Ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia.
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Ewolucjoniści wierzą , że człowiek powstał z kamienia .
Lurker napisał(a): formek1 napisał(a): Bzdety do kwadratu. Jeśli będziesz płacił na wychowanie mojego dziecka, będziesz je w razie czego leczył czy utrzymywał to masz rację.Ale póki ja to robie to moja i tylko moja sprawa czego je będe uczył .Nie Twoja Czyli uważasz, że jeśli strzeli Ci do głowy pomysł, żeby nie uczyć dziecka posługiwania się pieniędzmi, nie uczyć dziecka alfabetu, nie uczyć dziecka mycia zębów - to wara wszystkim od Twojej decyzji? Nie wasz cyrk, nie wasza małpa? Był taki ciekawy przypadek, w niektórych kręgach dość znany: Cytuj: Lamb i Lynx są córkami April Gaede, byłej członkini National Alliance, największej neonazistowskiej organizacji w USA. Obecnie związana jest z magazynem National Vanguard, głównej tuby propagandowej NA. Ojciec dziewczynek tak kocha swastykę, że ozdobił nią klamrę paska i boki samochodu. Tym samym symbolem znakuje swoje krowy. Młodsza siostrzyczka bliźniaczek ma na imię Dresden - neonaziści uważają dywanowe nalotów na Drezno w czasie II Wojny Światowej za symbol barbarzyństwa aliantów.
Bliźniaczki pochodzą z Bakersfield w stanie Kalifornia. Występują od 9 roku życia, śpiewają, grają na gitarze i skrzypcach. Ich repertuar składa się z akustycznych coverów piosenek takich neonazistowskich zespołów jak angielski Skrewdriver czy amerykańska Rahowa. Oprócz tego bliźniaczki przy pomocy matki komponują własne utwory, w których sławią np. Rudolfa Hessa czy dr Williama Pierce'a, założyciela National Alliance, autora "Dzienników Turnera". Książka ta nazywana jest "biblią prawicowej ekstremy" i podobno zainspirowała zamach bombowy na budynek FBI w Oklahoma City.
(...)
Pytane o ulubionych wykonawców dziewczynki wymieniają Avril Lavigne, Evanescence, Three Days Grace, Green Day i AC/DC oraz taki rasistowskie grupy jak Final War, CutThroat, Saga, Max Resist, Youngland, Brutal Attack i oczywiście Skrewdriver. Ale jako największego faworyta wymieniają Barneya - śpiewającego purpurowego dinozaura z programu dla dzieci.
O co więc chodzi? Z jednej strony zainteresowania Lynx i Lamb wydają się typowe dla nastolatek w ich wieku, a z drugiej głowy mają pełne rasistowskich uprzedzeń i neonazistowskiej propagandy. Ale czy z takimi rodzicami miały w ogóle jakieś szanse na inne wychowanie?
Matka bliźniaczek zabrała je z publicznej szkoły, gdzie mogły być narażone na niebezpieczeństwa multikulturowego otoczenia. Uczyła je w domu przy pomocy podręczników z lat 40-tych i 50-tych, z których jeszcze nie usunięto historyjek o czarnych niewolnikach. Wpoiła im również własne poglądy polityczne, wiedzę na temat dziedzictwa białego człowieka oraz przygotowuje dziewczynki do specjalnej odpowiedzialności, jaka będzie pewnego dnia na nich spoczywać jako na białych kobietach. Największym problemem białych według Prussian Blue jest za mało rodzących się białych dzieci i wartościowych białych ludzi w ogóle. Córki oprócz koncertowania biorą pomagają matce w pracach National Vanguard, np. biorąc udział w protestach anty-imigracyjnych przy meksykańskiej granicy. Po zbiórce pieniędzy na rzecz ofiar huraganu Katrina zażądały, aby środki te przekazać tylko białym. Chyba nie jest trudno zgadnąć, na ile w tym ich własnej inicjatywy, a ile fanatycznej mamusi.
święte prawo rodziców do wychowania dzieci wedle wyznawanych własnych wartości, co nie? Wcale nie tak daleko stąd do ŚJ napychających dzieciom głowy bzdurami, jakim to złem jest przyjmowanie transfuzji. Aha, jakby kogoś interesowało - ku rozczarowaniu pewnych środowisk dziewczynki z czasem zaczęły palić marihuanę i zmądrzały, olewając całe wpajane przez rodziców bagno.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt mar 15, 2013 8:07 |
|
|
|
 |
formek1
|
Lurker napisał(a): Bzdety do kwadratu. Jeśli będziesz płacił na wychowanie mojego dziecka, będziesz je w razie czego leczył czy utrzymywał to masz rację.Ale póki ja to robie to moja i tylko moja sprawa czego je będe uczył .Nie Twoja
Czyli uważasz, że jeśli strzeli Ci do głowy pomysł, żeby nie uczyć dziecka posługiwania się pieniędzmi, nie uczyć dziecka alfabetu, nie uczyć dziecka mycia zębów - to wara wszystkim od Twojej decyzji? Nie wasz cyrk, nie wasza małpa? Wymyślasz kretynizmy . Ale tak..... co do zasady masz racje. Jak cyrk jest mój i do niego nie dokładasz to nie jest twoja sprawa. Chyba że chcesz utrzymywać moje dzieci wtedy bardzo proszę czekam na sugestie. formek1 napisał(a): Własnie że to jest ta broszka. To socjaliści chcieliby aby dziecko0 od złobka było indoktrynowane papką o pi er do łac h bez Boga. A to ciekawe. Wymienisz parę z tych (censored), czy znowu poprzestaniesz na sloganach, tym razem z repertuaru korwinisty? Wymienię ci rożne 1 Podatki sa dobre. 2 Służba wojskowa to zaszczyt i honor 2 Patriotyzm to powinnoś Polaka 3 Powstaliśmy w wyniku ....(no i tutaj się gubię bo każdy z was mówi co innego niż w szkole) 4 Homoseksualizm to norma. 5 Małżeństwo to przeżytek itd itp formek1 napisał(a): Bo naprawdę już nie wiem jak ta ewolucja działa .Każdy z was mówi inaczej.[ To kup sobie książkę i się doucz, zamiast polegać na opiniach anonimowych łosi z Internetu. Mówisz tez o sobie formek1 napisał(a): Czy z cząsteczki samoreplikujacej się " 50 mln lat" i w końcowej fazie powstaje człowiek? Tak się zdarzyło na Ziemi. Na innych planetach mogło się zdarzyć inaczej. Aha, i człowiek to nie jest "końcowa faza" - ewolucja działa dalej. Taaaak . ale na dziś to końcowa faza. Rozumiem że teraz tez powstają się samoreplikujace sie cząsteczki. I nadal trwa abiogeneza czy już zanikła? formek1 napisał(a): Tak twierdziłeś inaczej .Przynajmniej do tej pory. Eryda to "ktoś" a nie "coś" czyli nie ewolucja. Ja nie wiem jak to robił Jahwe, ale Eryda użyła ewolucji. Dociera do Ciebie ten prosty fakt? Że opozycja Bóg-ewolucja jest fałszywa? Rozumiem zatem że ty wierzysz że istnieje jakiś byt ....który to zapoczątkował.? formek1 napisał(a): Tak. Udowdnij że Boga nie ma. Udowadnia sie rzeczy istniejące a nie nieistniejące. Ja się nie pytam o dowód na istnienie bytu, tylko o dowód na działanie procesu. Pan szanowny teraz mi powie, dlaczego makroewolucja nie działa. Znajdzie błąd w jej opisie. Pan szanowny skończył politechnikę, pan szanowny jest inteligentny, pan szanowny da radę. Pan szanowny zaczyna. Ewolucja nie działa ponieważ jak dotąd nikt nie widział ewolucji.(jakos nikt nie ma 50mln lat) Na razie to są tylko domysły , przypuszczenia i hipotezy. Próbowano oczywiście stworzyć życie z materii nieożywionej ale jakoś im nie wyszło. Nie oznacza że to niemożliwe ale musiałby to zrobić jakiś Bóg. A skoro Bóg istnieje oznacza więc, że to co o sobie mówi jest prawdą . Choć mógłby oczywiście kłamać ale po co .Aby z nas zrobić kretynów.? A mówi że stworzył wszystko według" rodzaju" i jak na razie tak to funkcjonuje . Patki "rodzą" się z ptaków , lwy z lwów człowiek rodzi człowieka. I jakoś nie chce być inaczej. Wiem przez 50 mln lat ptak "urodzi " człowieka ale na razie to niemożliwe stąd to tylko hipoteza. Pewnie powinien gdzieś żyć jakiś ptak-człowiek taka forma pomiędzy "rodzajami" ale nikt takiej jeszcze nie widział. I to ciekawe dlaczego przez tyle mln lat nie ma takich form jak małpa która mówi. Albo lata. Nie wiem czemu takie osobniki wszystkie wyginęły . Przecież powinny nadal funkcjonować jako "rodzaj" ,"gatunek" czy jak to nazwiemy. Dlatego tez teoria ewolucji to taki sobie wymysł nie poparty żadnymi faktami. Żeby to oczywiście uwiarygodnić to nawet z TEORII zrobiono fakt . Co do powstania życia . Niemożliwe jest aby przypadkowo bez niczyjego udziału w warunkach tak niesprzyjających jak "pierwotna ziemia" powstało jakiekolwiek życia. Chyba że istnieje Bóg. I spowodował on że te warunki były znośne do powstania zycia. Co do mutacji czy doboru naturalnego nie ma co pisać ponieważ w wyniku lat doświadczeń żadne mutacje nie są dobre do powstania czegoś "lepszego". Zawsze w wyniku mutacji powstaje "złe" . Szósta noga albo trzecie oko. Wszytkie "mutanty" zawsze były słabsze i szybciej umierały. . "dobór naturalny może pomagać gatunkom w przystosowaniu się do zmieniających się warunków, ale nie tworzy niczego nowego”. Dłuższe nogi pozwolą przeżyć w jakichś warunkach psu ale nadal to jest pies tyle że z długimi nogami. A przez 50 mln lat powinien zachować się jakiś gatunek małpy mówiącej po "aramejsku" na przykład.Żeby łatwiej jej było przeżyć wśród ludzi. Założyć jakiś biznes,handlującej sandałami.Czy coś w tym rodzaju. Tak to "pokrótce" wygląda. Ewolucja jest "fajna" bo wtedy nie ma Boga i można robić co się chce. Ale jak jest Bóg to nie ma ewolucji. Bo Bóg stwarzał "rodzaje".
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
Pt mar 15, 2013 9:02 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): Aha, jakby kogoś interesowało - ku rozczarowaniu pewnych środowisk dziewczynki z czasem zaczęły palić marihuanę i zmądrzały, olewając całe wpajane przez rodziców bagno. No własnie tego "mądrzenia " chciałbym uniknąć jak palenie marihuany, papierosów picia wódy homoseksualizmu i paru innych "mądrych" decyzji życiowych. A więc dzięki za rady .Ale moje dzieci będę wychowywał według"głupich "zasad .
|
Pt mar 15, 2013 9:06 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Uważasz, że odrzucenie rasistowskich poglądów to coś, czego należy unikać???
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt mar 15, 2013 14:19 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): Uważasz, że odrzucenie rasistowskich poglądów to coś, czego należy unikać??? Gdzie tak napisałem?
|
Pt mar 15, 2013 16:31 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Pisząc o "unikaniu takiego mądrzenia", tak to zrozumiałem, choć widzę, że po prostu odniosłeś się do samego palenia marihuany (tak to przedstawiały dziewczyny, wiec i ja o tym wspomniałem) zamiast do meritum.
Zatem - czy uważasz, że rodzice istotnie mają zawsze prawo wychowywać dzieci wg. swojej ideologii, biorąc pod uwagę powyższy przykład?
|
Pt mar 15, 2013 17:00 |
|
 |
marek_max
|
Cytuj: Ewolucja nie działa ponieważ jak dotąd nikt nie widział ewolucji.(jakos nikt nie ma 50mln lat) Na razie to są tylko domysły , przypuszczenia i hipotezy. Próbowano oczywiście stworzyć życie z materii nieożywionej ale jakoś im nie wyszło. Nie oznacza że to niemożliwe ale musiałby to zrobić jakiś Bóg. A skoro Bóg istnieje oznacza więc, że to co o sobie mówi jest prawdą . Choć mógłby oczywiście kłamać ale po co .Aby z nas zrobić kretynów.?
Jak czytam takie rzeczy to zgadzam sie, ze niektorych to ewolucja ominela... Jakie domysly? Jakie przypuszczenia? Dziesiatki lat doswiadczen, opisow, badan. Nie wiemy wszystkiego ale wiemy duzo. Wystarczajaco, aby wiedziec, ze swiat NIE powstal jak opisuje twoja ksiazka, wiemy, ze swiat ma mld lat, wiemy, ze ludzie nie powstali w magiczny sposob bo szef w chmurach tak zarzadzil. Nie wiemy wszystkiego, co nie oznacza, ze nie wiemy wystarczajaco duzo
|
Pt mar 15, 2013 17:30 |
|
 |
JamSuf
|
marek_max napisał(a): Cytuj: Ewolucja nie działa ponieważ jak dotąd nikt nie widział ewolucji.(jakos nikt nie ma 50mln lat) Na razie to są tylko domysły , przypuszczenia i hipotezy. Próbowano oczywiście stworzyć życie z materii nieożywionej ale jakoś im nie wyszło. Nie oznacza że to niemożliwe ale musiałby to zrobić jakiś Bóg. Jak czytam takie rzeczy to zgadzam sie, ze niektorych to ewolucja ominela... Jakie domysly? Jakie przypuszczenia? Dziesiatki lat doswiadczen, opisow, badan. Nie wiemy wszystkiego ale wiemy duzo. Wystarczajaco, aby wiedziec, ze swiat NIE powstal jak opisuje twoja ksiazka,... Ewolucja go nie ominęła. Małpy i Ludzie mieli wspólnego przodka. Możliwe, że wierzący w bajki i racjonaliści też mieli wspólnego przodka. Ewolucja chodzi swoimi drogami, możliwe że niekoniecznie wyłącznie fizycznie. A jeden z klasyków mi osobiście znanych, rzekł: "Każda książka, jakby nie została nazwana, ma swe przeznaczenie... można się nią podetrzeć." Więc czy twoja czy jego książka skończy wcześniej czy później w tym samym miejscu. Swoją drogą, czy jest jakiś wiarygodny opis spotkania z bogiem, który by nie ośmieszał spotykającego się z nim. Ja słyszałem jedynie o spotkaniu gościa, który zobaczył gadający, palący się krzak. Jak nic schizofrenik. W sumie źle się wyraziłem, bo nie ma tym nic śmiesznego w byciu chorym. Od razu przepraszam chorych, których uraziłem tym wpisem.
_________________ "Fanatyzm dodaje wprawdzie mocy duszy, ale napełnia człowieka ślepotą i tamuje wzrost myśl, dlatego nigdy nie zrówna bohaterstwu wolności"T.K.
|
Pt mar 15, 2013 18:08 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): Pisząc o "unikaniu takiego mądrzenia", tak to zrozumiałem, choć widzę, że po prostu odniosłeś się do samego palenia marihuany (tak to przedstawiały dziewczyny, wiec i ja o tym wspomniałem) zamiast do meritum.
Zatem - czy uważasz, że rodzice istotnie mają zawsze prawo wychowywać dzieci wg. swojej ideologii, biorąc pod uwagę powyższy przykład? Tak uważam , że rodzice wiedza najlepiej co dla ich dzieci jest najlepsze. I oczywiście dlatego to oni ponoszą konsekwencje takiego wychowania. Zresztą przecież wiesz o tym że jak dziecko coś "przeskrobie" to odpowiadają rodzice . To własnie oni odpowiadają a nie nauczyciele czy inni ludzie. Więc skoro rodzice odpowiadają to oni musza ich wychowywać a nie jakiś nauczyciel który w razie czego "zabierze d u p e w troki " i do widzenia. Widziałeś kiedyś aby do sadu ciągano nauczycieli ze szkoły jak dzieciak coś narozrabia ? Nie . Więc to rodzic powinien wychowywać skoro za dziecko odpowiada. .
|
Pt mar 15, 2013 19:09 |
|
 |
formek1
|
JamSuf napisał(a): Swoją drogą, czy jest jakiś wiarygodny opis spotkania z bogiem, który by nie ośmieszał spotykającego się z nim. Ja słyszałem jedynie o spotkaniu gościa, który zobaczył gadający, palący się krzak. Jak nic schizofrenik. W sumie źle się wyraziłem, bo nie ma tym nic śmiesznego w byciu chorym. Od razu przepraszam chorych, których uraziłem tym wpisem. No już o tym pisałem.Biblii w reku niektórzy z was nie mieli a wiedzą "jakie tam głupoty napisano"
|
Pt mar 15, 2013 19:11 |
|
 |
JedenPost
|
formek1 napisał(a): Widziałeś kiedyś aby do sadu ciągano nauczycieli ze szkoły jak dzieciak coś narozrabia ? Nie .
Tak. Do więzienia też, jeśli bardzo narozrabiał będąc pod opieką nauczyciela. Ale dobrze wiedzieć, że wg. foremka rodzice maja pełne prawo wychowywać swoje dzieci choćby na nazistów.
Ostatnio edytowano Pt mar 15, 2013 19:14 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt mar 15, 2013 19:12 |
|
 |
formek1
|
marek_max napisał(a): Jak czytam takie rzeczy to zgadzam sie, ze niektorych to ewolucja ominela... Jakie domysly? Jakie przypuszczenia? Dziesiatki lat doswiadczen, opisow, badan. Nie wiemy wszystkiego ale wiemy duzo. Wystarczajaco, aby wiedziec, ze swiat NIE powstal jak opisuje twoja ksiazka, wiemy, ze swiat ma mld lat, wiemy, ze ludzie nie powstali w magiczny sposob bo szef w chmurach tak zarzadzil. Nie wiemy wszystkiego, co nie oznacza, ze nie wiemy wystarczajaco duzo
A gdzie jest napisane że świat powstał szybciej? Gdzie jest napisane że powstali w magiczny sposób? Znów to samo .Biblie poczytaj a potem o niej dyskutuj.
|
Pt mar 15, 2013 19:13 |
|
 |
formek1
|
JedenPost napisał(a): formek1 napisał(a): Widziałeś kiedyś aby do sadu ciągano nauczycieli ze szkoły jak dzieciak coś narozrabia ? Nie .
Tak. Do więzienia też, jeśli bardzo narozrabiał będąc pod opieką nauczyciela. poproszę o przykład
|
Pt mar 15, 2013 19:13 |
|
 |
JamSuf
|
formek1 napisał(a): JamSuf napisał(a): Swoją drogą, czy jest jakiś wiarygodny opis spotkania z bogiem, który by nie ośmieszał spotykającego się z nim. Ja słyszałem jedynie o spotkaniu gościa, który zobaczył gadający, palący się krzak. Jak nic schizofrenik. W sumie źle się wyraziłem, bo nie ma tym nic śmiesznego w byciu chorym. Od razu przepraszam chorych, których uraziłem tym wpisem. No już o tym pisałem.Biblii w reku niektórzy z was nie mieli a wiedzą "jakie tam głupoty napisano" Jako dziecko czytałem baśnie. Jako większe dziecko bajki. Nieco starszy fantasy. Więc, gdy byłem ciut starszy i książkę pod tytułem "Biblia" sięgnąłem. Zaprzecz, jeżeli nie ma w niej opowieści o przygodzie starszego gościa, do którego zaczął mówić palący się krzak?
_________________ "Fanatyzm dodaje wprawdzie mocy duszy, ale napełnia człowieka ślepotą i tamuje wzrost myśl, dlatego nigdy nie zrówna bohaterstwu wolności"T.K.
|
Pt mar 15, 2013 19:21 |
|
 |
JedenPost
|
formek1 napisał(a): JedenPost napisał(a): formek1 napisał(a): Widziałeś kiedyś aby do sadu ciągano nauczycieli ze szkoły jak dzieciak coś narozrabia ? Nie .
Tak. Do więzienia też, jeśli bardzo narozrabiał będąc pod opieką nauczyciela. poproszę o przykład http://www.tkkf.pila.pl/pliki/materialy ... alnosc.pdf Nauczyciela, opiekuna, wychowawcy, trenera, instruktora i animatora sportu dzieci i młodzieży wg stanu prawnego na dzień 31maja 2009r
|
Pt mar 15, 2013 19:27 |
|
|
|