Ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia.
Autor |
Wiadomość |
formek1
|
 Re: Ewolucjoniści wierzą , że człowiek powstał z kamienia .
Jajko napisał(a): Ty chyba wszystko mylisz. Zupa pierwotna a osobliwość do całkiem odmienne rzeczy, wiesz?
Wiem. Rózne bajki Andersena Cytuj: Poza tym ja nie twierdzę, że naukowcy twierdzą, że Superwszechświat (coś więcej niż Wszechświat, jeśli jesteś w stanie sobie to wyimaginować) istnieje od zawsze. To mój pomysł. Nie wiem czy słuszny. Nikt nie wie. O to ciekawe .A skąd wiesz ,że nikt nie wie?
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
So mar 09, 2013 19:36 |
|
|
|
 |
Michallus
|
Nie słuchaj ich formek. Mamy różne hipotezy powstania wszechświata żadna nie jest udowodniona a jak by tego było mało to jajko i lokis próbują jeszcze wcisnąć własne wymysły na temat powstania wszechświata. Wszechświat nie może istnieć od zawsze obserwuje się że wszechświat przechodzi od stanu uporządkowanego w stan nie uporządkowany jest to nazywane entropią. Nie obserwujemy powstawania nowych gwiazd nie obserwujemy powstawania nowych planet ani nowych galaktyk. Porównanie do chleba jest zabójcze  ciekawe w jakiej innej formie wcześniej ten wszechświat mógł istnieć i co spowodowało że wszechświat tą formę zmienił na formę obecną bo ja nie widziałem jeszcze żeby chleb zrobił się sam 
|
So mar 09, 2013 20:08 |
|
 |
lokis
|
Zamknijmy uniwersytety i politechniki. Posluchajmy formka1. Facet ma lepsze rozeznanie. Wezmy ostatniego "Lanceta", "Science", poczytajmy co nam formek1 oferuje, ze sie "nie zgadza" juz wiemy. Jego posty powinny w "Impact factor" nalezna, pierwsza pozycje miec.  Cytuj: Nie obserwujemy powstawania nowych gwiazd... Czlowieku! Gdzie ty przebywasz? Nie pisz bzdur, nie osmieszaj sie.
|
So mar 09, 2013 20:22 |
|
|
|
 |
Michallus
|
lokis napisał(a): Zamknijmy uniwersytety i politechniki. Posluchajmy formka1. Facet ma lepsze rozeznanie. Wezmy ostatniego "Lanceta", "Science", poczytajmy co nam formek1 oferuje, ze sie "nie zgadza" juz wiemy. Jego posty powinny w "Impact factor" nalezna, pierwsza pozycje miec.  Cytuj: Nie obserwujemy powstawania nowych gwiazd... Czlowieku! Gdzie ty przebywasz? Nie pisz bzdur, nie osmieszaj sie. No to śmiało wskaż mi dowody i pokaż mi te nowo powstające gwiazdy?
|
So mar 09, 2013 20:25 |
|
 |
JedenPost
|
A wklep sobie w google "powstawanie gwiazd", względnie "star formation" - nikt tych informacji przed Tobą nie ukrywa...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So mar 09, 2013 20:44 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Michallus, Ty to przedstawiasz wyjątkowo nieciekawy obraz Boga. I to coraz gorszy, jak widzę. Teraz się okazało, że siedział i lepił gwiazdy, niczym jakiś garncarz, a później tylko patrzy, jak się rozpadają...  Dobrze, że Kościół nie prezentuje takiego obrazu Boga. Możesz zacząć nawet tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Powstawanie_gwiazd
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So mar 09, 2013 20:49 |
|
 |
Michallus
|
można poczytać hipotezy jak niby powstały gwiazdy które można znaleźć we wszechświecie ale ja nie widzę udokumentowanych dowodów na to że gdzieś nie było gwiazdy a teraz jest.
|
So mar 09, 2013 20:52 |
|
 |
Michallus
|
Soul33 napisał(a): Michallus, Ty to przedstawiasz wyjątkowo nieciekawy obraz Boga. I to coraz gorszy, jak widzę. Teraz się okazało, że siedział i lepił gwiazdy, niczym jakiś garncarz, a później tylko patrzy, jak się rozpadają...  Dobrze, że Kościół nie prezentuje takiego obrazu Boga. Możesz zacząć nawet tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Powstawanie_gwiazdNie rozumiem co mi zarzucasz? Bóg nie formował gwiazd przez setki tysiące czy miliony lat, Bóg je porostu stworzył w jednej chwili. Nie powstają dziś nowe gwiazdy a na te które istnieją działa zjawisko entropii.
|
So mar 09, 2013 20:55 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Michallus napisał(a): można poczytać hipotezy jak niby powstały gwiazdy które można znaleźć we wszechświecie ale ja nie widzę udokumentowanych dowodów na to że gdzieś nie było gwiazdy a teraz jest. A jak byś chciał to udokumentować? Może na filmie? 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So mar 09, 2013 21:00 |
|
 |
Michallus
|
Tak właśnie wygląda z wami rozmowa. Chce dowodu nie ma dowodu i jeszcze próbujecie ze mnie kpić. Jest ogromna liczba gwiazd we wszechświecie nie sposób ich policzyć. Przeliczając wiek wszechświata, nie wiem na ile teraz go szacują 15 miliardów? i szacunkową ilość gwiazd to można w przybliżeniu policzyć że każdego dnia powinno powstawać kilka milionów gwiazd. Od kąd zaczęliśmy obserwować niebo nie zaobserwowano żeby gdziekolwiek pojawiła się nowa gwiazda. Mylę się? proszę o pokazanie mi dowodu narodzin gwiazd a nie przepisu jak one niby powstają.
|
So mar 09, 2013 21:13 |
|
 |
Lurker
|
No właśnie. Gdyby nowe gwiazdy się nie tworzyły, mielibyśmy puste niebo, bo te "stworzone" 15 mld lat temu dawno się wypaliły. Sam sobie przeczysz, a potem się dziwisz, że obrywasz kpiną.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So mar 09, 2013 21:20 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Bóg je porostu stworzył w jednej chwili. Nawet Biblii nie czytales. W jednej chwili? "A potem Bóg rzekł: [Niechaj powstaną ciała niebieskie, świecące na sklepieniu nieba, aby oddzielały dzień od nocy, aby wyznaczały pory roku, dni i lata: I tak upłynął wieczór i poranek - dzień czwarty". Widzisz, caly dzien, choc Bog. Gwiazde nie latwo ulepic. Szarpie sie i wyrywa, nie to co Adam Gliniasty.  Cytuj: Od kąd zaczęliśmy obserwować niebo... To ty niebo obserwujesz? Wiesz czym jest obserwacja? Watpie! Moze i "rzucisz okiem" kiedy za Gniada, za plugiem podazasz ale obserwacja tego nie nazywaj. 
|
So mar 09, 2013 21:25 |
|
 |
Michallus
|
Lurker napisał(a): No właśnie. Gdyby nowe gwiazdy się nie tworzyły, mielibyśmy puste niebo, bo te "stworzone" 15 mld lat temu dawno się wypaliły. Sam sobie przeczysz, a potem się dziwisz, że obrywasz kpiną. Ja sobie nie zaprzeczam bo ja nie twierdze że wszechświat ma 15 mld lat.
|
So mar 09, 2013 21:26 |
|
 |
Michallus
|
lokis napisał(a): Cytuj: Bóg je porostu stworzył w jednej chwili. Nawet Biblii nie czytales. W jednej chwili? "A potem Bóg rzekł: [Niechaj powstaną ciała niebieskie, świecące na sklepieniu nieba, aby oddzielały dzień od nocy, aby wyznaczały pory roku, dni i lata: I tak upłynął wieczór i poranek - dzień czwarty". Widzisz, caly dzien, choc Bog. Gwiazde nie latwo ulepic. Szarpie sie i wyrywa, nie to co Adam Gliniasty.  Cytuj: Od kąd zaczęliśmy obserwować niebo... To ty niebo obserwujesz? Wiesz czym jest obserwacja? Watpie! Moze i "rzucisz okiem" kiedy za Gniada, za plugiem podazasz ale obserwacja tego nie nazywaj.  Strasznie się czepiasz, Nie wiem gdzie według Ciebie popełniłem błąd. Bóg rzekł i powstały. Próbujesz kpić. Druga część twojego wątku to też kpina. Jak masz tak pisać to nie pisz wcale. bo i po co?
|
So mar 09, 2013 21:30 |
|
 |
Lurker
|
Bo Twoje poglądy są niepoważne. Dlaczego Bóg miałby stwarzać Wszechświat który wygląda na 13.75 mld lat, a w rzeczywistości jest duuużo młodszy?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So mar 09, 2013 21:39 |
|
|
|