|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Re: Boję się, że nie potrafię żałować - ostatnie słowa
Autor |
Wiadomość |
Szymad
|
Bardzo przepraszam za bałagan, ostatnie moje pytanie brzmi, czy attritio jest możliwy i ważny nawet po bierzmowaniu, może pytanie niecodzienne, ale dla mnie bardzo ważne.
|
Śr lis 20, 2013 18:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Re: Boję się, że nie potrafię żałować - ostatnie słowa
Zanim moderacja zamknie i ten watek: przeczytaj historie syna marnotrawnego i zastanow sie, dlaczego on sie nawrocil, czyli wrocil do ojca. Jedynym powodem byl glod i upokorzenie i swiadomosc, ze u jego ojca najemnicy maja lepiej niz on.
Chodzi przede wszystkim o to, zebysmy my sami sie przyznali, ze cos w zyciu zle zrobilismy. To, czy odczuwamy zal, bo rozumiemy zlo, ktore wyrzadzilismy, czy zal ze wzgledu na Jezusa samego, to inna kwestia. W opowiesci o synu marnotrawnym slowa nie ma, ze synowi bylo zal ojca. Moze zrozumial to po drodze, a moze ... dopiero w domu?
|
Śr lis 20, 2013 18:38 |
|
 |
jumik
|
Szymad napisał(a): Bardzo przepraszam za bałagan, ostatnie moje pytanie brzmi, czy attritio jest możliwy i ważny nawet po bierzmowaniu, może pytanie niecodzienne, ale dla mnie bardzo ważne. Zawsze można żałować za grzechy - niezależnie czy są emocje czy nie. Bóg jest naprawdę miłosierny i Cię kocha! Proszę o nietworzenie następnych takich wątków - dla Twojego dobra. Skorzystaj z polecanych Ci materiałów i odnośników a przede wszystkim podejdź do sprawy nerwicy, o której pisałeś (stały spowiednik, który będzie o tym wiedział, terapeuta, itd). Pytanie o takei sprawy przy nerwicy na forum nie służy rozwiązaniu problemu ani rzeczywistemu uspokojeniu sumienia, tylko nakręca. moderator jumik
_________________ Piotr Milewski
|
Śr lis 20, 2013 19:00 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|