Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Co więcej na stronie, z której wziąłeś rysunek jest jak byk:
Cytuj: A vermiform appendix is not unique to humans. It is found in all the hominoid apes, including humans, chimpanzees, gorillas, orangutans, and gibbons, and it exists to varying degrees in several species of New World and Old World monkeys (Fisher 2000; Hill 1974; Scott 1980).
Ale brawa za wprowadzenie kilku osób w błąd 
|
Pn maja 26, 2008 16:46 |
|
|
|
 |
TutajDaniel
|
To zdjęcie ze strony ewolucjonistycznej i ewolucjonistycznego artykułu. Nie ma żadnych dowodów na posiadanie wyrostka.
|
Pn maja 26, 2008 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A zdanie które Ci zacytowałam???? Ty umiesz czytać? Nawet masz podane źródło. Na dodatek w artykule, który Ci podsunęłam (ten wcześniejszy) masz dokładnie opisane wyrostki u różnych małp, nawet u niższych małp.
MAŁPY MAJĄ WYROSTKI ROBACZKOWE
|
Pn maja 26, 2008 17:35 |
|
|
|
 |
TutajDaniel
|
A ja ci powtarzam, że to nieprawda - to tylko pobożne życzenie ewolucjonistów - podaj mi jakiś dowód naukowy lub medyczny.
Ja potrafię:
„Małpy człekokształtne mają wyrostek robaczkowy, ale nie występuje on u innych, spokrewnionych z nimi, niższych gatunków tych zwierząt. Organ ów widzimy poza tym u torbaczy (opossum). Jak wytłumaczą ten fakt ewolucjoniści?”
H. Enoch, Creation and Evolution, New York: 1966, s. 18-19
|
Pn maja 26, 2008 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Super że umiesz czytać, to teraz przeczytaj artykuł do którego link Ci podałam  Tam znajdziesz odpowiedź na twoje pytania. Poza tym Ty twierdziłeś że u żadnej małpy nie ma wyrostka robaczkowego. Fajnie że robimy postępy 
|
Pn maja 26, 2008 18:27 |
|
|
|
 |
snafu
|
H. Enoch napisał(a): Jak wytłumaczą ten fakt ewolucjoniści? Zapewne w ten sposób (tekst w języku angielskim): http://www3.interscience.wiley.com/cgi- ... 1&SRETRY=0Przy okazji przypomnę, że: Regulamin § I pkt. 5 napisał(a): Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.
Tak więc, proszę Rito, o przetłumaczenie zacytowanego przez Ciebie fragmentu.
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
Pn maja 26, 2008 18:50 |
|
 |
TutajDaniel
|
Nie działa mi ten link: błąd pliku cookie, które mam włączone i akceptowane...
Zresztą prosiłem o jakiś dowód medyczny lub naukowy, a nie ewolucjonistyczne bajeczki. Jeśli podasz mi jakiś prawdziwy dowód, będę wdzięczny. Napisać można wszystko.
|
Pn maja 26, 2008 19:57 |
|
 |
snafu
|
TutajDaniel napisał(a): Nie działa mi ten link: błąd pliku cookie, które mam włączone i akceptowane... Nie wiem dlaczego. TutajDaniel napisał(a): Zresztą prosiłem o jakiś dowód medyczny lub naukowy, a nie ewolucjonistyczne bajeczki.
Po czym odróżnisz "dowód medyczny lub naukowy" od "bajeczek"?
|
Pn maja 26, 2008 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
snafu napisał(a): TutajDaniel napisał(a): Nie działa mi ten link: błąd pliku cookie, które mam włączone i akceptowane... Nie wiem dlaczego. Mi też nie działa i to niezależnie od tego jakiej przeglądarki używam.
|
Pn maja 26, 2008 20:26 |
|
 |
snafu
|
|
Pn maja 26, 2008 20:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dobra, tłumaczę zdanie:
"Wyrostek robaczkowy nie jest unikalny dla człowieka. Występuje u wszystkich małp człekokształtnych, włącznie z człowiekiem, szympansem, gorylem, orangutanem i gibonem oraz istnieje rozwinięty w różnym stopniu u różnych gatunków małp Nowego i Starego Świata" (Fisher 2000; Hill 1974; Scott 1980).
Reszta w artykule, który wcześniej podałam. Niestety po angielsku, ale jak zajdzie potrzeba, to też mogę najważniejsze rzeczy przetłumaczyć.
Tutaj Daniel, nie odniosłeś się w ogóle do tego artykułu, do którego podałam link, a tam masz wszystko, łącznie z niższymi małpami wyjaśnione. Tylko trzeba chcieć przeczytać 
|
Pn maja 26, 2008 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
snafu, to jest ten sam artykuł, do którego podałam link 
|
Pn maja 26, 2008 20:54 |
|
 |
TutajDaniel
|
Dzięki, ten link działa.
Wyrostek robaczkowy u "mały człekokształtnych" jest jedynie domysłem.
Wśród współczesnych hmm... Postaram się zdobyć więcej informacji na ten temat, być może autor książki wprowadził mnie w błąd...
|
Pn maja 26, 2008 21:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tutaj Daniel, przecież w tym artykule masz napisane, że robili sekcje zwłok!! Jakim domysłem?? Skąd ten pomysł? Powiedz lepiej skąd masz takie dziwne wiadomości że małpy pozbawione są wyrostków robaczkowych? Szczerze mówiąc jak mnie tak szczerze zrugałeś, że wygaduję bzdury odnośnie wyrostków robaczkowych u małp to pomyślałam, że masz rację. Dopiero jak zaczęłam szukać okazało się, że jednak nie masz racji, a wypowiadałeś się co najmniej jakbyś znał się na anatomii małp i znał temat. Tymczasem wydaje mi się, że coś gdzieś przeczytałeś, przekręciłeś i siejesz straszny zamęt...
|
Pn maja 26, 2008 21:10 |
|
 |
TutajDaniel
|
„Małpy człekokształtne mają wyrostek robaczkowy, ale nie występuje on u innych, spokrewnionych z nimi, niższych gatunków tych zwierząt. Organ ów widzimy poza tym u torbaczy (opossum). Jak wytłumaczą ten fakt ewolucjoniści?”
H. Enoch, Creation and Evolution, New York: 1966, s. 18-19
stąd.
Oryginał:
"Apes possess an appendix, whereas their less immediate relatives, the lower apes, do not; but it appears again among the still lower mammals such as the opossum. How can the evolutionists account for this?"
|
Pn maja 26, 2008 21:29 |
|
|
|