| 

Jak pielęgnować powołanie? 

| Autor | Wiadomość |  
			| natalusia1311 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?dziękuje za pomoc to pojde do zwykłego LO a później sie wszystko okaże czy bede szła na studia teologiczne czy na coś innego    aa świetny przykład z życia na poczatku też bym sie bała opini znajomych    

|  
			| So lut 27, 2010 14:00 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| nomines 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?Może ja nie tyle bałem się opinii znajomych, co po prostu jakoś nie chciałem się afiszować ze swoją wiarą    wystarczyło mi to, że w moim kościele parafialnym pełniłem funkcję ceremoniarza (nie z nadania ale "w zastępstwie") - poza tym wolałem z Bogiem rozmawiać swoją codziennością bez konieczności latania do kościoła za każdym razem    Ale sama widzisz- nie masz się czego bać    P.S. Jak mam być całkiem szczery, to masz jeszcze trochę czasu    Pan Bóg o tym wie, dlatego daje Ci jeszcze czas na przemyślenie    uwierz mi- to wspaniałe uczucie    i nie martw się na zapas  _________________
 "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach."
 Zenon Ziółkowski

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

|  
			| So lut 27, 2010 14:07 | 

|  
		|  |  
			| natalusia1311 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?wiem ze mam jeszcze czas    ale to normalnie po skonczeniu LO moge iść na studia teologiczne

|  
			| So lut 27, 2010 20:57 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| nomines 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?Po LO możesz iść na wszystko - łącznie z inżynierią materiałową, botaniką, zoologią i matematyką stosowaną    w linkach które Ci podesłałem wyczytasz, że "podczas rekrutacji bierze się pod uwagę wyniki z wszystkich przedmiotów zdawanych na maturze" - czyli: z fizyki, chemii, filozofii, i co tam sobie wybierzesz    Nie ma matury z religii  _________________
 Zenon Ziółkowski

|  
			| N lut 28, 2010 0:54 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Jak pielęgnować powołanie?nomines- jeszcze nie ma- ale kto wie, co będzie za kilka lat?    Nie byłabym też taka pewna, czy ukończenie szkoły katolickiej nie byłoby premiowane dodatkowymi punktami.  A jeśli już zwykle LO, to najlepiej jakiś profil humanistyczny, gdzie można by się zetknąć z łaciną  

|  
			| N lut 28, 2010 9:33 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| natalusia1311 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?aha dziękuje wam bardzo  

|  
			| N lut 28, 2010 12:01 | 

|  
		|  |  
			| kawa 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?Cytuj: Nie byłabym też taka pewna, czy ukończenie szkoły katolickiej nie byłoby premiowane dodatkowymi punktami.Nigdzie w Polsce przy rekrutacji na studia teologiczne nie przyznaje się dodatkowych punktów za ukończenie katolickiego LO.

|  
			| Pn mar 01, 2010 15:53 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jak pielęgnować powołanie?kawa- mówimy o przyszłości... a skąd wiesz, co będzie? 

|  
			| Pn mar 01, 2010 19:50 | 

|  
		|  |  
			| nomines 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?baranek napisał(a): kawa- mówimy o przyszłości... a skąd wiesz, co będzie?To jest kwestia więcej niż 3 lat    jednak pewne przyzwyczajenia uczelni trudno zmienić    poza tym raczej zależy na tym, żeby utrzymać równe szanse dla wszystkich kandydatów - a premiowanie kogoś tylko za to, że chodził do szkoły katolickiej nieco mija się z celem._________________
 Zenon Ziółkowski

|  
			| Wt mar 02, 2010 16:06 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jak pielęgnować powołanie?A ja nie widzę różnicy między tym, a punktami za ukończenie klasy o określonym profilu, lub wyniki na olimpiadzie.  No właśnie - natalusia, jak już będziesz w tym LO, może warto pomyśleć o jakiejś olimpiadzie religijnej?    - Jeśli takie są/będą (ewentualnie filozoficznej- jest na pewno, sama przetestowałam   )

|  
			| Śr mar 03, 2010 0:34 | 

|  
		|  |  
			| natalusia1311 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?oo dobry pomysł  

|  
			| Śr mar 03, 2010 18:38 | 

|  
		|  |  
			| natalusia1311 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?a mam jeszcze jedno pytanie a po technikum tez sa studia ii moge isc tez na studia teologiczne czy musi byc koniecznie liceum 

|  
			| Śr mar 17, 2010 19:13 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jak pielęgnować powołanie?musi być matura  

|  
			| Śr mar 17, 2010 19:25 | 

|  
		|  |  
			| Tararumpum 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?baranek napisał(a): Może nie będę oryginalna, ale najprostszy sposób wydaje mi się tutaj najlepszy: modlitwa.Też mi się tak wydaje     Polecam np. rozważania drogi krzyżowej  o powołaniu. Wiem, że rozeznawanie i trwanie w już rozeznanym powołaniu nie jest łatwe, ale czasem najprostsze rozwiązanie jest najlepsze.

|  
			| Cz mar 18, 2010 10:39 | 

|  
		|  |  
			| nomines 
   |   Re: Jak pielęgnować powołanie?baranek napisał(a): musi być matura  Powołanie powołaniem, ale bez matury nikogo do WSD nie przyjmą bo w końcu to studia wyższe. Podobnie jak wszystko, co z przodu ma "studia..." musi być podparte maturą, która otwiera drzwi do dalszej edukacji._________________
 Zenon Ziółkowski

|  
			| Cz mar 18, 2010 18:22 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach