|
|
|
atak na Obraz NMP Jasnogórskiej
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: atak na Obraz NMP Jasnogórskiej
Ja z kolei odnoszę wrażenie, że wiele osób wierzy bardziej w Chucka Norrisa niż w Jezusa Chrystusa 
|
Śr gru 19, 2012 10:25 |
|
|
|
 |
biznes-info
|
Zapomniałeś chyba co Jezus zrobił z kupcami. Chuck Norris chyba by miał problem. Tylko że Jezus jest cierpliwy: daje ludziom mnóstwo czasu zanim zareaguje w sposób zdecydowany. Nie można teraz też powiedzieć że Bóg czeka bezczynnie, działa tam gdzie Mu pozwolono (No przynajmniej ja w swoim życiu tego bym nie powiedział).
_________________ Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz
|
Śr gru 19, 2012 11:16 |
|
 |
SweetChild
|
biznes-info napisał(a): Zapomniałeś chyba co Jezus zrobił z kupcami. Na forum trudno o tym zapomnieć. Wręcz przeciwnie, można odnieść wrażenie, że zdecydowanie najważniejszy punkt w życiu Jezusa biznes-info napisał(a): Tylko że Jezus jest cierpliwy: daje ludziom mnóstwo czasu zanim zareaguje w sposób zdecydowany. Nie można teraz też powiedzieć że Bóg czeka bezczynnie, działa tam gdzie Mu pozwolono (No przynajmniej ja w swoim życiu tego bym nie powiedział). Nie chodzi o brak działania, a o jego spektakularność. Takie trzęsienie ziemi czy inny kataklizm jest np. bardzo spektakularne i nawet Chuck by się nie powstydził takiego wejścia.
Ostatnio edytowano Cz gru 20, 2012 17:54 przez jumik, łącznie edytowano 1 raz
Usunięcie komentarza do innego usuniętego postu
|
Śr gru 19, 2012 11:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nokia napisał(a): MIXer napisał(a): nokia napisał(a): Gdyby cos takiego sie wydażyło w świecie islamu zaraz by goscia zarznęli, powiesii na palu i byłby spokój (...) To jest właśnie słabość. A moc polega na tym, by być dobrym dla wszystkich, bez względu na cokolwiek. nokia napisał(a): Dlatego trzeba być chamskim i twardym, żeby sobie poradzić w tym złym świecie (...) Czy chciałbyś\chciałabyś, by ktoś wobec Ciebie był "chamski i twardy"? jesli ktos jest dla mnie chamski i twardy musze byc taki sam zeby nie dac sie zgnoic i radzic sobie w tym brutalnym swiecie Jeśli jesteś taki sam, niczym się od przeciwnika nie różnisz
|
Śr gru 19, 2012 14:42 |
|
 |
rocznik94
|
biznes-info napisał(a): Oczywiście popieram to co powiedział ksiądz. Pierwsi chrześcijanie umierając modlili się za swoich oprawców, gdyż znając Boga znali również jego surowość. humalog napisał(a): Biedny ten ksiądz.....coś mu się chyba nieźle pomieszało w główce.. zapomniałem dodac ze ten ksiadz takze zapowiedział msze, nie tylko ostrzega ale i takze sie modli. czy ,,pomieszało sie w główce,, -- mysle ze nie biznes-info zgadzam sie z Tobą
_________________ Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze. ~ św. Aureliusz Augustyn z Hippony
|
Cz gru 20, 2012 18:28 |
|
|
|
|
|