Re: Czy wiara w Boga ma sens
lne napisał(a):
Wreszcie Cię poruszyło
Wielka mi sztuka, zdenerwować dyskutanta, to wszystko, co Pan potrafi? Na tym Pańskie umiejętności współżycia społecznego się kończą? Kiepsko.
lne napisał(a):
Tak , jak myślałem : mocno rozbudowane ego.
Proszę stłumić narcyzm, uspokoić się, dać dojść do głosu płatom przedczołowym i zająć się stroną merytoryczną dyskusji. Zadałem masę pytań i nie otrzymałem
ani jednej odpowiedzi. Pan prowadzi "monolog w tłumie" a nie dyskusję.
lne napisał(a):
Moje nazywanie Twoich poglądów MITOLOGIĄ jest równouprawnione wobec Twojego nazywania MOJEJ WIARY KATOLICKIEJ w TRÓJCĘ ŚWIĘTĄ- MITOLOGIĄ.
Co to za denny warunek? Ja wskazałem na
literalną zgodność treści podań i mitów hebrajskich ze słownikową definicją hasła "mitologia". Poproszę o
sensowne ustosunkowanie się do tej wypowiedzi a nie "świętuszenie".
A
Horus,
Śiwa albo
Zeus to nie świętość? Skąd ta pewność, że to właśnie Pan nie zbłądził i nie uprawia
systematycznego bałwochwalstwa?
Czytał Pan Homera? Bogowie greccy wiele razy (nawet kilkadziesiąt razy!) mówią o swoim istnieniu i potwierdzają, że jest to prawda, więc
musi być to prawda. To Pańska logika.
lne napisał(a):
Odwołaj swoją terminologię, a ja odwołam własną.
Niezła technika. Groźby nic nie dały, przyszła pora na
negocjacje. Co będzie następne? Przekupstwo?
P.S. Obniżam wartość Pana "wiary" do 1 mln PLN, czy teraz kwota jest odpowiednia do zjawiska? Przypominam, że oferta zakładu testującego "przenoszenie gór" jest
nadal aktualna - oczywiście ograniczymy się do piórka, przesuwanie góry może grozić trzęsieniem ziemi, a tego nie chcemy. Jak tam odwaga u naszego zastrachanego króliczka? Będzie rosła czy malała?