Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna strona
 Jestem homoseksualistą. 
Autor Wiadomość

Post Re: Jestem homoseksualistą.
Mike29. Wiem ze są księża, którzy nieoficjalnie wspierają gejów. Ale jak na razie żaden katolicki ksiądz nie ośmielił się zrobić czegoś oficjalnego np. udzielić ślubu kościelnego parze homoseksualnej.
Księża prohomo są najwidoczniej bardzo zaszczuci. Boją się zrobić cokolwiek. Szkoda, bo mógłoby się udać.
Katolicki ksiądz udzielający ślubów homoseksualnych byłby dla KK większym problem niż Natanek.
Gdyż na jego msze przyjeżdżałoby tysiące wiernych.

Ostatnio edytowano Wt gru 25, 2012 19:24 przez Vacarius, łącznie edytowano 2 razy

Wt gru 25, 2012 19:16
Vacarius napisał(a):
Mike29. Wiem ze są księża, którzy nieoficjalnie wspierają gejów. Ale jak na razie żaden katolicki ksiądz nie ośmielił się zrobić czegoś oficjalnego np. udzielić ślubu kościelnego parze homoseksualnej.
Księża prohomo są najwidoczniej bardzo zaszczuci. Boją się zrobić cokolwiek.

Kompletnie nie rozumiem wypowiedzi Mike29 ? co to ma być?

Wt gru 25, 2012 19:21

Magdalena_i napisał(a):
Vacarius napisał(a):
Księża prohomo są najwidoczniej bardzo zaszczuci. Boją się zrobić cokolwiek.

Kompletnie nie rozumiem wypowiedzi Mike29 ? co to ma być?

Rewolucja w kościele jest bliska. Tylko potrzeba nam takiego odpowiednika Palikota wśród księży. Kogoś kto się ośmieli krakać inaczej niż wrony.

Wt gru 25, 2012 19:26
O ile go nie zakrakają...

Wt gru 25, 2012 19:37

Vacarius napisał(a):
Rewolucja w kościele jest bliska. Tylko potrzeba nam takiego odpowiednika Palikota wśród księży. Kogoś kto się ośmieli krakać inaczej niż wrony.

W polityce mamy "Palikota" i rewolucji nie ma :( Jest jak jest.
Nie sądze żeby coś mógl zdzialać taki "Palikot" w Kościele. Odrazu byłby wyklęty, ogłoszono rozłam, a jakby był wysoko postawionym Papieżem też by mu łatkę przypięto że chory psychiczne lub cos w tym stylu.
Ale faktem jest że taki mógłby zapoczątkować jakieś przelomowe zmiany. Ale to długo droga.

Wt gru 25, 2012 20:08
Cytuj:
Tylko potrzeba nam takiego odpowiednika Palikota wśród księży. Kogoś kto się ośmieli krakać inaczej niż wrony.

Prośmy Boga, aby taki heretyk nigdy sie nie znalazł.

Wt gru 25, 2012 21:19
humalog napisał(a):
Cytuj:
Tylko potrzeba nam takiego odpowiednika Palikota wśród księży. Kogoś kto się ośmieli krakać inaczej niż wrony.

Prośmy Boga , aby oświecił ludzkie umysły, by przestali linczować innych w imię swoich ludzkich zasad.

Wt gru 25, 2012 21:28
Magdalena_i napisał(a):
humalog napisał(a):
Cytuj:

Prośmy Boga , aby oświecił ludzkie umysły, by przestali linczować innych w imię swoich ludzkich zasad.

No fakt.....trzeba miec wyjatkowo ciemny umysł by marzyc o księdzach-heretykach.
Módlmy sie więc o jasnośc dla ociemniałych umysłów.

Wt gru 25, 2012 22:34

Jezus w swoich czasach też był heretykiem.

Wt gru 25, 2012 22:54
lektorek napisał(a):
No mnie też wiele dziwi, pomimo żem katolik :-(
Że co, jesteś katolikiem?! Ze swoimi poglądami na temat homoseksualizmu jesteś jak policjant który uważa: "E, gwałt właściwie nie jest takim wielkim przestępstwem". Nie wszystkie rzeczy są względne, istnieją takie, które są złe, niezależnie od tego czy komuś się to podoba, czy nie. Ateiści mogą uważać, że stosunek seksualny pomiędzy osobami tej samej płci jest dobry, mają do tego prawo, ale ludzie, którzy podają się za katolików i mający gdzieś zdanie Kościoła katolickiego sieją szczególnie duże zgorszenie.

Śr gru 26, 2012 4:33

Ciekawość mnie zżera, jakie jest uzasadnienie tego poglądu, tj. że stosunki homoseksualne są bezwzględnie złe. Oczywiście, uzasadnienie szersze niż "w Biblii jest napisane" (w Biblii napisane jest wiele różnych dziwnych rzeczy).

Orkiestra!

Śr gru 26, 2012 6:09
@ Lurker

Więzy między partnerami w związku homoseksualnym opierają się na pożądaniu seksualnym oraz na uczuciu, a nie na prawdziwej miłości. Generalnie tacy ludzie są ze sobą ze względu na to, że chcą dostarczyć sobie przyjemności albo nie potrafią zapanować nad swoim popędem, a nie dlatego, że im na siebie zależy. Poza tym seks powinien służyć również prokreacji.

Śr gru 26, 2012 7:14

MIXer napisał(a):
Więzy między partnerami w związku homoseksualnym opierają się na pożądaniu seksualnym oraz na uczuciu, a nie na prawdziwej miłości.

Poproszę zatem o definicję prawdziwej miłości, w odróżnieniu od nieprawdziwej. Stwierdzenie, że osoby homoseksualne są niezdolne (organicznie? chyba tak, skoro nie przewiduje się wyjątków od reguły) do "prawdziwej miłości" nie przestaje mnie zadziwiać mimo upływu lat.

MIXer napisał(a):
Generalnie tacy ludzie są ze sobą ze względu na to, że chcą dostarczyć sobie przyjemności albo nie potrafią zapanować nad swoim popędem, a nie dlatego, że im na sobie zależy.

Generalnie wietrzę tutaj niezłą ściemę opartą na życzeniowym myśleniu w obliczu ignorancji. Niemniej:
1. co jest złego (ale MORALNIE złego) w byciu ze sobą dla przyjemności (obopólnej)?
2. co to znaczy: nie potrafią zapanować nad swoim popędem? dlaczego? bo są homo, więc nie potrafią? gdyby byli hetero, to by z definicji potrafili? a heterycy to niby wszyscy potrafią "zapanować nad swoim popędem"? a jeśli osoby hetero wiążą się ze sobą z powodu tego właśnie to popełniają wykroczenie moralne?

MIXer napisał(a):
Poza tym seks powinien służyć również prokreacji.

Dlaczego?

Orkiestra!

Śr gru 26, 2012 7:26
Lurker napisał(a):
Poproszę zatem o definicję prawdziwej miłości, w odróżnieniu od nieprawdziwej.
Prawdziwa miłość to pragnienie dobra dla siebie i drugiego człowieka. Fałszywa miłość to "bądźmy ze sobą, dopóki jest nam fajnie i przyjemnie".
Lurker napisał(a):
1. co jest złego (ale MORALNIE złego) w byciu ze sobą dla przyjemności (obopólnej)?
Jeżeli ktoś jest z kimś tylko i wyłącznie po to, by czerpać z takiego związku przyjemność, to prędzej czy później będzie traktował swojego kochanka jak przedmiot. Przedmiotowe traktowanie ludzi jest krzywdzące.
Lurker napisał(a):
2. co to znaczy: nie potrafią zapanować nad swoim popędem? dlaczego? bo są homo, więc nie potrafią? gdyby byli hetero, to by z definicji potrafili?
Nie chodzi mi o to, że każdy homoseksualista nie panuje nad nim, tylko o to, że takie osoby, które na siłę "szukają ujścia", pragną odbyć stosunek za wszelką cenę.
Lurker napisał(a):
MIXer napisał(a):
Poza tym seks powinien służyć również prokreacji.

Dlaczego?
Gdyby nikt nie uprawiał seksu dla prokreacji, gatunek ludzki by wymarł.

Śr gru 26, 2012 7:43

MIXer napisał(a):
Prawdziwa miłość to pragnienie dobra dla siebie i drugiego człowieka. Fałszywa miłość to "bądźmy ze sobą, dopóki jest nam fajnie i przyjemnie".

No i w tym momencie leci pytanie do naszego dyżurnego geja, Ducha Niezniszczalnego, czy WSZYSCY homo ZAWSZE bywają ze sobą, dopóki jest im fajnie i przyjemnie, a potem już nie...

W szczególności lesbijki z dziećmi.

MIXer napisał(a):
Jeżeli ktoś jest z kimś tylko i wyłącznie po to, by czerpać z takiego związku przyjemność, to prędzej czy później będzie traktował swojego kochanka jak przedmiot.

Bzdura. Jest na świecie sporo udanych małżeństw, które zaczęły się od przysłowiowego seksu w toalecie.

MIXer napisał(a):
Przedmiotowe traktowanie ludzi jest krzywdzące.

Prawda.

MIXer napisał(a):
Nie chodzi mi o to, że każdy homoseksualista nie panuje nad nim, tylko o to, że takie osoby, które na siłę "szukają ujścia", pragną odbyć stosunek za wszelką cenę.

Teraz to opisujesz przypadki z podręcznika seksuologii, względnie jakiegoś pitavala...

Co to znaczy, że homoseksualista "na siłę" szuka ujścia dla swojego popędu? Zmusza się do odbycia stosunku z osobą tej samej płci?

MIXer napisał(a):
Gdyby nikt nie uprawiał seksu dla prokreacji, gatunek ludzki by wymarł.

Ale jest nas na świecie parę miliardów i gdzieniegdzie już włazimy sobie na głowy...

Cóż to za argument zresztą. W kontekście homoseksualizmu, znaczy (w ogólności dobry). Przecież orientacja seksualna jest niezależna od woli, kto jest zdolny do seksu hetero, będzie płodził, kto jest niezdolny, będzie się bawił jak mu wygodnie, bo żadna siła go nie zmusi... a kto jest w stanie przerzucać się od jednego do drugiego, będzie się przerzucał i jakiegoś potomka po drodze zostawi. Więc właściwie to o co chodzi? Dla przykładu, Serbowie gonią gejów jak mało który naród w Europie. Przeszkodziło to Albańczykom wygrać wojnę w Kosowie "w kołysce"?

Orkiestra!

Śr gru 26, 2012 8:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Następna strona