Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 13:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość

Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Cytuj:
Z tego co ja zrozumiałam z propozycji sonnigera o Różanych pogaduszkach, to miał to być w domyśle osobny dział dla naszej Róży, w której byłby wyszczególniony temat na sprawy organizacyjne i wątek dyskusyjny dla osób z Róży, takie miejsce spotkań, dyskusji i wzajemnego wsparcia osób z grupy modlitewnej. Sonniger, popraw mnie proszę, jeśli się mylę co do Twojego pomysłu - tak ja zrozumiałam, i dla mnie w takim wydaniu miałoby to sens.

Zgadza się....ale temat już zamknięty bo decyzje zostały podjęte :)

Cytuj:
Co z tymi, ktorzy nic nie pisza, nawet nie potwierdzaja obecnosci? Zaprosiliscie e do znajomych? Macie jakiekolwiek blizsze namiary na siebie? I kto wam przeszkodzil to zrobic?

Tak się składa, że mamy kontakty do siebie....Jako outsider o tym nie wiesz, ale jak zwykle musisz się wymądrzać

Pt cze 05, 2015 14:04

Kael napisał(a):
Co z tymi, ktorzy nic nie pisza, nawet nie potwierdzaja obecnosci? Zaprosiliscie e do znajomych? Macie jakiekolwiek blizsze namiary na siebie? I kto wam przeszkodzil to zrobic?

Niektóre osoby potwierdzają na pw do Arka, nie wszystkie też podają intencje. Co do kontaktów prywatnych powiem jeszcze, że niektóre osoby działają nawet wspólnie poza tym forum w celach ewangelizacyjnych i dużo dobra się przez to dzieje.

Beti, a u mnie w ogrodzie róża pięknie zakwitła, jest wprost obsypana kwiatami, jeśli nasze modlitwy są takimi pięknymi kwiatami, to tam w Niebie ogrody muszą być obłędne :D

Pt cze 05, 2015 14:28

a ja wczoraj czyli w Boże Ciało uskuteczniłem zaległą pielgrzymke do szwajcarskiego miasteczka Kreuzlingen . Kościół św Ulryka i piękny boczny ołtarz .
http://de.swoopshare.com/file/a4defc55b ... 1.jpg.html
http://de.swoopshare.com/file/e7d9383d9 ... 2.jpg.html

Pt cze 05, 2015 22:12

Niesamowity ten Ołtarz, rzeczywiście !! Te wszystkie figurki to są rzeźby? Wygląda cudownie !! Dzięki za fotkę :)

Pt cze 05, 2015 23:46

Darku może coś więcej opowiesz nam o tym ołtarzu bo rzeczywiście jest niesamowity i przykuwa wzrok.

So cze 06, 2015 8:43

tak , figurki są wyrzeźbione .
http://de.swoopshare.com/file/98afa28a0 ... 3.jpg.html
http://de.swoopshare.com/file/3c5ac31da ... 4.jpg.html

Terezjuszu , wieczorem na spokojnie coś więcej napisze . istotnie , jak zobaczyłem ten Ołtarz to powietrza nie mogłem z wrażenia złapać .

So cze 06, 2015 8:48

Przepiękny ołtarz, na żywo wrażenie na pewno większe. A figury rzeźbione są w kamieniu czy drzewie?

Jak znajdę zdjęcia, pokażę Wam przepiękny kościół pw. Podwyższenia Krzyża Świętego z cudownymi freskami na ścianach i sklepieniu (nie wiem, czy malowidła na sklepieniu też fachowo się nazywają freskami, Enko najwyżej mnie popraw :) ) - fotografie też tego w pełni nie oddają, ale jak pierwszy raz do tego kościoła weszłam, to miałam wrażenie, jakby się nade mną niebo otworzyło :)

So cze 06, 2015 15:52

nie można podejść z bliska bo kraty . chyba drewno .
http://de.swoopshare.com/get/s/b945a606 ... 6/v-02.jpg
tę fotke znalazłem w sieci . jest bardziej dokładna niż moje . to fragment tego Ołtarza z bliska .

fresk , to malowanie na mokrym tynku .

So cze 06, 2015 16:27

Pod tym ostatnim linkiem otwiera się tylko jakieś logo.

So cze 06, 2015 17:00

na fotce organy .
http://de.swoopshare.com/file/153bada11 ... 5.jpg.html

Klasztor został założony w 1125 roku przez biskupa z Konstanz Ulryka I . zniszczony podczas wojny trzydziestoletniej . Augustianie wznieśli budowle ponownie . Pożar w 1963 zniszczył kościół . Ponownie odbudowany .
Krzyż z ukrzyżowanym Jezusem wykonano w 14 wieku czyniąc starania by odpowiadał wielkości człowieka ( w tym przypadku Jezusa ) . 250 drewnianych figurek ( jednak drewno ) , wyrzeźbiono ok 1720 roku . Całość przedstawia Męke Pańską oraz Ostatnią Wieczerze .

sprawdze ten link .

So cze 06, 2015 18:00

teraz jest dobrze .
http://de.swoopshare.com/file/cdec0d475 ... 2.jpg.html

So cze 06, 2015 18:11

jak tu cicho o poranku . 16 lat temu , 07.06.1999 , Jan Paweł Wielki miał ciężki i pracowity dzień . rano Licheń , w południe Bydgoszcz , po południu Toruń czyli odwiedziny w Diecezji , na Uniwersytecie , i msza na lotnisku . pamiętam , byłem . na płycie DVD z tego wydarzenia widać jak pod koniec dnia zmęczony patrzy na zegarek . . . .

smacznego niedzielnego obiadku wszystkim .

no i mamy kolejne efekty gender czyli kobiety jako mężczyźni . kilka dni temu , Głuchołazy , gala wrestlingu , 16 - letnia zawodniczka zmarła wskutek odniesionych obrażeń . co na to organizator ? - " jest nam przykro że odeszła " .

N cze 07, 2015 9:06

Darku

Rzeczywiście rewelacja!!!
Piękny ołtarz!

Dawniej to były ołtarze...echhh. Nie to co dzisiaj, stylizowane na protestanckie zbory, ubogie i ocierające się o prostactwo, wnętrza nowoczesnych kościołów.

Smutne to, bardzo smutne...

N cze 07, 2015 11:34

i ten sam kościół tyle ze komórke skierowałem na główny Ołtarz . była msza bo to było Boże Ciało . spójrz Zenku ilu jest wiernych . jeden , drugi , o ! widze nawet trzeciego .
http://de.swoopshare.com/file/c44e70db4 ... 7.jpg.html

N cze 07, 2015 13:10

Darku, liczba ludzi w świątyni wskazuje jedynie na to jak bardzo potrzebna jest nasza modlitwa !! Bóg potrzebuje naszej wiary, naszej wspólnotowej modlitwy, naszego świadectwa życia Jego Miłością i Miłosierdziem - żeby inni widzieli nasze życie blisko Boga i mogli się nawracać. Czy możemy popadać w samozadowolenie, że my "chodzimy" do kościoła, a inni nie? Wszystko co mamy pochodzi od Boga. Dziękujmy Mu szczerze za łaskę żywej wiary i prośmy nieprzerwanie by zechciał obdarzyć tą łaską również naszych bliźnich, którym dotychczas może "nie po drodze" na Mszę Świętą..

Dzięki za te fotki :) Jestem wciąż pod ogromnym wrażeniem tego wyrzeźbionego arcydzieła !!

Pn cze 08, 2015 8:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 130  Następna strona