Autor |
Wiadomość |
dear life
|
Myślę, że Bóg nas wszystkich powołuje do miłości do bliźniego. No i każdego z osobna powołuje albo do małżeństwa, albo do kapłaństwa/zakonu, lub do samotności. To jest jego Boży plan i zamiar, On wybrał dla nas to co najlepsze :) Obecnie jestem osobą, która rozpoznaje drogę zakonną :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie !!!
|
Cz maja 29, 2008 20:12 |
|
|
|
 |
thali
|
Bog każdego powołuje do bycia z Nim:) do szczęścia...całe życie to odkrywanie tej drogi przez...kroczenie za Nim.
do Słuchania
do Czekania
do Życia...
tak poprostu.
Byśmy byli soba z Nim...
byśmy pozwolili Mu działac w sobie
..tak sobie mysle 
_________________ Zupełnie Nie Wiedziałam Co Było Złego / Dopóki Twoja Miłość Tego Nie Nazwała...
|
N cze 01, 2008 19:23 |
|
 |
Masa
|
do autora watku:
człowiek który oddał swoje życie Jezusowi jest powołany tylko do jednej rzeczy:
"Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię" (Mk 16, 15)
Bóg nie powołuje nikogo do zakonu:/
ani do małżeństwa
ani do samotności
Bóg powołuje chrześcijanina - człowieka który narodził się na nowo - do pełnienia Bożej woli. a ta wola jest taka jak napisałem wyżej.
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
So cze 07, 2008 23:23 |
|
|
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Masa napisał(a): do autora watku:
człowiek który oddał swoje życie Jezusowi jest powołany tylko do jednej rzeczy:
"Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię" (Mk 16, 15)
Bóg nie powołuje nikogo do zakonu:/
ani do małżeństwa
ani do samotności
Bóg powołuje chrześcijanina - człowieka który narodził się na nowo - do pełnienia Bożej woli. a ta wola jest taka jak napisałem wyżej. Dziś rano w pewnej radiostacji usłyszałem wywiad z polskim piosenkarzem. Powiedział on bardzo mądre słowa: Cytuj: Mówię do wierzących i niewierzących: początek i koniec został nam dany- wybór drogi należy do nas
Do tych słów dodałbym tylko tyle: trzeba się modlić o dobry wybór drogi i o wytrwanie na niej.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
N cze 08, 2008 8:46 |
|
 |
neonka20
|
Bóg może powoływac do róznych rzeczy np. do zakonu, misji czy małżeństwa. to jest proces i my musimy nierza latami rozeznawać.
|
Wt cze 24, 2008 12:28 |
|
|
|
 |
Jacek89
|
Hmmm...jak już było napisane to każdy powołany jest do świętości, a jaką droge będize musiał obrać to wszystko zależy od planów jakie ma względem nas Bóg. Na pewno jest to droga szczęście i od nas zależy czy uda nam się tą drogę odnaleźć. Ale jedno wiem, że aby być w życiu szczęśliwym trzeba całego siebie ofiarować Jezusowi i patrzeć tylko do pierwszego zakrętu bo i tak całą drogę widzi tylko Pan Bóg:)
|
Wt cze 24, 2008 12:38 |
|
 |
Jacek89
|
A dopełniając...do czego mnie powołuje Pan Bóg?? Jak narazie wiem jedno, że nie powołuje mnie do życia zakonnego:) tak poprostu udało mi się to odczytać przy pomocy kapłanów i kleryków z seminarium Redemptorystów z Krakowa (dziękuje wam za pomoc  ) i łudze się że moim powołaniem jest być strażakiem;P
to moja odpowiedź na temat 
|
Wt cze 24, 2008 12:42 |
|
 |
neonka20
|
zgadzam sie w 100% z tym co napisaliście. ale mozna powołanie zagłuszać i się sprzeciwic propozycji jaka daję nam Bóg.
|
Pt cze 27, 2008 15:56 |
|
 |
zelazecko
|
Każdy powinien szukać odpowiedzi w modlitwie.
Każdy z nas podąża inną ścieżką a czy będzie ona prosta zależy to od jego relacji z Bogiem.
|
Wt paź 14, 2008 12:07 |
|
 |
whistle
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 12:43 Posty: 275 Lokalizacja: Imielin
|
a ja jeszcze nie wiem do czego:)
się okaże.. na razie wiem co mam robić teraz:)
_________________ "ktokolwiek nas spotyka od Niego przychodzi
tak dokładnie zwyczajny że nie wiemy o tym.."
|
Cz paź 16, 2008 19:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan Bóg powołuje nas do wypełniania jego woli ale przede przyjmowania tej woli z radością i miłością a także do miłości w 2 przykazaniach miłości.
|
Pn gru 29, 2008 16:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i oczywiście powołuje nas do świętości doskonałości i miłości
|
Pn gru 29, 2008 21:14 |
|
|