OSTATECZNE OBALENIE ATEIZMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor |
Wiadomość |
ozyrys
|
 Re: OSTATECZNE OBALENIE ATEIZMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
biedronka25 napisał(a): Cytuj: a w co wierzysz forum nazywa sie WIARA to chyba w cos wierzysz bo jesli nie to po co twoja obecnosc? To takie nie pojęte, że ktoś nie wierzy w bóstwa? Można wierzyć w Batmana lub Lorda Vadera. To co z tego, że forum nazywa się WIARA (Polska nazywa się Polska a łoś nazywa się łoś) To wolny kraj jest i można pisać gdzie się chce. Co to za forum, na którym piszą tylko ci co mają jednakowy światopogląd. Jak chcesz wyłącznie ze swoimi rozmawiać to do kółka różańcowego się zapisz.
_________________ "Prawda kole w aureolę" - J.I.Sztaudynger
|
Pt cze 18, 2010 23:06 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
pytalam w co wierzysz>? w losia czy w batmana? tak tez mozna
|
So cze 19, 2010 8:08 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): pytalam w co wierzysz>? w losia czy w batmana? tak tez mozna Ooooooooooo! Dzięki za pozwolenie.
|
So cze 19, 2010 11:19 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
wiesz...masz wolna wole po drugiej stronie sie przekonamy kto ma racje ja,co wierze w Stworce tego swiata albo ty...co wierzysz... nie odpowiedziales w co
|
So cze 19, 2010 13:57 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): wiesz...masz wolna wole po drugiej stronie sie przekonamy kto ma racje ja,co wierze w Stworce tego swiata albo ty...co wierzysz... nie odpowiedziales w co Tak oczywiście ja mam wolną wolę natomiast ty nie gdyż Ciebie ogranicza ortodoksja Twojego Kościoła. O niczym się nie przekonamy po drugiej stronie gdyż tylko ty w to wierzysz a w zasadzie żyjesz złudzeniem, że tam coś jest. To przykre żyć wyłącznie wiarą i złudzeniami, naprawdę Ci współczuje Chcesz wiedzieć w co wierzę a raczej o czym jestem przekonany? Jestem przekonany, że ludzie to dzieci kosmosu a nie jakiegoś bóstwa. Jestem przekonany, że to ludzie stworzyli Boga (Bogów) a nie odwrotnie Jestem przekonany, że wszystkie religie to ludowe wierzenia. Jestem przekonany, że religie wyłącznie dzielą ludzi nie łączą. Jestem przekonany, że Katolicyzm jest jedną z tych najgorszych i najbardziej destrukcyjnych dla ludzi. Czy to dość wystarczająco dla Ciebie czy dołożyć więcej?
|
N cze 20, 2010 15:22 |
|
|
|
 |
biedronka25
|
Cytuj: Tak oczywiście ja mam wolną wolę natomiast ty nie gdyż Ciebie ogranicza ortodoksja Twojego Kościoła. O niczym się nie przekonamy po drugiej stronie gdyż tylko ty w to wierzysz a w zasadzie żyjesz złudzeniem, że tam coś jest. To przykre żyć wyłącznie wiarą i złudzeniami, naprawdę Ci współczuje  wierze w Boga ..a kosciol mi do tego niepotrzebny.. chociaz w sumie wiele sie mozna dowiedziec...a zdobywanie nauki to cos dobrego Cytuj: Jestem przekonany, że ludzie to dzieci kosmosu a nie jakiegoś bóstwa. pierwszy raz spotykam kogos kto tak twierdzi i skad sie wziela ludzkosc? z kosmosu? czyli ze na innych planetach tez jest zycie a kosmos skad sie wzial? gdzie ma swoj poczatek?
|
N cze 20, 2010 16:57 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): Cytuj: Jestem przekonany, że ludzie to dzieci kosmosu a nie jakiegoś bóstwa.
pierwszy raz spotykam kogos kto tak twierdzi i skad sie wziela ludzkosc? z kosmosu? czyli ze na innych planetach tez jest zycie a kosmos skad sie wzial? gdzie ma swoj poczatek? No cóż teraz współczuję Ci jeszcze bardziej!
|
N cze 20, 2010 17:50 |
|
 |
biedronka25
|
dziekuje...ale nie musisz ten kto nie ma wiary w Boga...to dop iero smutek
|
N cze 20, 2010 18:33 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): dziekuje...ale nie musisz ten kto nie ma wiary w Boga...to dop iero smutek Dla kogo smutek to smutek. Widzę same plusy i czuję z tego radość, że nie jestem tym obciążony włącznie z grzechem pierworodnym. Doskonale radzę sobie w życiu bez wiary w bóstwa, mrzonkę życia wiecznego i tym podobne.
|
N cze 20, 2010 21:02 |
|
 |
biedronka25
|
a co pieknego masz w tym zyciu? smutne...jak umrzesz to juz cie nie bedzie.... my mamy nadzieje...na lepsze zycie
|
N cze 20, 2010 21:06 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): a co pieknego masz w tym zyciu? smutne...jak umrzesz to juz cie nie bedzie.... my mamy nadzieje...na lepsze zycie Masz nadzieję na lepsze życie bo to Ci nie wyszło? Człowiek ma jedno życie i tylko godząc się z tym można spokojnie umrzeć. Przeżyj dobrze to, które masz to nie będzie potrzeby gonić za następnym. Ty po prostu nie możesz się pogodzić z faktem, że trzeba umrzeć i to koniec twojej egzystencji a wierząc, że Bóg da Ci następne nie żyjesz nadzieją tylko ułudą.
|
N cze 20, 2010 21:15 |
|
 |
biedronka25
|
alez ja bardzo sie ciesze ze istnieje smierc kto by chcial zyc wiecznie..tyle tragedi,lez,katastrof no tak ty zyjesz w tym zyciu pieknie, bawisz sie , korzystasz teraz ja poswiecam je Bogu...bo pozniej Bog obiecal mi Raj.. a Raj to cos czego ziemskie oko nie moze sobie wyobrazic czyli cos lepszego niz twoje ziemskie uciechy
|
N cze 20, 2010 21:32 |
|
 |
ozyrys
|
biedronka25 napisał(a): alez ja bardzo sie ciesze ze istnieje smierc kto by chcial zyc wiecznie..tyle tragedi,lez,katastrof no tak ty zyjesz w tym zyciu pieknie, bawisz sie , korzystasz teraz ja poswiecam je Bogu...bo pozniej Bog obiecal mi Raj.. a Raj to cos czego ziemskie oko nie moze sobie wyobrazic czyli cos lepszego niz twoje ziemskie uciechy No to cisz się swoim obiecanym życiem wiecznym a się będę cieszył tym, które mam.
|
N cze 20, 2010 21:35 |
|
 |
biedronka25
|
Amen
|
N cze 20, 2010 21:45 |
|
 |
ysuk-san
|
biedronka, ty się nie cieszysz swoim życiem? bo na przykład chrześcijanie jak najbardziej powinni cieszyć się z życia, które dał im Pan. Cytuj: Masz nadzieję na lepsze życie bo to Ci nie wyszło? A ty Ozyrys, jak teraz ci jest - powiedzmy - dobrze - nie masz nadziei, ze będzie jeszcze lepiej? To krótkowzroczny bardzo jakiś jesteś.
|
Pn cze 21, 2010 14:01 |
|
|
|