Cytuj:
Napisałaś, że się dziwisz, że osoby które chcą zachować czystość przed ślubem,a jednak do czegoś dojdzie sięgają po tabletkę po stosunku, co dowodzi, że masz b. małe doświadczenie życiowe
To że nie słyszałam o takim przypadku nie musi oznaczać że mam bardzo małe doświadczenie życiowe, w ogóle rzadko się zdarzają osoby które chcą zachować czystość do ślubu.Po prostu wydawało mi się że osoby wrażliwe na punkcie czystości przedmałżeńskiej nie sięgają akurat po tabletkę "po",wiadomo jak Kościół potępia antykoncepcję, a to juz podchodzi pod antykoncepcję wczesnoporonną.Widocznie jestem jeszcze troche naiwna.
Zdziwiło mnie to zdanie zwłaszcza:
Cytuj:
Całą noc patrzyłam na tą tabletkę i ją nie wzięłam, pomimo, że chłopak twierdził, że to nic takiego.
Po tym zdaniu nie jestem pewna czy chłopak zachowuje czystość z powodów religijnych czy tylko ze względu na dziewczynę, bo jeśli z powodów religijnych to nie powinien chyba tabletki "po" traktować jako "nic takiego".A dziewczynę rozumiem że się wystraszyła.
i
Cytuj:
jednocześnie bardzo krytycznie oceniasz innych.
To że się zdziwiłam sytuacją to od razu oznacza bardzo krytyczne ocenianie? Zresztą napisałam: być może się mylę. Bo pewna swoich racji w 100% nie jestem.
Cytuj:
Z moich obserwacji (mam 4 dzieci, same dziewczyny w wieku od 11 do 19 lat) wynika, że ten sposób myślenia charakterystyczny jest dla dziewcząt w wieku 13-15 lat. Ale jeżeli masz więcej niż 20, to może powinnaś się zgłosić do lekarza. Poważnie.
Z racji że pewnie jesteś ode mnie starszy miałeś wiecej doświadczeń życiowych niż ja ale to nie upoważnia cie do obrażania mnie. Po jednym zdaniu na forum nie daje się takich rad. I kto tu bardzo krytycznie ocenia innych.