|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Patryk543
|
Skrupuły po spowiedzi
Witam czy jeśli pewien grzech popelnilem kilka miesięcy temu i nie wiem czy go wyznalem ( Czuje ze tak ale cos mi podpowiada ze go nie wyznalem) to czy warto do niego wracać i go wyznać ? Bo w końcu jest Formula więcej grzechów nie pamiętam. Ogólnie to często mam problem ze skrupułami .
|
Pt sie 25, 2017 17:38 |
|
|
|
|
Soul33
Moderator
|
Re: Skrupuły po spowiedzi
Skoro jest ta formuła, to znaczy, że nic więcej nie trzeba robić. Odpuszczone zostało już wszystko, więc nie trzeba wyznawać zapomnianych grzechów.
Nie ma powodu wątpić w nieskończone miłosierdzie Boże.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt sie 25, 2017 18:10 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Soul, wszystko zależy od "wagi" grzechu. Jeśli zapomniało się wyznać grzech ciężki, to trzeba o tym powiedzieć przy kolejnej spowiedzi. Do zapomnianych grzechów lekkich wracać nie trzeba.
|
So lut 10, 2018 19:13 |
|
|
|
|
Soul33
Moderator
|
Masz rację. A w razie wątpliwości zawsze najlepiej pytać księdza w konfesjonale.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lut 10, 2018 19:56 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|