Autor |
Wiadomość |
rozczarowana30
|
 Re: Jestem w depresji C.D.
Niestety nie moge brac leków bo karmie piersia, zostaje tylko modlitwa i czekanie na cud.
|
Śr mar 02, 2016 14:25 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Nie wiem, czy w ogóle istnieje lek na depresję. Taki prozac to czyste placebo.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr mar 02, 2016 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Nie wiem, czy w ogóle istnieje lek na depresję. Taki prozac to czyste placebo. Aktualnie najczęściej stosuje się leki zawierające serotoninę, tzw "hormon szczęścia", wytwarzany naturalnie przez organizm. Obniżony poziom serotoniny jest zasadniczą przyczyną depresji.
|
Śr mar 02, 2016 14:59 |
|
|
|
 |
Andy72
|
A czy coś pomagają? Mi żaden lek na depresję nie pomógł, może dlatego że biorę leki blokujące dopaminę, więc żaden dodatkowy nic nie pomoże. Chyba dopamina jest hormonem szczęścia. A jestem typem człowieka konkretnego, na którego placebo (np. homeopatia) nie działa.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr mar 02, 2016 15:01 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Pytałeś obecnego lekarza albo konsultowałeś się z innymi ws. leków i samopoczucia?
I tak, leki blokujące dopaminę mogą pogłębiać depresję. Tyle, że niekoniecznie można z nich zrezygnować - od decyzji jest lekarz.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr mar 02, 2016 19:12 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Depresji to raczej nie mam, nie jestem na minusie, tylko czuję szarość, nie mogę uzyskać czegoś co by mi się podobało, większego zadowolenia z powodu blokowania dopaminy.
|
Śr mar 02, 2016 19:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Może trzeba lepiej dostosować dawkowanie? Tylko sam nic nie zmieniaj - nie chciałbym usłyszeć o Tobie w jakimś TVN - wybierz się do tego lekarza.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr mar 02, 2016 19:24 |
|
 |
Andy72
|
Trochę ostatnio zmniejszono mi trochę lek, którego bardzo nie lubię i zwiększono drugi. Ale problem jest że psychoza schizoidalna leczona jest każdym lekiem w ten sam sposób. Leki różnią się, po jednych się śpi a po drugich nie, ale każdy musi coś robić z tą dopaminą. To zabija seks, i nie tylko, brak możliwości pełnego zachwycania się muzyką czy przyrodą.
|
Śr mar 02, 2016 19:27 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
|
Śr mar 02, 2016 21:59 |
|
 |
Andy72
|
Z tego co piszą to F20, odmiana F20.0 Leki powodują że całkiem normalnie się czuję jeśli chodzi o objawy "pozytywne", urojenia, ale mam negatywne, brak chęci do życia, szarość. Choć teraz po lekach pasowało by F20.4 Post-schizophrenic depression
|
Śr mar 02, 2016 22:03 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ja mam subskrypcję (RSS) wiadomości dot. depresji z poniższej strony. Podają nieraz bardzo użyteczne wyniki badań, np. takie, które wykazały, że branie aspiryny zwiększa szanse na skutecznie leczenie w przypadkach, gdy standardowe leki nie działały. Podobnie były tam też inne bardzo ciekawe informacje. Może o schizofrenii też coś się znajdzie. Jeśli nie dziś, to choćby w przyszłości. Polecam. http://www.medicalnewstoday.com/categor ... izophrenia
|
Śr mar 02, 2016 22:27 |
|
 |
merkaba
|
brak biotyny brak kturej z grupy witamin b powoduje depresje i ostatnio słuszałem co dałem linka do radia maryja tam lekarka podawała inne przyczyny powstawania depresji
|
Śr mar 02, 2016 22:32 |
|
 |
Andy72
|
Ja nie wiem, czy to bardziej wina leków czy choroby, to że jest tak szaro, Brak seksu to raczej wina leków.
|
Śr mar 02, 2016 22:48 |
|
 |
Robek
|
rozczarowana30 napisał(a): Po oglądaniu filmów egzorcystów bałam się że zobaczę złego ducha  Koleżanka znowu mi namieszała niby niewinne rozmowy a potem robię się podejrzliwa i porównuję obie religie. Dziwna jestem albo coś mam z głową nie tak, inni nie zawracają sobi e tym myśli a ja ciągle analizuję i chcę robić wszystko idealnie- zachowywać, spowiadać itd. Nauka kk mówi że antykoncepcja to grzech C. a ksiądz mi powiedział że ten grzech wyznajemy w spowiedzi powszechnej na początku mszy a koleżanka mówi że żyję w rozdwojeniu i bym zmieniła kościół. Jak ktoś dobrze zauważył, ja szybko wierzę w słowa innych osób. Oglądałam filmiki Witka Wilka i też nasłuchałam się i odrazu wierzę w co mówi a potem trochę z przymrużeniem oka na to patrzę.. pomóżcie Na to wszystko to słodycze, alkohol, jaka komedia w telewizji? czy coś podobnego. Andy72 napisał(a): A czy coś pomagają? Mi żaden lek na depresję nie pomógł, może dlatego że biorę leki blokujące dopaminę, więc żaden dodatkowy nic nie pomoże. Chyba dopamina jest hormonem szczęścia. A jestem typem człowieka konkretnego, na którego placebo (np. homeopatia) nie działa. Od kiedy, i od czego wzięła ci sie ta depresja?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
Ostatnio edytowano Śr mar 02, 2016 23:12 przez Robek, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr mar 02, 2016 23:10 |
|
 |
Andy72
|
Od drugiego pobytu w szpitalu, 6 lat temu. Mocne leki nie pozwalały już na urojenia, ale jest szarość.
|
Śr mar 02, 2016 23:12 |
|
|
|