"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
PRZEBIEG MODLITWY WSTAWIENNICZEJ O UWOLNIENIE I UZDROWIENIE http://sfd.kuria.lublin.pl/index.php?op ... &Itemid=697. W modlitwie może uczestniczyć, jeśli to nie byłoby krępujące dla osoby omadlanej, kilkuosobowy zespół pomocniczy, zwłaszcza osoby obdarzone charyzmatami rozeznania, prorokowania, skutecznej modlitwy. Modlitwę prowadzi kapłan, inni modlą się po cichu, a głośno tylko za jego zgodą. Niekiedy ze względu na dyskrecję modli się sam ksiądz.
|
N lip 05, 2015 14:26 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
widziałem coś takiego jak powyższe . w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia tuż przed mszą o uwolnienie . przyszedł ksiądz i rozpędził to całe towarzystwo .
|
N lip 05, 2015 15:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Polecam. Spotkanie otwarte 16.05.2015- Modlitwa Uwolnienia i Uzdrowienia https://www.youtube.com/watch?v=91yBfbvlT2gSpotkanie otwarte 16.05.2015- Świadectwa https://www.youtube.com/watch?v=vWfgABVQpwU
|
N lip 05, 2015 15:25 |
|
|
|
 |
Ola82
|
Piotr, ten link który wkleiłeś dotyczy modlitwy wstawienniczej a to co innego niż posługa przy egzorcyzmach. Grupa ludzi modli się za jakąś osobę, bez kapłana, i chyba nie sądzisz,że wszyscy oni są perfekcyjni duchowo ...z tego co się orientuje to zajmują się tym te wszystkie grupy Neo, i te inne wspólnoty Odnowy.
|
N lip 05, 2015 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale to już jest z tych właściwych egzorcyzmów i tam ks.Piotr Glas egzorcysta w 5 minucie 33 sekundzie wyraźnie mówi że nie słyszy modlitwy ekipy. https://www.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU
|
N lip 05, 2015 15:38 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
trzeba odróżniać rytuał uwolnienia od zabawy w " czary mary " . wytłumaczcie mi wreszcie co to jest posługa przy egzorcyzmach . podajcie fachowe źródło książkowe , a nie jakąś śmieszną stronke w sieci . byłem na wielu , na jednym osobistym spotkaniu i nic takiego nie zauważyłem jak tak zwana " posługa " .
Ostatnio edytowano N lip 05, 2015 16:12 przez Dariusz-555, łącznie edytowano 1 raz
|
N lip 05, 2015 16:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz oglądałeś świadectwa ludzi z tych spotkań z o.Danielem ?
|
N lip 05, 2015 16:11 |
|
 |
Dariusz-555
|
nie znam żadnego Ojca Daniela .
|
N lip 05, 2015 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WSPÓLNOTA „Miłość i Miłosierdzie Jezusa” jest wspólnotą ludzi wierzących, którzy w łonie Kościoła Katolickiego, pragną żyć pełnią Ewangelii Miłości, otwartymi na powiew ognia Ducha Świętego, aby tak jak Maryja, Matka Miłości i Miłosierdzia głosić Miłość i Miłosierdzie Jezusa, naszego Pana poprzez modlitwę, słowo i czyn, co jest szczególnym charyzmatem wspólnoty. Jesteśmy wspólnotą charyzmatyczną, posługujemy darami Ducha Świętego dla dobra Kościoła. Wspólnota powstała 5.02.2010r. w Pustelni w Czatachowie, jako owoc spotkań modlitewnych. W każdą trzecią sobotę miesiąca od godz.12.00 w sanktuarium św. o. Pio na Przeprośnej Górce k/Częstochowy prowadzimy spotkania modlitewne dla wszystkich. Program spotkania: - EUCHARYSTIA - PRZERWA - MODLITWA UWIELBIENIA - ŚWIADECTWA - MODLITWA UWOLNIENIA - MODLITWA O UZDROWIENIE WEWNĘTRZNE I FIZYCZNE - MODLITWA O WYLANIE DUCHA ŚWIĘTEGO W każdą drugą sobotę miesiąca od godz.15.00 również w sanktuarium św. o.Pio na Przeprośnej Górce k.Częstochowy prowadzimy spotkania modlitewne dla młodych. W każdą pierwszą sobotę miesiąca od godziny 15:00 prowadzone są spotkania formacyjne w Sanktuarium Św. Ojca Pio na Przeprośnej górce. Osoby chcące wstąpić do wspólnoty są zaproszone w każdą pierwszą niedzielę miesiąca na Mszę Świętą do Pustelni, by po Mszy św. dać się zapisać na listę kandydatów. W dni powszednie Msza Św. jest o godz. 8:00, a w święta o godzinie 10:00 Kandydaci powinni wcześniej uczestniczyć co najmniej trzy razy w spotkaniach modlitewnych otwartych lub dla młodych i pragnąć pójść razem z nami w charyzmacie naszej wspólnoty. Pustelnia p.w. Ducha Św. Czatachowa 50, 42-300 Żarki, położona jest w jurze krakowsko-częstochowskiej. Spotkania modlitewne prowadzi charyzmatyczny o. Daniel Galus jest on zarazem opiekunem i założycielem Wspólnoty bardzo otwartej na działanie Ducha Św. o nazwie „Miłość i Miłosierdzie Jezusa” działającej od 05.02.2010r. Na każdym spotkaniu oprócz kazania i Eucharystii prowadzone są modlitwy o wylanie Ducha Św., uzdrowienie wewnętrzne i fizyczne oraz modlitwy o uwolnienie od działania złego. Ojciec Daniel ze Wspólnotą posługują m.in. darami poznania-proroctwa i modlitwy oraz śpiewu w językach tzw. glosolalia. Na każdych spotkaniach Pan Bóg otwiera swe serce i czyni wiele cudów napełniając wiernych wiarą, zdrowiem i uwolnieniem. http://mimj.pl/
|
N lip 05, 2015 16:35 |
|
 |
Dariusz-555
|
ile razy byłeś tam Piotrze ?
|
N lip 05, 2015 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co miesiąc słucham przez internet. Planuje pojechać jak będę miał urlop w wrześniu. Dobra. Pierwszy krok do udoskonalenia swojej duchowości dzisiaj zrobiony. A mianowicie spowiedź. Chociaż nie czuję radości. I to jest też jakieś zniechęcające działanie złego ducha.
|
N lip 05, 2015 17:49 |
|
 |
Dariusz-555
|
jest mądre powiedzenie - " nigdy nie mów co zrobisz , zawsze mów co ZROBIŁEŚ " .
|
N lip 05, 2015 18:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nie wydaje się Tobie dziwne Dariusz pisanie o tym co zrobiłem aby sobie pomóc jak ja jestem dopiero na początku drogi uwolnienia ? Będzie czas na to aby powolutku i konsekwentnie pisać o tym co zrobiłem aby wyjść spod władzy demona. Dzisiaj była spowiedź i Eucharystia 13 lipca Msza Św o uwolnienie i uzdrowienie i jak Chrystus mnie dobrze pokieruje to i indywidualna rozmowa z egzorcystą. A wcześniej jeszcze bo w czwartek wizyta na mitingu AA. Ponawiam próbę uczestnictwa w tych spotkaniach. A jutro i pojutrze to muszę nieźle się naharować aby nadrobić pracę zawodową. Dlatego też trzymajcie kciuki za mnie abym dostał niezłego powera w pracy 
|
N lip 05, 2015 21:48 |
|
 |
terezjusz
|
Słuchajcie myślę że to bez sensu aby dyskusje toczyły się w dwóch tematach. Może przenieśmy się z naszymi rozmowami z powrotem do tematu Grupa Różańcowa... tak jak było to od początku. Za tym pomysłem są Soniger, Lilka, Beti i ja a reszta nie zgłaszała sprzeciwu.
|
N lip 05, 2015 22:08 |
|
 |
Dariusz-555
|
tam jest o Różańcu , tu wolne pogaduchy . logiczne ?
Piotrze , co zauważam . odnośnie przeszłości czyli co zrobiłeś piszesz - " znowu zalałem pałe " , odnośnie przyszłości czyli co zrobisz piszesz - " poprawie się " . i tak w kółko czyli zapiłem się - poprawie się - zapiłem się - poprawie się - zapiłem się - poprawie się - zapiłem się - poprawie się - zapiłem się - poprawie sie . . . .
życze Ci jutro mocnego powera w pracy .
|
N lip 05, 2015 22:17 |
|
|
|