę. choć myślę,że słowo 'chodowla' napisane właśnie tak lepiej oddaje Twoje wyobrażenie o hodowli i innych zajęciach naszych przodków.,.wiec ma rację bytu,co nie zmienia faktu,że jest zabawne.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
So maja 17, 2008 22:42 |
|
 |
0bcy_astronom
|
1 - Myślę, że mieli większe zmartwienia niż... hmm Już żyję od 20 lat a nie zostawiłem po sobie nic aby ludzie za 40 000 zim wiedzieli że tu coś zrobiłem
2 - Ale mi nie chodzi o podwójne równanie kwadratowe
Mi chodzi o zastosowanie liczby zespolonych do rozwiązywania równań takiej postaci. A to odkryto gdzieś 30 lat temu, no może 50.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
So maja 17, 2008 22:42 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
0bcy_astronom napisał(a): Już żyję od 20 lat a nie zostawiłem po sobie nic aby ludzie za 40 000 zim wiedzieli że tu coś zrobiłem
Dyskutowałeś z Sewerynem, to już coś. Takiego pojawiającego się NAGLE myśliciela ludzkosć (o ile jest rozumna) na pewno nie zapomni, wiec może się załapiemy jako partnerzy dysput w których szlifował swój intelekt.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
So maja 17, 2008 22:45 |
|
 |
Seweryn
|
wieczny_student napisał(a): Seweryn napisał(a): ponoć był rozumny i mógł zostawić dla nas jakieś świadectwa tego , że był rozumny . Dlatego że był rozumny, nie przejmował się tym, co my teraz byśmy chcieli, żeby on zrobił, ale koncentrował się na przeżyciu swoim i swoich bliskich.
"Dla nas" oznacza oczywiście odkrycie przez współczesnych ludzi , świadectw na inteligencję ludzi sprzed 40000 lat , a takowych nie ma.
Twoje wnioski studencie , świadczą o tym , że człowiek sprzed 10000 lat raczej nie był rozumny ,bo ganianie z kijem po lesie za zwięrzetami przez 140000 lat raczej temu przeczy .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So maja 17, 2008 22:49 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Myślicielu, czy zechcialbyś wreszcie wyjaśnic mi (i nie tylko) jak sobie tłumaczysz ganianie z kijami za zwierzętami w wykonaniu np. Indian amazońskich? Dzieje się to w XXI w. czy są to wg. Ciebie ludzie nierozumni? A jesli rozumni-to czemu czepiasz sie naszych przodków,skoro tamci pozostali na ich poziomie kultury technicznej do dziś ?
|
So maja 17, 2008 22:54 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Okej to ja Cię wyrzucę w lesie bez niczego i ciekaw co zrobisz jako pierwsze, założysz kopalnie w poszukiwaniu rud żelaza i węgla? A może wybudujesz piramidę? Wydaje mi się, że całe życie poświęciłbyś polowaniu i zbieraniu i nie zostawiłbyś po sobie nic co świadczyłoby o tym że byłeś rozumny. Czy to znaczy że rozumny nie jesteś?
A czy współczesny człowiek jest rozumny? Trzyma kury w jednym miejscu żeby je zjeść zamiast wynaleźć sposób żeby nie musieć jeść.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
So maja 17, 2008 22:56 |
|
 |
WIST
|
Sewerynie dla Ciebie jak widze wszystko jest tak proste. Jako przedstawiciel XXI wieku nie możesz pojąć jak to jest moźliwe że ludzi nie rozwijali się błyskawicznie, dlaczego w epoce kamienia łupanego nie było już szkół, a koło (jakże prosty wynalazek - ironia) nie było odkryte wszędzie. Słyszałeś pewnie o Inkach, oni stworzyli cywilizacje, nie znali koła. Na szczęście jak widze nie tylko ja o tym wiem. W Ameryce było troche tych kultur zanim powstali Inkowie, czy Aztekowie lub Majowie. Poodbnie było przecież w innych cześciach świata. My dziś możemy lecieć na Marsa, ale jakoś nie wiadać aby ktoś się do tej podruży szykował specjalnie. Bo i po co? Podobnie było w historii, to że Ty wiesz jak wygląda rozwój świata, rozumiesz znaczenie wynalazków, wszystko dla Ciebie jest takie proste, nie znaczy że dla naszych przodków było. Nie zawsze było to też potrzebne, bo jaki sens ma komplikowanie sobie życia? A przecież niczym innym jak komplikowaniem sobie życia jest właśnie rolnictwo w stosunku do łowiectwa. Ale okazało się przynosić inne korzyści, zatem podjęto się trudu.
Zabawnie to brzmi: ganianie z kijem za zwierzem... to jest właśnie prosty i przyjemny tryb życia. Polujesz ileś godz. a potem masz wolne i pełny żołądek. Sorry ale my dziś pracując 8 godz. na dobę więcej czasu poświecamy.
|
So maja 17, 2008 23:00 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
E,pewnie wysyłby latawce jak Staś i Nel. Prosto na forum wiara pe el .
Niektórzy po prostu mają obowiązek przekazać ludzkości jak najwięcej z owoców swojego geniuszu.
No to jak to jest z tymi Indianami? Rozumni czy nie?
|
So maja 17, 2008 23:00 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Myślicielu, czy zechcialbyś wreszcie wyjaśnic mi (i nie tylko) jak sobie tłumaczysz ganianie z kijami za zwierzętami w wykonaniu np. Indian amazońskich? Dzieje się to w XXI w. czy są to wg. Ciebie ludzie nierozumni? A jesli rozumni-to czemu czepiasz sie naszych przodków,skoro tamci pozostali na ich poziomie kultury technicznej do dziś ?
Może nie zauważyli , że epoka lodowcowa się skończyła ,ale jeśli ganiają tak od 140000 lat to rzeczywiście dziwne .
|
So maja 17, 2008 23:02 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Nie sądzę,żeby słyszeli o epoce lodowcowej. I w ogóle o lodzie.
- wyjaśnił Myśliciel...
|
So maja 17, 2008 23:05 |
|
 |
0bcy_astronom
|
To co powiesz o amiszach?
Tomasz Olbratowski.
|
So maja 17, 2008 23:06 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
|
So maja 17, 2008 23:07 |
|
|
|