Karol Darwin jest winny za Holokaust! Przeczytajcie całość!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale w tej liście chodzi o to, że te osoby mają być niby kompetentne. A tak nie jest więc po jaka cholerę lista osób, które wypowiadają się na temat zjawiska, które jest im zupełnie nieznane? Czemu to ma służyć? Oszukaniu ludzi?
|
Cz sie 14, 2008 15:27 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Pokazaniu tego, co chce pokazać autor listy. Np. ateista mógłby zrobić listę, dlaczego wiara w Allacha jest nie zgodna z założeniami chrzześcijaństwa. Pod listą podpiszą się inni ateiści. I cel swój odniesie. Ale gdzie tu sens??
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz sie 14, 2008 17:39 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Po raz kolejny, mój drogi Sewerynie, pragnęprzypomnieć żę nie jestem ateistą, a innowiercą (lub heretykiem, jak wolisz  ) ...
Jak byś się nie zwał, wszystko o czym piszę dotyczy również ciebie.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt sie 15, 2008 10:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jak byś się nie zwał, wszystko o czym piszę dotyczy również ciebie.
Nawet jakbyś był Katolikiem, bo Seweryn po prostu Cię nie lubi 
|
Pt sie 15, 2008 10:31 |
|
 |
Sareneth
|
Wiem. Nie lubi mnie on, Stanisław Adam, Cau kownik, Sebastian88, TutajDaniel i wielu innych...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt sie 15, 2008 16:44 |
|
|
|
 |
Anula
|
Rita napisał(a): Ale w tej liście chodzi o to, że te osoby mają być niby kompetentne. A tak nie jest więc po jaka cholerę lista osób, które wypowiadają się na temat zjawiska, które jest im zupełnie nieznane? Czemu to ma służyć? Oszukaniu ludzi?
Lista naukowców warto zauważyć. No cóż, może wyrażają sprzeciw wobec kłamliwych nauk?
Życie powstało z nieożywionej materii? ... Bez komentarza.
_________________ „Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i rzeczywiście nimi jesteśmy” (1 J 3, 1).
|
Pt sie 15, 2008 17:59 |
|
 |
danbog
|
Anula !
Cytuj: Podobno liczba naukowców podpisujących się pod oświadczeniem, przekroczyła już 700 i stale rośnie.
Ostatni zlot tych tak zwanych "naukowcw " w Pradze zgromadził podbno 800 osób . Jest to liczba [ załóżmy naukowców ] wręcz śmieszna . Więcej naukowców jest przypuszczam w samym Krakowie .
Krecjonizm jest poglądem nie odbiegającym ilościowo od liczebności innych zaburzeń psychicznych .
Kolejną sprawą jest to , że są to naukowcy wypowiadający się w nie swoich dzedzinach , zatem można poznać opinie lingwisty , albo matematyka na temat ewolucjonizmu.
Jest to [ jak widać ] opinia równie wartościowa jak np teologa .
Jako ciekawostkę mogę podać , że naukowcy by zobrazować liczebność kreacjonistów stworzyli listę przeciwników kreacjonistów o imieniu Stewe o większej liczebności .
Jednak nie o liczebność tu chodzi .
Jedynym co łączy tych wszystkich ludzi jest to , że że nie rozumieją czym jest nauka w ogóle i dlaczego nie może ona tolerować kreacjonizmu , z przyczyn zasadniczych .
_________________ -p => [ p => q ]
|
Pt sie 15, 2008 19:11 |
|
 |
Sareneth
|
Gdyby tą listę podpisali ewolucjoniści, biolodzy, genetycy i inni znający się na darwiniźmie i ewolucji, to ta lista coś by znaczyła. A tak? Widać jedynie, że wg niektórych, ludzie MUSZĄ być stworzeni przez Boga, i żyć razem z dinozaurami...
|
Pt sie 15, 2008 20:04 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Wiem. Nie lubi mnie on, Stanisław Adam, Cau kownik, Sebastian88, TutajDaniel i wielu innych...
Nie to żebym cię nie lubiał, tylko zastanawiam się po co ci ta paszcza?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt sie 15, 2008 20:06 |
|
 |
Sareneth
|
I tak temat o Darwinie przeradza się dzięki sewerynowi w bezsensowny temat "Po co Saranethowi paszcza". Brawa za inteligencję...
A teraz pytanie: czy jeżeli liczba osób podpisanych pod tą listą wyniesi np. 10000, to czy to coś da? Nagle zaczną uczyć w szkole, że bóg stworzył świat i zwierzęta w 7 dni?
|
Pt sie 15, 2008 20:18 |
|
 |
Anula
|
Zaraz, zaraz, jest się albo kreacjonistą, albo ewolucjonistą? Bo nie rozumiem.
Mnie interesuje w jaki sposób, mogło powstać życie z niczego.
_________________ „Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi i rzeczywiście nimi jesteśmy” (1 J 3, 1).
|
Pt sie 15, 2008 20:25 |
|
 |
snafu
|
Mam wrażenie, że formuła tematu się wyczerpała i pozostały jedynie offtopy. Jeśli zamierzacie dalej dyskutować to prosiłbym abyście trzymali się tematu wątku.
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Pt sie 15, 2008 20:43 |
|
 |
Seweryn
|
Moim zdaniem uznawanie tylko teorii Darwina powoduje pewne zezwierzęcenie cżłowieka które uwydatnie się w zachowaniu i sposobie myślenia .
|
Pt sie 15, 2008 21:24 |
|
 |
Atei_
|
Cytuj: Moim zdaniem uznawanie tylko teorii Darwina powoduje pewne zezwierzęcenie cżłowieka które uwydatnie się w zachowaniu i sposobie myślenia . Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Co ma oznaczać "zezwierzęcenie"? Czy Twoim zdaniem wybitni naukowcy uznający tylko teorię ewolucji podlegają "zezwierzęceniu"? Człowiek jest zawsze człowiekiem. Nie potrzeba do tego interwencji wyimaginowanych sił zewnętrznych. Cytuj: Mnie interesuje w jaki sposób, mogło powstać życie z niczego.
Z niczego życie nie mogło powstać. Życie powstało ze związków organicznych.
Sam termin życia jest dość płynny. Czy samo replikująca się nić RNA jest już życiem, czy nie? Trudno to ustalić. Powstanie jak i późniejsza ewolucja życia jest procesem ciągłym.
_________________ Nie ma dowodu na istnienie Boga, nie ma też dowodu na jego nieistnienie. Wszystko sprowadza się do kwestii wiary, lub braku wiary.
|
Pt sie 15, 2008 22:26 |
|
 |
Sareneth
|
viewtopic.php?t=16300 Anula proponuję sobie przeczytać ten wątek. Dyskusja toczyła się właśnie o powstanie życia.
Anula jak połączysz (w sposób logiczny) kreacjonizm i ewolucję?
sewerynie napisz nam może na czym polega to "zezwierzęcenie".
|
So sie 16, 2008 9:26 |
|
|
|