"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
beti2503
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Kael nie odpowiedziałaś na moje pytanie..
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Cz maja 28, 2015 21:02 |
|
|
|
 |
magda68
|
Kael przestań bredzić w końcu i jadem rzucać na RM. Nie chcesz, nie musisz ani słuchać, ani finansować, ani nic robić dla Radia, ale zamilcz przynajmniej z szacunku wobec rzesz ludzi, szczególnie starszych, dla których to Radio jest wsparciem. To ciągłe Twoje utyskiwanie już się i nudne staje i w sumie daje do myślenia, że może faktycznie jesteś trollem opłacanym przez np rząd, po to żeby neutralizować złe opinie o nim. Sorry za mój cięty jęzor, ale nieraz trzeba walnąć obuchem żeby ktoś zaczaił.
|
Cz maja 28, 2015 21:10 |
|
 |
Dariusz-555
|
psy szczekają , a karawana Ojca Dyrektora jedzie dalej . Alleluja i do przodu .
|
Cz maja 28, 2015 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Beti może i nic wielkiego ale ja sama studiowałam i pracowałam 7 dni w tygodniu więc wiem, że nie jest łatwo  Czy jest przymus słuchania RM? Nie, więc w czym problem  Kaelu? Kalea??
|
Cz maja 28, 2015 22:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marysia jest jak obrazek. Delikatne życie naszkicowane węglowym ołówkiem. Bóg "rysownik" zamyślił się nadając sercu kształt. Źle poprowadzona ręka nie dokończyła i podarowała tylko połowę serduszka. Los białą gumką wymazał część obrazka. Tą, na której widniały Marysiowe rączki. I chociaż rysunek opowiada smutną historię, to patrząc na niego uśmiechnij się. Ona tego potrzebuje. Potrzebuje Ciebie. Twojej wiary w to, że walka ma sens i pomocy. Ona wie, że Twoja ręka może pomóc dorysować drugą połowę serca. Tą niezbędną do życia. https://www.siepomaga.pl/marysia
|
Pt maja 29, 2015 0:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@beti chodzi ci o to pytanie na ktore odpowiedzial Koziol? Przypadkiem (  ) sie z jego odpowiedzia zgadzam. W koncu napisalam podobnie. Kael napisał(a): Ale zawsze mozna jeden cytat pozytywny znalezc i wszystkie bledy nim zaslonic. A inaczej: Pan Jezus pochwalil Piotra i nadal mu nowe imie, kiedy ten powiedzial, ze Pan Jezus jest Mesjaszem, a zaraz potem za niezrozumienie zgromil "odejdz ode mnie szatanie". @magda68, alez nie zaluj sobie. Wlasnie po tym latwo poznac trucizne, ktora audycje o. Dyrektora sacza (oczywiscie nie kazda audycja RM czy TV Trwam, ale odrobina dziegciu wystarczy): nienawisc do inaczej myslacych, obelgi, insynuacje... Owoce Ducha sw sa jednak inne.
|
Pt maja 29, 2015 3:52 |
|
 |
Dariusz-555
|
sączenie trucizny przez O. Dyrektora ? ciekawych rzeczy uczą na tak zwanych szwajcarskich misjach . miliony słuchaczy RM i telewidzów TRWAM sądzą jednak inaczej . "szwajcarska misjonarka" nie może strawić popularności Rydzykowych mediów .
|
Pt maja 29, 2015 6:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Popularności? TvTrwam ma oglądalność mniejszą niż Polo TV. Dużo o niej mówi, mało ogląda. Z RM jest już nieco lepiej, bo słucha go niecałe 2% słuchaczy, co teoretycznie daje mu "silna" pozycję na rynku, jest aż 6-te. W praktyce pięć pierwszych stacji zbiera 60% rynku. RM ma stałą ale topniejąca i starzejąca się grupę słuchaczy. Od stycznia do kwietnia RM miało 1/4 mniej słuchaczy niz rok wcześniej i jest to stała tendencja spadkowa. źródło danychp.s. Świadectwa wpływania RM na ludzi są w dwóch twoich ostatnich postach.
|
Pt maja 29, 2015 7:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozumiem, ze emigrant na saksach w Niemczech daje dziesiecine na RM? To ci sie chwali!
|
Pt maja 29, 2015 7:04 |
|
 |
Dariusz-555
|
Palikot zorganizował anty rydzykową pikietę przed Radiem Maryja . zwołał całą Polske . zobaczcie ilu ich przyjechało . http://de.swoopshare.com/file/f3caa0b80 ... k.jpg.html
|
Pt maja 29, 2015 7:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I to jest różnica w mentalności słuchaczy RM i innych. Słuchacze RM robią pikiety, pochody, protesty, zamieszania. Tego wymaga retoryka walki z całym światem. Stąd agresja i pogarda dla innych.
Pozostali RM po prostu ... ignorują. Suche liczby nie kłamią.
|
Pt maja 29, 2015 7:23 |
|
 |
beti2503
|
Kael napisał(a): @beti chodzi ci o to pytanie na ktore odpowiedzial Koziol? Przypadkiem (  ) sie z jego odpowiedzia zgadzam. W koncu napisalam podobnie. Kael napisał(a): Ale zawsze mozna jeden cytat pozytywny znalezc i wszystkie bledy nim zaslonic. A inaczej: Pan Jezus pochwalil Piotra i nadal mu nowe imie, kiedy ten powiedzial, ze Pan Jezus jest Mesjaszem, a zaraz potem za niezrozumienie zgromil "odejdz ode mnie szatanie". @magda68, alez nie zaluj sobie. Wlasnie po tym latwo poznac trucizne, ktora audycje o. Dyrektora sacza (oczywiscie nie kazda audycja RM czy TV Trwam, ale odrobina dziegciu wystarczy): nienawisc do inaczej myslacych, obelgi, insynuacje... Owoce Ducha sw sa jednak inne. Kael, żeby krytykować cokolwiek lub kogokolwiek za nieudaczność w jakiejś dziedzinie należałoby wpierw pokazać innym, że sobą reprezentuje się więcej. Tak łatwo przychodzi Ci krytyka RM, TV Trwam i postaw wielu osób w naszym wątku. Może Ty pochwalisz się swoimi działaniami na polu ewangelizacji? Jakie Ty zbierasz owoce, Kael? Bo nie wystarczy stanąć przed Bogiem z czystymi (ale pustymi) rękami - czasem człowiek sobie je pobrudzi chcąc cokolwiek dobrego uczynić. Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. Może Kael liczysz, że Bóg potępi o. Rydzyka za "sianie nienawiści". A może okazać się zupełnie inaczej. Może Bóg spojrzy na niego kiedyś na sądzie i powie: "Ciebie tu nie powinno być..ale to twoje radio.. jesteś tu bo inni za Ciebie się modlili". Pomyśl Kael kto modli się za Ciebie. Ilu Ty ludzi nawróciłaś na drogę do Boga, a ilu odwiodłaś swoim zachowaniem wobec drugiego człowieka.. Zarzuciłaś Magdzie złe zachowanie - a nie dopatrujesz się winy w sobie za tę sytuację? Nie czujesz się prowokatorką? Czy to nie z Twojego powodu Magda traci Ducha Pokoju? Zastanów się czasem, czy to co piszesz nie rani drugiego człowieka. I przestań się wybielać - Bóg zna Twoje serce i wszystkie zamiary. Czy kierujesz się miłością bliźniego wobec drugiego człowieka? Doprawdy żenujące, że uważasz siebie za "świadomą katoliczkę". Na temat RM i TV TRWAM mam tylko jedno do powiedzenie - nie jestem gorącą zwolenniczką o. Rydzyka ale nie mnie osądzać tego człowieka. A media katolickie, które dzięki jego działaniom wciąż istnieją, są balsamem dla duszy człowieka, który w dzisiejszych mediach niczego wartościowego (pomimo ich popularności) znaleźć nie może. Jeśli człowiek szuka Boga to Go znajdzie. Znajdzie coś dla ducha również w mediach o. Rydzyka. Prawdziwy katolik szuka dobra w drugim człowieku, wyciąga z jego wnętrza to, co piękne, nie to co brudne - bo nikt z nas nie jest bez grzechu i tylko przez krew Jezusa zostaliśmy wybawieni. Inaczej Kael, zarówno Ty, jak i ja, jak i o. Rydzyk, z pewnością cierpielibyśmy wieczne potępienie...
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Pt maja 29, 2015 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Beti, dziekuje za szczerosc. Biedna magda68 zgorszyla sie moja jedna opinia na tyle, zeby mi zarzucic prowokacje, sprzedajnosc itp. Ja usprawiedliwiasz, mnie pouczasz. Coz, "swoich" bronimy wbrew faktom i prawdzie i zawsze mozna ich usprawiedliwic. Reszta? Ma sie nawrocic i pokutowac.
Nie bede sie moja dzialalnoscia"chwalic", bo i ty swoja sie nie chwalisz. Chyba sama wiesz, ze nie o to chodzi.
Ale przynajmniej wiem, ze malo komu chodzi tu o czyjes zdanie i zastanowienie sie. Piszecie z obfitosci serca i dobrze.
Jezeli wam umknelo, to ja o. Rydzyka nie potepiam. Jego metody sa po prostu ... niekulturalne? Jak moze swoj program radiowy stawiac nad Apel Jasnogorski? Apel jest dla transmisji, czy transparent sja dla Apelu? Profesjonalista przewiduje wiecej czasu i kesli bedzie krocej - wypelnia np muzyka. O Rydzyk poucza paulinow.
A to naprawde niejedyny przyklad na jwgo postawe. Postawe, nie osive. Moze chxe jak najlepiej, a jego dzielo przeslnilo mu, co jest naprawde wazne?
Ale Koziol ma racje. To co Boze przetrwa. To co ludzkie - zginie.
|
Pt maja 29, 2015 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Źle się czyta tekst pełen błędów i literówek. A tak na marginesie - była taka przypowieść, że modlił się pewien człowiek,że jest taki zajebisty, nie to co człowiek za nim, jest tak bardzo religijny i w ogóle, nie to co ten czy tamten... Jak się Bogu spodoba taka modlitwa? Warto sprawdzić samemu.
|
Pt maja 29, 2015 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niestety moge na razie odpowiadac tylko z komorki. Ale nie martwcie sie, nie bede wam psula milego grona wzajemnej adoracji. Zycie niedlugo zweryfikuje samo wasza wiare. Zycie w diasporze, czyli w mniejszosci, moze byc albo tak jak przed Zeslaniem Ducha sw, czyli w zamknieciu z obawy przed "swiatem", albo jak po Zeslaniu. Zegnam.
|
Pt maja 29, 2015 10:23 |
|
|
|