Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 1:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość

Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Poszukująca - Tobie mogę wybaczyć całą mase błędów ortograficznych ( np. powyższy post ) ale byłemu prezydentowi " bulu i nadzieji " to nie przystoi . dziękujemy mu za instrukcje obsługi krzesła , za czekoladowego orła , za stwierdzenie że prawda o katastrofie smoleńskiej jest " oczywista do bólu " , i za jego pogląd że nauki JP2 to średniowiecze . dlatego naród odstawił go na polityczny śmietnik .
a czy wiesz po czyjej stronie walczył dziadek Bronka w wojnie polsko bolszewickiej ?

Pn maja 25, 2015 8:59

Dariuszu, bledy nie tyle ortograficzne, co literowki wynikaja z tego, ze pisze na ekranie dotykowym i sie spiesze, bo nigdy nie wiem ile mam czasu, czy sie nie obudzi dziecko itd, wiec juz ich nie poprawiam. Po pierwsze, czy o czlowieku swiadczy czym zajmowal sie jego dziadek, czy on sam o sobie swiadczy? Po drugie, owszem Komorowski mial pare wpadek i nie jest to tez prezydent moich marzen, ale zdecydowanie lepszy niz sterowany przez Kaczynskiego Duda. Kaczynski jest kierowany nienawiscia do wszystkich, ktorzy maja inne poglady na np katastrofe smolenska, na kosciol itd. Nie toleruje innych pogladow niz swoje. Z tego co Komorowski mowil, to nie uwaazal nauk JP2 za sredniowiecze, tylko karanie lekarzy bioracych udzial przy invitro 2 latami wiezienia. A mnie tam czekoladowy orzel nie razi, tomchyba nie w tym tkwi patriotyzm, zeby klekac przed zlotym orlem, ale by byc uczciwym obywatelem. A ci, ktorzy najwiecej klekaja przed orlem, flaga itp symbolami to pierwsi chetni do tego, zeby wyludzic cos od panstwa, a to lewa zapomoge, a to oszukac przy podatkach, ato zwiac za kasa do innego kraju i stamtad sie madrzyc. Dla mnie emigranci to w ogole nie powinni miec prawa wyborczego, jak ktos wyjechal to dlaczego ma decydowac kto ma rzadzic w kraju w ktorym mieszkam?

Pn maja 25, 2015 9:13

skoro Ci źle to skorzystaj z "porady" pana Bronka czyli weź kredyt i znajdź sobie dobrze płatną prace . dobrze poradził ? no , to było jego przesłanie dla młodych .
kilka lat temu mówili - " raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy " , pomylili się . nie pomogło mu nawet korzystanie z usług suflerki Jowity . ledwo przegrał a już nawołuje naród do " pospolitego ruszenia " .

a polski Orzeł nie jest ( jak twierdzisz ) złoty , lecz biały , na czerwonym tle . to dla przypomnienia .

Pn maja 25, 2015 10:04

No wlasnie ja jakos nie narzekam, tylko wzielam sprawy w swoje rece i zyje. I jak chcesz wiedziec Dariuszu, to mam kredyt i mam prace srednio platna, ale daje rade i jestem zadowolona z tego co mam. Teraz nie trzeba czekac latami na przydzial mieszkania, np moi rodzice czekali i czekali i doczekali sie tylko dwupokojowego, bo wg owczesnych lat moja mama majac 30 lat byla juz za stara na drugie dziecko, wiec nie nalezalo sie jej wieksze. Teraz mozesz sobie wbrac jakie chcesz, nie musze mieszkac w apartamentowcu, nie musze mieszkac w centrum warszawy itd, kupuje to na co mnie stac.

Pn maja 25, 2015 10:23

kilkanaście dni temu Duda był w moim Toruniu . piękne powitanie i ugoszczenie . wkrótce po nim Bronek .
ledwo wysiadł z samochodu a już dostał takie powitanie od torunian że szybko spylał by schować się w bramie ratusza . brawo ziomale ! szkoda że mnie tam nie było . na TRWAM jednak pokazali to wydarzenie .
viva Ojciec Dyrektor !

Pn maja 25, 2015 10:43
No wlasnie: kultura "ziomali".
Naprawde taka Polska by ci sie podobala?

Poszukujaca ma racracje: powinienes wrocic do Ojczyzny i pomoc ja (od)budowac.

Albo moze nie. Szkoda takich porzadnych ludzi jak poszukujaca czy Alus. One na pewno za chamstwem dodatkowych ziomali nie tesknia.

Pn maja 25, 2015 11:51

a czy widziałaś to toruńskie wydarzenie w TV ? nikt Bronka w Toruniu nawet nie dotknął a on wołał " ratunku chcą mnie bić " . niech się cieszy że nie skończył kariery jak Nicolae Causescu . teraz pan Bronek powinien znaleźć sobie prace , wziąć kredyt , najlepiej we Frankach i zacząć uczciwe życie .
a Ty Kael dlaczego nie wrócisz do Ojczyzny ? wygodnie Ci na szwajcarskich misjach w cieplarnianych warunkach ?

Pn maja 25, 2015 12:29
Bronisław Komorowski będzie miał pensję ponad 9 tys (3/4 zasadniczego wynagrodzenia urzędującego prezydenta).
Na pewno szybko napłyną propozycje wykładów, odczytów, czy wręcz posady. Np. Wałęsa potrafi wziąć do portfela nawet 100 tys za odczyt, a Kwaśniewski ma pensję ponad 50 tys miesięcznie.
Ponadto będzie dostawał 12 tys na prowadzenie biura.
Cytuj:
...nikt Bronka w Toruniu nawet nie dotknął ..
Gdyby ktoś dotknął, to przesiedziałby w więzieniu 3 do 5 lat.

Pn maja 25, 2015 12:55
Juz ci pisalam: jestem tu na misjach ;-) i rodziny dla twojej fanaberii nie zostawie. Gdyby to tylko ode mnie zalezalo, to bym w ogole z Polski na stale nie wyjechala.
A poza tym, owszem, wygodni mi tu. Ludzie sa zyczliwi, takze dla cudzoziemcow, nikogo obelgami publicznie nie obrzucaja, uciekinierow przyjmuja i pomagaja jak moga. Nie to co w katolickiej Polsce.

I to nie ja wierze w cud gospodarczy cudzymi rekami prezydenta Dudy i Jaroslawa-Polske-zbaw. W te farmazony to ty wierzysz, wiec wracaj ich wspierac.

Pn maja 25, 2015 13:02

oto przykład " irlandzkiego cudu gospodarczego " Bronka i jego kolesi . gazeta FAKT z 17.02.2015 . http://de.swoopshare.com/file/44502e5f0 ... t.jpg.html
polecam ten artykuł " co poniektórym " .

Pn maja 25, 2015 13:54
poszukujaca81 Gratuluję malucha :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Pn maja 25, 2015 18:15

dziś na Jasnej Górze było błogosławieństwo biskupa Wacława po łacinie .
modlitwa -
święci Aniołowie , których Bóg zesłał dla naszego narodu , byście byli mu ochroną i strzegli go , błagamy Was o wspomożenie . obdarzcie mądrością naszych przywódców by prowadzili naród po właściwych drogach . strzeżcie polski lud przed zagrożeniami ducha i ciała . wspomóżcie nas w dążeniu do wzajemnej służby i budowania cywilizacji opartej na prawdzie i miłości , w której Bóg króluje nad wszystkim , Amen .

Pn maja 25, 2015 20:28
poszukujaca81 napisał(a):
Po 10 latach mam kikka razy wiecej, ale od czegos trzeba bylomzaczac, a nie siedziec z zalozonymi rekamimi biadolic.

:roll: Ja nie mieszkam w większym mieście więc zarobki są niższe. A poza tym to nie pracujesz tylko siedzisz pewnie na macierzyńskim więc się nieźle żyje :D P. S. Co do błędów - albo się je robi albo nie, pośpiech nie ma nic z tym do rzeczy ;)

Pn maja 25, 2015 21:17
Poza tym ciekawa rzecz- katolickie forum, ludzie podający się, że są wierzący, histeryzują, że nowy prezydent jest katolikiem :shock: Konserwatywnym to prawda, ale katolikiem.

Pn maja 25, 2015 21:27

Precz z modernistycznymi katolikami :)
Problem w tym, że Duda ma tyle z konserwatywnego katolika co kura z jastrzębia. :)

Pn maja 25, 2015 21:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 130  Następna strona