|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 

Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Kapral135 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Podobno ludzie są tylko narzędziami w rękach Boga, a więc można wysnuć tezę, że Bóg chciał śmierci Jezusa, gdyby nie chciał to mógłby to wszystko inaczej rozegrać w końcu może wszystko i jest nieskończonym kreatorem. 

|  
			| So paź 12, 2019 12:01 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Kapral135 napisał(a): Podobno ludzie są tylko narzędziami w rękach Boga, a więc można wysnuć tezę, że Bóg chciał śmierci Jezusa, gdyby nie chciał to mógłby to wszystko inaczej rozegrać w końcu może wszystko i jest nieskończonym kreatorem.A to Jezus nie jest Bogiem?_________________
 Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.

|  
			| So paź 12, 2019 14:30 | 

|  
		|  |  
			| Kapral135 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Oczywiście, że jest, z tym ,że Bóg Ojciec a Bóg Syn to dwie różne osoby, są tacy samy w istocie boskości natomiast różni co do osoby. Jeden Bóg w trzech osobach to Trójca Święta. 

|  
			| So paź 12, 2019 14:39 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Kapral135 napisał(a): Oczywiście, że jest, z tym ,że Bóg Ojciec a Bóg Syn to dwie różne osoby, są tacy samy w istocie boskości natomiast różni co do osoby. Jeden Bóg w trzech osobach to Trójca Święta.Napisałeś że Bóg chciał śmierci Jezusa, i to trochę zabrzmiało jakby Jezus nie był Bogiem, i skoro jednak mówisz że Jezus to Bóg, więc chyba powinien być wszechwiedzący? a w Biblii pisze że Jezus pewnych rzeczy nie wie._________________
 Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.

|  
			| So paź 12, 2019 18:30 | 

|  
		|  |  
			| IśćzaJezusem 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Jezus dobrowolnie zgodził się przyjść na ziemię i pójść na krzyż... 

|  
			| So paź 12, 2019 20:05 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Inny_punkt_widzenia 
   |   Re: Czy Boża sprawiedliwość wymagała śmierci Jezusa?Apostoł Paweł i inni pisali już o tym 2000 lat temu, dlaczego Jezus umarł  na krzyżu. Szukaj odpowiedzi w Biblii. 

|  
			| N maja 10, 2020 17:49 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach