Jeżeli coś jest niemożliwe –darmowy napęd ...coś za darmo –tak trudno jest w coś takiego uwierzyć. Jednak dla człowieka w pogoni za darmową i nie kończącą się energią jest przykład " Perpetum Mobile" ,które istnieje i wszyscy z tej energii korzystamy.
Jest to Miłość Stwórcy w Jego dziele stworzenia –za darmo i bez ograniczeń!
Wiem , wielu powie że zeszłem z tematu ale jeżeli powstanie tego typu napęd lub źródło energii jest możliwe -to będzie to dar Tego Który wszystko stworzył ...
Czy jesteśmy gotowi na taką rewolucję -myślę że nie! Zbyt wiele w nas chciwości ,nienawiści ...
Proszę sobie wyobrazić dzisiejszego pazernego człowieka który ma "coś" takiego...może to sprzedać zarządzać ...Jak wyglądał by świat nazajutrz gdy by okazało się ż e nie potrzebna jest ropa ,węgiel ,złoto czy pieniądze -miały by sens ?Czy obecny "układ" -porządek przestał by istnieć ?
Wracając do tematu :
Czy ktoś coś takiego skonstruował lub skonstruuje ?
Myślę że tak to tylko kwestia czasu - już w roku 1968 -było głośno o magnetycznym silniku który bez żadnych zasileń obracał się wiele miesięcy ...a w tym czasie nie były jeszcze znane tak silne magnesy neodymowe a nadprzewodnictwo było tylko teorią pisały dużo o tym gazety w USA...
Dla znających temat i śledzących nowinki jest jasne że wielkie koncerny naftowe wydaje krocie na "ciszę"- w tym temacie ale to już inna historia...
Przyjdzie taki dzień -ba on nadchodzi gdy twój samochód będzie "tankowany "raz na 50 lat ,a w domowe sprzęty same będą się żywiły, energią ...
Powiesz bracie że dobry ze mnie bajko pisarz...
Może i tak ale mam patent : wierzę że Bóg w swej Miłości nie pozwoli zginąć ludzkości ....tylko czy znów się nie okaże że człowiek perpetum mobile użyje właściwie -znacie historię takiego niepozornego uranu ....a miało być tak dobrze!