|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
regulamin semnarium duchownego
Autor |
Wiadomość |
ankola
|
 regulamin semnarium duchownego
Witam. Czy ktos moze przytoczyc przykładowa treśc jakiegos regulaminu seminarium duchownego? czy sa tam jakies punkty trudne do spełnienia. Np. zakaz posiadania komórek, wyjśc wolnych itp.  ?
_________________ ankola
|
N kwi 01, 2007 10:09 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Ankola, jeśli Cię jakieś seminarium konkretnie interesuje to tam napisz i poproś o wyciąg z regulaminu, powinni takowy bez problemu udostępnić.
Nie wiem czy nie posiadanie komórki jest "punktem trudnym do spełnienia". Bo albo się takową posiada, albo nie. W seminarium pelplińskim takowy zakaz obowiązuje (chyba) aż do święceń diakonatu (ewentualnie od roku wcześniej), podobnie jak korzystanie z internetu w pokoju. W gdańskim kiedyś mi się obiło o uszy, że te przepisy miały się zmienić, więc nie wiem jak jest w tej chwili. W regulaminie znajdziesz punkty w stylu: pobudka 5:45, poranne modlitwy 6:15 itp. Więc może po prostu napiszesz co się interesuje i jeśli ktoś będzie w stanie to na nie odpowie.
Pozdrawiam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
N kwi 01, 2007 18:58 |
|
 |
ankola
|
No w sumie racja tak zrobie. Chcialem tylko ogólnie rozeznac jak to wyglada... Dzieki za pomoc 
_________________ ankola
|
N kwi 01, 2007 19:04 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|