HIstoria Adam i Ewy jest symboliczna.
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
Triplex napisał(a): Dla człowieka głupiego naukowcem są tylko ci, którzy twierdzą tak, jak on sam uważa... jednak jest bardzo wielu naukowców - światowej klasy - którzy twierdzą, że świat ma nie więcej niż 10.000 a Biblia mówi prawdę. A ci naukowcy światowej klasy to Kent Hovind i Maciej Giertych, który wierzy w Godzillę  To może wymienisz jakichś? Cytuj: Są naukowcami - w odróżnieniu od ludzi nie mających promila tej wiedzy co oni, którzy im tej godności odmawiają. jeśli ktoś twierdzi, że nie ma takich naukowców, to jest KŁAMCĄ! Mało tego, że kłamcą, to jeszcze oszołomem głoszącym rzeczy niezgodne z prawdą.
Ależ proszę Triplex.
Jeśli ktoś twierdzi, że istnieją "światowej sławy naukowcy", którzy nie tylko negują teorię ewolucji, ale i do tego uważają że świat ma mniej niż 10 tysięcy lat, to ten ktoś jest żałosnym ignorantem i bezczelnym kłamcą, który usiłuje się popisywać fikcyjną wiedzą, innymi słowy bierze garść żałosnych kłamstw i przedstawia je jako ukrywane przed światem fakty.
Z pozdrowieniami dla ciebie.
|
Wt lis 17, 2009 21:41 |
|
|
|
 |
fire_walk_with_me
|
Seweryn napisał(a): Na przestrzeni ostatnich 500 lat dokonaliśmy 99,9% wszystkich osiągnięć . Dlaczego nie zrobiliśmy tego wcześniej skoro mózg jaki mamy dziś mieliśmy rzekomo już 20000 lat temu.
Czyli mam rozumieć, że człowiek powstał niewiele wcześniej niż 500 lat temu?
Można by w to błędne koło brnąć dalej i powiedzieć, że człowiek wciągu ostatnich 150 lat dokonał 95% przełomowych osiągnięć w nauce, czyli powstaliśmy niewiele wcześniej niż 150 lat temu.
|
Wt lis 17, 2009 21:52 |
|
 |
Seweryn
|
fire_walk_with_me napisał(a): Seweryn napisał(a): Na przestrzeni ostatnich 500 lat dokonaliśmy 99,9% wszystkich osiągnięć . Dlaczego nie zrobiliśmy tego wcześniej skoro mózg jaki mamy dziś mieliśmy rzekomo już 20000 lat temu. Czyli mam rozumieć, że człowiek powstał niewiele wcześniej niż 500 lat temu? Można by w to błędne koło brnąć dalej i powiedzieć, że człowiek wciągu ostatnich 150 lat dokonał 95% przełomowych osiągnięć w nauce, czyli powstaliśmy niewiele wcześniej niż 150 lat temu.
Wiele na to wskazuje, że mógł powstać kilka tysięcy lat temu. Nie widzę powodu aby człowiek czekał 50000 lat na to aby poprawić swoje warunki bytowe posiadając narzędzie jakim jest mózg ludzki.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lis 18, 2009 20:42 |
|
|
|
 |
dobry_dziekan
|
Ohh dajcie spokój Sewerynowi!
Przecież każdy może sobie np. odkryć światło!
Wystarczy pstryknąć włącznik ignoranci!!!
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Śr lis 18, 2009 21:09 |
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Wiele na to wskazuje, że mógł powstać kilka tysięcy lat temu. Nie widzę powodu aby człowiek czekał 50000 lat na to aby poprawić swoje warunki bytowe posiadając narzędzie jakim jest mózg ludzki.
Gatunek Homo sapiens ma jakieś 200 tysięcy lat.
|
Śr lis 18, 2009 21:10 |
|
|
|
 |
fire_walk_with_me
|
@Seweryn
Ja nie widzę w takim razie powodu, aby człowiek czekał te kilka tysięcy lat, przecież sam napisałeś:
Cytuj: Na przestrzeni ostatnich 500 lat dokonaliśmy 99,9% wszystkich osiągnięć .
Pewnym problemem w tym założeniu są np.
- Indianie (mieli tyle czasu, więc, nie widzę powodu aby człowiek posiadając narzędzie jakim jest mózg ludzki nie rozwijał się dalej.
- Aborygeni.
- plemiona zamieszkujące lasy tropikalne.
- spora część plemion afrykańskich
Co ciekawe, u aborygenów zamieszkujących Tasmanię nastąpił zanik, niektórych podstawowych umiejętność (czyżby ich mózgi przestały działać poprawnie?). 
|
Śr lis 18, 2009 21:40 |
|
 |
wilkszary
|
 Re: HIstoria Adam i Ewy jest symboliczna.
Historia Adama i Ewy jest dla mnie symbolem: - dyskryminacji kobiet i zwalania na nie wszystkiego tego co najgorsze - potępienia wolno myślących ludzi
No a jeśli chodzi o sprawę "grzechu pierworodnego". On dla mnie jest symbolem uzależnienia ludzi od Kościoła.
_________________ „Wasze twarze zawsze bardziej szkodziły waszej wierze, niż nasze argumenty." Friedrich Nietzsche
|
Pt mar 26, 2010 13:53 |
|
 |
pilaster
|
wilkszary napisał(a): - potępienia wolno myślących ludzi Ja tam zdecydowanie wolę przestawać z ludźmi szybko myślącymi 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt mar 26, 2010 15:30 |
|
 |
wilkszary
|
pilaster napisał(a): Ja tam zdecydowanie wolę przestawać z ludźmi szybko myślącymi  WOW. Czy to był żart? Mogę się już śmiać czy jeszcze nie? Poza tym. Ja zawsze myślałem, że z ludźmi można "przystawać", a nie "przestawać", ale co ja tam mogę wiedzieć w porównaniu z tobą. 
_________________ „Wasze twarze zawsze bardziej szkodziły waszej wierze, niż nasze argumenty." Friedrich Nietzsche
|
Pt mar 26, 2010 16:25 |
|
 |
wieczny_student
|
"Przystające" mogą być dwa trójkąty. Z ludźmi się "przestaje", czyli przebywa.
Możesz się teraz śmiać.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
Pt mar 26, 2010 17:35 |
|
 |
wilkszary
|
No. Wygląda na to, że się trochę zagalopowałem z tym "przystawać", które dotyczy nie tylko kątów i trójkątów. Dzięki za zwrócenie uwagi na to wieczny_studencie. Z czego mam się śmiać? Moja pomyłka nie zmienia faktu, że pilaster mógłby sobie darować takie teksty, którą nie mają nic wspólnego z tematem, a mają za zadanie tylko się przyczepić do kogoś.
|
Pt mar 26, 2010 18:04 |
|
 |
pilaster
|
Sam wilkszary pisze posty które kompletnie nic nie wnoszą, poza tym, że deklarują wilkaszarego jako "świeckiego humanistę" Czuje on, jak można wnosić, sympatię do ludzi wolno myślących, czyli zapewne sam taki jest. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt mar 26, 2010 19:33 |
|
|
|