Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 4:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 strona www - Biblia a Nauka 
Autor Wiadomość

Post strona www - Biblia a Nauka
zapraszam na moja strone http://babel.ovh.org poswiecona opowiesciom biblijnym w swietle badan naukowych. Jest to lustrzanka strony http://potop-exodus.w.interia.pl . Niektore tematy nadal w trakcie tworzenia, ale jest juz co poczytac. Zamknietym tematem jest ewolucja. Potop, Archeologia biblijna i Proroctwa w trakcie tworzenia. Exodus i Autorze tez wkrotce beda dodawane. Piotr

Pn lut 13, 2006 14:27

Post I
Otworzylem link i to co mi przyszło na myśl to: "wlasnie to caly czas przekazuje innym". Jednak te argumentacje (zawiode pewnie Cie) nie trafiaja do rzeszy tych, ktorzy nadal w sposob naukowy chca badac wszystko. Jakby nie rozumieli, ze nie tylko nauka jest sposobem na dotarcie do poznania prawdy i swiata. Nie mozna drogą logicznego rozumowania, ani potwierdzic istnienia Boga, ani zaprzeczyc istnienia. Nauka, logika nie przeczy mozliwosci istnienia. Niektorzy jednak widza sprzecznosci, ktore sami tworza. Od lat z takimi osobami rozmawiam. Sam studiowalem filozofie i logike bedac ateista. Teraz wierze, dzieki wlasnie logice i wlasnie wrodzonej wierze (mimo, ze nie ujawnionej na pocatku, gdyz moi rodzice byli i sa ateistami). Logika wskazala mi, ze wszystko jest mozliwe, a wiara ukazała miłość do Boga. W końcu skądś się bierze uczucie wiary, wiara w Boga. Zauszmy, że przyczyna jest w umyśle ludzkim (jak twierdzą ateiści), to w końcu z jakiegoś powodu ona istnieje. Myślę, że Bóg stworzył Nas tak, abyśmy wierzyli, a Ci którzy chcą jeszcze iść drogą poznania naukowego posługiwali się logiką, która stoi wyżej od samej nauki. Logika i nauka mówi to samo co wiara: "Wszystko jest możliwe" tylko myśmy przywykli do tego co wiemy i trudno jest nam się pogodzić, że jest coś więcej, jak dusza, Bóg.

Pozdrawiam

Pn lut 13, 2006 18:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]