"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Cytuj: do Alicji , tłumaczyłem OSIEM razy ( teraz dziewiąty ) . inne kraje ( np. Japonia , USA ) też mają długi ale ich gospodarki są silne , potężne i własne . Rzeczpospolita nie jest w stanie generować zysków z gospodarki na tyle by zabezpieczać obsługę długu . jeśli nadal nie rozumiesz to już nie moja wina . Własne.....4% bogatych ludzi świata jest właścicielami 90% wszelkich dóbr na ziemi......tak aktualnie wygląda realna własność.
|
Pt maja 15, 2015 8:53 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
tyle że powyższa wypowiedź nie ma związku z tym co Aluś cytuje .
odnośnie rzekomych wycieczek Niemców w celu leczenia w Polsce . już dawno nieaktualne ( kiedyś owszem ) . przerabiałem to w ubiegłym roku na własnej skórze , a raczej na zębach . Polski dentysta wziął porównywalną cene niemieckiego . czas by nasza ulubiona Aluś odświeżała wiedze o aktualnej sytuacji w Europie .
|
Pt maja 15, 2015 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drogi Dariuszu-555 ja tu jestem na misjach Meza i rodziny do Polski nie przeflancuje, ale za to nie traktuje mojego pobytu tu jako kary Boskiej i nie zyje od wizyty Polsce do wizyty, reszte czasu spedzajac obrazona na caly swiat, ze nie dane mi bylo zyc w Polsce. Kiedy czytuje te rozne wyrzekania na emigracje z Polski, ciagle mam przed oczami obraz pierwszej wspolnoty jerozolimskiej Cytuj: Wybuchło wówczas wielkie prześladowanie w Kościele jerozolimskim. Wszyscy, z wyjątkiem Apostołów, rozproszyli się po okolicach Judei i Samarii. (...) Ci, którzy się rozproszyli, głosili w drodze słowo. Filip1 przybył do miasta Samarii i głosił im Chrystusa. Dz 8,1b;4-5 Dzis nie ma przesladowan (jeszcze) w Europie, ale tamci chrzescijanie nie opuszczali Jerozolimy dobrowolnie. Pan Bog i z tego wyprowadzil dobro dla innych ludzi. Dzisiejsza emigracja moze byc taka szansa. No, ale jak ktos nie zastanawia sie, dlaczego Pan Bog postawil go w takim miejscu i dal mu mozliwosc pracy i zycia gdzies poza Polska, tylko traktuje to jako kare i nieszczescie, bo on by chcial cos innego, to i pozytku z tego nie bedzie. ani dla niego, ani dla ludzi, do ktorych Pan Bog chcial go poslac.
|
Pt maja 15, 2015 10:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: odnośnie rzekomych wycieczek Niemców w celu leczenia w Polsce . już dawno nieaktualne ( kiedyś owszem ) . przerabiałem to w ubiegłym roku na własnej skórze , a raczej na zębach . Polski dentysta wziął porównywalną cene niemieckiego . czas by nasza ulubiona Aluś odświeżała wiedze o aktualnej sytuacji w Europie . Biedny...musiał wyłożyć kasę na zęby.....zaiste poważny powód do rozgoryczenia.... w każdej sytuacji utyskujcie, użalajcie, ubolewajcie......
|
Pt maja 15, 2015 11:05 |
|
 |
Dariusz-555
|
niemiecki dentysta gdy zobaczył założony mostek w PL odparł natychmiast - " wahnsinn " ( obłęd ) . problem w tym że najlepsi polscy lekarze już są w Great Britain , a w PL zostały ochłapy ( jak ten , który oceniał moje zdrowie po wypadku rok temu ) . poza kilkoma wyjątkami np. prof. Marek Harat z Bydgoszczy ( neurochirurg ) - ścisła światowa czołówka .
Kael , ależ ja nie traktuje pobytu w bella Germania jako kary , wręcz przeciwnie , jako nagrodę .
|
Pt maja 15, 2015 11:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): niemiecki dentysta gdy zobaczył założony mostek w PL odparł natychmiast - " wahnsinn " ( obłęd ) . problem w tym że najlepsi polscy lekarze już są w Great Britain , a w PL zostały ochłapy ( jak ten , który oceniał moje zdrowie po wypadku rok temu ) . poza kilkoma wyjątkami np. prof. Marek Harat z Bydgoszczy ( neurochirurg ) - ścisła światowa czołówka .
Kael , ależ ja nie traktuje pobytu w bella Germania jako kary , wręcz przeciwnie , jako nagrodę . Nagroda za wieczne lamenty, obrażanie kolejnych ludzi w Polsce - chyba już wszystkich mianowałeś nieudacznikami, partaczami, głupkami......tak w ramach miłości braterskiej. Ale jeśli jest ci to potrzebna dla zdrowia psychicznego lamentuj, szkaluj do woli.....
|
Pt maja 15, 2015 11:58 |
|
 |
Dariusz-555
|
moje tak zwane lamenty nie odbiegają od średniej krajowej .
|
Pt maja 15, 2015 12:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): moje tak zwane lamenty nie odbiegają od średniej krajowej . Tak sobie tłumacz....40-ścioro jest nas w grupie różańcowej, a 95% labidzenia jest twojego autorstwa....niezła średnia 
|
Pt maja 15, 2015 12:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Dariusz-555, jako nagrode? Nie smiem spytac za co....
A jako zadanie, badz wrecz wyzwanie (dla chrzescijanina)? Czy po prostu spoczales na laurach i uwazasz, ze wszystko jest ok?
|
Pt maja 15, 2015 16:28 |
|
 |
Dariusz-555
|
do Alicji , wiadomość z ostatnich dni . Połczyn Zdrój , tak zwani lekarze w tamtejszym szpitalu pomyłkowo uśmiercili dwóch pacjentów . standard , czy jeszcze nie ?
miłego weekendu wszystkim .
|
Pt maja 15, 2015 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W Niemczech pielegniarz usmiercil prawdopodobnie do okolo 200 pacjentow. Co ty tu jeszcze robisz?
|
Pt maja 15, 2015 21:30 |
|
 |
Dariusz-555
|
co ja tu robie ? jestem z takich samych powodów jak Ty czyli - $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $
|
Pt maja 15, 2015 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozczaruje ciebie: nie jestes z takich samych powodow jak ja. I raczej nigdy nie bedziesz...
W Polsce nic ci sie nie podoba poza kosciolami, w Niemczech jest to samo a podoba ci sie wszystko poza....kosciolami.
|
Pt maja 15, 2015 21:54 |
|
 |
Dariusz-555
|
rozczaruje ciebie , w moim miasteczku w dni powszednie kościelny tylko mnie widzi w kościele . kilka razy w roku jade do Wallduern , miejsca Cudu Eucharystycznego lub do Bronnbach - potężny klasztor i kościół zarazem .
w Polsce oprócz kościołów uwielbiam pierniki toruńskie , kiełbasy pewnej firmy , oraz mistrzowskie pączki w Oborach . ponadto cudowną Doline Charlotty . jest to pomiędzy Słupskiem a Ustką . no i wszem i wobec wychwalam najatrakcyjniejszy stadion żużlowy na świecie w moim Toruniu .
|
Pt maja 15, 2015 22:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): rozczaruje ciebie , w moim miasteczku w dni powszednie kościelny tylko mnie widzi w kościele . kilka razy w roku jade do Wallduern , miejsca Cudu Eucharystycznego lub do Bronnbach - potężny klasztor i kościół zarazem .
w Polsce oprócz kościołów uwielbiam pierniki toruńskie , kiełbasy pewnej firmy , oraz mistrzowskie pączki w Oborach . ponadto cudowną Doline Charlotty . jest to pomiędzy Słupskiem a Ustką . no i wszem i wobec wychwalam najatrakcyjniejszy stadion żużlowy na świecie w moim Toruniu . Tylko masz problem z polubieniem ludzi....bardzo ewangeliczne 
|
So maja 16, 2015 7:30 |
|
|
|