Karol Darwin jest winny za Holokaust! Przeczytajcie całość!
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Czyli twierdzenie, że człowiek to zwierzę to objaw zezwierzęcenia? Genialne...
Nigdzie nie napisałem, żę człowiek jest tak samo rozumny jak pies. A skąd wiesz na czym prowadzę mojego psa?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 17, 2008 16:26 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Jeśli pies jest dla ciebie istotą rozumną tak jak człowiek
Nie jak człowiek tylko jak pies.
|
N sie 17, 2008 17:05 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Więc założyłeś nowe królestwo? Humani?
Porównajm człowieka a zwierzę. Posiada wszystkie zdolności, które można zaobserwować u zwierząt. Budowa komórkowa człowieka jest taka sama jak np. kota. Wytwory naskórka człowieka są takie same jak wytwory zwierząt. Tak. Człowiek jest zwierzęciem.
Więc czy wystąpiłbyś dobrowolnie w programie: " z kamerą wśród zwierząt" ? Oczywiście jako zwierzę.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 17, 2008 19:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kącik ciętych ripost? hę?
|
N sie 17, 2008 19:32 |
|
 |
Sareneth
|
Człowiek jest zwierzęciem z biologicznego punktu widzenia. Ale dla ciebie to nic nie znaczy. Ty należysz do swojego królestwa . Ja wystąpię w programie "z kamerą wśród zwierząt" ty nawet do tego się nie nadajesz.
A teraz pytanie dla każdego: do jakiego królestwa w świecie natury należy człowiek? Czyli czy człowiek do grzyb, roślina, bakteria, zwierzę, protista czy inne. Bo niektórzy mają z tym problem. Bez tego z dalszą dyskusją może być problem...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 17, 2008 20:02 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Ja wystąpię w programie "z kamerą wśród zwierząt" ty nawet do tego się nie nadajesz.
Czy więc jeśli masz, lub będziesz miał dzieci to będziesz je uważał za zwierzęta tak jak psy lub koty?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N sie 17, 2008 20:25 |
|
 |
Sareneth
|
Nie. Będę je uważał za LUDZI. Ale jak ktoś mnie dziecko zapyta "Czy człowiek to roślina" to odpowiem że "Człowiek to zwierzę".
A sewerynie różnisz się od zwierząt tylko tym, że myślisz logicznie, jesteś inteligentniejszy (mogę się mylić), że wierzysz w Boga i że nie masz wyostrzonych niektórych zmysłów...
|
N sie 17, 2008 20:32 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Nie. Będę je uważał za LUDZI. Ale jak ktoś mnie dziecko zapyta "Czy człowiek to roślina" to odpowiem że "Człowiek to zwierzę".
A sewerynie różnisz się od zwierząt tylko tym, że myślisz logicznie, jesteś inteligentniejszy (mogę się mylić), że wierzysz w Boga i że nie masz wyostrzonych niektórych zmysłów...
Dlaczego nie przecież według ciebie człowiek to zwierzę.
|
N sie 17, 2008 20:38 |
|
 |
Sareneth
|
Próbujesz mnie nieudolnie obrażać, ale Jedyny nakazał szanować zdanie innych (nawet te całkiem głupie zdania).
Będę uważał istoty, które są podobne do mnie za ludzi. Nie za zwierzęta z prostej przyczyny. Gdybym zrobił to publicznie ty i tobie podobni nazwalibyście mnie heretykiem (co zrobili) i spalilibyście mnie na stosie. A człowiek chcąc nie chccąc jest z biologicnego punktu widzenia zwierzęciem (chyba, że popierasz zdanie agenta Smitha z Matrixa)...
|
N sie 17, 2008 20:42 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Próbujesz mnie nieudolnie obrażać, ale Jedyny nakazał szanować zdanie innych (nawet te całkiem głupie zdania).
Będę uważał istoty, które są podobne do mnie za ludzi. Nie za zwierzęta z prostej przyczyny. Gdybym zrobił to publicznie ty i tobie podobni nazwalibyście mnie heretykiem (co zrobili) i spalilibyście mnie na stosie. A człowiek chcąc nie chccąc jest z biologicnego punktu widzenia zwierzęciem (chyba, że popierasz zdanie agenta Smitha z Matrixa)...
Dlaczego czujesz się obrażony, przecież to ty uważasz się za zwierzę ,ja tak bym cię nie nazwał . Czyżby bycie zwierzęciem było dla ciebie obraźliwe? dlaczego?
|
N sie 17, 2008 20:49 |
|
 |
Sareneth
|
Bycie zwierzęciem nie jest dla mnie obraźliwe. Jest obraźliwe dla ciebie. Dobry psychiatra rozwiąże ten problem...
proponuję zakończyć ten temat (albo wrócić do pisania na temat) gdyż z każdym postem ta dyskusja robi się coraz głupsza...
|
N sie 17, 2008 20:53 |
|
 |
R6
|
Człowiek to zwierzę myślące - tak twierdził idol świętego Tomasza, prawda?
Sam się tym zdziwiłem będąc wychowanym w chrześcijańskim klimacie mocnego rozłączenia pojęć człowieka i zwierzęcia.
Jak Tomasz mógł polubić takiego Arystotelesa? Skandal. 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N sie 17, 2008 20:59 |
|
 |
Sareneth
|
Sewerynie jesteś bardziej święty od św. Tomasza.
|
N sie 17, 2008 21:00 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Bycie zwierzęciem nie jest dla mnie obraźliwe. Jest obraźliwe dla ciebie. Dobry psychiatra rozwiąże ten problem...
proponuję zakończyć ten temat (albo wrócić do pisania na temat) gdyż z każdym postem ta dyskusja robi się coraz głupsza...
To dlaczego ty czujesz się obrażony, a nie ja?
|
N sie 17, 2008 21:02 |
|
 |
Sareneth
|
Proponuję kurs czytania. Czy ja się obraziłem? Napisałem że próbujesz mnie nieudolnie obrazić, a to różnica...
|
N sie 17, 2008 21:05 |
|
|
|