|
|
|
Parę przemyślen na temat kapłaństwa
Autor |
Wiadomość |
krzychu009
|
i też pamiętam zabawy w księdza xD Ale po jakimś czasie to ucichło i trochę się stoczyłem... papierosy, alkohol. Lecz pewnego dnia jakby spadły mi klapki z oczu i zobaczyłem co ja robię. Ponownie zacząłem żarliwie się modlić. Można powiedzieć dojrzałem:)
Ja miałem tak samo zaczęło się w podstawówce jak zostałem ministrantem a potem lektorem... dalej myślę żeby zostać w przyszłości Księdzem... jak Bóg zechce to za dwa lata w październiku zacznę formacje w WSD w Tarnowie... ale wracam do tematu... jak byłem w gimnazjum a teraz w szkole średniej to zabrałem się za papierosy i za alkohol... podczas tegorocznych rekolekcji wielkopostnych odezwał się we mnie głos ..."dlaczego to robisz??? przecież to jest złe!!!" i od tej pory skończyłem z papierosami alkohol jest tylko przy okazji i to nie dużo... Modlę się codziennie i codziennie chodzę na Mszę Św. ...
Po prostu Bóg mnie wezwał, tak myślę ...
Życzę wszystkim rozpoznania powołania....
Z Panem Bogiem <+>
_________________ krzychu
|
Pn maja 18, 2009 19:08 |
|
|
|
|
|