"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
|
Śr sty 21, 2015 22:37 |
|
|
|
 |
sonniger
|
Cytuj: A prawda jest tak, że Bóg nie robi różnicy w kwestii rytu, wystroju, języka...to tylko ludzie chcąc siebie dowartościować klasyfikują "wartość" Eucharystii. Tak może twierdzić tylko osoba mająca bezpośrednie łącze z Bogiem lub prywatne wizje. Oba przypadki są podejrzane  Cytuj: "Tyłem do Boga"....to Bóg w trakcie przeistoczenia uosobiony jest w chlebie i winie czy w tabernakulum? W tabernakulum znajduje się i przed konsekracją...a więc "tyłem". Cytuj: Czy Jezus w Wieczerniku ustanawiał Najświętszy Sakrament odwrócony tyłem do apostołów? Wieczernik to było preludium. Prawdziwa Ofiara dokonała się na Golgocie, a tam wszyscy wraz z Matką i Apostołem Janem stali przodem do Boga. "Gdy Mszę św. odprawiasz albo jej słuchasz, ofiara ta dla ciebie tak wielką, nową i radosną być powinna, jak gdyby Chrystus teraz wisząc na krzyżu cierpiał i umierał dla zbawienia ludzi" - Tomasz a Kempis Samą wieczerzę to wspominają protestanci symulując Mszę św.
|
Cz sty 22, 2015 22:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sonniger napisał(a): Cytuj: A prawda jest tak, że Bóg nie robi różnicy w kwestii rytu, wystroju, języka...to tylko ludzie chcąc siebie dowartościować klasyfikują "wartość" Eucharystii. Tak może twierdzić tylko osoba mająca bezpośrednie łącze z Bogiem lub prywatne wizje. Oba przypadki są podejrzane  Gdyby Bóg był ograniczony rytem, wystrojem to wszystkie msze odprawiane w obozach koncentracyjnych, na Syberii byłyby pustym obrzędem. Cytuj: W tabernakulum znajduje się i przed konsekracją...a więc "tyłem". Czyli Bóg przebywa jedynie w miejscach ograniczonych Mu przez człowieka? Cytuj: Wieczernik to było preludium. Prawdziwa Ofiara dokonała się na Golgocie, a tam wszyscy wraz z Matką i Apostołem Janem stali przodem do Boga.
"Gdy Mszę św. odprawiasz albo jej słuchasz, ofiara ta dla ciebie tak wielką, nową i radosną być powinna, jak gdyby Chrystus teraz wisząc na krzyżu cierpiał i umierał dla zbawienia ludzi" - Tomasz a Kempis
Samą wieczerzę to wspominają protestanci symulując Mszę św. Eucharystię Jezus ustanowił w Wieczerniku.... Bierzcie i jedzcie... a nie na Golgocie Boże mój Boże mój czemuś mnie opuścił....Na marginesie - czy ktokolwiek wie jaka pozycję pod krzyżem zajmowała Matka i Jan? Ewangelista pisze a obok krzyża stały Matka Jego....
|
Pt sty 23, 2015 9:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pierwszą mszę odprawił Chrystus w Wieczerniku http://msza.net/i/om05_2.html
|
Pt sty 23, 2015 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nastepna po zmartwychwstaniu w drodze do i w Emmaus
|
Pt sty 23, 2015 10:23 |
|
|
|
 |
magda68
|
Może napiszecie coś budującego naszej siostrze w wierze. Link do tematu tu: viewtopic.php?f=31&t=36679 Może trzeba też otoczyć modlitwą tę rodzinę.
|
So sty 24, 2015 15:18 |
|
 |
beti2503
|
Dzięki Magdo, że dałaś linka, już do niej napisałam 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
N sty 25, 2015 10:20 |
|
 |
sonniger
|
Niepierwszy juz raz proponuję czytac to co się wkleja i to całościowo, a nie fragmentarycznie i po łebkach......Nie będzie sie później pisało głupot. Dyskusja skończona...bo najwyraźniej nie dociera
|
Pn sty 26, 2015 22:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sonniger napisał(a): Niepierwszy juz raz proponuję czytac to co się wkleja i to całościowo, a nie fragmentarycznie i po łebkach......Nie będzie sie później pisało głupot. Dyskusja skończona...bo najwyraźniej nie dociera Msza święta jest równocześnie i nierozdzielnie pamiątką ofiarną, w której przedłuża się ofiara Krzyża i święta ucztą Komunii w Ciele i Krwi Pana KKK 1382.
|
Wt sty 27, 2015 8:59 |
|
 |
Dariusz-555
|
nudno tu ostatnio więc moje ciekawe spostrzeżenia " z kraju i ze świata " . pierwsze czyli z kraju , pewien obywatel , legitymujący się nazwiskiem "Anna Grodzka" chce kandydować na prezydenta ustanawiając "Piątą Rzeczpospolitą" ( lepiej w kraju nie będzie , ale weselej z całą pewnością ) .
drugie czyli ze świata - tak zwana Unia Europejska wydała zakaz podnoszenia minimalnych pensji w krajach członkowskich . Rzeczpospolita wywiązuje się z tego znakomicie ale Kanclerka A. podniosła pensje minimalne łamiąc brukselską dyrektywę - do poziomu 8,5 tak zwanego Ojro za godzine . po prostu twierdzi "unia unią , ale w moim kraju ja rządze" . dobrze zrobiła ?
Alleluja i do przodu -
|
Cz sty 29, 2015 16:57 |
|
 |
magda68
|
Arabowie mówią na euro "ojro" Czy kancelierka Anielica dobrze zrobiła? Dla Ciebie Darek robi to różnicę, dla nas pozostających w Polsce (dołączyłam do klubu Polaków, chcących pracować w ojczyźnie, a jaki będzie tego efekt zobaczymy) nie za bardzo. Nasz rząd i tak se zrobi jak se będzie chciał. Anna Grodzka. Któż to taki?  nie wydaje mi się, aby kobieta Anna Grodzka rzeczywiście istniała. Cóś słyszałam o niejakim Krzysztofie nazwiska nie pamiętam.
|
Cz sty 29, 2015 22:54 |
|
 |
Dariusz-555
|
A. G. to taki pan poseł lubiący ubierać się w sukienki i biustonosze . reprezentuje tak zwany polski parlament . Magdo , ja tęsknie za Ojczyzną . w kwietniu będę w moich ukochanych Oborach ( Sanktuarium Matki Bożej Bolesnej ) na czuwaniu modlitewnym . już odliczam dni . 2 lata tam nie byłem .
do 100 lecia Fatimy - 834 dni , 17 godzin , 58 minut , i 24 sekundy .
|
Cz sty 29, 2015 23:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Anna Grodzka. Któż to taki?  nie wydaje mi się, aby kobieta Anna Grodzka rzeczywiście istniała. Cóś słyszałam o niejakim Krzysztofie nazwiska nie pamiętam. Kościół nie odrzuca transseksualistów, nawet po zmianie płci http://www.franciszkanska3.pl/Papiez-pr ... na,a,26808
|
Pt sty 30, 2015 9:31 |
|
 |
brunero
|
Alus napisał(a): Cytuj: Anna Grodzka. Któż to taki?  nie wydaje mi się, aby kobieta Anna Grodzka rzeczywiście istniała. Cóś słyszałam o niejakim Krzysztofie nazwiska nie pamiętam. Kościół nie odrzuca transseksualistów, nawet po zmianie płci http://www.franciszkanska3.pl/Papiez-pr ... na,a,26808Bęgowski Kościół nie odrzuca, ale też też nie zachęca do życia w kłamstwie. Trans, nie trans nie może to być pretekstem do zacierania śladów niechlubnej przeszłości w służbach PRL i przykrywania różnych dwuznacznych interesów*. * chodzi o biznes rzecz jasna, nie inne skojarzenia.
_________________ laudare benedicere praedicare
|
Pt sty 30, 2015 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nic nie wiem o biznesach Grodzkiej. Ale chyba prawo tak nie działa, że zmiana płci skutkuje zatarciem przestępstwa.
|
Pt sty 30, 2015 10:01 |
|
|
|