ROK 2008- CZY ATEIŚCI GO UZNAJĄ?
Autor |
Wiadomość |
teatime
|
Seweryn napisał(a): teatime napisał(a):
Racjonalna wiara jest jak biała czerń.
Co udowadnia Lanciano? Niby dlaczego? Lanciano nic nie udowadnia, to miejscowość. Natomiast są tam dowody badane przez naukę 1200 lat po ich zaistnieniu. W necie na pewno coś znalazłeś.
Dlatego, że nie ma dowodów na treść tej wiary, nie jest ona sprawdzalna doświadczalnie i nie da się opisać w ścisłych pojęciach
Więc jakie dowody są w Lanciano?
_________________ Uczę o wielkich rzeczach i stromą idę drogą, rwąc religijne więzy i kłam zadając bogom.
Lukrecjusz
|
Pn lut 23, 2009 23:58 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
No hay banda. napisał(a): Seweryn napisał(a): No hay banda. napisał(a): Myśl jest wynikiem myślenia. Będziemy tak pisa bez końca? I co w związku z tym? W związku z tym nie jest niematerialna, a myślenie jest procesem, jak trawienie, więc też nie jest materialne.
Skąd wniosek, że myśl jest niematerialna, jeśli jest wynikiem procesu myślenia ?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 24, 2009 0:04 |
|
 |
Seweryn
|
materialna
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt lut 24, 2009 0:06 |
|
|
|
 |
No hay banda.
|
Pisałem to już wcześniej, bo jest informacją na materialnym nośniku.
_________________ Jesus Christ, why don't you come save my life now?
Open my eyes and blind me with your light now!
|
Wt lut 24, 2009 0:08 |
|
 |
Seweryn
|
teatime napisał(a): Dlatego, że nie ma dowodów na treść tej wiary, nie jest ona sprawdzalna doświadczalnie i nie da się opisać w ścisłych pojęciach
Więc jakie dowody są w Lanciano?
Są dowody pośrednie takie jak np. w Lanciano , więc nie jest prawdą , że nie ma dowodów.
Dowody materialne.
|
Wt lut 24, 2009 0:09 |
|
|
|
 |
teatime
|
Dowody pośrednie 
_________________ Uczę o wielkich rzeczach i stromą idę drogą, rwąc religijne więzy i kłam zadając bogom.
Lukrecjusz
|
Wt lut 24, 2009 0:10 |
|
 |
Seweryn
|
No hay banda. napisał(a): Pisałem to już wcześniej, bo jest informacją na materialnym nośniku.
Myśl nie posiada nośnika . Na nośniku może być pamięć tzn , informacja którą pamiętamy. Jest zapisana na nośniku którym mogą być powiązania neuronowe. Jednak sama myśl nie posiada nośnika gdyż jest generowana , a nie zapisana .
|
Wt lut 24, 2009 0:20 |
|
 |
No hay banda.
|
Jest w pamięci operacyjnej, którą jest świadomośc. A ta polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych nna neuronach. To już zawno dowiedzione w badaniach o zmianach aktywności mózgu.
|
Wt lut 24, 2009 0:24 |
|
 |
teatime
|
Telewizja też nie posiada nośnika, bo nie jest zapisana.
Lukrecjusz
|
Wt lut 24, 2009 0:24 |
|
 |
Seweryn
|
teatime napisał(a): Dowody pośrednie 
Co w tym śmiesznego?
W sądzie, który przecież jest racjonalny, niejednokrotnie wystarczą poszlaki, aby kogoś skazać, a tu mamy dowody.
|
Wt lut 24, 2009 0:25 |
|
 |
teatime
|
Seweryn napisał(a): teatime napisał(a): Dowody pośrednie  Co w tym śmiesznego? W sądzie, który przecież jest racjonalny, niejednokrotnie wystarczą poszlaki, aby kogoś skazać, a tu mamy dowody.
Jakie dowody - przedstaw je, zinterpretuj, udowodnij ich autentyczność
No Sewerynie, do dzieła!!
Pokaż co potrafisz!!
Lukrecjusz
|
Wt lut 24, 2009 0:26 |
|
 |
Seweryn
|
No hay banda. napisał(a): Jest w pamięci operacyjnej, którą jest świadomośc. A ta polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych nna neuronach. To już zawno dowiedzione w badaniach o zmianach aktywności mózgu.
Podobno myśl polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych . Widzę że świadomość to to samo. To czym się różni świadomość od myśli ?
|
Wt lut 24, 2009 0:31 |
|
 |
Seweryn
|
teatime napisał(a): Jakie dowody - przedstaw je, zinterpretuj, udowodnij ich autentyczność  No Sewerynie, do dzieła!! Pokaż co potrafisz!!
Jeśli nie wierzysz sam udowodnij. Mi wystarczy wiara i opinie naukowe aby uznać, że są prawdziwe.
|
Wt lut 24, 2009 0:33 |
|
 |
teatime
|
Seweryn napisał(a): teatime napisał(a): Jakie dowody - przedstaw je, zinterpretuj, udowodnij ich autentyczność  No Sewerynie, do dzieła!! Pokaż co potrafisz!! Jeśli nie wierzysz sam udowodnij. Mi wystarczy wiara i opinie naukowe aby uznać, że są prawdziwe.
Hehehe robi się coraz bardziej zabawnie
Powoływałeś się na sądy, które działają racjonalnie - czy zatem do oskarżonego mówi się w sądzie "jak nie zabiłeś, to nam to udowodnij"? Nie! Bo wynika to z domniemania niewinności - to po stronie oskarżającego leży ciężar dowodu.
Druga sprawa - co to za poznanie racjonalne, które wymaga dowodów na "nie"? W takim razie każda teza byłaby prawdziwa w chwili jej wypowiedzenia.
Lukrecjusz
|
Wt lut 24, 2009 0:40 |
|
 |
No hay banda.
|
Seweryn napisał(a): No hay banda. napisał(a): Jest w pamięci operacyjnej, którą jest świadomośc. A ta polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych nna neuronach. To już zawno dowiedzione w badaniach o zmianach aktywności mózgu. Podobno myśl polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych . Widzę że świadomość to to samo. To czym się różni świadomość od myśli ?
Odtwarzanie muzyki też polega na przewodzeniu impulsów elektrycznych. Różnice są inne, cały czas o nich pisze. Ale widzisz tylko to, co chcesz zobaczyc.
|
Wt lut 24, 2009 0:43 |
|
|
|